Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='gonia66']Opiekunem czyli włacicielem...rozumiem Kamilko- dziękuję za wiadomośc.[/QUOTE]
Tak, przepraszam, miało być właściciela. Pomyliłam się.

Posted

[quote name='kamilawa']Tak, przepraszam, miało być właściciela. Pomyliłam się.[/QUOTE]No cos Ty, nie przepraszaj, to się rozumie "samo przez się" oczywiscie:)
KAmilko- kiedy i czy w ogóle, możemy sie spodziewac wyników badań krwi, faktury za weta oraz dokładnego rozliczenia pieniązków "niemieckich" od Morii??
CZy może te dane nie bedą nam w ogole udostepnione ze wzgledu na to, ze pies ma włąsciciela, a właściciel nie musi sie oficjalnie nikomu tlumaczyc ze stanu zdrowia oraz wydanych pieniażkow darczyncow Kladzi??

Posted

[quote name='gonia66']No cos Ty, nie przepraszaj, to się rozumie "samo przez się" oczywiscie:)
KAmilko- kiedy możemy sie spodziewac wyników badań krwi, faktury za weta oraz dokładnego rozliczenia pieniązków "niemieckich" od Morii??[/QUOTE]
Z tego co wiem, w poniedziałek Moria ma zamiar pójść na badania do Weta, i myślę, że chwilę później wynik badania Kamila dostanie. Na resztę pytań nie mogę odpowiedzieć, tylko dlatego, że nie ja rozmawiałam z Morią, a Kamila (jagodkailawa) myślę, że Ona odpowie na te pytanie.

Posted

[quote name='kamilawa']Z tego co wiem, w poniedziałek Moria ma zamiar pójść na badania do Weta, i myślę, że chwilę później wynik badania Kamila dostanie. Na resztę pytań nie mogę odpowiedzieć, tylko dlatego, że nie ja rozmawiałam z Morią, a Kamila (jagodkailawa) myślę, że Ona odpowie na te pytanie.[/QUOTE]
No ok, rozumiem, ze Kladzia jednak nie miala robionych wyników, tylko taki ogólny "przegląd", gdy była ostatnio u weta?
W takim razie czekam na pozostałe odp:)

Posted

kamilawa, xmartix dziękuję za miłe słowa. To dla dobra Kładki

Piromanka dziękuję za numer konta. W poniedziałek pieniążki dla cudnej Kładki powinny być na koncie.

Posted

[quote name='kamilawa']Tak, przepraszam, miało być właściciela. Pomyliłam się.[/QUOTE]

Sugerowałabym żeby zmienić tytuł, bo wprowadza w błąd w świetle tego co tu przeczytałam. A i chyba trzeba by przenieść wątek z "znalezione/do adopcji" do "Już w nowym domu"
Kładka ma właściciela i dom.
Wątek przejrzałam pobieżnie, ale ostatnie wpisy są chyba aktualne, więc z nich wyciągnęłam wnioski o których wyżej napisałam.
Tylko nie rozumiem na co zbieracie pieniądze w takim razie. Wątek ma wszak szczęśliwe zakończenie.

Posted

[quote name='Iv_']Sugerowałabym żeby zmienić tytuł, bo wprowadza w błąd w świetle tego co tu przeczytałam. A i chyba trzeba by przenieść wątek z "znalezione/do adopcji" do "Już w nowym domu"
Kładka ma właściciela i dom.
Wątek przejrzałam pobieżnie, ale ostatnie wpisy są chyba aktualne, więc z nich wyciągnęłam wnioski o których wyżej napisałam.
Tylko nie rozumiem na co zbieracie pieniądze w takim razie. Wątek ma wszak szczęśliwe zakończenie.[/QUOTE]

W takim razie trzeba tam też przenieść wszystkie wątki psów z całej dogomanii, które mają takie umowy. Na pewno będą tysiące takich psów. Wstrzymamy na nie deklaracje. To samo tyczy się psów ze schronisk. Schronisko też jest właścicielem psa.

Według prawa psem bezdomnym jest tylko pies znaleziony na ulicy nigdzie nie oddany.

Edit

Taki i tylko taki pies nie ma właściciela.

Posted

[quote name='Cajus JB']W takim razie trzeba tam też przenieść wszystkie wątki psów z całej dogomanii, które mają takie umowy. Na pewno będą tysiące takich psów. Wstrzymamy na nie deklaracje. To samo tyczy się psów ze schronisk. Schronisko też jest właścicielem psa.

Według prawa psem bezdomnym jest tylko pies znaleziony na ulicy nigdzie nie oddany.[/QUOTE]

Chwileczkę, bo ja czegoś nie rozumiem. Pies ma właściciela z tego co czytam, więc o jakich Ty deklaracjach, pieniądzach piszesz? na co niby? Ja wypowiedziałam się o sytuacji Kładki a nie o psach na Dogomanii, nie rozumiem tej generalizacji.
Uważam, że tytuł wątku wprowadza w błąd, bo pies ma opiekę i właściciela.
Powiem szczerze, że nie wiem skąd taki Twój post w odniesieniu do mojego.

Posted

[quote name='kamilawa'][B]Tak, prawnym opiekunem jest córka Morii.[/QUOTE]
[/B]
[quote name='gonia66'][B]Opiekunem czyli włacicielem[/B]...rozumiem Kamilko- dziękuję za wiadomośc.[/QUOTE]

[quote name='kamilawa'][B]Tak, przepraszam, miało być właściciela. [/B]Pomyliłam się.[/QUOTE]
JAk to sie więc ma Kamilko do tego niżej..??Kladka jest w hotelu, ktorego wlascicielką jest prawna opiekunka Kladki..i co w związku z tym??Owa opiekunka chce, abysmy płacili pieniądze za pobyt w jej własnym hotelu jej własnego psa???To chyba niemozliwe...

[quote name='kamilawa']Nie kochana, Kładka jest nadal u Morii w hotelu.[/QUOTE]

Posted

Jutro coś napiszę więcej na temat umowy - jeśli się nie mylę i jest tak myślę.
Kochana, powiedz mi szczerze, kto prawie dwa lata temu myślał o takiej umowie, dla mnie to była w ogóle abstrakcja - jakieś hotele, domy tymczasowe, darmowe czy płatne. Sama pamiętasz, że nawet ja nic nie załatwiałam, bo głupia w tym temacie byłam. Ile osób robi tak teraz, jak my zrobiliśmy te 1.5 roku temu? Dlaczego nikt ich się nie pyta dlaczego zbierają na psy w hotelach pieniążki? Sama pewnie się domyślasz, że 3/4 psów, które są w hotelu mają umowę prosto ze schronu.

Dlaczego nie chce się zrzec - nie wiem, nie mnie się pytaj, ja nie znam odpowiedzi na takie pytania.

Posted

[quote name='kamilawa']Jutro coś napiszę więcej na temat umowy - jeśli się nie mylę i jest tak myślę.
Kochana, powiedz mi szczerze, kto prawie dwa lata temu myślał o takiej umowie, dla mnie to była w ogóle abstrakcja - jakieś hotele, domy tymczasowe, darmowe czy płatne. Sama pamiętasz, że nawet ja nic nie załatwiałam, bo głupia w tym temacie byłam. Ile osób robi tak teraz, jak my zrobiliśmy te 1.5 roku temu? Dlaczego nikt ich się nie pyta dlaczego zbierają na psy w hotelach pieniążki? Sama pewnie się domyślasz, że 3/4 psów, które są w hotelu mają umowę prosto ze schronu.

Dlaczego nie chce się zrzec - nie wiem, nie mnie się pytaj, ja nie znam odpowiedzi na takie pytania.[/QUOTE]Kamilko...ale oczywiscie masz 100% racji w tym co piszesz..ja nie mam do Ciebie zadnej pretensji i nigdy nie mialam...
Tylko, ze żaden normalny i szanujący sie hotel nie robił do tej pory problemów z wydaniem psa, kiedy chciano go np. przenieśc do innego hotelu, nie wspominając o tym, ze nie chciano go wydac do DS...
KLadzia ma jednak to szczescie, ze przebywa w hotelu, ktory niestety dopuścił sie dwukrotnie takiego czynu(Spajkuś i Fart) o jakim pisze powyżej, powołujac sie na podpisana wlasnie w naszej naiwnosci i nieświadomosci- umowę adopcyjną...
Zaden hotel jak dotad nie wykorzystal tak okrutnie złożonej i pokładanej w nim ufności, jak hotel w Elblagu...
Dlatego włąsnie, po wydarzeniach i doświadczeniach ze Spajkusiem i Fartem, nikt z nas nie moze byc pewien, ze jak się znajdzie dom dla Kladzi- zostanie ona oddana...wrecz odwrotnie- mamy wszelkie podstawy twierdzic, ze tak sie nie stanie...
Poza tym- w zadnym z takich hotelików, w ktorych są podpisywanie "fikcyjne" umowy, jak dotad nie wystąpiono z wnioskiem o zrzeczenie sie praw własności do psa..natomiast w stosunku do Kladzi- mil miejsce taki wniosek- pisałas o tym na wątku..przygotowałas umowe zrzeczenia, umowe na hotelowanie...wszystko, co potrzebne...aby Kladzia nie była własnością Morii (czy jej córki), a na powrót aby byla psem bezdomnym...Moria jednak sie ze wszystkiego wycofala, nie zgodziła się na zrzeczenie...dlaczego..??Skoro sie nie zgodzila oddac praw własności do Kladzi, to dla mnie jest jednoznaczne...nie ma wytłumaczenia...CHCE BYĆ WŁASCICIELKĄ KŁADZI....NA takie psiaki nawet nie wolno zbierac pieniazków na dogomanii...no przykro mi to stweirdzic- ale takie sa fakty...:(

Posted

cholerka ,czytam i czytam i powiem ze nic nie rozumiem...nic
Ja biore psa ze schroniska i podpisuje z nim umowe ze jego adoptuje ale bedzie przebywał w hoteliku u zuziM
pozniej podpisuje umowe z hotelikiem ale to ja jestem ,,włascicielem,, teraz tego psa
ja jemu tez szukam chaty przy Waszej pomocy i ja nim dysponuje..
nie rozumiem jak hotelik nie chce wydac psa?
mialam umowe z panem MARKIEM ,Z KIKOU Z ZUZIA, Z HOTELIKIEM LILKI i do głowy by mi nie przyszło aby ktos oddał psa bez mojej zgody.
PO ADOPCJI JUZ PRAWDZIWEJ PODMIENIAM UMOWE W SCHRONIE
to tyle w temacie ...ale i tak dalej nie rozumiem

Posted

Ile wynosi deklaracja gonia66. Chętnie ją zastąpie.

Jak pisałem prędzej wiele psów wychodzi ze schronisk z taką umową. Niestety do niektórych fakty nie docierają.

I nie dotrą nigdy.

Posted

[quote name='giselle4']cholerka ,czytam i czytam i powiem ze nic nie rozumiem...nic
Ja biore psa ze schroniska i podpisuje z nim umowe ze jego adoptuje ale bedzie przebywał w hoteliku u zuziM
pozniej podpisuje umowe z hotelikiem ale to ja jestem ,,włascicielem,, teraz tego psa
ja jemu tez szukam chaty przy Waszej pomocy i ja nim dysponuje..
nie rozumiem jak hotelik nie chce wydac psa?
mialam umowe z panem MARKIEM ,Z KIKOU Z ZUZIA Z HOTELIKIEM LILKI i do głowy by mi nie przyszło aby ktos oddał psa bez mojej zgody.
PO ADOPCJI JUZ PRAWDZIWEJ PODMIENIAM UMOWE W SCHRONIE
to tyle w temacie ...ale i tak dalej nie rozumiem[/QUOTE]Bo niestety takie hoteliki jak ten, w ktorym jest Kładzia sie juz chyba nie zdarzają:( Tu nikt niczego nie rozumie i nikt nie moze pojac jakie moga byc motywacje wlascicelki hotelu, ktora nie chce, nie wiedziec dlaczego zrzec sie praw własności do Kladzi...ktora nie chce wydac hotelowanego psa do DS, nie wpuszcza na wizyty...ktora pisze i mowi o "zapomnianym Farcie",w momencie, gdy Fart ma w tym samym czasie załatwone inne miejsce, transport a Moria przejmuje jego adopcje na siebie....potem "płacze" ze musi go karmic i blaga, zeby pomoc w szukaniu domku dla niego...jak to zrozumiec..??
Giselle...no włąsnie...Ty jesteś fikcyjnym"właścicielem" psa...nie hotel...i tak powinno byc....jestem pewna, ze gdybyś dziś nie wydała "swojego" psa do sparwdzonego i zaakceptowanego DS, powołując sie tylko na to, ze na Ciebie jest umowa adopcyjna, to miałabys to samo-co teraz jest u Kladzi...nikt nigdy nie przyczepilby sie do umowy, jaka jest podpisana na Kladzie, gdyby nie fakty i przeogromnie przykre doswiadczenia z innymi psami...niestety

Posted

[quote name='Cajus JB']Ile wynosi deklaracja gonia66. Chętnie ją zastąpie.

Jak pisałem prędzej wiele psów wychodzi ze schronisk z taką umową. Niestety do niektórych fakty nie docierają.

I nie dotrą nigdy.[/QUOTE]CAjus...Kladka ma włąsciciela! Na Kladke nie ma prawa byc zbierna zadna deklaracja na tym wątku!
Poza tym nie tylko ja wstrzymalam tu swoja deklaracje, a kilu innych darczyńców- ktorzy jasno sie wypowiedzieli w tym temacie....dopoki Kladka ma prawnego wlasciciela, ktory nie chce sie jej zrzec- nie mamy prawa zbierac pieniedzy na watku!

Posted

[quote name='Cajus JB']Ile wynosi deklaracja gonia66. Chętnie ją zastąpie.

I nie dotrą nigdy.[/QUOTE]

Oczywiście. Ale nigdy nie zdarzylo się, zeby hotel na podstawie takiej wlasnie fikcyjnej umowy odmówił wydania psa. Umowy ktora została zawarta pomiedzy schroniskiem w Koninie a Morią ponad rok temu. Moria nie wydała Spajka najpierw do DS, którego istnienie Ty i ona negujecie.

Więcej; odmowiła wydania psa przedstawicielkom schroniska w Koninie, którzy wydali/dowiezli jej psa ponad rok temu, a w zeszlym tygodniu jechali 7 godzin po to, zeby odebrać Spajka z tego hotelu. Moria odmówila i w obecności policji powolywala się na ta wlasnie umowę adopcyjną, która legitymuje ją jako prawnego opiekuna psa. Kogo Ty zgrywasz???- sam mnie uswiadamiales na wątku Spajka, że negując publicznie legalność tej umowy postępuję niezgodnie z prawem! Schronisko w Koninie musi teraz wlasnie z powodu "takiej sobie umowy" wejść na droge sądową aby psa odzyskac. A nam czyli Goni i mnie Moria wytoczyła sprawę w sądzie. ABSURD! Taka jest sytuacja!

I to samo z Fartem. Gonia ma 100% racji.

Jak dlugo Cajus będzie przeinaczał fakty i odwracał kota ogonem jak mu wygodnie? Słow mi brak.

Posted

[quote name='kamilawa']Jutro coś napiszę więcej na temat umowy - jeśli się nie mylę i jest tak myślę.

Dlaczego nie chce się zrzec - nie wiem, nie mnie się pytaj, ja nie znam odpowiedzi na takie pytania.[/QUOTE]Kamilko...i co..??Mialas cos napisac..czekamy wiec dalej, bo wbrew pozorom uważam, ze to bardzo ważna dla Kladzi kwestia....na przyszłośc...

Posted

[quote name='kamilawa']Napisze jak tylko się dowiem. Kamila ma wolne, gdy wróci do schronu to napiszę o czym chciałam powiedzieć.[/QUOTE]
nO nic..rozkłada sie to bardzo w czasie..ale cóz...nie mamy wyjcia- czekamy dalej...