buniaaga Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Tym razem prosimy o pomoc dla kociaków Dzikie stado żyjące na terenie ogródków działkowych w Bielsku Udało się nam złapać i wysterylizować kotki. Niestety zastałyśmy też tam trzy kociaki Dwie koteczki i jeden kocurek Kociaki są trochę dzikie,zasmarkane,zaropiałe oczka-koci katar,chudziutkie. Tak głodne,że przez kilka dni dostając jeść dosłownie rzucały się na miskę jak szarańcza szarpiąc jedzenie warcząc na siebie. Sytuacja na terenie działek nieciekawa. Miłośników zwierząt którzy dokarmiają koty niewielu. Nasłuchałam się żebym zabierała koty bo mamy ich dość! Kopia w ogródkach i łażą niepotrzebnie! Wiem,że są tacy co strzelają do nich z wiatrówki Udało się znaleźć maluchom dom tymczasowy A jak to w dt bywa zazwyczaj pełno innych bied,więc musimy opłacać utrzymanie,leczenie kociaków. Same nie damy rady,mamy pod opieką jeszcze psy :( I stąd prośba o wsparcie. Prosimy kochane cioteczki o grosik, bazarki 1 Quote
buniaaga Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 rozliczeniepażdziernik doris66 - 70zł bazarek ewa gonzales 84 zł Razem wpłaty październik 154zł wydatki październik 10.10 -2015 zapłacone 150zł za DT wpłata listopad Baltimoore 50zł pozostało z października 4zł mój bazarek 132zł Razem 186zł wpłaty grudzień 45,50zł bazarek od Nadziejka wydatki Listopad 07-11-2015 zapłacono 1 rata dt - 75zł 06-12-2015 zapłacono 2 rata dt 75zł Stan konta 81,50zł Kwota 81,50zł przeznaczona na pomoc dla szczeniaków wątek http://www.dogomania.com/forum/topic/334162-porzucone-w-pudełku-szczeniaki-potrzebne-pilnie-dtkarma/ stan konta kociaków 0zł Quote
doris66 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Biedne maluszki. Tak zimno teraz że nie przterwałyby teraz same. Pożywienia nie zdobeda bo za małe a matka nie wiemy czy gdzieś jest na tych działkach. Buniaaga je wypatrzyła. Uratujmy je razem bardzo prosze. Quote
Nadziejka Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Zagladam do kocinkow i my dokarmiamy dzialeczkowe trzeba pokryjomu wsycko boc ludziska przecie potwory ale ale juz dwa serdunka maja domki u moich serdecznych kolezanek dwie kotunki byly b dzikie potem z czasem mniej i mjiej i wkoncu lapeneczka byla nasza udalo sie zawiesc na badania , na starylke potem wcisnelam moim ludkom cudnym i maja kochaja a kotunki rozrabiaja ze hoho ...maja to po mnie hihi .. zrobie bazarusnio maluczki chocby zrobie pozdrawiam sciskam mocno mocno za maluteczki bezbronne cudne Quote
Nadziejka Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Juz wyczynilam na szybciutko ale ale nie gotowy jeszcze jest http://www.dogomania.com/forum/topic/333591-na-ratunek-dla-trzech-malenkich-koteczkow-robie-bazarus/?p=16593966 Quote
Maruda666 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Co potrzeba z leków dla maluchów? Mam trochę unidoxu, prawie cały sucocrem - może się przyda? Quote
doris66 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Maruda666 co potrzeba oceni dom tymczasowy. Skorzystamy z Twojej pomocy jak zajdzie potrzeba, jutro wieziemy maluszki do dt. . Dzisiejszą noc spędzaja u Buniaagi bo sie bałyśmy ze zamarzną zwłaszcza że matki przy nich nie ma od dawna. Buniaaga dzięki ze je zabrałaś na dzisiejszą nockę. U nas -6stpni C zapowiadają, dla takich pchełek, chorych to brzmi jak wyrok. Wiem, ze w cieple i najedzone śpią dziś jak zabite, bezpieczne. Quote
buniaaga Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Co potrzeba z leków dla maluchów? Mam trochę unidoxu, prawie cały sucocrem - może się przyda? dzięki zobaczymy co dalej z kocim katarem będzie aktualnie przyjmują antybiotyk.Widać że działa.Dzisiaj im wyczyściłam oczka,noski i wyglądają o niebo lepiej. Maluchy poczuły ciepło,wyspały się i zaczęły zabawę. Apetyt mają nieziemski.Ugotowałam im kurczaczka Są jeszcze przestraszone.Jedna z dziewczynek fuka na mnie ale myślę że to kwestia czasu i będzie ok Quote
buniaaga Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Chłopczyk spał jak zabity. i zabawa po śnie w końcu mogły poszaleć bo łapki im nie przymarzały do zimnej ziemi 1 Quote
koja Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Został mi worek 2 kg Royala - Pediatric Growth. Może przydałby się dla maluszków - jeśli tak to poproszę o adres na pw -wysłałabym po niedzieli. Quote
buniaaga Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Został mi worek 2 kg Royala - Pediatric Growth. Może przydałby się dla maluszków - jeśli tak to poproszę o adres na pw -wysłałabym po niedzieli. Pewnie że się przyda ! Quote
Nadziejka Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Cudowne tygryski maluczkie bezpieczne przekokane tygrysiatka jaka radosci wielka ze bezpieczne az lzy leca czlekowi ech na dworku przy ziemi to juz i minus 10 przecie .... sciskam pozdrawiam Quote
buniaaga Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Ewciu tak,maluszki mają już mają cieplutko powykładały się ja śledziki małe i śpią słodko. Quote
Nadziejka Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 Ciotenki moje drogie slijcie mi prosze num konta na pw do wplat wszelkiech z bazareczku mego dla tych cudeniek uroczych wszystkie wplaty beda szly odrazu ku Wam Quote
buniaaga Posted October 10, 2015 Author Posted October 10, 2015 Ewa konto poszło na PW Dziękuję! Quote
doris66 Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 jak pięknie że kotusie mają takie kochane ciocie wkoło. Quote
buniaaga Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Nocka była spokojna.Maluszki spały.Teraz jedzą śniadanko.Najbardziej dzika koteczka przywitała mnie rano bez fuknięcia:) Quote
Moli@ Posted October 11, 2015 Posted October 11, 2015 Śliczne maluszki...najedzone bawią się, śpią czyli czują się bezpieczne w obecności człowieka. Miały szczęście że je wypatrzyłaś :) Propozycja wykonania kociego domku aktualna, na jeszcze jeden mamy styropian...jak będzie potrzebny wołaj ;)...zrobimy dowieziemy do Doris66 do Białego (o podstępnym naszym planie nic nie wie ;)) i przy okazji trafi na działki do dzikich kotów :) Quote
buniaaga Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Śliczne maluszki...najedzone bawią się, śpią czyli czują się bezpieczne w obecności człowieka. Miały szczęście że je wypatrzyłaś :) Propozycja wykonania kociego domku aktualna, na jeszcze jeden mamy styropian...jak będzie potrzebny wołaj ;)...zrobimy dowieziemy do Doris66 do Białego (o podstępnym naszym planie nic nie wie ;)) i przy okazji trafi na działki do dzikich kotów :) Dziękuję na Was to zawsze można liczyć.Zadzwonię do Was w tej sprawie Quote
buniaaga Posted October 11, 2015 Author Posted October 11, 2015 Kociaki zawiozłam dzisiaj z doris66 do dt w okolicach Białegostoku. Zabieram się za intensywne ogłaszanie.Żeby szybko znalazły swojego człowieka. od doris66 otrzymałam 70zł na utrzymanie kociaków. Pięknie dziękuję. Quote
Recommended Posts