scrappy-doo Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Na allegro jawił sie biały Noounland :) ............... co sadzicie :) KOMEDIA!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=36717445 Quote
scrappy-doo Posted December 7, 2004 Author Posted December 7, 2004 Niezłe: MOŻE TO JAKIŚ WYBRYK NATURY, ŻE Z DWÓCH NOWOFUNLANDÓW POWSTAŁ OWCZAREK PODHALAŃSKI, GOLDEN RETRIVER I DWA NOWOFUNLANDY A MOŻE JESZCZE KOTA URODZIŁA BO ZA NIEDŁUGO TAKIE MAILE TEŻ DOSTANĘ ŻE TO SĄ KOTY A NIE PSY ??????!!!!!!!!! Quote
scrappy-doo Posted December 7, 2004 Author Posted December 7, 2004 Przepraszam za bledy w pierwszym poscie pojawil sie Nowofunland-tak mialo byc :) Quote
magda&rex Posted January 2, 2005 Posted January 2, 2005 To mi sie przypominają czasy kiedy jeżdzilismy z naszym czarnym niufem w góry, i raz spotkalismy górala który popatrzył na niego i powiedział. "To nos, to je Podhalańcyk, ino ze albinos" :lol: Quote
scrappy-doo Posted January 5, 2005 Author Posted January 5, 2005 No to dobre.... Ja ostatnio szlam ze swoja Labradorka i uslyszalam..... : ojejku no przeciez identyczna jak Punia naszej sasiadki..czy to nie jej siostra? :)no ale nie kazdy musi sie znac na rasach.. Quote
Brozia Posted March 7, 2005 Posted March 7, 2005 Ja też mam Niufka i wabi się Niufek...bardzo dlugo interesuje sie ta rasa ale takim czyms nei slyszalam :P: :P:P Quote
Marka Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 ale o łaciatych nowofunlandach pewnie słyszeliście - uważacie, że to fajne jest? Quote
niufa Posted June 15, 2005 Posted June 15, 2005 Czarno białe nowofundlandy (mówi się że mają umaszczenie landserowe) są jak najbardziej rasowe. W miocie w którym urodziła się moja suka było 6 szczeniaków (5 czarnych i jedna właśnie landserowa). Wlaśnie ta czarno-biała suka zdobyła najwięcej laurów na wystawch -jest obecnie jedną z najbardziej utytułowanych suk w Polskich hodowlach. Pozdrawiam, Niufa Quote
Marka Posted June 22, 2005 Posted June 22, 2005 Ja nie kwestionuję ich rasowości - dla mnie takie psy wyglądają po prostu dziwnie - a to, że zdobywają nagrody - to typowe dla wszystkich nowości - jak np. leonberger z kędzierzawymi loczkami jakiś czas temu... Nie wiem też po co tworzyć takie ilości odłamów ras - jak ktoś chce duże i łaciate - to może sobie landseera kupić... albo bernardyna (jak woli w brązowe łaty). Dla mnie nowofundland to symbol wielkiego czarnego jak smoła miśka - i taki jest najpiękniejszy. Ale o gustach - się nie dyskutuje... Quote
mazika Posted June 23, 2005 Posted June 23, 2005 a mi sie nie chce wyswietlic :( macie moze fotke tego białaska?? jestem ciekawa jak on wygląda Quote
Beff Posted August 4, 2005 Posted August 4, 2005 Ja koffam niuffki takie, i moim zdaniem także powinien być czarniuchny, kudłady, puszysty i wielgaśny! :) takie są najlepsze. Kojarzą mi sie z takimi misiaczkami :wink: Quote
Gazuś Posted August 6, 2005 Posted August 6, 2005 No Beff, niufy mogą być czarne, brąz albo łaciate :) Ale o białych to dopiero teraz świat usłyszął :lol: Quote
Recommended Posts