Jump to content
Dogomania

Kochana, cudna *FIBI* - MORELOWA PUDELKA - MA WSPANIAŁY DOM!!! Dziękujemy!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Naprawdę dobrze idzie zbieranie pieniędzy na Fibi:multi:
I powiem Wam, że jeśli ją wyleczymy to są widoki na świetny domek dla małej! Tak jak pisałam wcześniej, nie chcę jeszcze zapeszać ale czekam na wieści.

Cheritka - może być taki jak Ty masz w podpisie:razz:

Posted

Equus napisał(a):
I powiem Wam, że jeśli ją wyleczymy to są widoki na świetny domek dla małej! Tak jak pisałam wcześniej, nie chcę jeszcze zapeszać ale czekam na wieści.

Cheritka - może być taki jak Ty masz w podpisie:razz:

Oj byłoby cudnie!

Posted

Equus napisał(a):

No ja za ten domek to od wczoraj już trzymam kciuki:thumbs:
Equus Fibi na pewno będzie zdrowa:Dog_run:

Posted

Zobaczymy co z tym domkiem... Sąsiadka trochę była w szoku jak jej przedstawiłam faktyczny stan Fibi (bo ona miała wiadomości z czasów jak jeszcze myśleliśmy, że jest zdrowa i młoda) ale ma się zastanowić. Powiedziałam, żeby się nie bała bo jeśli się zdecyduje to oczywiście nie damy jej chorego psa tylko już po wyleczeniu tych uszu (zapomniałam tylko kurcze powiedzieć o tym guzku na oku:shake:), a leki na tarczycę to nie są drogie i że na sterylizację to się zrobi jakąś akcję. Czekam teraz na wieści od Pati, bo w sumie nie wiemy czy trzeba Fibi szukać domu na czas leczenia. Czekam też na nowe zdjęcia - obiecałam sąsiadce, że przyniosę, bo chyba lepiej pokazać już taką Fibi jak teraz wygląda.

Teraz czekam co powie sąsiadka po konsultacji z córką, bo jednak obraz psa, którego się spodziewała dość diametralnie się zmienił. No ale może jednak się na małą zdecyduje bo nie powiedziała od razu, że nie... więc jest szansa prawda?
Strasznie bym chciała, żeby Fibi tam trafiła bo znam kobiete od dwudziestu paru lat, znałam jej oba psy i wiem że miałaby u niej super. Ta kobieta miala juz kiedyś pudlicę i jak suczka była już stara i nie bardzo chciała chodzić, to Pani ją nosiła na rękach "żeby suczka się dotleniała". Potem miała sunię kundelka ze schronu, która też dożyła kilkunastu lat (tylko własnie Pani boi się brać chorego psa, bo jak wzięła tą sunię ze schronu wtedy to się okazało, że ma nosówkę i bardzo długo ją leczyli, a ona teraz jest na emeryturze już więc się obawia nieco takich wydatków jak wtedy).
To tyle wieści i TRZYMAMY KCIUKI bo szansa jest chyba, miejmy nadzieję, ze Pani się nie przestraszy!

A, Fiziu, coś tam ze zdjeciami w pierwszym poście się porobiło bo zniknęły niektóre. No i niestety mój transporterek nie ma wzięcia:-( - może faktycznie lepsze byłoby Allegro?

Posted

wróciłam i widze ze Fibi sama nie jest tyle ciotek przejmuje sie jej losem.
Na wystawie dostałam od anety 30zł takze dokładam je do konta Fibi :multi: bardzo dziękuje.

Co do tymczasu to myśle ze moze u mnie zostać. Co do jej stanu zdrowia to uszu raczej nie da sie wyleczyć całkowiecie . jedyne co da sie zrobić to zaleczyc. Niestey ta bakteria jak raz sie pojawi ciezko ja całkowicie wyplenić. N pewno nie bedzie w uszach ropy , nie bada ją bolały ale chore raczej już pozostaną.
Absolutnie nie jest głucha słyszy wszystko najmniejszy szelest.

sunia jest chora to prawda ale to nijak nie pzreszkadza ejj w zyciu czy w adopcji leki na tarczyce nie sa drogie, uszy zaleczone nie będa dawały oznak wiec nie ma strachu ze suczka zejdzie albo bedzie bardzo kosztowna.

a moze by tak z sunia podjechac do tej Pani co? moze jakby ja zobaczyła jaka jest cudna i kochana to by sie zakochała i juz sobie zostawiła

Posted

Dzięki Aneta i dzięki "ktosiu, który przelałeś 10 zł na Fibi do Fizi", oraz wszystkim, którzy dołożyli cegiełkę na Allegro. Jesteście CUDOWNI :loveu:

Pati jesteś WIELKA!!! A możesz wstawić jakieś nowe zdjęcia Fibi? Myślę, że z tym podjechaniem i obejrzeniem na żywo to dobry pomysł ale poczekajmy na razie co odpowie (zdjęcia mi się do tego przydadzą;)) no i żeby tej ropy w uszach już nie miała (czy wiesz ile może potrwać to zaleczanie?) I jeśli możesz to napisz, którego proteusa jej znaleźli bo są aż trzy cholery.
Sorry za offa ale JAK SMARCIK na wystawie?:cool3:

O i widzę, ze Energy przymierza się do wsparcia Fibi nie tylko duchowego - dzięki seredczne:Rose:

Posted

Ojej jak się cieszę, że Fibi moze czekać u Pati!!!:multi::multi:

Zaoszczędzi się Jej stresu przenoszenia z domu do domu, juz pewnie się u Pati poczuła bezpiecznie i super fajnie:loveu:

Ciesze się też, że te choróbska nie wpływają na jakość życia malutkiej:multi:

Oj gdyby się tak Pani Sąsiadka zgodziła pomóc - możemy zaoferować jakieś pieniążki na leki - jeśłi coś zostanie.

Narazie jeślichodzi o wpłaty na moje konto

przelałam 150 zł, które dostałam (100 + 50)

i to 10 zł od Marioli,
a allegro przyszło 5+5+25+15 zł = 50 zł

Przed chwilą przelałam do Pati - 60 zł

Czy dobrze myślę, że mamy w takim razie jeszcze do niedzieli opłacony hotelik?
Nie wiem czy było zapłacone do poniedziałku włącznie, ale jeśli tak - to plus 60 zł - starczyłoby chyba do niedzieli

Chyba, że jeszcze te 30 zł od Anety - to by było w sumie 90 zł czyli jeszcze 3 dni, czyli chyba do środy tak?

Ale nie wiem czy nie ma też innych wydatków ta tę chwilę - leki itp

Serdeczne dzięki!!!!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

Jak Pati zrobi Fibi na piękną pudliczkę, to Equus Twoja sąsiadka napewno się zakocha :loveu:

Jakby zostały pieniążki to można kupić zapas leków na tarczyce i przekazać do nowego domu suczki.

Posted

Stan finansów Fibi na dzień 23 marca (do tego dnia włącznie był opłacony hotel u Pati):

Wpływy:
z allegrowych cegiełek wpłacone do Fizi- 50zł
od Marioli wpłacone do Fizi - 10 zł
datek Anety do Pati - 30 zł
Suma: 90 zł
Co nam daje opłacenie hotelu do 1 kwietnia włącznie:multi:

Pati - co z tymi lekami na tarczycę - wykupiłaś? Jeśli nie to podrzuć mi na wtorek receptę to wykupię i przywiozę Ci leki na czwartek, a jeśli kupiłaś to zwrócę Ci kasę.

Posted

pojechałąm dziś wykupic ale wet pomyslił sie z wypisywaniu recepty i musze jechac po nową. Kupiłam małej maści zalecane pzrez weta jedna to 35zł druga 38. Ta druga ejst bardzo dobra własnie na Proteusa niszczy jego ściany wetka mi mowiła ze w dużym procencie pacjentów po zastosowaniu maści ucho jest suche po około tygodniu zaczynam stosowanie od dziś. Napisze nazwe maści dopiero co kupione wiec nie pamietam mam je na dole. odebrałam tez wyniki Fibulca. Jej Proteus jest dośc "dziwny" działaja na niego prawie wszytkie badane antybiotyki :multi::multi:
dla niej i dla nas to wspaniała wiadomość bo jest czym go leczyć. dokłądny wynik napisze pozniej bo za nic nie pamietam

Posted

pati napisał(a):
pojechałąm dziś wykupic ale wet pomyslił sie z wypisywaniu recepty i musze jechac po nową. Kupiłam małej maści zalecane pzrez weta jedna to 35zł druga 38. Ta druga ejst bardzo dobra własnie na Proteusa niszczy jego ściany wetka mi mowiła ze w dużym procencie pacjentów po zastosowaniu maści ucho jest suche po około tygodniu zaczynam stosowanie od dziś. Napisze nazwe maści dopiero co kupione wiec nie pamietam mam je na dole. odebrałam tez wyniki Fibulca. Jej Proteus jest dośc "dziwny" działaja na niego prawie wszytkie badane antybiotyki :multi::multi:
dla niej i dla nas to wspaniała wiadomość bo jest czym go leczyć. dokłądny wynik napisze pozniej bo za nic nie pamietam

No to wspaniała wiadomośc!!:multi:

Jak tylko dojdą następne pieniążki, zaraz przeleję

Posted

Super wiadomości Pati:loveu:
Proteus dość łaskawy i wrażliwy:cool3:to mam nadzieję, że szybko gdzieś sobie zniknie;)
Z uszami pudlowymi to tak w ogóle niestety jest jak raz się zacznie to potem się odnawia, znam z własnej , znaczy mojej gromadki autopsji:evil_lol:
Pati jak Smarcik?

Posted

No to dobre wieści!
Podsumowuję więc finanse raz jeszcze:

Za dotychczasowe wpływy: hotelik opłacony do 1 kwietnia włącznie.
Raz jeszcze dziękujemy w imieniu Fibi wszystkim DARCZYŃCOM !!!

Wydatki
na leczenie:

Maść do ucha 1 - 35zł
Maść do ucha 2 - 38zł
Saldo na dziś: - 73 zł

Na allegro zostały kupionych 58 cegiełek:multi: z czego do Fizi wpłynęło 50zł, które zostały już włączone do powyższej opłaty za hotelik.

Posted

Sprawy się dobrze mają :loveu:

Dziewczyny, możecie mi napisać na PW kto już wpłacił allegro? po nickach albo nazwiskach? nie wiem komu już mogę wystawić komentarz :P

A dyplomy po zakończeniu aukcji. Aha i zaznaczajcie kto wpłaca na wysyłkę dyplomu, nie zapomnijcie gdzieś tego odłożyć. Tych 1,65zł żeby było potem za co wysłać :P

Posted

Equus napisał(a):
No to dobre wieści!
Podsumowuję więc finanse raz jeszcze:

Za dotychczasowe wpływy: hotelik opłacony do 1 kwietnia włącznie.
Raz jeszcze dziękujemy w imieniu Fibi wszystkim DARCZYŃCOM !!!

Wydatki na leczenie:
Maść do ucha 1 - 35zł
Maść do ucha 2 - 38zł
Saldo na dziś: - 73 zł

Na allegro zostały kupionych 58 cegiełek:multi: z czego do Fizi wpłynęło 50zł, które zostały już włączone do powyższej opłaty za hotelik.

Doszło do mnie jeszcze 95 zł z allegro :multi::multi:

Bardzo dziękujemy wszystkim !!!!!!:loveu:
W sumie mamy z allegro już 145 zł:multi:

Przelałam już te pieniążki do Pati

Więc byłoby tak:

95 zł - druga tura z allegro - 73 zł na maści = 22 zł

Czyli 22 zł jesteśmy na plusie!:multi:

Posted

Podaję nicki z allegro osób, które wpłaciły:loveu::multi::loveu:

Rafalek990 5 zł
p. Pachulska 5 zł
p. Kałużna 25 zł
piotrk607 15 zł
p. Wiater 15 zł
p. Dąbek 21,65 zł (1,65 za wysyłkę)
p. Orzechowska 20 zł
margo049 (p. Mierzejewska) tu nie wiem do końca jak to rozumieć, mo jest w tytule - dla morelowej pudelki-b. aukcja dla janeczki) 10 zł
p. Celej 11,65 zł
limani 20 zł

Dziękujemy wszystkim dobrym aniołom Fibi!