Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
16 godzin temu, Tyś(ka) napisał:

Ja bym się cieszyła, że dzieciolubny - a ta wylewność może mu minie? No chyba, że to tendencja seterów ;). Z czasem wyćwiczy skupianie uwagi przy dzieciach, wierzę w to. Spokojnie do wszystkiego dojdziecie. U mnie zawsze pole do dyskusji daje pasztet - taki wysuwany, daję psu do polizania w sytuacji, gdzie wiem, że jest głuchy i on sobie trochę liże, zapomni w międzyczasie czemu go dostał... (bo dostaje zanim on wypatrzy rozpraszacz) i otwieram w ten sposób jego móżdżek na jakieś polecenia. Teraz Baron to dzieciak, chce się pobawić, radosne żywiołowe dzieci go podkręcają - ale chyba mu to minie :D

4 godziny temu, Patikujek napisał:

Niby nie, ale jak się żyło samemu na wynajmowanym miekszkniu za najniższą krajową to takie 50zł to był majątek. A pewnie u mnie by tak tanio nie było bo najpierw trzeba by się jeździć nauczyć :P

A teraz to ani czasu, ani miejsca, a tutaj pewnie ze 4 razy drożej by to wyszło. Ale kto wie.... Może kiedyś marzenie spełnię. Choć już współczuję temu koniu (koniowi?) :P

Setery mają być dzieciolubne i w ogóle wesołe ale on potrafił pięknie obok nich przechodzić. Tylko ja ćwiczyć z psem kiedy masz stado dziciaków w oogóle nie raeagujacych na to co mówisz ? Dotego ty się denerwujesz na dzieci i na psa bo on chce czegoś innego.  Jedzenie nie działa. 

Pati, a Ty myślisz że jak ja teraz żyje? :P

Tylko że ja na swoje potrzeby wydaje mało a za to na futrzaki jeszcze ponad to co zarabiam :P to już się leczy ?

Posted

A nie masz jak wyminąć tych dzieci, np. obierając inne drogi dojścia na pola albo do lasu?

Tak, to już się leczy :D A tak poważnie to ja Cię podziwiam, bo mamy podobną sytuację, a u mnie finansowo to o wiele bardziej kiepsko wygląda - na pewno teraz nie stać by mnie było na papsa i karmienie psów tak, jak Ty karmisz - i mocno tego żałuję... bo ja bardzo nie lubię psa karmić suszkiem.

Posted

No mnie w sumie też nie stać bo gdyby nie to że brat mi płaci za twlofne to w życiu bym nie ogarnęła płacenia za jedzenie, w sumie póki mam pracę to jakoś daję radee.

Z tymi dziećmi to jest ciężko bo kaltka wychodzi na podwórko a one tam siedzą. Zazwyczaj tak jets że zobaczą psa i biegną ile sił w nogach bo piesek, staram się ich unikać jak ognia ale ciężko. Dzisiaj nie dosyć że miałam wycisk w pracy to psy mnie szarpały strasznie i barki mi odpadają. 

Posted

Ja miałam tak jak w bloku mieszkaliśmy z poprzednim psem. Początkowo psu się to bardzo podobało (z resztą ja sama byłam wtedy jeszcze dzieckiem, no może nastolatka), z czasem zaczął mieć dość i starał się unikać nachalnych, wrzeszczacych dzieci. Wtedy zaczęłam mówić, że pies jest chory i nie wolno go dotykać :p i się skończyło, tylko wtajemniczeni wiedzieli dlaczego i po co tak mówię :p 

Posted

Myślisz że nie próbowałam ? 

Wczoraj się ścięłam z babką bo powiedziała że do syna idź pogłaskaj pieski, całe szczęść że Barona odciągnęłam bo młody by miał niezłą sznyte na twarzy. Po prostu chyba zaczne wychodzić z psami 2 na 1 i Baron będzie sam. Nie mam siły.

Posted

A próbowałaś zmienić imejdż? Wiesz, glany dziary i te sprawy? :D Albo na Sebixa? :D Jak kiedyś wyglądałam bardziej przerażająco (łańcuchy, glany, czerń, mord w oczach) to jakoś mniej było chętnych na zaczepianie psa. 

Nie wiem, ciężko mi coś podpowiedzieć, bo nie mieszkałam w blokowisku jak Morus był słodki ;) a i jest czarny to też z tym zaczepianiem mam mniejsze problemy.

Posted

Ale już za późno :(((

Baron był już chory, gryzł, atakował i to nic nie pomogło, oni jak nie od niego to do suk i nie ważne że mogą ugryźć.  Jak P. wychodzi to nikt go nie zaczepi ani nie podejdzie on sama postawą odstrasza :P a  ja  z miną zimnej suki przyciągam idiotów i niewychowanych ludzi.

Posted

Ja to bym pewnie raz a porządnie zje*ała delikwentow :p ileż można prosić, a niech kiedyś pies ugryzie dzieciaka to i tak Twoja wina będzie mimo ostrzeżeń.. 

Posted

Totalnie na to zleją, rodzice tym bardziej.  Sposobem jest w ogóle nie odzywanie się ale oni biegną i psa złapią nawet za koniuszek ogonka. Takie trudne dzieci.

DSC_0449.JPG

DSC_0454.JPG

DSC_0468.JPG

DSC_0479.JPG

DSC_0440.JPG

Posted
5 godzin temu, Ania :) napisał:

Pominelas Raptora, bardzo nie ładnie, bardzo. 

Bo nie moja :P a poza tym jest niegrzeczna.i nie zasłużyła na fejm na dogo XD

Posted

Sama :)

Kłopotliwe może i nie ale wiedzieć trzeba dużo. W domu przygotowanie psa jest okropne a to dlatego że pies się wierci i nie da sobie nic zrobić. Na pierwszą wystawę robiłam mało bo   nie wiedziałam nic. Zrobiłam tylko łapy i lekkie trymowanie.  Sama kąpiel i suszenie jest długie.  Jak lubisz czesać psa to to jest sama przyjemność :)

Byliśmy ostatnio na spacerze, 8km stuknęło a Baron nawet się nie zmęczył.  Poganiali, kąpiele zaliczyli. Był zając, Baron go pogonił i pięknie wrócił po jednej komendzie do mnie. Gorzej z Abi.

DSC_0571.JPG

DSC_0536.JPG

DSC_0520.JPG

DSC_0585.JPG

DSC_0609.JPG

Posted

A mi się nie chce nawet aparatu ruszać. Mam jeszcze ful zdjęć które są bo są. 

Baron o dziwo śmierdzi mniej po takim bagnie gdzie szybko się te błoto wykruszy niż z Odry.

W piątek poszliśmy nad jezioro Wełtyń i wicie co, młody zaczyna pracować nosem. Bardzo ładnie się ustawia w polu. W lesie biegł spuszczony, Abi na smyczy cały czas. Odziwo nie rozpraszał się i reagował pieknie na wszystkie komendy. W wodzie był w szoku bo nie mógł wbiec swobodnie tylko na smyczy wśród ludzi. Następnym razem idziemy rano. Trzeba go ogarnąć z pielęgnacją i zrobić zdjęcie, w końcu to już 9 miesiąc a przed nami 2 wystawy do Młodzieżowego Czempionatu :D trzeba się wziąć do pracy z psem.

Ps. Wybaczcie moją nieobecność na fb, kurna no nie chce mi się :/