Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj kilka minut po 7 rano umarł Danduś...
Nie wiemy co sie dokładnie stało - wszystkie psy jeszcze spały, my bylismy w sypialni...
nagle Dando zaczął krzyczeć -jakby cos go zabolało...wybiegłam z sypialni - leżał na swoim posłanku- tak normalnie na boczku - jak zawsze gdy sobie spał- i krzyczał...krzyczał jakby go cos straszliwie zabolało...Lisa juz była przy nim i lizała go nie wiedząc jak mu pomóc...to trwało kilka , moze kilkanaście sekun...widac było ,ze ten ból ścisnął go tak,ze nie może się ruszyć...
i odszedł...

Posted

Nagła, niespodziewana śmierć tak młodego i pełnego energii pieska to chyba najgorsze przeżycie. Bardzo współczuję.
Był jednym z moich czarnych ulubieńców...

Posted

aż mi się włosy zjeżyły.... Tascha straszliwie mi przykro :((((
jakiś okropny miesiąc... dopiero co moja Alexa, Twój Danduś a wczoraj Eli Albin... Jupek po trzeciej operacji usunięcia czerniaka złośliwego, nie wiadomo ile życia mu jeszcze zostało... :(

dla Dandusia
[*]
[*]...
i przytulam....

Posted

To była enteropatia basenji...
choroba podstepna, nie dająca specyficznych, jednoznacznych objawów,cięzka do zdiagnozowania; nie ma na nią testów, a jest chorobą genetyczną, do tego wszystkiego nie znany jest jej mechanizm dziedziczenia...
hodowca oczywiście został powiadomiony - nie wiem co zamierza, od informacji o enteropatii cisza...

Dandusia pochowalismy blisko domu, na małej łączce pod brzózkami gdzie lubił chodzic na małe spacerki;wiosną pełno jest tam śpiewających ptaków,cały rok przychodzą dzikie sarenki, a latem pasą się nasze kozy z koźletami...
znowu sie popłakałam...

Posted

Bardzo przykra sprawa, jeszcze raz współczuję ...czytałem o tej chorobie trochę na podstawie obserwacji klinicznej człowieka i jest tyle różnych uwarunkowań, iż można się w tym pogubić i nie jednoznacznie dojść do meritum..nie wiem jakie objawy były czy w ogóle były...związane z pokarmem, żywieniem jak również powiązane z sercem a tu tego nie zdiagnozuje na oko ... pozdrawiam Krzysiek

Posted

[quote name='Tascha']To była enteropatia basenji...
choroba podstepna, nie dająca specyficznych, jednoznacznych objawów,cięzka do zdiagnozowania; nie ma na nią testów, a jest chorobą genetyczną, do tego wszystkiego nie znany jest jej mechanizm dziedziczenia...
hodowca oczywiście został powiadomiony - nie wiem co zamierza, od informacji o enteropatii cisza...

Dandusia pochowalismy blisko domu, na małej łączce pod brzózkami gdzie lubił chodzic na małe spacerki;wiosną pełno jest tam śpiewających ptaków,cały rok przychodzą dzikie sarenki, a latem pasą się nasze kozy z koźletami...
znowu sie popłakałam...[/quote]

Niestety też mam takie miejsce w ogrodzie...