Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

Przeklula zeby zobaczyc czy to ropien, ale nic nie poszlo, czyli to cos innego. Cos o zapaleniu slinianek mowila. Jemu troche z pysia leci slina.

Posted

Przypomnialo mi sie, ze jak wczoraj wracalam do domu, to wpadlam w straszną ulewę, ktora nie pozwolila mi jechac, bo nie widzialam drogi. Kilka aut stalo i czekalismy az przejdzie. Jak juz sobie poszla, to pokazala sie piekna tecza, w dodatku z odbiciem lustraznym, tak jakby podwojna. Zrobilam kilka fotek, ale slabo widac. W realu bylo to cos pieknego.

a tu Tomcio, zainteresowany ulewą
pysio lekko opuchniete

tu z przyjacielem Zefirkiem

Przypominam o Pani Joli i jesli mogę, to prosze, pomozmy troszeczkę, chociaz symbolicznie.

Posted

Ja ze swojej strony także chciałam bardzo podziękować za pomoc przy zbieraniu głosów na podopiecznych Pani Joli. Bez Was wszystkich to nawet 1/którejśtam ;) byśmy nie zebrali.
Bardzo dziękuję :Rose:

Posted

Jeszcze zalegle pozdrowienia od Śnieżki

To chyba najwspanialsza adopcja. Pies piekny, zadbany, szczesliwa, foty na bieząco i wiadomosci o niej.
Pani Malgosiu i Panie Janie, Wielkie dziekuje.

Posted

Mysle, ze dzisiaj malo nas jest tutaj, ale od jutra lista sie wydluży na pewno;):loveu:

Dobra wiadomosc, Tomciowi guz zmiekl i pyszczek dzisiaj ma suchy :multi:

Posted

Pipi a wiesz może co z Panem Bernardem?

Pipi, ja w Warszawie widziałam tą sama tęczę!!! Pojechałam wczoraj po bardzo biedną, maleńką sunię. Sunia to mega trudny przypadek jak dla mnie i tak się martwiłam, że nie damy rady, ale teraz jak mi tą tęczę przypomniałaś to myslę, że to znak był nadziei dla niej i że pomalutku damy radę. Wracałysmy już autobusem do domu i wtedy ta tęcza z odbiciem pokazała się na niebie, wielka i piękna. Dzięki, że mi o niej przypomniałaś, nabrałam otuchy :-)

Posted

A wiesz Malgosiu, ze jak na nia patrzylam, to myslalam o tym, czy ktos jeszcze byl akurat w tym czasie w podrozy i widzi to co ja. Piekna byla, prawda? a widzialas tez i te drugą, troche slabiej widoczną?
A pochwalisz sie co masz u siebie? prosze, pokaż. I o zdrowko zapytywuje Twoje? nic sie nie wyklulo?

Posted

[quote name='Pipi']A wiesz Malgosiu, ze jak na nia patrzylam, to myslalam o tym, czy ktos jeszcze byl akurat w tym czasie w podrozy i widzi to co ja. Piekna byla, prawda? a widzialas tez i te drugą, troche slabiej widoczną?
A pochwalisz sie co masz u siebie? prosze, pokaż. I o zdrowko zapytywuje Twoje? nic sie nie wyklulo?[/QUOTE]

ja widziałam wczoraj !!!!! Pipi od Ciebie jakies 9o km :lol:ale tak coś 17-18 i po delikatnym deszczu:p
kurna myślałam, że moja tęcza ma początek i koniec, pierwszy raz taki łuk cały widziałam, a tu, że lustrzane odbicie.........to jak to jest?;)
ale wrażenie niesamowite- początek łuuuuuuk i koniec, i kolory takie intensywne:multi:
a Śnieżka to jak z bajki jakiejś :)

Posted

Od poniedziałku do piątku zaczynającego się tygodnia po godz. 16 można przywieźć budy dla psów Pipi w to miejsce, co poprzednio na terenie Warszawy. Proszę zorganizujcie się, bo takiej okazji szybko może nie być!!! W piątek - do 13-14

Posted

[quote name='Pipi']Przeklula zeby zobaczyc czy to ropien, ale nic nie poszlo, czyli to cos innego. Cos o zapaleniu slinianek mowila. Jemu troche z pysia leci slina.

I CO Z TOMCIEM? on za duży do sheriny, mówiła tj.pisała , że tylko maluszki bierze......
a co z Torą? na focie ma spory brzuchalek, to ciąża?
Pipi zobacz na spokojnie:
http://www.dogomania.pl/threads/215652-APEL-o-zgłaszanie-psów-w-drastycznym-stanie-do-programu-UWAGA

Posted

Tomciowi lepiej, guz zmiekl, troszke lepiej je. Tore musze ciachac i postaram sie w tym tygodniu.
Przeczytalam ten watek zgloszeniowy i az mnie trzesie, ile cierpiacych straszliwe meki zwierzat jest. Jednak nie wiem, czy Kaja nadaje sie zeby ja tam wpisac. Nie miala obrazen, nie bylakatowana, nie wiem? Jak myslicie? zglosic Kaję?

Posted

Możesz zgłosić,czemu nie...siedziała w garażu,jest bardzo chora...To przykład skrajnego zaniedbania i znieczulicy...
Miałam dziś fajny dzień....
Śpieszyłam się do pracy,jadę...a tu z rowu główka mała psia wystaje...zatrzymałam się...psiak podbiegł do samochodu...trzęsąca się maleńka kudłata sunia...poszłam do okolicznych domów (2) ale mi nikt nie otworzył...zapytałam faceta-nie zna..
Zabrałam to maleństwo,wróciłam do randy i zostawiłam Jej niespodziankę w łazience...
Ludzie są podli,co ten biedny szczeniak ma ze sobą zrobić..Życzę temu,kto to zrobił wszystkiego najgorszego...szczerze...

Pipi,co tam słychować? Jak tam Mietek?

Pucka,Randa,Pipi-dzięki..zakupię 11 cegiełek dla p.Joli...oczywiście podam darczyńców..

Posted

O matenko, jaka sliczna lalunia. No co za ludzie, jak mozna takie slicznosci wywalic.
Ja jutro bede miala krolika, ktory na balkonie dzien i noc mieszka w klatce zasyfionej.
A soniamalutka znalazla w rowie przy szosie w tym samym miejscu co ja kiedys, trzy szczeniaczki. Nie wiem, czy pamietacie, ze jak je znalazlam, to do schroniska w hajnowce zawiozlam ale nie przyjeli i jeszcze na mnie policje zawolali i Evelin przyszla wtedy z pomoca. Znalazlas im z Randą dt, pamietasz? W tym samym miejscu dzisiaj znowu sie pojawily i tez trzy sztuki. Pewnie od tego samego "czlowieka".
A Maszenke moze Madallenie pokazac? (Magda, wybacz:oops:)
Przesliczna jest, umaszczenie ladne i chyba z malych bedzie.

Posted

[quote name='Evelin']

Pipi,co tam słychować? Jak tam Mietek?

Pucka,Randa,Pipi-dzięki..zakupię 11 cegiełek dla p.Joli...oczywiście podam darczyńców..[/QUOTE]

Evelin, dziekuję, jakos leci. Zimno, wietrzno, w chalupie juz pale od wczoraj. Mietek nie chce pokazac co tam u niego slychac pod ogonkiem, ale mysle, ze wszystko ok. Po nogach nic nie cieknie, je, pije, to jestem spokojna.
A jak to ma byc z tymi cegielkami? gdzie wplacic? sorry, ze pytam, bo moze nie doczytalam?

Posted

Masza rzeczywiście śliczna jest i będzie nieduża, trzeba ją wykąpać, odpchlić, odrobaczyć i zaszczepić. Jest bardzo wesoła, lubi człowieka, nażarła się i śpi, darowałam jej zapoznanie ze wszystkimi, bo i tak dużo wrażeń miała. A Madallenie jakby się spodobała, to może przyjechać:lol:Ja też nie wiem gdzie na te cegiełki płacić. Pamiętam Pipi tą akcję ze szczeniakami, bo to chyba o nie konflikt z wiadomą osobą powstał;)