Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam, mam psa labradora w wieku prawie 14 lat. Ma on guza na wątrobie i ogólnie jest w słabej kondycji. Kiepsko u niego z jedzeniem dawałem mu samego kurczaka gotowanego, ale już nawet tego nie chce jeść. Zauważyłem, że chętniej je surowe mięso dałem mu kawałek wołowiny i parę żołądków drobiowych. I tu moje pytanie czy pies w tym stanie i wieku mógłby jest surowe mięso? Wcześniej przez całe życie nie jadl surowego mięsa.

Posted
6 minut temu, kozi91 napisał:

Witam, mam psa labradora w wieku prawie 14 lat. Ma on guza na wątrobie i ogólnie jest w słabej kondycji. Kiepsko u niego z jedzeniem dawałem mu samego kurczaka gotowanego, ale już nawet tego nie chce jeść. Zauważyłem, że chętniej je surowe mięso dałem mu kawałek wołowiny i parę żołądków drobiowych. I tu moje pytanie czy pies w tym stanie i wieku mógłby jest surowe mięso? Wcześniej przez całe życie nie jadl surowego mięsa.

Ważne jest żeby jadł. Skoro smakuje mu wołowina to podawaj. Dodaj też- jeśli lubi żółtko surowe. Żółtko jest baardzo pożywne. Jeśli masz skorupki jaj to kilka szczypt też dodaj do jedzenia. A jeśli nie masz to tutaj jest producent: http://pokusa.org/skorupy-jaj-kurzych/

Zobacz czy lubi serduszka kurczaków. Kości lepiej nie podawaj ( zamiast tego starszym i schorowanym psiakom podaje się m.innymi skorupki jaj)

• Like 1
Posted

Możesz podawać każde surowe mięso, może być zmielone. Podobnie podroby. Pamiętaj, że wątróbka może powodować rozwolnienia, więc z umiarem. Staruszek wie, co dobre :)

• 3 weeks later...
Posted

Oczywiście, że może jeść surowe mięso jeżeli lubi. Ja mam psy 50 lat i wszystkie przez całe życie dostają surową wołowinę, od czasu do czasu drób gotowany lub podroby drobiowe (serca, żołądki) i psy są zdrowe i zadowolone.