Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć :) Mam takie pytanie, mam yorka suczke, skonczyla właśnie 4 miesiące i chcemy z mamą ją wykąpać, jednak nie mogę znaleźć odpowiedniego szamponu przeznaczonego dla yorka szczeniaka< i odżywki. :/ Moze mi ktoś doradzic jaki szampon i odzywka byla by dobra i żeby nie bylo po niej jakiegoś łupieżu, itp? :) 

Posted

Myślę że wystarczy pójść do sklepu zoologicznego i poradzić się sprzedawcy. Od kilku lat mam psa który na początku był kąpany w szamponach specjalnie przeznaczonych dla psów, a później w szamponie dla dzieci. Po szamponie dla psów niestety dostał niewielkich ilości łupieżu (być może źle dobrany), a po szamponie dla dzieci miał błyszcząca, miękką i przyjemną w dotyku sierść. Problemy skórne w ogóle mu nie doskwierają, a sierść jest naprawdę fajna ;). Jeżeli masz psa wystawowego to masz prawo się obawiać że taki szampon mu zaszkodzi, ale nie powinno się nic takiego wydarzyć

• 5 years later...
  • 7 months later...
Posted

Szampony kupuję u weterynarza to on wie co jest dla mego pas najlepsze. Mój pies ma problemy alergiczne skórne więc musi mieć odpowiednio dobrane składniki by tego stanu nie pogorszyć.