Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

emilia2280 napisał(a):
Tak przy okazji jak siér ozpédzilam z obcinaniem jajek spanieli, w obawie przed pseudohodowlami- Czarus jest jajeczny? Bo przed wydaniem do domu koniecznie musi byc bez.

mamy na to zabezpieczone srodki, na watku schroniskowym debatowałyśmy, bo toffina miaął pogadać ze znajomym wetem, może taniej skasuje, bo w schronie jeszcze dobcia piękna, ale ja dziewczyny z nadziei zabierają i im też dołozymy na ciachnięcie.
Ja też za tym, żeby go odjajczyć, sama mam problemy ze swoim i teraz muszę płacić za chemiczne implanty, bo myślałam, ze będzie ok, ale jak stres z psa zejdzie to zaraz prostata się odzywa, bo niunki mają większa chęć na panienki;) zresztą trzeba go uchronić przed pseudo:mad:

• Replies 456
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Goś napisał(a):
Macie rację - wykastrujemy go, poki ma taki fajny hotelik...Tylko trzeba z panem Markiem pogadać...

I allegro też oczywiście poprawię.

no raczej go dziabniemy............nie wiem, nie pamiętam ile tam Magdaz uzbierała na sterylki a musimy też dziewczyny z nadziei dobków wesprzeć ze sterylką
ja póki co zaczynam bazarki takie ogólne na schroo ale głównie na Cezarego będą szły no chyba że jakis dramat sie wydarzy tfu tfu......już muszę się zabezpieczyć w razie wojny na opłatę hoteliku na nastepny miesiąc
a żeby było mało to kalejny bidul jest w hoteliku i w wyniku róznych perturbacji piesio jest na nas :roll: i trochę pietra mam czy aby tak nie zostanie:roll:.....a to bardzo chory niunio

a z allegro duzo ludzi sie zgłosiło nawet z checia przygarniecia Cezarego na DT ale to takie luźne propozycje i raczej podyktowane chwilą emocji ........ nikt nie chce za bardzo takiego psiura "jajko niespodziankę"

Posted

mamy 248, i kilka groszy, na pewno dla chłopaka starczy, i zostanie na dołozenie się dla dobci, mnie od niedzieli chyba do środy na pewno nie ma przy necie, a na moim koncie fundusze leżakują, ja nie znam okolicznych wetów, tzreba na pewno negocjować, bo moja wetka mówił mi że po kosztach nawet i 75 zł wyjdzie, ale nie każdy będzie chciał, ale tak ok 100 można juz próbowac, bo na facecika mniej schodzi wszystkiego niż na panienkę

Posted

Wydaje mi się, że jeśli przez dwa tyg, w którch Cezar będzie sprawdzany przez pana Marka w stosunku do ludzi i zwierząt, nie wyniknie żadna bomba, to można założyć, że jednak nie mamy do czynienia z "jakiem niespodzianką"... Wiele zależy od opiekunów, więc i po trzech miesiącach w hoteliku coś może wyskoczyć, jak pójdzie do nowego domu. Wydaje mi się, ze jeśli trafi się jakiś dobrze zapowiadający się domek, to warto spróbować. A że podyktowane sercem, to normalne (moje zajmowanie się psiakami też zawsze zaczyna się od impulsu podyktowanego przez serce) i wcale nie musi oznaczać, że nic dobrego z tego nie wyniknie... To znaczy, że przynajmniej Ci ludzie serce mają ;)
A wykastrować go moim zdaniem trzeba (to też może złagodzić nieco jego charakter i pomóc mu w skupieniu się na czlowieku). W razie gdyby zabrakło Wam kasy, jestem pewna, że emi dorzuci resztę. Powiedziała, że wyłoży na kastrację spanieli i ja w jej słowo w 100% wierzę. Uważam, że szkoda byłoby taką okazję zmarnować...

Posted

słuchajcie normalnie psa nam podmienili:crazyeye: ...............dostałam od Cezarego buziaki i mogłam go wziąć na ręce, jedyna jego reakcja to merdanie ogonkiem z takim rozmachem , że cała doopcia mu chodziła:loveu:..................to nie ten pies - niesamowita przemiana:multi::multi:.....
do szczęścia brakuje jeszcze aby nieco przytył i można mu szukać najlepszego pod słońcem domku
Pan Marek powiedział że to niezwykle przyjacielski i grzeczny pies , łagodny do dzieci....typowy pies rodzinny
jak sobie pomyśle co się z nim działo w schroo to az ciarki mi przechodzą

abym nie była gołosłowna przedstawiam Wam nowego odmienionego Czarusia

Posted

Jaki piękny :loveu:
Mmm i jaki uśmieszek na pysiu ;)
Należy mu się wspaniały kochający domek ;) I oby szybko taki znalazł.

Trzymam za niego mocno kciuki.
I Cieszę sie z tak wspaniałych wieści :multi:

Posted

Goś napisał(a):
O matko, ale się cieszę!!!! :loveu::loveu::loveu: Zupełnie inny pychol :multi: Kurcze...lolka,a masz już jakieś domki na oku??

zgłosiły sie trzy DT w tym jeden na drugi dzien się wycofał a drugi już się nie odezwał....trzeci domek tymczasowy wydaje sie ok ale to tylko Dt niestety
dodatkowo jedna rodzina wyraziła chęć adopcji.....prosiłam o telefon, jak dostane to zadzwonię............państwo Ci maja już spanielkę:roll: no i nie wiem bo tak jakoś oszczędni w słowach............są z Torunia bodajże:roll:

dostałam wiele maili takich typu: ojej jaki biedny i takie tam....nic konkretnego

no nie mam domku

Posted

Goś napisał(a):
Kurcze, no nic będziemy szukać. Dobrze, że jest DT i Cezar ma gdzie czekać na DS.
Ja równolegle prowadzę sprawę tego pana:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-zloty-3letni-kochany-spaniel-w-schronie-tak-strasznie-smutny-133907/#post11990180
I przyznam Ci się, że mam już jedną konretną ofertę domku...choć w początkowej fazie, więc nie wiem co z tego wyjdzie. I powiem tak - po prostu podzielę się domkami. Jeśli zgłosi się kilka, to podeślę im też od razu Cezara. Z resztą, jeśli się dowiem, że Pani, która do mnie napisała ma jakieś dzieci (a nasz Rudy jeszcze do niczego i nikogo nie sprawdzony), to też jej podrzucę Czarka. Damy radę. Takie złoto musi mieć wspaniały domek i nie ma innej opcji! ;)

DZIĘ - KU - JE - MY:loveu::loveu:
ach ja to może nie powinnam się zajmować adopcjami:roll: bo już trzęsę tyłkiem czy aby dobrze trafi i kolejne stany zawałowe mnie czekają:evil_lol:

Posted

Kurcze, no nic będziemy szukać. Dobrze, że jest DT i Cezar ma gdzie czekać na DS.
Ja równolegle prowadzę sprawę tego pana:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-zloty-3letni-kochany-spaniel-w-schronie-tak-strasznie-smutny-133907/#post11990180
I przyznam Ci się, że mam już jedną konretną ofertę domku...choć w początkowej fazie, więc nie wiem co z tego wyjdzie. I powiem tak - po prostu podzielę się domkami. Jeśli zgłosi się kilka, to podeślę im też od razu Cezara. Z resztą, jeśli się dowiem, że Pani, która do mnie napisała ma jakieś dzieci (a nasz Rudy jeszcze do niczego i nikogo nie sprawdzony), to też jej podrzucę Czarka. Damy radę. Takie złoto musi mieć wspaniały domek i nie ma innej opcji! ;)

Posted

śliczny chłopak, ten DT ze spanielką wygląda podejrzanie:mad:ciekawe czy by dalej byli chętni, jakby niuniek był ciachnięty.
niesamowita przemiana. lolka po raz kolejny masz oko i wyciągasz z biedy supeorwego psa:loveu:

Posted

O kurczę, ale tu się dzieje. :crazyeye:
Ja bez kompa i neta jeszcze (teraz jestem u kuzynki), ale przeczytałam cały wątek i jestem przeszczęśliwa, że tak się Czarusiowi udało. :multi: :loveu: :multi: :loveu: :multi: :loveu:
Jeszcze tylko dobry domek stały znajdziemy i będzie piękny happy end. :cool3:

Jak tylko odzyskam dostęp do konta wpłacę trochę pieniążków na hotelik ze skarpety spanielkowej. ;)

Posted

lolka napisalli do mnie jacyś ludzie...juz sprawdzam...z Częstochowy (jak chcesz to podam Ci na priva dane). To chyba Ci sami, którzy się kontaktowali z Tobą. Bo też oferuję DS, albo chociaż DT (tak zrozumiałam). Maja już 0,5roczną sunię spaniela... Mail był ładny, a ponieważ ja nowa w tym biznesie jestem, to nie panikuję ;) Sprawdzimy. Też mi sie alarm włącza jak w domu juz jest suka...szczególnei tej samej rasy,ale nie można ludzi z góry szufladkować. Podkreśliłam im, że Cezar będzie oddany już po kastracji i zapytałam czy mają zamiar w przyszłości sterylizować swoją sunię (też ponoć oddawana z domu do domu).Zobaczymy co odpiszą. Ponadto podesłałam Cezara rodzinie, która pytala o wrocławskiego Rudego. Ale oni planują dzieci...a Rudy jeszcze do dzieci nie sprawdzony, więc niech zobaczą też Cezara. Warunki suuuuper, babeczka bardzo ciepła. Zobaczymy więc...

ALE baby naprawdę WYKASTRUJCIE CZARKA!!! Jak nie macie kasy, to emi wykłada - dla niej to żaden problem, a naprawdę szkoda ryzykować. W hoteliku Czarek będzie miał super opiekę po zabiegu. Uważam,że nie ma na co czekać.Nie widzę żadnego przeciw (oprócz jego wieku w połączeniu z narkozą). I od dzisiaj nie wyjdzie ode mnie już żaden niewykastrowany pies. Miałam dzisiaj taki telefon, że nadal mnie trzęsie ze złości!!! :angryy::angryy: Nie będę się powtarzać, więc zajrzyjcie tu:
http://www.dogomania.pl/forum/f28/wroclaw-zloty-3letni-kochany-spaniel-w-schronie-tak-strasznie-smutny-133907/index6.html#post12007325
Facet jest zawzięty do tego stopnia, że zadzwonię jutro do schronu i ich ostrzegę, bo nie zdziwiłabym się, gdyby próbował im wcisnąć,że się ze mną dogadał i, że chce odebrać psa! Mówię Wam masakra. Zderzenie z rzeczywistością... Dlatego lolka, naprawdę, wykastrujcie go proszę.

Posted

Aha lolka, jak jest u Cezara z zostawaniem samemu? Czy coś niszczy? I czy ma zwyczaj wykradania jedzenia z takerza...jeśli oczywiście wiadomo. Bo takie dostalam pytania i chcialabym umieć na nie odpoweidzieć

Posted

Goś napisał(a):
Aha lolka, jak jest u Cezara z zostawaniem samemu? Czy coś niszczy? I czy ma zwyczaj wykradania jedzenia z takerza...jeśli oczywiście wiadomo. Bo takie dostalam pytania i chcialabym umieć na nie odpoweidzieć

Goś kochana na pewno go wykastrujemy........nawet już ktoś coś tam załatwiał:roll: ale dajmy mu jeszcze chwile, niech trochę nabierze ciałka bo to straszna chudzina i słaby jest jeszcze

a z zostawaniem samemu to może być problem bo czasami, nie zawsze ale czasami jak go zamykaja w pokoju to płacze strasznie
pogadam z P. Markiem aby zwrócił uwage na takie szczegóły

a Ci ludzie z Czestochowy, o ile pamietam Pan Adam tez do mnie pisał ale oferował DT tylko,

Posted

Przeczytałam tego maila jeszcze raz i "ze zrozumieniem" :eviltong: i tak stoi jak byk "chociaż DT"...więc w sumie nie wiem do końca jak to rozumieć. Jakby jednak ludzie okazali się tacy, za jakich się podają, to myślę, że w nawet w DT będzie mu lepiej niż w hotelu. + to bezpłatne + zawsze nowe doświadczenia i informacje dla nas do dalszej adopcji...Prześlę Ci tego maila na priva... a poza tym wydaje mi się, że warto ich sprawdzić.

Posted

Goś napisał(a):
Przeczytałam tego maila jeszcze raz i "ze zrozumieniem" :eviltong: i tak stoi jak byk "chociaż DT"...więc w sumie nie wiem do końca jak to rozumieć. Jakby jednak ludzie okazali się tacy, za jakich się podają, to myślę, że w nawet w DT będzie mu lepiej niż w hotelu. + to bezpłatne + zawsze nowe doświadczenia i informacje dla nas do dalszej adopcji...Prześlę Ci tego maila na priva... a poza tym wydaje mi się, że warto ich sprawdzić.

odpisałam PW wg rozkazu:evil_lol: i jestem jak najbardziej za .............. aby tylko ten człowiek okazał się w rzeczywistości tak wrażliwy jak się wydaje czytając jego listy