gonia66 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Charly']ktoś tu napisał, że na razie wszystko zostaje jak jest (czyli umowa itd), a o zrzeczeniu itd pomyślą..."jeśli zaczną się jakieś problemy":errrr::thumbs:[/QUOTE]Tak, coś w tym stylu napisala pani kierownik schroniska...Hahah..czyli, żeby Kladzia miala unormowany status prawny, mamy czekac na problemy..??:o Nie ...tu było wyraźnie napisane, przez kilku darczyńców, że abyśmy wpłącali pieniążki dla Kladzi, musi miec ona unormowaną sytuacje prawną, czyli byc psem bezdomnym...bo obecnie jej status to "ma dom i wlasciciela"...a tak byc nie moze...bo jak przyjda problemy, to sie nie skoncza...myslę, że lepiej, zeby Kladzia problemow nie miala, ale zebysmy mogli byc o jej los spokojni...póki co- nie wiemy nic... Quote
Cajus JB Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 ewatonieja Kładka jest do adopcji. Jak tylko będę miał zdjęcia napiszę Tobie pw, że są na wątku. Za kilka dni będę miał już czas to Ciebie wspomogę. Quote
gonia66 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']ewatonieja Kładka jest do adopcji. Jak tylko będę miał zdjęcia napiszę Tobie pw, że są na wątku. Za kilka dni będę miał już czas to Ciebie wspomogę.[/QUOTE]Nie wprowadzaj Cajus tutaj nikogo w bład...póki co Kladka ma właściciela, ktory nie chce sie jej zrzec...takie byly ostatnie wieści...nikt ich jeszcze nie prostował...wiec jak moze byc do adopcji..??Czekamy na głos kompetentnych osob, bo o ile mi wiadomo(w kazdym razie nie bylo na watku takich info), TY nie jesteś pełnomocnikiem schroniska ani Morii ani kamilawy..a to są (były) osoby odpowiedzialne i decydujące... EDIT Moze jednak nie obiecuj pomocy w ogłaszaniu póki co..najpierw zadzialaj tam, gdzie obiecujesz dluzej.. [url]http://www.dogomania.pl/threads/188952-ARES.-Koczowa%C5%82-p%C3%B3%C5%82-roku-przy-ruchliwej-drodze.-Teraz-w-schronie.-Szuka-domu./page15?p=15808699[/url] Quote
Iv_ Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']ewatonieja Kładka jest do adopcji. Jak tylko będę miał zdjęcia napiszę Tobie pw, że są na wątku. Za kilka dni będę miał już czas to Ciebie wspomogę.[/QUOTE] Cajus JB, dlaczego mam dziwne wrażenie, że coś mieszasz? Inne są informacje od przedstawiciela schroniska, który się przecież tu wypowiedział. Kładka = własność córki Moria = pies nieadopcyjny tym samym. Quote
Cajus JB Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Iv_']Cajus JB, dlaczego mam dziwne wrażenie, że coś mieszasz? Inne są informacje od przedstawiciela schroniska, który się przecież tu wypowiedział. Kładka = własność córki Moria = pies nieadopcyjny tym samym.[/QUOTE] Nie pomagasz, to nie przeszkadzaj. Zajmij się szydełkowaniem lub czymś innym. Jak sępy na żer do taniej sensacji. Szkoda mi czasu na Wasze posty. Żałosne. Mizianko dla Kładki. Quote
Charly Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='gonia66']Tak, coś w tym stylu napisala pani kierownik schroniska...Hahah..czyli, żeby Kladzia miala unormowany status prawny, mamy czekac na problemy..??:o Nie ...tu było wyraźnie napisane, przez kilku darczyńców, że abyśmy wpłącali pieniążki dla Kladzi, musi miec ona unormowaną sytuacje prawną, czyli byc psem bezdomnym...bo obecnie jej status to "ma dom i wlasciciela"...a tak byc nie moze...bo jak przyjda problemy, to sie nie skoncza...myslę, że lepiej, zeby Kladzia problemow nie miala, ale zebysmy mogli byc o jej los spokojni...póki co- nie wiemy nic...[/QUOTE] nie no. Smieję się z tego, bo jesli będą problemy, to na unormowanie statusu prawnego będzie ciut za pózno. Ale może tutaj wszystko będzie ok. Czego Kładzi jak najbardziej życzę. Póki co ona chyba nie ma nawet ogloszen, czy ma? Quote
Iv_ Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']Nie pomagasz, to nie przeszkadzaj. Zajmij się szydełkowaniem lub czymś innym. Jak sępy na żer do taniej sensacji. Szkoda mi czasu na Wasze posty. Żałosne. Mizianko dla Kładki.[/QUOTE] Słucham? To forum dla wszystkich userów i każdy może napisać swoją opinię. Wprowadzasz ludzi w błąd swoimi informacjami, a to nieuczciwe. Jestem postronnym obserwatorem, a tym samym obiektywnym. Czy ja Cie obrażam? bo Ty mnie tak, tym powyższym postem. Trzeba było mi nie wysyłać zaproszeń na wątki, nie byłoby mnie tu. P.S Cajus JB i zmień swoją sygnaturę bo ma się nijak do tego co umieszczasz w tytule postów. Jedno wyklucza drugie. Czyżbyś był mistrzem nonsensów? Quote
gonia66 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']Nie pomagasz, to nie przeszkadzaj. Zajmij się szydełkowaniem lub czymś innym. Jak sępy na żer do taniej sensacji. Szkoda mi czasu na Wasze posty. Żałosne. Mizianko dla Kładki.[/QUOTE]:o:o Że co..?? A kim Ty chłopie jestes, ze śmiesz kogokolwiek wypraszać z tego watku..??:o Chcesz..to mogę Ci napisac.. To juz pytać nie wolno tez..?? Wiesz co jest naprawde załosne..??... Nie bede pisała...domysl sie... W jednym Ci jednak musze w koncu przyznac rację...szkoda Twojego czasu...naobiecywałeś ogłoszen, idź i wywiązuj sie ze zobowiązań...a tu nie wprowadzaj w błąd ludzi...bo nie masz do tego upowaznienia... Quote
Cajus JB Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 IV_ sunia, która została przez ilon_n i mnie wyciągnięta ze schronu bo miała zostać uśpiona i jest na mnie też nie jest do adopcji? Tak/Nie. Jeśli nie to zapraszam na Jej wątek i powiadom moich darczyńców, że Ich oszukuję bo jestem właścicielem. gonia66 nie wiem do kogo zwracasz się "chłopie". Może u siebie w domu tak mówisz do bliskich. Nie moja sprawa. Ja mam nick i imię, którego się nie wstydzę. Więc używaj albo jednego, albo drugiego. Na to chyba stać wykształconą osobę? Kładka jeszcze jedno mizianko. Quote
Iv_ Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Mój nick to "Iv_" Jestem na wątku Kładki i o tym konkretnym przypadku piszę. Nie znam tamtego wątku. Quote
Charly Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']IV_ sunia, która została przez ilon_n i mnie wyciągnięta ze schronu bo miała zostać uśpiona i jest na mnie też nie jest do adopcji? Tak/Nie. [B]Jeśli nie to zapraszam na Jej wątek i powiadom moich darczyńców, że Ich oszukuję bo jestem właścicielem.[/B] [/QUOTE] Nad tym można pomyśleć, gdybyś w przypadku pojawienia się domu zdecydował, ze jednak suka zostaje Twoją własnością i nie wydajesz jej, gdziekolwiek by nie była powiadamiając osoby myślące inaczej oraz protestujące, że (cytat Cajus z wątku Spajka dot. fikcyjnej i nagle o jakże "prawomocnej" umowie adopcyjnej Konin- Moria) "publicznie zaprzeczasz przeciw ważnemu dokumentowi publicznemu" Quote
gonia66 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']IV_ sunia, która została przez ilon_n i mnie wyciągnięta ze schronu bo miała zostać uśpiona i jest na mnie też nie jest do adopcji? Tak/Nie. Jeśli nie to zapraszam na Jej wątek i powiadom moich darczyńców, że Ich oszukuję bo jestem właścicielem. gonia66 nie wiem do kogo zwracasz się "chłopie". Może u siebie w domu tak mówisz do bliskich. Nie moja sprawa. Ja mam nick i imię, którego się nie wstydzę. Więc używaj albo jednego, albo drugiego. Na to chyba stać wykształconą osobę? Kładka jeszcze jedno mizianko.[/QUOTE]A co..nie jestes "Chlopem"..:oJesli nie, to sory... Odnosnie reszty.. Czy pies, o ktorym piszesz, ma papiery adopcyjne podpisane na Ciebie?? Jesli tak, to czy schronisko albo darczyncy zwrócili sie z prośbą, abys się zrzekł praw własnosci spowrotem na schronisko albo inna osobę??Wydaje mi sie, ze takiej sytuacji nie bylo...więc nie porównuj proszę...poza tym...póki co- nie pamietam, abyś w stosunku do nie swoich psów zachowywał sie tak, jak Moria (nie chcial wydać np psa do DS)...więc raz jeszcze prosze..nie mieszaj...bo mylisz pojęcia...i mod Ci juz o tym pisał.. CajusJB jak masz robić zamieszanie tu na watku-rób lepiej obiecane ogłoszenia u Areska, bo będzie na nas, jak się znów dzisiaj nie pojawią... Quote
Cajus JB Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Mój nick to Cajus JB. Sonia temat zaczęty przeze mnie Iv_ Ares ma ogłoszenie i dom na widoku. Sprawdzaj gonia66 nim coś napiszesz. Miłego wieczoru. Quote
gonia66 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 [quote name='Cajus JB']Mój nick to Cajus JB. Sonia temat zaczęty przeze mnie Iv_ Ares ma ogłoszenie i dom na widoku. Sprawdzaj gonia66 nim coś napiszesz. Miłego wieczoru.[/QUOTE]Znów odwracanie "kota ogonem"...zadałam konkretne pytania(Charly zreszta równoczesnie ze mna pisała bardzo podobnie)...ale tradycyjnie juz cisza w temacie istotnym...najważniejsze- zamieszać i zasłonić sedno...oj...mój chłop prywatny, zupełnie jak ja- prosta baba... nie może się Tobie nadziwić...[B]Cajus JB[/B] Quote
gonia66 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 A u Kladzi cisza...bo po co informowac darczyńców..i tak na pewno wplaca kasę, bo żal psa...bo cóż winny pies..??szkoda gadać... Quote
ewatonieja Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 dobra to ja czekam na lepsze fotki, bo Kładzia, ja ktoś wspomniał straciła na wadze, więc pewnie wygląda inaczej, namiary w ogłoszeniach mam zamiar podać na Kamilę wtedy będziemy mieli pewnośc czy ktoś się odezwał czy nie, bo Kamila wchodzi tu w miarę regularnie ps. Gonia66 poczekamy zobaczymy, co z tego będzie, co ty na to? ile byś tu się pisała i tak sytuacja Kładki od tego się nie zmieni, co jest grane okaże się dopiero w momencie zrzeczenia na rzecz schroniska lub gdy znajdzie się dom stały, oby to nastąpiło jak najszybciej bo Kładka zasługuje na własny domek, na osobistego opiekuna, ciszę spokój i całe mnóstwo miziania, a nie oszukujmy się, jak się jest jednym z kilku/kilkunastu psów to tego się nie ma :) Quote
gonia66 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 [quote name='ewatonieja']dobra to ja czekam na lepsze fotki, bo Kładzia, ja ktoś wspomniał straciła na wadze, więc pewnie wygląda inaczej, namiary w ogłoszeniach mam zamiar podać na Kamilę wtedy będziemy mieli pewnośc czy ktoś się odezwał czy nie, bo Kamila wchodzi tu w miarę regularnie ps. Gonia66 poczekamy zobaczymy, co z tego będzie, co ty na to? ile byś tu się pisała i tak sytuacja Kładki od tego się nie zmieni, co jest grane okaże się dopiero w momencie zrzeczenia na rzecz schroniska lub gdy znajdzie się dom stały, oby to nastąpiło jak najszybciej bo Kładka zasługuje na własny domek, na osobistego opiekuna, ciszę spokój i całe mnóstwo miziania, a nie oszukujmy się, jak się jest jednym z kilku/kilkunastu psów to tego się nie ma :)[/QUOTE] HA...żeby to było takie proste....otóz cioteczko- kiedy wejdziesz na watek Spajkusia, to zobaczysz, ze dla tego dziadzia staruszka, znalazł sie wlasnie DS..ale Moria postanowila, ze skoro ma umowe adopcyjną podpisana na niego- to go nie wyda...nawet schronisku, ktore po Spajkusia przyjechalo bezpośrednio... Klopot wiec polega na tym, ze skoro córka Morii nie zrzekła się praw włąsności do Kladzi, Jest wiec jej prawnym opiekunem i nawet jeśli pojawi się DS. istnieje realne niebezpieczeństwo, ze Kladzia nie zostanie do tego domku oddana...po czym i dlaczego tak twierdze..?? BO hotel mial sie zrzec praw do Kladzi bardzo dawno (jak tylko zaczęło sie robic "gorąco" u Spajka)...Kamilawa wówczas pisala, ze juz jest wszystko w trakcie załatwiania, tylko potrzebna umowa zrzeczenia... Potem jednak ...dośc powiedzieć, ze do dziś sprawa zrzeczenia nie jest zrealizowana...a to nie jest wg mnie normalne...od kiedy to hotelikowi zalezy i dlaczego, na tym, aby być prawnym opiekunem(wlascicielem) psa, który dotąd był hotelowany..??Moim zdaniem, hotelik poiwnien sie cieszyć z takiej mozliwosci, bo dzięki umowie na hotelowanie, ma zapewnione platności w terminie(co w tym hotelu jest sparwa bardzo istotną- priorytetowa wrecz) i jest "tylko" wykonawcą "usługi"...a tu jak widac są (chyba????) jakies inne sprawy, o ktorych nie wiemy... Nadal nie mamy rozliczeń z "niemieckich" pieniazkow, jakie wplywaja na konto Morii, nie mamy faktury od weta, wyników badan, jakie miala Kladzia wykonana... Piromanko....a Twoje rozliczenie wpływów i wydatków..??Kiedy mijał termin płatności za hotelik??? JAk zamierzacie rozwiązać ten problem..?? Quote
ewatonieja Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 czy coś się robi żeby Kładka została zrzeczona (plus podpisanie umowy o hotelowanie, takiej z prawdziwego zdarzenia)? dobra ja podaję mejla, gdyby ktoś miał te nowe foty [email][email protected][/email] Quote
gonia66 Posted November 27, 2010 Posted November 27, 2010 [quote name='ewatonieja']czy coś się robi żeby Kładka została zrzeczona (plus podpisanie umowy o hotelowanie, takiej z prawdziwego zdarzenia)? dobra ja podaję mejla, gdyby ktoś miał te nowe foty [email][email protected][/email][/QUOTE] SIę robiło, ale niestety nic z tego nie wyszło...:( Wszystko było przygotowane, Moria miala na maila miała wyslana umowę na hotelowanie(Przechowanie), którą kamilawa przerobiła znacznie, pod Kładzię i Morię. Umowa została wysłana, zeby Moria dokladnie sobie ja przejrzała..(mogę Ci ja wysłac na maila jesli chcesz), ale niestety..najpierw była zwodzona, ze później, a potem stwierdziła, ze nie podpisze, bo...bo to ja ta umowe wysłałam kamilawie (a była to standardowa umowa na przechowanie, zdobyta przeze mnie, od Znanej Organizacji pro-zwierzecej, gdyż kamilawa na wątku napisała prośbe o pomoc w zdobyciu takiej umowy)...wszystko wiec utknęło w martwym punkcie:( Nie wiem więc, czy aby jest sens robic Kladzi jakiekowliek ogłoszenia..na Spajkusia tez bylo wydane sporo pieniazkow na ogloszenia, zmarnowano sporo pracy innych..bo kiedy domek sie znalazł...Spajkus nie został wydany, ze względu na umowę adopcyjną, jaka Moria miała podpisaną na siebie...:( Quote
gonia66 Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 CZy dowiemy się w koncu co u Kladzi?? Jak z jej zdrowiem? CZy była u weta i miała zrobione wyniki?? Obiecano nam tutaj zdjęcia, wklejenie wyników i opis aktualnej sytuacji Kladzi. Piromanko...Mogę Cię prosic o rozliczenie finansów Kladzi?? Quote
ewatonieja Posted November 30, 2010 Posted November 30, 2010 Przyłączam się i czekam na fotki :) Quote
gonia66 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='ewatonieja']Przyłączam się i czekam na fotki :)[/QUOTE] No to dalej czekamy...prosimy o rozliczenie i wieści o zdrowiu Kłądzi. Piromanko...można prosić o aktualizacje wpłat?? Quote
Piromanka Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Oczywiście! Już sprawdzam wpłaty. Nie było mnie prawie 2 tygodnie w Polsce, stąd opóźnienie. Quote
gonia66 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='Piromanka']Oczywiście! Już sprawdzam wpłaty. Nie było mnie prawie 2 tygodnie w Polsce, stąd opóźnienie.[/QUOTE] :lol:...rozumiemy oczywiście:lol: Quote
Recommended Posts