Bjuta Posted June 7, 2016 Author Posted June 7, 2016 Byłam w poniedziałek w Bielsku i uświadomiłam sobie, że to jest rzut beretem do Kory! No to zrobiliśmy z mężem najazd! Kora mnie ogromnie zdziwiła! Tuliła się i sama przychodziła po głaski! (takiego zaszczytu w schronisku nie doznałam nigdy!) no i wygląda cudnie! Codzienne spacery plus olbrzymi teren do swobodnego eksplorowania, zrobiły swoje! Kora jest zgrabną psinką!!! Jest naprawdę urocza! 1 Quote
Bjuta Posted June 8, 2016 Author Posted June 8, 2016 To jest Lakus. U Kasi mieszkają tymczasowo dwa szczeniory i Lakus jest normalnym szczeniakiem - rozrabiakiem, a na filmie Kory można jeszcze wypatrzyć innego, popielatego z ... Czarnobyla. Ten jest bardzo wycofany. Nie zaczepia. Miał ochotę się pogłaskać, lale nie miał odwagi i tylko lizał łapki. Oba szczeniory fajne! Lakus ma wątek Natomiast nie ma wątku Figa i tutaj wkleję jej filmik, bo może się przydać Fundacji do ogłoeszń Quote
Bjuta Posted June 8, 2016 Author Posted June 8, 2016 A Kora dziś była u pani weterynarz i jak to Kasia pięknie określiła - wygląda teraz (Kasia, nie Kora) jakby stoczyła walkę z tygrysem... Samo zakładanie kagańca trwało 20 minut, a kłopoty zaczęły się później. No ale udało się pobrać krew i przeczyścić gruczołu okołoodbytowe. Okazało się że wdarło się tam zapalenie, więc Kora dostała antybiotyk, a szczepienie trzeba na razie odłożyć. Quote
kasiainat Posted June 10, 2016 Posted June 10, 2016 23 godzin temu, Olena84 napisał: Ale wojowniczka! Kora walczyła jak tygrysica :-) ale przy pobieraniu krwi stała bardzo przyzwoicie ;-) Mamy już wyniki krwi - wszystko z naszą starszą panią jest w porządku. Z gruczołami też lepiej - już zdecydowanie mniej jest nimi zainteresowana. Quote
Bjuta Posted June 13, 2016 Author Posted June 13, 2016 Dziękujemy Kasiu bardzo!!!! Kasiu, a czy tam jednak nie ma obniżonych trochę wartości w trzech badaniach? Quote
kasiainat Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 O 13.06.2016 o 09:10, Bjuta napisał: Dziękujemy Kasiu bardzo!!!! Kasiu, a czy tam jednak nie ma obniżonych trochę wartości w trzech badaniach? Tak Bjutko ma obniżony troszkę sód i potas. Dostaje witaminki dla psich staruszków :-) Quote
Bjuta Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 A to fajnie! A jak przywitała Fifi? Poznała ją? Quote
kasiainat Posted June 30, 2016 Posted June 30, 2016 O 16.06.2016 o 23:53, Bjuta napisał: A to fajnie! A jak przywitała Fifi? Poznała ją? Kora generalnie jest bardzo towarzyska i bardzo pozytywnie nastawiona do psów także na pewno jej FIFI nie przeszkadza:-) Wczoraj byłyśmy z Korą na kontroli i dostała jeszcze steryd w zastrzyku ( już prawie nie interesuje się okolicami ogona ale jeszcze troszkę ma tam zaczerwienioną skórę). Za 2 dni mam ją odrobaczyć i tydzień później szczepienie. Zapłaciłam 24 zł. Dzisiejsza Kora na tarasie :-) 1 Quote
Ingrid44 Posted July 1, 2016 Posted July 1, 2016 Ale uśmiech :). Musi jej być tam bardzo wygodnie. Quote
Toska1 Posted July 1, 2016 Posted July 1, 2016 Zaglądam do Kory a tu takie cudne fotki :) Kora jest bardzo fotogeniczna :) głaski dla babuliny :) Quote
Bjuta Posted July 1, 2016 Author Posted July 1, 2016 Się umościła jak Królewna na ziarnku grochu! :) Kochani, posłałam do Kasi czynsz i za weta, ale rozliczenia dopiero w poniedziałek zrobię, dobrze? Chce się przerzucić w moje góry w niedzielę, więc nie wychodzę z pracy, żeby mi się to udało... Quote
Bjuta Posted July 5, 2016 Author Posted July 5, 2016 Dziękuję za cierpliwość! Rozliczenia aktualne! Quote
Nadziejka Posted July 22, 2016 Posted July 22, 2016 Koruniu cudnas i maluteczki cudne skarbenki kciukam pozdrawiam zaraz wplacam deklaracyjke za czerwiec i lipiec Quote
Bjuta Posted August 4, 2016 Author Posted August 4, 2016 Rozliczenia zrobione, pięknie dziękuję wszystkim za pamięć o staruszce! :) Quote
Ingrid44 Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 4 godziny temu, Bjuta napisał: Rozliczenia zrobione, pięknie dziękuję wszystkim za pamięć o staruszce! :) My rowniez dziekujemy :) Quote
kasiainat Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Przepraszam, za długą nieobecność (mieliśmy troszkę zawirować rodzinnych). U Koruni wszystko w porządku. Odważyłam się w końcu puścić Korę na "wolność" bez smyczy. Faktycznie przy pierwszej sposobności znika z oczu ale zanim ja wrócę do domu to sunia jest już na ogrodzie albo czeka grzecznie pod bramką :-) 2 Quote
Ingrid44 Posted August 16, 2016 Posted August 16, 2016 Bardzo dziekujemy za wiesci I foteczki . Widac jaka Korunia jest szczesliwa :) :) :) Quote
Bjuta Posted August 17, 2016 Author Posted August 17, 2016 Jaka zgrabniutka!!! i Jaka szczęśliwa!! :))) Quote
Nadziejka Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Przecudna damulenka pozdrawiam ogromnie Quote
Bjuta Posted October 3, 2016 Author Posted October 3, 2016 Co tam u Was słychać? Nie mogę się dość nacieszyć, że to będzie pierwsza jesień i zima Kory poza schroniskiem! Rozliczenia aktualne, bardzo dziękuję Wszystkim! Kora jest ciągle zasobną panną! :) Quote
Recommended Posts