anilla Posted February 27, 2018 Posted February 27, 2018 ZAGINĘŁA! 18 lutego po godzinie 11:00 w okolicach stawu Śmieszek (Żory, woj. Śląskie) zaginęła sześciomiesięczna suczka rasy terier szkocki. Nana jest czarnej maści, ma obrożę w czarno - zieloną kratę. Przy obroży przypięty identyfikator z numerem telefonu właściciela, a także biały znaczek z kodem QR. Posiada chip. Nana jest w trakcie leczenia, pilnie musi wrócić do domu. Pobiegła w wzdłóż torów w kierunku Żor. Prosimy wszystkie osoby spędzające aktywnie czas oraz wszystkich psiarzy wychodzących na spacery o rozglądanie się. Nana może nie podejść do obcej osoby, ale podejdzie do psa. BARDZO PROSIMY O KONTAKT ZE ZROZPACZONĄ WŁAŚCICIELKĄ oraz przekazanie tej informacji dalej. Nr tel. 794 073 526 Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 3, 2018 Posted March 3, 2018 Dziękuję Anilla za zamieszczenie tego postu. Jutro minie dwa tygodnie, cały czas jej szukam, już nie wiem gdzie jeszcze powinnam. Rozdałam i rozwiesiłam tysiące ogłoszeń, jest na facebook, dużo ludzi o niej wie. Nadal żadnych konkretnych informacji. Nawet pomimo wyznaczonej nagrody. Gdzie jesteś maleńka? Quote
uxmal Posted March 5, 2018 Posted March 5, 2018 Dnia 3.03.2018 o 22:45, Halo (Alfa i Zuzia) napisał: Dziękuję Anilla za zamieszczenie tego postu. Jutro minie dwa tygodnie, cały czas jej szukam, już nie wiem gdzie jeszcze powinnam. Rozdałam i rozwiesiłam tysiące ogłoszeń, jest na facebook, dużo ludzi o niej wie. Nadal żadnych konkretnych informacji. Nawet pomimo wyznaczonej nagrody. Gdzie jesteś maleńka? Na dogo jest ciekawy wątek o zaginięciu Liki. Może coś jeszcze z tych zaleceń/rad możesz zastosować. To co tam wyczytałam to : - były wysyłane ogłoszenia do gazety lokalnej,( dzięki ogłoszeniu Lika znalazła się) - wysyłane maile (plus załącznik to ogłoszenie) do punktów usługowych w okolicy zginięcia (mam na myśli miasto) np fryzjerzy, kosmetyczki, ośrodki wczasowe, hotele, czyli tam gdzie ludzie siedzą i plotkują. Z prośbą o umieszczenie ogłoszenia w widocznym miejscu. - do parafii z prośbą o umieszczenie ogłoszenia na tablicy ogłoszeń lub poinformowanie wiernych w jakikolwiek inny sposób - - do weterynarzy i straży miejskiej -ogłoszenia były naklejane w uczęszczanych miejscach, - wynajęty był także profesjonalny dron i przeszukiwał okolicę. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 10, 2018 Posted March 10, 2018 Dzięki, część z tych punktów zrobione, część jeszcze nie. Cały czas wysyłam maile i posty. Drona mi firma dronowa odradziła, nie chcieli narażać na koszty, bo nie sposób znaleźć takiego małego punktu cieplnego, za dużo ich dron widzi. Quote
Patmol Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 zawiadomiłaś policję? podobno to pomaga, ma czipa? Quote
Patmol Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 warto byłoby napisać pw do ludzi z dogo i np miau (miau jest bardzo prężne) z tamtych okolic i poprosić o rozejrzenie się Quote
Recommended Posts