Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Zapraszamy na bazarek, z którego dochód będzie przeznaczony na psiaki będące pod opieką Pipi:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/183213-HITY-NA-DVD-m-in-Mamma-Mia-Aviator-Plac-Waszyngtona-na-psy-Pipi-do-13-IV[/url]
P.S. Filmy na bazarek przekazała Kabaja. Dziękujemy :)

Posted

również dziękuje cioteczce za filmy na bazarek, jeszcze super książki i ciuszki ( od mojej siostry) czekają na wystawienie :)
Pipi, czy witaminy z allegro dla Saby doszły????

Posted

Jeśli wysłane ostatnio,to nie.Dziś był listonosz,ale tylko upomnienie na książki do biblioteki przywiózł :evil_lol:

Dziękuję pięknie za bazarki :Rose::Rose:

Posted

witaminy były kupione po obrożach ( a te doszły tak?)
przed świętami, więc pewnie na dniach dojdą, a jak Saba i jej skóra?

Posted

Tak,obroże są,dziękuję.Saba,to tak jak Gucio,raz lepiej i już prawie "moja",a za chwilę dzikus straszny.Obszczekuje mnie,jak tylko zaczynam sprzątać.Kilka razy,uszczypnęła mnie nawet w tyłek :evil_lol: ,tak zaczepia mnie do zabawy,bardzo to lubi.Najbardziej przeciągać sznur,albo szmaty.Tylko,że wszystko rozszarpie w mig.Skóra,tak sobie.Plackami tak wypada,ale po jakimś czasie znowu zarasta,żeby potem w innym miejscu zgubić i znowu odrośnie.Nie widzę,żeby się drapała,to chyba nic takiego poważnego się nie dzieje.Ostatnio znowu gorzej ze spacerami,bo nie bardzo chce iść,muszę ją ciągnąć.A jak pada deszcz,to w ogóle nie wyjdzie.Kładzie się na plecy i ani rusz.
Norcia,to jest już gotowa do adopcji,tak myślę.Potrzebny tylko specjalny,cierpliwy domek.Taki,w którym mogłaby na podwórko wychodzić.Ona bardzo to lubi i słucha się.Chodzi po ogródku bez smyczy.Biega,bawi się, wystarczy,że zawołam,już jest przy nodze.Jak wraca z podwórka,nie chce do Saby wejść.Wskakuje na łóżko i nie bardzo chce zejść z niego i do pokoju Saby wejść.Mogłaby być z sukami wszystkimi,ale Saba wtedy będzie sama,a nie mogę jej wypuścić do suk,bo niestety nie godzi się ona i jest wojna.No i ze względu na koty,Saba musi być oddzielona.Nie mam odwagi wypuścić jej luzem razem z Norą.Saba skacze po meblach,to może i przez płot wyskoczyć i dlatego bieda z nią jest.Szkoda trochę Norki.

Posted

Norci to należy się dom najlepszy na świecie za to , że poświęciła się dla Gucia, a teraz dla Saby, kochana jest, ale puszczaj ją Pipi z innymi niech chociaż wybiega się na dworzu kluska jedna,
żeby chociaż z siatki przy tej małej werandzie taki kojec Norce na lato zrobić, psy by na ogrodzie się bawiły a ona by na nie patrzyla no i by byla na powietrzu.....:roll:

Posted

Zapraszamy na pierwszą częśc książkowego bazarku:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/183297-KSIAE-A-KOWE-BESTSELLERY-m-in-KaliciA-ska-Kofta-Domagalik-na-psy-Pipi-do-21-IV[/URL]
Super kniżki podarowała nam Kabaja- dzięki :)
P.S. Pipi- przesyłka o której pisała Enia- czyli butla Fiprexu i preparat wspomagający leczenie chorób skóry będzie u Ciebie za kilka dni. Musimy uzbroic się w cierpliwośc ;)

Posted

[quote name='Randa']No właśnie, oprócz płotu, trzeba Sabie na lato jakieś lokum....[/QUOTE]
ja myślałam o tym, żeby zrobić jej taki mini wybieg z siatki tuż przy tej werandce czy ganku z przodu domu, żeby mogła być na słońcu i się wygrzewać, a jednocześnie obserwować świat i się socjalizować......

Posted

Zgodnie z umową po świętach we wtorek dzwonił pan w sprawie Alutki.Jak usłyszał, że Alutka jest w rejonie Bielska(choć mówiłam, że ją przywiozę i to nie będzie go zobowiazywało do jej zabrania) to się wyraźnie wycofał i powiedział, że musi jeszcze porozmawiać z córką.Cisza. Widać nie ten dom co trzeba dla Alutki.
A ten wójt coś będzie robił w sprawie płota czy nie, bo nie wiadomo co robić.
Pipi pozdrowienia od Kusego, lata jak głupi, czasem czegoś po drodze nie zauważy..i bęc...Kochany jest, a pełno go wszędzie...

Posted

Ja mam cały czas ogłoszenia na allegro psiaków, zamówiłam im też nowe teksty na bazarku, jak je dostanę to zamienię i Alutkę do ogłaszania dodam.

Posted

[quote name='Iza!!!']Ja mam cały czas ogłoszenia na allegro psiaków, zamówiłam im też nowe teksty na bazarku, jak je dostanę to zamienię i Alutkę do ogłaszania dodam.[/QUOTE]

Jak będziesz miała te teksty, to daj znać, zrobię psiakom gumtree i alegratkę.

Posted

Dziewczyny,ciocie kochane,dziękuję za wszystko,dziękuję,że mnie nie opuszczacie.Ostatnio się prawie nie odzywam,bo właściwie nic takiego się nie dzieje,dzień za dniem.Tylko z Moną coś się dzieje.Chyba muszę do weta.Bardzo się drapie,na karku dostała tak jakby łojotoku,a dziś raptem zaczęło ją wykręcać,taki atak podobny do paraliżu.Jakby skurczu mięśni dostała?Dwa takie ataki miała.Zabrałam ją do domu.Na razie nic się nie dzieje,tylko,że ciągle się iska.Pcheł,ani innych insektów na pewno nie ma.Jak ją zawieźć,nie mam pojęcia.Do autobusu nie wpuści kierowca bez kagańca,a ta szalona,jak jej założę,to wiszczy jak opętana i zdziera natychmiast.Muszę coś wymyśleć.Dziś jeszcze podałam jej aniprazol,podam jutro i pojutrze.Może robaki ma?

Przyszła paczuszka z FipRex i EFA Olie,bardzo dziękuję Evita i Enia.

Posted

Dzwonił ten sam facet , co przed świętami w sprawie Alutki. Powiedziałam mu, że nie zależy mi, żeby psa oddać byle gdzie, tylko tam, gdzie będzie miał dobrze. Facet się stropił i powiedział, ze myśli, że u nich będzie miała dobrze.
Umówiłam się, że przywiozę mu Alutkę w sobotę przed południem. On ma 2 koty, mieszka w domku , jest żona i 18-letnia córka.Chyba trzeba spróbować. Akurat w sobotę będzie Evelina, to we dwie może Monę byśmy do weta wzięły. Pipi, co Ty na to?

Posted

[quote name='Randa']Akurat w sobotę będzie Evelina, to we dwie może Monę byśmy do weta wzięły. Pipi, co Ty na to?[/QUOTE]
Jeny dziewczyny byłoby super. Właśnie wczoraj rozmawiałyśmy z Pipi, że Monę musi koniecznie zobaczyc wet i nie ma na co czekac. Tylko transport był problemem nie do przeskoczenia. Byłoby cudnie gdybyście pomogły z transportem :lol:
P.S. A z Alutką trzeba spróbowac. A nuż się uda ? :cool3:
Ciekawe co na to wszystko Pipi ? :)

Posted

[quote name='evita.']Jeny dziewczyny byłoby super. Właśnie wczoraj rozmawiałyśmy z Pipi, że Monę musi koniecznie zobaczyc wet i nie ma na co czekac. Tylko transport był problemem nie do przeskoczenia. Byłoby cudnie gdybyście pomogły z transportem :lol:
P.S. A z Alutką trzeba spróbowac. A nuż się uda ? :cool3:
Ciekawe co na to wszystko Pipi ? :)[/QUOTE]A ja na to,jak na lato.Tylko,że w obie strony byście jechały?Matko,nie wiem co powiedzieć. . . . .zaraz się obudzę????????jeśli to nie sen,to na sobotę psy szykować do drogi,tak?

Posted

[quote name='Randa']No to jak się zgadzasz, to szykować. Dla Mony jakby co mamy kontener.[/QUOTE]
Ależ oczywiście,że się zgadzam,cieszę się,dziękuję.

Posted

[quote name='Szarotka']To ile jeszcze pieskow zostalo ??????????/[/QUOTE]
Nora, Saba, Ozzy, Miś, Mona, Luka, Jamnisia, Kropka, Sasza (?), Punia, kozioł Mietek też szuka najlepszego domu.......
w hotelu: Miś2, Aza, Gucio

Posted

Jeśli nie liczyć Alutki,to 11,a właściwie 10,bo Sasza nie jest do adopcji i Maja nie.W sumie jest u mnie 13 psów.
Ale namieszałam. . . .
Wymienie te do adopcji:
Ozzy,Misio,Kropka,Płomyk,Alutka,Mona,Luka/?/,Jamnisia,Punia/?/Nora,Saba/?/
te ze znakiem?,to tak nie koniecznie,bo:Saba,wiadomo jaka jest,Punia,nie wiem czy by nie wróciła szybko/jak była u mojej mamy 2 lata temu,to nie jadła cztery dni i na dwór nie chciała iść,a jak ją zabrałam,to sikała na przywitanie ze szczęścia/,Luka,po stole chodzi i nawet potrafi na nim spać i złodziejka okropna.Ale reszta,bez zarzutu.