chrupek1 Posted March 31, 2016 Posted March 31, 2016 Cześć :) Mam takie pytanie, mam yorka suczke, skonczyla właśnie 4 miesiące i chcemy z mamą ją wykąpać, jednak nie mogę znaleźć odpowiedniego szamponu przeznaczonego dla yorka szczeniaka< i odżywki. :/ Moze mi ktoś doradzic jaki szampon i odzywka byla by dobra i żeby nie bylo po niej jakiegoś łupieżu, itp? :) Quote
misiaaczek Posted April 3, 2016 Posted April 3, 2016 Myślę że wystarczy pójść do sklepu zoologicznego i poradzić się sprzedawcy. Od kilku lat mam psa który na początku był kąpany w szamponach specjalnie przeznaczonych dla psów, a później w szamponie dla dzieci. Po szamponie dla psów niestety dostał niewielkich ilości łupieżu (być może źle dobrany), a po szamponie dla dzieci miał błyszcząca, miękką i przyjemną w dotyku sierść. Problemy skórne w ogóle mu nie doskwierają, a sierść jest naprawdę fajna ;). Jeżeli masz psa wystawowego to masz prawo się obawiać że taki szampon mu zaszkodzi, ale nie powinno się nic takiego wydarzyć Quote
wet-CBDNA_pl Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Dokładnie jak powyżej,ewentualnie można zapytać też weterynarza bo w przypadku niektórych psów jak i szamponów,może dojść do uczulenia,podrażnienia skóry,więc bądźmy ostrożni. Quote
piter.dog.lover Posted September 8, 2021 Posted September 8, 2021 Hej, odżywki nie znam, ale szampon polecam wegański szampon dermopet Pozdrawiam 🙂 Quote
Andr Posted April 15, 2022 Posted April 15, 2022 Szampony kupuję u weterynarza to on wie co jest dla mego pas najlepsze. Mój pies ma problemy alergiczne skórne więc musi mieć odpowiednio dobrane składniki by tego stanu nie pogorszyć. Quote
Recommended Posts