Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do tego co było to wspaniale. Ale nadal trzymam kciuki żeby postępy szły i szy i szły! :D

I widać na filmiku, że nawet nóżkę do siusiania podnosi mordeczka :)

• Upvote 1
Posted

Uśmiałam się bo ta uciekająca panienka to całkiem jak moja Yoko uciekająca przed Bobim :D

Tak sobie myślę czy nie lepiej by było zakładać skarpetki - takie dla psiaków lub takich gumowanych dla dzieci - aby mu się nóżki po panelach tak nie ślizgały? :)

• 3 weeks later...
Posted

Witajcie.Trochę mnie na Dogo nie było ale już się melduję na wątku.

Bardzo ucieszyła mnie wieść że Niunio zostaje w DT na stałe :)

Ps. Skarpetki u mnie np się nie sprawdziły bo zwłaszcza przy bieganiu zsuwają się i spadają z małej łapki i ciężko dobrać wielkość/rozmiar.

Stopka dziecka a łapka psa jest inna no i ściągacz nie trzyma.

Posted
4 godziny temu, marga3 napisał:

Ps. Skarpetki u mnie np się nie sprawdziły bo zwłaszcza przy bieganiu zsuwają się i spadają z małej łapki i ciężko dobrać wielkość/rozmiar.

Tak? :o

To fajnie! :)

Są specjalnie dla psiaków też :)

Posted
O 25.02.2016o18:05, marga3 napisał:

Witajcie.Trochę mnie na Dogo nie było ale już się melduję na wątku.

ja mam dla Hany skarpetki,psie,korzystamy jak trzeba,to taka próba przed zakupem butków,sprawdziły się :) jednak to nie to co butki,przy dłuższym spacerze zawsze któraś się zsunie.

• 3 weeks later...
Posted

Sorry za offa ale może ktoś coś....

Na FB na osi czasu Plasaktego Azylu jest dramatyczna prośba o pomoc w sprawie pieska shih- tzu.

Link - https://www.facebook.com/PlaskatyAzyl/

Bardzo proszę o udostępnianie w poszukiwaniu DS i DT. Wczoraj trafił do mnie pod opiekę piesek shih tzu, wiek 8,5roku. Był to pies samotnej kobiety, która zmarła w zeszłym tygodniu. Obecnie pies przebywa pod moją opieką, ponieważ nie miał się kto nim zająć. Sama mam 14 letnią suczkę shih tzu i 1,5 roczną córeczkę. Wzięłam go, by poszukać mu domu. Niestety nie możemy go zatrzymać ze względu na dziecko i kolejną traumę dla mojej 14latki -suczki Joni (pierwsza trauma - dziecko). Pies wabi się Ingo i niestety bywa agresywny. Agresja to 3 najsilniejszy argument dla ktorego nie mogę go zostawic. Po rozmowie z 3 behawiorystami pies ma agresję lekową. Nigy nie został poprawnie ułożony, zsocjalizowany. Zdominował całkowiecie swoją Ś.P. właścicielkę. Nie jest to zdecydowanie pies do domu z małymi dziećmi. Ucieka przed moją córką, ale już zdążył ją bardzo mocno ugryźć, gdy chciała mu dać kabanoska, tak jak daje naszej Joni. Ingo bardzo mocno gryzie- wbija zęby i szarpie. Jest problem z myciem łap, warczy jak się go bierze na ręce. Behawioryści twierdzą, że jest możliwe ułożenie tego psa, ale wymaga dużo czasu i cierpliwości, a ja niestety tego pierwszego też nie mam:/ Jeżeli miałby się znaleźć dla niego dom to z dużą dozą cierpliwości, wyrozumiałości i czasem na naukę. Nie wiem czy to w ogóle będzie możliwe znaleźć taki dom...ale bardzo proszę o pomoc. Dzisiaj tj.16.03. został wykastrowany, może to też pomoże... Bardzo proszę o udostępnianie. Nie mogę go długo trzymać ze względu na bezpieczeństwo dziecka. W razie zainteresowania proszę o kontakt na priv.