Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Danuniu no pieknosci przecudne pieknosci kruszyneczki

serdecznie ogromnie sciskam kciuki

aby sie udalo najlepsiutkie dla  kruszyneczek

• Downvote 1
Posted

Witajcie malutkie i duzutkie

Danuniu rozliczam karmiczek

na polowe dla Bulimuni i Tofisi

bedzie po  dwadziescia pare zl na kazde serduszko

Posted

Danuniu sciskam pozdrawiam malutenka i duzutkie i ciebie Danuniu dlonie-serce-czerwone.jpeg

wyslalam przed chwil;enka 28 zl z bazarenku zakonczonego

daj znac Danun na baz jak doleca pieniazki

Posted

Bulimuniu laluniu pozdrawiam lapenki wszystkie i spiesze do Was

z pieniazkami 15 zl od cioci kiyoshi

kt lada moment przesle Tobie Danuniu , z mojego kramiczku zakonczonego na kilka serduszek  ciocia kiyoshi przyslala dodatkowe 15 zl

z dopiskiem ze moge przeznaczyc na jakies serduszko

bedzie wiec dla Bulimuni laluni Fotolia_983807_Sa.jpg

pozdrawiam sciskam i cioci kiyoshi stokroc dziekuje 

Posted

Alez cudne lapineczki kochane

sciskam za Was i za Emilenke

mocno mocniutko

Danuniu  potwierdz prosze na baz zakonczonym ze 28 zl wplynelo dziekuje

Posted
19 minut temu, Nadziejka napisał:

Alez cudne lapineczki kochane

sciskam za Was i za Emilenke

mocno mocniutko

Danuniu  potwierdz prosze na baz zakonczonym ze 28 zl wplynelo dziekuje

Potwierdziałam

Posted

Moja radość była zbyt wczesna (choć w sercu czułam niepokój) EMILKA MUSI ZMIENIĆ DOM I TO W TRYBIE BARDZO PILNYM, tam gdzie mieszka nie może zostać, grozi jej schronisko, oczywiście ja do tego nie dopuszczę i jak będzie nóż na gardle zabiorę do siebie. Boję się tylko o jej relacje z Bulimką, bo jak się dziewczyny nie dogadają to chłopcy staną w obronie Bulimki, a wtedy 5 kg maluch nie ma szans przy dogach. W ostateczności, chłopaki mogą kilka dni być w kagańcach, albo mała w klatce kennelowej, ale to rozwiązanie awaryjne. Emilka do tej pory mieszkała w domu nie nadaje się na podwórko do kojca, obowiązkowa będzie sterylizacja, bo nie wyobrażam sobie sytuacji, że jak ładna to chętni na szczeniaczki będą. Szczeniaczków szukających domów jest zbyt dużo, a wada przełyku może być dziedziczna i nie chcę, żeby kolejne maluchy przechodziły takie katusze jak siostra Emilki. Bzdurą jest też, że każda sunia powinna mieć choć raz młode to mit i zabobon, albo przejaw całkowitej nieodpowiedzialności, Ponadto nawet jeśli ciąża przebiega prawidłowo i poród jest bez komplikacji, to odchowanie miotu szczeniąt, zapewnienie im odpowiedniej karmy, profilaktyki jest dość kosztowne. Zbyt dużo niechcianych psów ląduje w lasach, rowach albo rzece. Proszę o przemyślane decyzje, pies to nie zabawka, która jak się znudzi to można wymienić na nową. On czuje i przeżywa każda zmiana to dla niego trauma. Emilka była uratowana przed śmiercią, nie po to żeby teraz tułała się od domu do domu. Decyzja o oddaniu jest ostateczna. Nie będę czekała z zmianę zdania.
Planowałam zająć się Bulimką, zrobić badania i jak trzeba przygotować ją do zabiegu, ale w związku z zaistniałą sytuacją muszę wszystko odsunąć w czasie.

Posted

Jak nic nie wymyślę do soboty to w sobotę zabieram małą, w tzw. międzyczasie okazało się, że Maja suczka, która w tym roku 2 razy miała babeszjozę jest ciąży, Edyta hepi bo ma chętnych na szczeniaczki, ja delikatnie mówiąc wkurzona, a w dodatku po naciskach okazało się, że Emilka nie ma żadnych szczepień....................ona nie może tam dłużej zostać

Posted

wsycko opada czlowiekowi ... serce placze i nogi uginaja przykro bardzo przykro

jak sa  nieodpowiedzialni wlasciciele ...

Danuniu sciskam  za wszystko sciakm za malenkie

i raduje bardzo bardzo ze Emilenka ma gdzie wrocic

tylko teraz martwimy i kciuki sciskamy aby duzutenkie i Bulimunia

przyjely malenka kruszyneczka  najlespiutenko

Danuniu serce wielkie

dziekuje

Danuniu a Emilenka skarbunia ile wazy ?

na raczkach jak by tak nosic?

tak pytam tylko

nasza skarbunia ma urode niezwykla jak Emilenkowa wlasnie

moze bylby cud i moze bysmy modli ....

ale to mieszkanko nie nasze

ale ale bede myslec ...bede prosic

sciskam za zdrowko malej ogromnie

dolacze malenka do bazareczku

kochane ciotenki cegielki kupuja

Posted

Nie wiem ile malutka waży, bo nigdy u lekarza nie była, nawiązałam kontakt z panią doktor, która rzekomo opiekuje się psami Edyty i ona na oczy jej nie widział, nawet nie wiedziała, że Edyta ma takiego psa. Prawdopodobnie waży około 5 kilogramów. Dokładnie będę wiedziała sobotę jak zdążę podjechać do lecznicy, albo w poniedziałek.

Z lepszych wiadomości, to ta osoba, na terenie gminy i Żabia Wola i okolice nie dostanie nawet kalarucha pod opiekę, już o to postara Pani Doktor

Posted

Sciskam za calunia druzynke mocno mocniutenkooo

nie jest proste oj nie

modle aby znalazla domunio taki jak u Was Danuniu c1426ef6.png

serdecznie sciskam

upaluy nieznosne nieznosne

a w blokowiskach ciezko sie mieszka ciezko z ludzmi potworami

co kazdenkie zycie by zgnietli ech .....

a ja dzis mmska i smaska slalam Danunu ku Tobie

Posted

Dziękuję dostałam, nie odpisałam, bo w pracy mam kiepski zasięg, w pierwszej chwili, myślałam, że to Emilka. W domu zajęłam się sprawozdaniami praniem i zapomniałam. Mam znajomą to starsza osoba, zaprzyjaźniłyśmy przez zwierzaki za pośrednictwem mojego syna. Jak miał chyba 9 lat jeżdżąc rowerkiem poznał jakąś Panią Teresę, z którą zaczął opiekować się bezdomnym psem, kiedyś przyprowadził ją do nas i tak od 20 lat się przyjaźnimy. To starsza samotna osoba nie ma rodziny wszyscy bliscy powymierali, a dzieci nie miała. Mieszka w Warszawie koło nas ma działkę, pomagamy jej, syn z narzeczoną pojechali wczoraj trochę jej domek przewietrzyć i co nieco posprzątać, bo nie było jej od zeszłego roku. Do domu przywiózł firany i zasłony ja wyprałam, Teresa przyejżdża w przyszłym tygodniu będzie miała odświeżone trochę. 

• Upvote 1
Posted

Danuniu zagladam pozdrawiam i chloooodziku chlodziku wszystkim

jaka cudna historia z Pania Terenia 0heart.gif

przecudna ,jak dobrze ze ma Was Danuniu oj jak cudnie serce

ogromnie serdecznie pozdrawiam Pania Terenie 

• Upvote 1