Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Troszkę zaniedbałem wątek, ale już wszystko nadrabiam!! : Pani nie skontaktowała się ze mną ani razu, natomiast zadzwonił Pan z Krakowa który był zainteresowany Omegą, po wstępnej rozmowie dom idealny, niestety Pan przestraszył się narośli na oku i tłuszczaka (nowotwór niegroźny) z którym pies normalnie funkcjonuje (Diagnozowane przez weterynarza). I niestety kolejny domek się wykruszył. Przez ten czas było o Omegę 4 telefony, ale niestety nikt poważnie nie zainteresował się Omegą aby ją adoptować... Podczas wczorajszego wolontariatu zrobiłem Omedze przejażdżkę do mojego domu (aby  móc przekazać informacje potencjalnie zainteresowanym adopcją) W samochodzie była na prawdę grzeczna, 2 razy się podniosła aby spojrzeć gdzie jedziemy a resztę jazdy leżała. Gdy wysiedliśmy, chwilę pospacerowaliśmy po okolicy, i poszliśmy do mojego domu. Omega przywitała się z moim psem, i weszła do domu. Na początek odwiedziła wszystkie pokoje i luki (nawet weszła do mojej szafy :P) Później nie odstępowała mnie na krok. Oczekiwała od wszystkich pieszczot, a gdy już nikt jej nie głaskał ukradła mojemu psu zabawkę, i jej pilnowała : ). Później wyszedłem z domu zobaczyć jak zareaguję na moją nieobecność (Została z moją mamą) na początku stała chwilę pod drzwiami wejściowymi, a później położyla się pod nogami mojej mamy (razem z moim psem). Gdy zadzwoniłem dzwonkiem, podniosła uszy i ogon, i podeszła pod drzwi (nie wiedziała pod które, i stała pod drzwiami od mojego pokoju, ale jak otworzyłem te prawidłowe przywitała mnie merdającym ogonem) Poszliśmy na ogródek i tam trochę poszaleliśmy, mój pies był troche zazdrosny i nie chcial się bawić z Omegą (Na którą warknął, ale Ona to zignorowała). Poszliśmy na spacer, gdzie do Omegi podleciały dwa inne psy, nie wykazywała wobec nich agresji, a wręcz przeciwnie : chciała się z nimi bawić!!! Nie brudziła w domu, zdziwiło mnie to że gdy chciała wyjść na dwór stanęła pod drzwiami wejściowymi  : )). Omega jest przekochana, potrzebuję tylko miłości człowieka, miłości którą na pewno odwzajemni !!! 

A poniżej kilka zdjątek :) 

• 3 weeks later...
Posted

Wiiiiitaaaaam! Dawno tutaj nic nie pisałem, ale to dlatego że albo nie było mnie w schronisku/ albo po prostu nic się nie zmieniło (czasami nie mogłem zalogować się na dogomanie). W zeszły czwartek Omega po mojej dwu-tygodniowej nieobecności bardzo się ucieszyła. Nie mogła powstrzymać uczuć i na spacerzecały czas a mnie skakała i się przytulała. Widać że brakuje jej miłości, tego domu z człowiekiem do którego mogła by się przytulać codziennie. Jak już się do mnie poprzytulała to poszliśmy na spacer razem z 2 innymi psami. Omega zupełnie nie zwraca uwagi na inne zwierzęta, nie wykazuje wobec nich agresji. Pospacerowaliśmy po okolicy i wróciliśmy do schroniska, gdzie troszkę poleniuchowaliśmy. Niestety w tym dniu musiałem szybciej opuścić schronisko więc mój spacer z Omegą trwał tylko godzinę ;(. Resztę czasu spędziliśmy na fotelu gdzie Omega oczywiście się do mnie przytulała i oczekiwała pieszczot. Niestety, pomimo wielu prób (osób zainteresowanych adopcją ) nikt nie podjął się adopcji Omegi, dlatego najprawdopodobniej spędzi swoje święta w schroniskowym boksie, bez możliwości podejścia do człowieka ;((. Zdjęcia postaram się wrzucić po nowym roku, a z okazji nadchodzących świąt, Chciałbym wszystkim życzyć zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, dużo radości i miłości przy wigilijnym stole ;)) ! 

• 3 weeks later...
Posted

W Czwartkowy spacer udaliśmy się z Omegą na nowe niezznane tereny, omega szła blisko nogi nie chciała się za bardzo oddalać. Szliśmy na początku z innymi 3psami a ba sam koniec szła z koleżanka Brysią . Wobec żadnego psa nie okazywała agresji a nawet bawiła się z nimi :-). Wróciliśmy do schroniskOwego boksu .

Posted

OMEGA OD WCZORAJ W DOMKU!

Tak w końcu się to stało, Omega została adoptowana... Przez wolontariuszkę z naszego schroniska!!!!!! :-) 

Tutaj zdjęcie, i trzymajcie kciuki żeby Omega nie narozrabiała :D:D 

abcd.jpg