k_c Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Od początku 2009 roku do schroniska KUNDELEK w Rzeszowie trafiły 3 psiaki w typie boksera (2 psy i 1 sunia). Chciałyby bardzo znaleźć dobre domki i dlatego pokrótce przedstawią się dogomaniakom: AMPER [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU 18.04.2009 AMPER trafił do schroniska w styczniu 2009 jako około 3-4 letni psiak. Jest niezwykle towarzyski, strasznie sympatyczny i pocieszny. Uwielbia towarzystwo człowieka, przy którym wije się jak wąż w odpowiedzi na jego pieszczoty. Niestety Amper jest niewidomy, ma odklejoną siatkówkę w jednym oku i uszkodzony nerw. Jednakże nie przeszkadza mu to w codziennym życiu. Bardzo dobrze sobie radzi i szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem. ------------------------------------------------------------------------ NEGRIL [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU 22.03.2009 do schroniska trafiła w lutym 2009, znaleziona została z kolczatką na szyi oraz smyczą. Z początku podchodziła z dystansem do człowieka. Była też mocno "zaintrygowana" otoczeniem, troszku zdezorientowana, lekko niespokojna. Negril trafiła do schroniska wychudzona z naroślą na dziąśle. Obecnie jest już po zabiegu usunięcia narośli. Czuje się dobrze. Teraz musi tylko nabrać ciałka. Jest towarzyska , bardzo dostojna i pełna gracji. Przy tym niezależna ale oddana jednemu człowiekowi, z którym bardzo mocno zawiązuje emocjonalną wieź. Czujna i bystra. Chętnie i odważnie eksploruje nowe, nieznane jej tereny . Pewna siebie i swojego człowieka. ----------------------------------------------------------------------- NESTOR [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU 16.04.2009 NESTOR to cudny psiak znaleziony w lutym 2009 przy stacji Shell na ulicy Krakowskiej w Rzeszowie. Ma on około 3 lat. Bardzo towarzyski i sympatyczny, nie stroni od kontaktu z człowiekiem, lubi miziadła za uchem . Ładnie chodzi na smyczy. Nestor jest bardzo posłusznym i oddanym psiakiem. --------------------------------------------------------------------- [SIZE=7]Sułtan [SIZE=5]JUŻ W NOWYM DOMU -kwiecien 2009 dodane marzec 2009 Kolejny Bokserek w schronisku. Ten dostał na imie [SIZE=7]Sułtan. [SIZE=2]Jest to młody pies. Bardzo zadbany i w dobrej kondycji. Jest radosny i ufny. Szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem radośnie merdając ogonkiem :). Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach jest posłuszny. --------------------------------------------------------------------- Psiaki przebywają pod adresem: SCHRONISKU KUNDELEK w Rzeszowie ul.Ciepłownicza3 tel. 0 - 510-170-788 - szefowa schroniska tel. 0 - 510- 170-787 - opiekunowie zwierząt Quote
Soema Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Gdybym tylko miała swoje mieszkanie..:roll: kocham boksery, TŻ też. A sunia ile może mieć? Quote
k_c Posted March 13, 2009 Author Posted March 13, 2009 Soema napisał(a):Gdybym tylko miała swoje mieszkanie..:roll: kocham boksery, TŻ też. A sunia ile może mieć? Sunia pewnie bedzie miała ok 5-6 lat ale jeszcze to sprawdze dokładniej przy nastepnej wizycie w schronisku :) Quote
Soema Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 W życiu nie widziałam czarnej bokserki :oops: ajjj... cudowne psy.. Quote
ewatr Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Widze ze jest juz bannerek dla naszych boksiowych gwiazd : maja tez allegra : Bokser Amper Bokserka Negril czyli czarna perła :) Bokser Nestor Bokser Sułtan Sułtan na rzeszowiaku ;-) Nestor Amper Sułtan K_C wystawiła tez boksie na : BONO POLSKA Negril Amper Nestor Quote
Moniek193 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 O nie tylko nie boksery:shake:W schronisku:shake: Hopamy wysoko!!!! Quote
Paulina_mickey Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Napiszcie do ciotek od bokserów, niech je ogłoszą u siebie na strocne. One tam mają fundację zajmującą się boksiami ;) Quote
Moniek193 Posted March 14, 2009 Posted March 14, 2009 Ja jestem zalogowana na kilku stronach o bokserach tylko nie wiem jak to sie oglasza. Oswieccie mnie troszke to je pooglaszam:oops: Quote
ewatr Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Moniek193 napisał(a):Ja jestem zalogowana na kilku stronach o bokserach tylko nie wiem jak to sie oglasza. Oswieccie mnie troszke to je pooglaszam:oops: Jak dam rade to oswiece ;) tylko sie odezwij jak bedziesz na gg ... Quote
k_c Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 Paulina_mickey napisał(a):Napiszcie do ciotek od bokserów, niech je ogłoszą u siebie na strocne. One tam mają fundację zajmującą się boksiami ;) dzieki za propozycje jeszcze przed założeniem tego wątku ogłoszenia o pieskach były wyslane do fundacji zajmującej sie bokserami Quote
k_c Posted March 15, 2009 Author Posted March 15, 2009 A teraz zdjecia z wczorejszego spacerku Negrili i Nestorka Pieski były bardzo czujne i pilnowały czy ich ukochanym wolontariuszkom nie zagraża żaden dziki zwierz :loveu: No i dziewczyna sama A teraz jeszcze Nestorek Quote
Paulina_mickey Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Fajniutkie spacerkowe foteczki :loveu::loveu::loveu: Quote
ewatr Posted March 16, 2009 Posted March 16, 2009 Sliczne czujne pieski dodane juz do allegro ;) Quote
k_c Posted March 16, 2009 Author Posted March 16, 2009 ewatr napisał(a):Sliczne czujne pieski dodane juz do allegro ;) Ewatr Ty to jesteś jak zdrowie :loveu: A teraz Bokserki DO DOMÓW MARSZ!!!!!! Quote
Paulina_mickey Posted March 17, 2009 Posted March 17, 2009 śliczne boksie proszą o dom !!! Może im zrobić takie zbiorowe ogłoszenia?Tylko jakiś wspólny tekst by się przydał :hmmmm: Quote
gerta Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Dziś podesłałam ludzi chętnych na Negril... Trzymajcie kciuki :roll: Zgłosiła się też pani, która by chciała Ampera, ale ona jest z Niemiec... Mam też prośbę - przyślijcie nam na [email protected] jakieś informacje najświeższe, ze dwie fotki każdego, to zrobimy aktualizację fąflom na stronie - jak się pojawia pies w "aktualnościach", to zawsze jest potem więcej telefonów... Od obsługi ze schronu mamy tylko wieści o Negril (że nie chce jeść i chudnie :( ) No i jeszcze podobno od wczoraj w schronie jest czwarty bokser - bardzo proszę o zdjęcia i informacje. Mimo wsyzstko nadal jest za zimno dla boksów w schronie. Quote
k_c Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 [quote name='gerta'] No i jeszcze podobno od wczoraj w schronie jest czwarty bokser - bardzo proszę o zdjęcia i informacje. Mimo wsyzstko nadal jest za zimno dla boksów w schronie. Własnie to prawda mamy kolejnego Bokserka:-( to już 4 :crazyeye:w tym roku na pierwszej juz zaktualizowałam wiec wklejam to co tam zamieściłam Kolejny Bokserek w schronisku. Ten dostał na imie [SIZE=7]Sułtan. [SIZE=2]Jest to młody pies. Bardzo zadbany i w dobrej kondycji. Jest radosny i ufny. Szybko nawiązuje kontakt z człowiekiem radośnie merdając ogonkiem :). Ładnie chodzi na smyczy, na spacerach jest posłuszny. Quote
Soema Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 K_c jakie były powody oddania tych psiaków? Dla mnie ta rasa nie wad :roll: one są przepiękne... Ile Sułtan może mieć? Quote
Recommended Posts