Belaizabela Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Jestem poczatkujaca,zaczynam dopiero przygodę z wystawami ...niewiele wiem i nie wszystko rozumie. Mam pieska,ktorego zarejestrowalam w ZKwP,dostalam rodowód, zaliczyłam juz 3 wystawy... Proszę mi tak zwyczajnie i prosto wytłumaczyć o co chodzi z tą opłatą członkowską? To jest obowiązek płacić czy nie? Jakie są konsekwencje tego jak nie zapłaciłam? (od około roku jestem tam zarejestrowana) Quote
dwbem Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Normalnie jak w każdym związku, płaci się składkę raz w roku przeważnie do końca stycznia. Konsekwencją nie płacenia będzie nie przyjęcie psa na żadną wystawę bo te są dla członków Związku. Ja płacę już 50 lat i jakoś żyję bo 70 zł na rok to chyba nie tak dużo. Quote
Belaizabela Posted November 28, 2017 Author Posted November 28, 2017 Mi nie chodzi o to czy to duzo czy nie dużo, tylko czy to jest obowiązkiem. Myślałam że taki rachunek od nich dostanę bo do tej pory nie oplacilam tego(a jestem od roku zarejestrowana) a wystawialam juz trzy razy psa. Dziękuję za odpowiedź... Quote
Sowa Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 Prawdopodobnie pierwszą składkę zapłaciłaś przy rejestracji - razem z opłatą za wyrobienie rodowodu. Quote
dwbem Posted November 29, 2017 Posted November 29, 2017 Właśnie. A na stronie Oddziału zawsze jest informacja o terminie zapłaty oraz podane konto, dla składek jest inne niz na opłaty np. za wystawy więc radzę tam zajrzeć. Quote
Recommended Posts