Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='clo']
..albo moze go zostawiac nie w pokoju ale w tej pozostalej czesci domu z taka kuwetka dla kotow np zeby sie zalatwial....[quote]

hmm jeżeli chodiz o tą pozostałą część to tam nie ma ani okna wstawionego ani drzwi:/

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Gandzia'][quote name='clo']
..albo moze go zostawiac nie w pokoju ale w tej pozostalej czesci domu z taka kuwetka dla kotow np zeby sie zalatwial....[quote]

hmm jeżeli chodiz o tą pozostałą część to tam nie ma ani okna wstawionego ani drzwi:/[/quote]

Jak nie ma drzwi, to pewnie po powrocie Pani, Gufiego by już nie było...

No biedna jest, że mieszka sama na odludziu - ja bym pewnie strasznie się czuła w takiej sytuacji.
No ale niestety nie zmienia to faktu, że mimo dobrych chęci, nie ma warunków na psa...

Poza tym zostawaniem na całą dobę, martwi mnie jeszcze Jej sytuacja materialna - Gufi to dziadeczek, oby nic Mu nie było jeszcze długo, ale jak sobie Pani poradzi z kosztami leczenia i dojazdu do weterynarza...

Serdeczne dzięki za deklaracje wpat!!!

Posted

[B][SIZE=3]Narazie mamy:[/SIZE][/B]

[B][SIZE=3]- Clo - [COLOR=yellowgreen]100 zł jednorazowo[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]- Stokrotka - [COLOR=yellowgreen]20 zł jednorazowo[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32]- [COLOR=black]Bico -[/COLOR] 50 zł jednorazowo[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32][COLOR=black]- Diana79[/COLOR] - 26 zł z bazarku[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32]- [COLOR=black]bazarek od Taks[/COLOR] - 60 zł[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32][COLOR=black]- Grzenka[/COLOR] - [/COLOR][COLOR=magenta]10 zł miesięcznie[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32][COLOR=black]- Bico -[/COLOR] [COLOR=magenta]30 zł miesięcznie[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32]-[COLOR=black] Ihabe[/COLOR] - [COLOR=magenta]50[/COLOR][COLOR=magenta] zł miesięcznie[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32][COLOR=black]- Ihabe[/COLOR] - 100 zł jednorazowo[/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32]356 zł jednorazowo[/COLOR][/SIZE][/B]
[B][SIZE=3][COLOR=#9acd32][COLOR=magenta]85 zł miesięcznie[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]

[B][SIZE=3][COLOR=#ff00ff][COLOR=blue]w sumie[/COLOR] [COLOR=blue]421 zł[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B]

[URL="http://www.picturesanimations.com/flowers/1/1190207275-120.gif"][IMG]http://www.picturesanimations.com/f/flowers/1190207275-120.gif[/IMG][/URL]

Posted

Co do Pani, która zgłaszała chęć adopcji Gufiego...
Jest parę kwestii, które jednak ta adopcja uniemożliwiają:-( Po pierwsze - Pani pracuje kilka razy w tygodniu, przez 24 godz. na dobę i wtedy Gufi miałby być uwiązywany na sznurku przy budzie na zewnątrz - Gufi nie nadaje się na samotne tkwienie na sznurku przy budzie na odludziu bez nadzoru i opieki:-(
Po drugie, nawet jakby był w tym czasie w domu, to jest to tak długo, że pies musi się załatwiać, logiczne, a nie wyobrażam sobie, jakby miał to robić do kuwety:roll: pies, to nie kot:roll: ja w ogóle nie rozumiem ludzi, którzy próbują nauczyć psa załatwiania się do kuwety, już pomijam fakt, że starszy Gufi tego nie umie, bo pewnie nigdy się tak nie załatwiał:roll:
Brak ogrodzenie, nie wykończony dom, to może spowodować przepadniecie Gufiego, podczas tej długiej nieobecności Pani:-(

Może lepiej tej Pani na serio kotka zaproponować?:roll:

Trzeba Pani jasno i grzecznie wyjaśnić przyczyny, dla których Gufi jednak nie może z nią mieszkać:-(

Posted

[quote name='fizia']Musimy jakoś dać radę z tym hotelikiem[/quote]

nikt nie może deklarować ostatnio stałych wpłat, bo każdy już ma jakieś zobowiązania i tonie w długach, nie wiem jak to będzie:-(:-(:-(

Posted

Ale Gufiaczek musi opuścić schronisko, ja mogę jeszcze coś dołożyć na stałe no powiedzmy razem 50zl, ale to i tak mało . Moze cegiełki wystawic? Chetnie to zrobie ale nie wiem jeszcze jak.

Posted

[quote name='ihabe']powiedzcie mi tylko jak ja moge sobie taki banerek Gufiaczka dac aby sie pokazywal w postach tak jak u Was?Sorry ale niestety nie wiem;-)[/quote]
tu masz instrukcję ( podpis=sygnatura)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f36/instrukcja-edycji-podpisu-dla-laikow-poczatkujacych-111821/[/url]

Posted

[B][I]Dzisiaj zainteresowana Gufim Pani była w Wolbromiu na przystanku... Czekała na busa w stanie wskazującym na dość ostre picie.. Razem z nią był jakiś mężczyzna również po mocnym trunku:/ [/I][/B]

Posted

Moze to glupie, ale juz tyle sie na dogo strasznych rzeczy sie czyta, ze ja to sobie pomyslalam czy aba na tym za....piu ona nie chce tego psiaka na smalec, a pozniej powie ze jej zwial. :angryy:

Posted

[quote name='Ada-jeje']Moze to glupie, ale juz tyle sie na dogo strasznych rzeczy sie czyta, ze ja to sobie pomyslalam czy aba na tym za....piu ona nie chce tego psiaka na smalec, a pozniej powie ze jej zwial. :angryy:[/quote]
Powiem szczerze,że mnie też nurtuje taka myśl, że to wszystko jakieś takie dziwne, jak z horroru - niewykończony dom na uboczu, zero ludzi dookoła i pani która ciągle się dziwnie usmiecha, brrr...może przesadzam ale:shake:
I tak strasznie chce Gufiego a praca właściwie nie pozwala jej na opiekę nad zwierzakiem:shake:

Posted

Może nie, pewnie czuje się samotnie i wydaje jej się że pies tą pustkę zapełni tylko że nie myśli racjonalnie bo pies bez opieki tyle godz. to koszmar a już nie wspomnę o jedzeniu załatwianiu swoich potrzeb przecież pies to zwierzę stadne i potrzebuje też do szczęścia towarzystwa a ta pani nie może mu tego zapewnić i moim zdaniem jest to egoizm bo patrzy tylko na swoje potrzeby a nie widzi potrzeb psa.

Posted

gandzia dziekuje za informacje..jak to dobrze,ze gufis tam nie trafil...coz nadal szuka domu i ot najlepszego...a tymczasem zbieramy na hotelik i wysylamy dziadeczka..i trzeba gufiaka zaczac mocno oglaszac..ja juz sie pogubilam czy on ma jakies ogloszenia?ma allegro itd?moze ktos dostrzeze peiknisia..

Posted

A może od razu myślała żeby go przywiązać do budy na stałe i miał pilnować domu. Z reguły jak starcza na alkohol to brakuje na resztę........... więc i na jedzenie dla psa.....ja to jednak naiwa jestem, myślałam, że Pani tak bardzo chce Gufiego bo czuje się samotna, a jak będzie jeździć do pracy jako dozorca to będzie psa zabierać ze sobą. Taka stara a taka naiwna.
Pani pewnie chciała Gufiego bo............ za darmo .........albo faktycznie na jakiś smalec, czy coś podobnego. Słyszałam, że kiedyś ludzie robili takie "rzeczy" z psów i wieżyli, że to bardzo dobre lekarstwo. Choć na usprawiedliwienie mojej naiwności................to ja niedawno adoptowałam Figę.........i jakby...... tak samo byłam napalona. Jak ją ujrzałam na alegratce to wiedziałam, że to ta i TYLKO ta. Gdydym jej nie dostała to rozczarowanie byłoby okropne. A był moment niepewności.............więc empatycznie wczułam się w Pani położenie. Oczywiście człowiek ma tendencje aby oceniać innych swoimi kategoriami.......a że ja niedawno byłam w podobnym położeniu to ta emocja przesłoniła mi oczy ...:diabloti:

Posted

musimy znalezc...tylko tu sie przyda mocne oglaszanie gufiaka...ale najpierw mysle,ze koniecznie ,koniecznie trzeba zebrac te deklaracje a to sie musi udac..tylko trzeba te pw rozsylac..i musi sie maly nam pakowac do hoteliku..