Monyka Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Hmm kupiłam worek 15kg Nutro z jagnięciną, i nie wiem czemu strasznie śmierdzi. Termin ważności był przynajmniej do początku 2010. Wcześniej zawsze kupowałam po 2kg albo po 7,5kg i prawie w ogóle nie pachniały. Teraz się zastanawiam, czy coś nie tak z tą karmą czy może tamte z jakichś powodów miały mniej intensywny zapach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta23t Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 może skład się zmienił albo producent? Royal niedawno też się zmienił-kulki śmierdzą rybą, są jaśniejsze i mniej tłuste:shake: no chyba że przy małym worku była mniejsza kumulacja zapaszku a taki wielki wór Cię poraził?:evil_lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monyka Posted March 17, 2009 Author Share Posted March 17, 2009 [quote]no chyba że przy małym worku była mniejsza kumulacja zapaszku a taki wielki wór Cię poraził?:evil_lol: [/quote] Hahaha no bardzo możliwe :cool3: Też brałam to pod uwagę ;) Z drugiej strony zmienił się dystrybutor i już nie ściągają karmy z USA tylko z fabryki na Węgrzech :roll: A karma wydaje mi się jakby bardziej tłusta :eviltong: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marta23t Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 czyli jak zmienił się producent i jest dostawa z innego kraju całkiem możliwe, że coś tam w karmie zmienili i stąd ten zapach:cool3: obserwuj jak pies na ,,nowe,, jedzonko reaguje a jak smrodek Cię razi kup dużą i szczelną puchę na kulki ;)/ ja taką mam bo śmierdziało mi całe moje mikro M:evil_lol:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GATUSO Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Koncern Mars (Pedigrie,Chappi itd) przejął Nutro Choice(USA)I Best Choice(Germany).Od tego momentu pogorszyła się drastycznie jakosc wytwarzanych karm:shake:.Niestety oszczędnosći szukaja na karmach,obniżając ilosc i jakośc mięs użytych do produkcji-skandal i tyle,cen nie zminejszyli wręcz poszły do góry(euro kurs). Przestałem kupować wyroby koncernu Mars i tyle. Śmierdząca karma z jagnięciną to powód gorszej jakości składników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzikowa Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Myślę, że to właśnie wina zmiany producenta. My z tego powodu zrezygnowaliśmy z Nutro Choice mimo, że poprzednia jego wersja była naprawdę super i świetne Bezikowi służyła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monyka Posted March 29, 2009 Author Share Posted March 29, 2009 Ja też już raczej więcej na Nutro się nie skusze, tylko czekam, aż skończymy ten worek (a trochę to potrwa bo pies nie za duży :angryy:). Szkoda tylko, bo to było moim zdaniem na prawdę świetne jedzenie i służyło mojej suczce :( PS. [B]Bzikowa[/B], a czym Ty teraz karmisz swojego psa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzikowa Posted March 29, 2009 Share Posted March 29, 2009 Monyka, waham się pomiędzy Acaną a Brit Care'em. Obie karmy wypróbowaliśmy (różne rodzaje BritCare i jeden rodzaj Acany) i na obu jest OK ale wydaje mi się, że najlepiej na Brit Care Salmon&Potato. I tego chyba zamówię większą ilość.:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mam psa Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 szkoda że Nutro Choice to juz zupelnie inna karma... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzidda Posted October 19, 2009 Share Posted October 19, 2009 w zooplusie mozna jeszcze kupic produkowaną w USA :roll: Nie śmierdzi i smakuje mojemu psu tak samo jak poprzednie worki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lolita& 08,06,2009 Posted December 26, 2009 Share Posted December 26, 2009 zmienił sie producent. po przeczytaniu tego doznałem szoku. w karmie wykryto duże nieprawidłości min. stosunek witamin oraz plastik zmielony w karmie :angryy::mad: poczytajcie [url]http://translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=http://www.consumeraffairs.com/news04/2009/02/pet_food_recalls106.html[/url] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts