Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pisze tego maila na prosbe przyjaciolki.
Ok. miesiac temu moja przyjaciolka wraz z rodzina natkneli sie w lesie pod Warszawa na blakajaca sie biszkoptowa labradorke.
W necie znalezlismy ogloszenie o zaginieciu podobnej suki i zglosilismy do do ogloszeniodawcy.Ludzie zadzwonili ,szczegoly sie zgadzaly ,umowili sie na odebranie psa i znikli .Nie odpowiadaja na maile ,telefon zastrzezony .Czyli porzucili psa.
Suka sie tułała.Jakis czas byla na lancuchu na wsi ,potem moja przyjaciolka znalazla jej dom w Warszawie .
Niestety ludzie ktorzy ja wzieli nie chca zatrzymac tego psa , nie odpowiada im charakterem poniewaz wczesniej mieli ONki .
Przyjaciolka idzie jutro na powazna operacje .Jej udzial w tej histori w tym momencie sie konczy .
Szukam pomocy dla tej suki .Obawiam sie ,ze zostanie ponownie wyrzucona !!

Szczegoly .Mloda ,biszkoptowa suka labradora ,ok 3 letnia .Wesola, energiczna, bezproblemowo jezdzaca samochodem .Zaszczepiona na wscieklizne .Przyjacielska .Dobrze utrzymana .

Prosze o pomoc ,o pomysly ,o ew. rozeslanie tego maila .
Kontakt do mnie na PW lub maila [email protected] .Na dogo nie bywam czesto wiec bede raz na dobe podnosic to ogloszenie .

Posted

Beka , suka juz nie jest na lancuchu .Napisalam w pierwszym poscie krotko jej losy .
Teraz suczka jest w domu u ludzi ktorzy nie chca jej zatrzymac ale tymczasowo sie nia opiekuja .
Suczka nie jest wysterylizowana ale z pewnoscia warunkiem jej adopcji bedzie sterylka lub pokrycie kosztow sterylki .
Masz racje ta suka jest biedna , wywalona z domu ,tulajac sie okolicznych wsiach w koncu wzieta na lancuch a teraz bedaca w domu ktory jej nie chce .Ma pecha dziewczyna ale mam nadzieje ,ze znajdzie sie jakas zyczliwa dusza chcac jej pomoc.
Ma fajny typowy dla labka charakter tak wiec ten kto da jej dom bedzie mial z niej pocieche o ile zaakceptuje labkowa energie ,skoki i potrzebe ruchu.

Posted

Tak ,wlasnie sie zorientowalam ,ze watki sie zdublowaly .Poniewaz glowna osoba monitujaca jego losy idzie do szpitala to rozsylala inf gdzie sie da i stad zamieszanie .Nie wiedzac o sobie dawalysmy podobne ogloszenia na podobnych forach .Mam jednak nadzieje, ze to nie przeszkodzi szukac domu ,bo sytuacja tej suki jest niewesola bez wzgledu na ilosc watkow ktore ma.

Posted

Dzwonilam przed chwila do tymczasowych opiekunow suczki .
Potwierdzam wczesniejsze informacje .
Suka jest przyjacielska , zna podstawowe komendy , bardzo szuka bliskosci czlowieka ,dogaduje sie ze starszymi dziecmi ( do maluchow nie wskazana ze wzgeldu na ruchliwosci) .Akceptuje na spacerach inne psy .Ma doskonaly apetyt i nie grymasi przy jedzeniu .Zachowuje czystosc w domu .Nie niszczy o ile ma cos do zabawy i jest odpowiednio wybiegana.Ma duza potrzebe ruchu .Nie broni jedzenia .
Obecnie jest bardzo rozsadnie prowadzona w domu tymczasowym i ten kto ja wezmie bedzie mial prawdziwa pocieche z tego psa .
Trzeba pamietac ,ze jest to typowy przedstawiciel labradorow z wszystkimi zaletami i wadami tej rasy .

Martwie sie co bedzie z ta suczka poniewaz zasluguje na domek gdzie jej charakter bedzie doceniony ,zasluguje na jakiegos milosnika rasy .Tylko gdzie takiego szukac.
Psinka jest ogloszona rowniez na forach labkowych .

Posted

1.www.allegro.pl

/Pamiętaj o zawarciu informacji, np. :
Aukcja ma na celu znalezienie domu dla psa.
Licytacja nie jest równoznaczna z jego nabyciem.
Zanim zalicytujesz, zadzwoń!
Zastrzegam sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna oraz zakończenia aukcji przed czasem. Oferty złożone bez uprzedniego kontaktu będą usuwane. /

2. www.alegratka.pl / 1,22 zł za rok użytkowania – płatność sms /
3. www.eoferty.com.pl
4. www.gieldaogloszen.pl
5. www.kupsprzedaj.pl
6. www.adopcje.org
7. www.4lapy.pl
8. www.krakvet.pl / na forum /
9. www.ogloszenia.szukanie.pl
10. www.kokosy.pl
11. www.kupiepsa.pl
12. www.mojpupil.pl
13. www.aaaby.pl / min. 3,66 zł / ogłoszenie – płatność sms /
14. www.karusek.com.pl
15. www.novacash.pl
16. www.ogloszenia.24polska.pl
17. www.ogloszenia.adverts.pl
18. www.ogloszenia.moje.pl
19. www.ogloszenia.webd.pl
20. www.polskastrefa.eu
21. www.psy.pl
22. www.zwierzaki.org
23. www.zwierzeta.low.pl
24. www.ofertka.pl
25. www.czworonogi.eu
26. www.ogloszenia.web-marketing.pl
27. www.allezoo.pl
28. www.afisze.pl
29. www.drobny.com.pl
30. www.przygarnijzwierzaka.pl
31. www.spacerek.net
32. www.przygarnij.pl
33. www.nasipupile.pl
34. www.zoonet.pl
35. www.ogloszenia.vtele.info
36. www.dwukropek.pl
37. www.adin.pl
38. www.owi.pl
39. www.e-ogloszenia.pl
40. www.anonse.pl
41. www.zwierzeta.5aleja.pl
42. www.ogloszenia-drobne.com.pl
43. www.drobne.pl
44. www.isu.pl
45. www.proequo.pl/forum
46. www.swistak.pl / info jak w przypadku allegro /
47. www.cafeanimal.pl

Bez rejestracji:

1. www.bono-polska.pl
2. www.ojej.pl
3. www.pajeczyna.pl
4. www.pineska.pl
5. www.animalia.pl
6. www.wegetarianie.pl
7. www.gielda.bai.pl
8. www.gumtree.pl
9. www.petworld.pl
10. www.vetmozga.com
11. www.autogielda.pl
12. www.ogloszenia.yellowpages.pl
13. www.se.com.pl
14.www.adopcjapsa.pl
15. www.emetro.pl
16. www.pupile.com
17. www.rozglos.net
18. www.anonseogloszenia.pl
19. www.najpewniej.pl
20. www.mammisia.pl
21. www.petsy.pl
22. www.vendito.pl
23. www.e-zwierzak.pl
24. www.twoje-ogloszenia.pl
25. www.poszukiwane.pl
26. www.adpedia.pl
27. www.ogloszenia.aleokazja.pl
28. www.olx.pl
29. www.szybko-sprzedam.pl
30. www.sprzedasz.pl
31. www.tablica.com
32. www.pchlitarg.info.pl
33. www.ogloszenia.infoweb.pl
34. www.neeon.pl
35. www.adopcje.org.pl
36. www.adopcje.8p.pl (dla psich staruszków)
37. www.schronisko24.pl

Posted

GameBoy ,dzieki wielkie :-) Jak tylko jutro osobiscie obejrze suczke to zaraz popisze ogloszenia .
Prosze trzymajcie choc kciuki zeby ktos rozsadny zainteresowal sie tym psem .

Posted

W razie czego transport zapewniony. Sunię już dziś mogą odebrać nasi znajomi z Fundacji, którzy mieszkają w Piasecznie i wczesnym rankiem w piątek przyjeżdżają do nas na Warsztaty Dogoterapeutyczne, które organizujemy.

Posted

Labeczka dzis zostala przekazana pod skrzydla Fundacji Psi Ratownicy .
Dziekuje wszystkim ktorzy pomagali mi szukac domu dla suczki .
Mam nadzieje ,ze dla tej psinki zaczyna sie nowe zycie , lepsze zycie .
Prosze moderatora o zamkniecie watku .

Posted

Według relacji członków naszej Fundacji, u których jest Masza, to prawdziwy "pies wodny" żadnej kałuży na spacerze nie przepuściła :loveu:. Będzie z niej ratownik. Po pierwszej nieufności zadomowiła ię już w domku tymczasowym i tylko najmłodszego "napalonego" niufka wygnała do ogrodu bo był zbyt nachalny. Wie dziewczyna jak sobie w życiu radzić :diabloti:.
Jeśli wątek nie zostanie jeszcze zamknięty, to zdamy relację z dalszego przebiegu adopcji, jeśli nie zapraszamy do nas na www.psiratownicy.pl

Posted

Ta jej milosc do wody to ja tez odrazu zauwazylam ,nawet czekajac z nami na dalszy transport usilowala kapac sie w najmniejszych nawet kaluzach :-)
Czekam na wiesci jesli nie tu to na PW i oczywiscie bede wchodzic na Wasza strone.