sylwija Posted July 3, 2016 Author Posted July 3, 2016 tak, Brzydal to Toffi, już miał kastrację i czyszczenie zębów, okazała się konieczna ekstraktacja 4 .. ten wystający - nie ma potrzeby usuwać, Toffi sie przywyczaił, nic sie nie dzieje, a w ogóle ma krzywy zgryz, każdy ząbek w inną stronę ale uroczy jest i tak :) Quote
sylwija Posted July 6, 2016 Author Posted July 6, 2016 Toffi w towarzystwie, doborowym towarzystwie ;) jutro Toffi idzie do fryzjera badania, kastracja, zęby, smycz i karma na pierwszy miesiąc - Fundacja Noga w Łapę :) szeleczki -37 zl, fryzjer (?) - koszty dodatkowe, do zapłaty. Quote
sylwija Posted July 6, 2016 Author Posted July 6, 2016 zamówiłam dla Zeldy, Shedlona i Toffika ogłoszenia - https://www.facebook.com/events/1221872404519798/ na tym bazarku i prowadzaca tez opis przygotuje koszt: " Niech zostaną takie jak za normalne pakiety Jak uznasz że będzie to warte coś więcej to na saszetkę dla ciapków możesz wrzucić, ale żadna filozofia " zamówiłam 3) pakiet 20 portali - 5 zł nie wiem, czy a radę z naszych środków to opłacić> czy sama muszę się spiąć? :) Quote
sylwija Posted July 7, 2016 Author Posted July 7, 2016 Toffi - dusza towarzystwa :) jak to jest, że psiak, który 9 lat był w jednym domu, w ogóle nie tęskni, ma do mnie bardzo duże zaufanie, szybko się aklimatyzuje i czuje jak u siebie.. podobnie było z Numirem.. Quote
Poker Posted July 7, 2016 Posted July 7, 2016 Godzinę temu, sylwija napisał: Toffi - dusza towarzystwa :) jak to jest, że psiak, który 9 lat był w jednym domu, w ogóle nie tęskni, ma do mnie bardzo duże zaufanie, szybko się aklimatyzuje i czuje jak u siebie.. podobnie było z Numirem.. Ale on jest uroczy. Dlaczego ma do Ciebie zaufanie? Bo czuje dobrego ludzia i może na szczęście nie zaznał wiele złego od człowieka. Quote
sylwija Posted July 7, 2016 Author Posted July 7, 2016 uroczy, każdy kto go pozna, też tak mówi dzisiaj był u fryzjera, podbił serce pani Kasi, mimo, ze strasznie płakał jak sobie poszłam. A jak wróciłam, grzecznie na wszystko pozwalał większość psów zachowuje się lepiej nie w obecności właściciela, moja Runa przy mnie - to się tak darła..a sama - pozwalała na wszystko i nie marudziła Toffi chyba potrzebuje mieć pewność, zaufanie, czuć bliskość.. Quote
Gusiaczek Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Bardzo jestem ciekawa Tofficzka w nowej odsłonie :) Quote
sylwija Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 proszę bardzo :) i zapłaciłam tylko 30 zł :) na jednym zdjęciu Toffi jest w szeleczkach, które mu kupiłam, na razie wydałam na niego 67 zł, jedzonko i weta opłaciła Fundacja Noga w Łapę :) Quote
Poker Posted July 8, 2016 Posted July 8, 2016 Ale fajny łysolek z wystającym kłem ( ja bym ten kieł wywaliła). Jak się zachowywał podczas SPA? Quote
sylwija Posted July 8, 2016 Author Posted July 8, 2016 wetka powiedziała, ze nie ma sensu, bo Toffi już przyzwyczajony do tego kła, nie przeszkadza mu, nie jest estetyczny, ale usuniecie wiązałoby se z bólem, a nie jest niezbędne no i u fryzjerki się zaskoczyłam, bo zostawiałam małego, pojechałam na stację i wróciłam po niego, a jak sobie poszłam, to Toffi bardzo płakał i w ogóle. w mojej obecności całkowicie się uspokoił i na wszystko pozwalał z reguły psiaki są grzeczniejsze, jak nie ma właściciela, np. Runa - jak za wcześnie po nią przyjechałam, to natychmiast zaczęła się miotać i marudzić, a do tego momentu stała spokojnie myślę, że Toffi się boi porzucenia.. on się szybko i bardzo mocno przywiązał, a jednocześnie całkiem nie tęsknił za właścicielką.. jakoś natychmiast mi zaufał i taki jest :) cudaczek :) przy okazji zaproszę :) http://www.dogomania.com/forum/topic/336224-kosmetyki-busko-zdrój-książki-czytadła-oraz-encyklopedie-ekonomia-pedagogika-psychologia-bdt-sylwija-2307-g21/ Quote
sylwija Posted July 9, 2016 Author Posted July 9, 2016 nieliczne dzisiaj chwile, kiedy można buzię poopalać Quote
Livka Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Na konto Numirka wpłynęło 220 zł z naszego bazarku książkowego. Powoli spłacamy długi po Numirzastym, który już grzeje tyłeczek u siebie :) Sylwio przelewam na Twoje konto 325,70 zł Pozostało jeszcze 136,53 do spłaty. Quote
Poker Posted July 12, 2016 Posted July 12, 2016 Czy on jest taki malutki czy kot taki duży ? Przeuroczo wyglądają na poduszkach. Zdjęcie dobre do ogłoszeń. Quote
sylwija Posted July 12, 2016 Author Posted July 12, 2016 malutki jest, a koty spore :) Toffi waży jakieś 6,5 kg, a po strzyżeniu może i mniej ;) Quote
sylwija Posted July 16, 2016 Author Posted July 16, 2016 ProNature - dla niego i Sheldona- w sumie 105 Quote
Gusiaczek Posted July 17, 2016 Posted July 17, 2016 Sylwio, pozostał dług po Numirku i Toffi na minusie, tak? Quote
sylwija Posted July 17, 2016 Author Posted July 17, 2016 tak to wygląda ale u Toffika weta opłaca Fundacja Noga w Łapę :) i pierwszą karmę też od nich dostał więc nawet nie pisałam, że Toffi już zaszczepiony na wściekliznę :) dzielny chłopak miał stary ropień, ale też leczenie opłaciła Fundacja i na szczęście się wchłonął, nie ma potrzeby poważniejszej ingerencji Quote
Poker Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Piękny model na pięknych zdjęciach. Jak z ogłoszeniami ? Quote
sylwija Posted July 18, 2016 Author Posted July 18, 2016 no właśnie cisza. wczoraj pytałam, ale nie mam odpowiedzi :( Quote
Livka Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 Czyli na Tofisia przypada połowa kwoty ? (105 zł /2 = 52,50 zł) Quote
sylwija Posted July 23, 2016 Author Posted July 23, 2016 póki co, nikt nie dzwoni, nie pyta a to rewelacyjny psiak bardzo się przywiązuje do człowieka bardzo potrzebuje bliskości i czułości :)bardzo to miłe i rozczulające PS. zdjęcie takie dziwne - bo jak tylko otwieram drzwi samochodu, to wskakuje i czeka, nie chce, żebym bez niego jechała a w samochodzie ładnie się zachowuje, nie ma choroby lokomocyjnej i nie rozrabia Quote
Recommended Posts