_Dunaj_ Posted June 12, 2016 Author Posted June 12, 2016 Emilka z Mają i Edytą, trzymam kciuki, żeby dziewczyny znaczy Emilka i Maja w końcu się dogadały 1 Quote
Nadziejka Posted June 12, 2016 Posted June 12, 2016 Danuniu no pieknosci przecudne pieknosci kruszyneczki serdecznie ogromnie sciskam kciuki aby sie udalo najlepsiutkie dla kruszyneczek 1 Quote
Nadziejka Posted June 13, 2016 Posted June 13, 2016 Witajcie malutkie i duzutkie Danuniu rozliczam karmiczek na polowe dla Bulimuni i Tofisi bedzie po dwadziescia pare zl na kazde serduszko Quote
Nadziejka Posted June 14, 2016 Posted June 14, 2016 Danuniu sciskam pozdrawiam malutenka i duzutkie i ciebie Danuniu wyslalam przed chwil;enka 28 zl z bazarenku zakonczonego daj znac Danun na baz jak doleca pieniazki Quote
_Dunaj_ Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 Dziękuję bardzo jak zaloguję się konto potwierdzę Quote
_Dunaj_ Posted June 14, 2016 Author Posted June 14, 2016 Bulimka ma dylemat lepszy Miś czy Cormiś Quote
Nadziejka Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 Bulimuniu laluniu pozdrawiam lapenki wszystkie i spiesze do Was z pieniazkami 15 zl od cioci kiyoshi kt lada moment przesle Tobie Danuniu , z mojego kramiczku zakonczonego na kilka serduszek ciocia kiyoshi przyslala dodatkowe 15 zl z dopiskiem ze moge przeznaczyc na jakies serduszko bedzie wiec dla Bulimuni laluni pozdrawiam sciskam i cioci kiyoshi stokroc dziekuje Quote
Nadziejka Posted June 15, 2016 Posted June 15, 2016 15 zl od przecudnej kiyoshi przelalam teraz ku Tobir Danuniu Quote
_Dunaj_ Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 Potwierdzam wpłatę 28 zł, dziękuję bardzo, jak wpłynie 15 dam znać Quote
_Dunaj_ Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 Bulimka z Cormsiem - skardziony całusek 2 Quote
_Dunaj_ Posted June 15, 2016 Author Posted June 15, 2016 Poprawiłam post z flmikiem, ale nie wiem jak usnąć te które się w kawałkach wstawiły Dobranoc 1 Quote
Nadziejka Posted June 16, 2016 Posted June 16, 2016 Alez cudne lapineczki kochane sciskam za Was i za Emilenke mocno mocniutko Danuniu potwierdz prosze na baz zakonczonym ze 28 zl wplynelo dziekuje Quote
_Dunaj_ Posted June 16, 2016 Author Posted June 16, 2016 19 minut temu, Nadziejka napisał: Alez cudne lapineczki kochane sciskam za Was i za Emilenke mocno mocniutko Danuniu potwierdz prosze na baz zakonczonym ze 28 zl wplynelo dziekuje Potwierdziałam Quote
Nadziejka Posted June 18, 2016 Posted June 18, 2016 pozdrawiam i zapraszam serduchem na kolejny malunki dla malunich iskiereczek Quote
_Dunaj_ Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Moja radość była zbyt wczesna (choć w sercu czułam niepokój) EMILKA MUSI ZMIENIĆ DOM I TO W TRYBIE BARDZO PILNYM, tam gdzie mieszka nie może zostać, grozi jej schronisko, oczywiście ja do tego nie dopuszczę i jak będzie nóż na gardle zabiorę do siebie. Boję się tylko o jej relacje z Bulimką, bo jak się dziewczyny nie dogadają to chłopcy staną w obronie Bulimki, a wtedy 5 kg maluch nie ma szans przy dogach. W ostateczności, chłopaki mogą kilka dni być w kagańcach, albo mała w klatce kennelowej, ale to rozwiązanie awaryjne. Emilka do tej pory mieszkała w domu nie nadaje się na podwórko do kojca, obowiązkowa będzie sterylizacja, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że jak ładna to chętni na szczeniaczki będą. Szczeniaczków szukających domów jest zbyt dużo, a wada przełyku może być dziedziczna i nie chcę, żeby kolejne maluchy przechodziły takie katusze jak siostra Emilki. Bzdurą jest też, że każda sunia powinna mieć choć raz młode to mit i zabobon, albo przejaw całkowitej nieodpowiedzialności, Ponadto nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo i poród jest bez komplikacji, to odchowanie miotu szczeniąt, zapewnienie im odpowiedniej karmy, profilaktyki jest dość kosztowne. Zbyt dużo niechcianych psów ląduje w lasach, rowach albo rzece. Proszę o przemyślane decyzje, pies to nie zabawka, która jak się znudzi to można wymienić na nową. On czuje i przeżywa każda zmiana to dla niego trauma. Emilka była uratowana przed śmiercią, nie po to żeby teraz tułała się od domu do domu. Decyzja o oddaniu jest ostateczna. Nie będę czekała z zmianę zdania. Planowałam zająć się Bulimką, zrobić badania i jak trzeba przygotować ją do zabiegu, ale w związku z zaistniałą sytuacją muszę wszystko odsunąć w czasie. Quote
_Dunaj_ Posted June 22, 2016 Author Posted June 22, 2016 Jak nic nie wymyślę do soboty to w sobotę zabieram małą, w tzw. międzyczasie okazało się, że Maja suczka, która w tym roku 2 razy miała babeszjozę jest ciąży, Edyta hepi bo ma chętnych na szczeniaczki, ja delikatnie mówiąc wkurzona, a w dodatku po naciskach okazało się, że Emilka nie ma żadnych szczepień....................ona nie może tam dłużej zostać Quote
Nadziejka Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 wsycko opada czlowiekowi ... serce placze i nogi uginaja przykro bardzo przykro jak sa nieodpowiedzialni wlasciciele ... Danuniu sciskam za wszystko sciakm za malenkie i raduje bardzo bardzo ze Emilenka ma gdzie wrocic tylko teraz martwimy i kciuki sciskamy aby duzutenkie i Bulimunia przyjely malenka kruszyneczka najlespiutenko Danuniu serce wielkie dziekuje Danuniu a Emilenka skarbunia ile wazy ? na raczkach jak by tak nosic? tak pytam tylko nasza skarbunia ma urode niezwykla jak Emilenkowa wlasnie moze bylby cud i moze bysmy modli .... ale to mieszkanko nie nasze ale ale bede myslec ...bede prosic sciskam za zdrowko malej ogromnie dolacze malenka do bazareczku kochane ciotenki cegielki kupuja Quote
_Dunaj_ Posted June 23, 2016 Author Posted June 23, 2016 Nie wiem ile malutka waży, bo nigdy u lekarza nie była, nawiązałam kontakt z panią doktor, która rzekomo opiekuje się psami Edyty i ona na oczy jej nie widział, nawet nie wiedziała, że Edyta ma takiego psa. Prawdopodobnie waży około 5 kilogramów. Dokładnie będę wiedziała sobotę jak zdążę podjechać do lecznicy, albo w poniedziałek. Z lepszych wiadomości, to ta osoba, na terenie gminy i Żabia Wola i okolice nie dostanie nawet kalarucha pod opiekę, już o to postara Pani Doktor Quote
_Dunaj_ Posted June 23, 2016 Author Posted June 23, 2016 Nadziejko, miałaby jak w raju, ale wiem, że to nie takie proste. Dziękuję bardzo za Twoją pomoc jesteś Aniołem Quote
Nadziejka Posted June 23, 2016 Posted June 23, 2016 Sciskam za calunia druzynke mocno mocniutenkooo nie jest proste oj nie modle aby znalazla domunio taki jak u Was Danuniu serdecznie sciskam upaluy nieznosne nieznosne a w blokowiskach ciezko sie mieszka ciezko z ludzmi potworami co kazdenkie zycie by zgnietli ech ..... a ja dzis mmska i smaska slalam Danunu ku Tobie Quote
_Dunaj_ Posted June 23, 2016 Author Posted June 23, 2016 Dziękuję dostałam, nie odpisałam, bo w pracy mam kiepski zasięg, w pierwszej chwili, myślałam, że to Emilka. W domu zajęłam się sprawozdaniami praniem i zapomniałam. Mam znajomą to starsza osoba, zaprzyjaźniłyśmy przez zwierzaki za pośrednictwem mojego syna. Jak miał chyba 9 lat jeżdżąc rowerkiem poznał jakąś Panią Teresę, z którą zaczął opiekować się bezdomnym psem, kiedyś przyprowadził ją do nas i tak od 20 lat się przyjaźnimy. To starsza samotna osoba nie ma rodziny wszyscy bliscy powymierali, a dzieci nie miała. Mieszka w Warszawie koło nas ma działkę, pomagamy jej, syn z narzeczoną pojechali wczoraj trochę jej domek przewietrzyć i co nieco posprzątać, bo nie było jej od zeszłego roku. Do domu przywiózł firany i zasłony ja wyprałam, Teresa przyejżdża w przyszłym tygodniu będzie miała odświeżone trochę. 1 Quote
Nadziejka Posted June 24, 2016 Posted June 24, 2016 Danuniu zagladam pozdrawiam i chloooodziku chlodziku wszystkim jaka cudna historia z Pania Terenia przecudna ,jak dobrze ze ma Was Danuniu oj jak cudnie serce ogromnie serdecznie pozdrawiam Pania Terenie 1 Quote
Recommended Posts