Romka Posted September 16, 2015 Posted September 16, 2015 Kongo ma około 10-11 lat.Był już w naszym schronisku i został z niego adoptowany w styczniu 2011 roku.Ale dom ,w który mieszkał Kongo nie był dobrym domem.Ludzie mieli własne, poważne problemy życiowe.Kongo mieszkał w budzie na podwórku i był na łańcuchu.Odwiedziłyśmy go kiedyś w jego domu... siedział smutny w budzie,przypięty łańcuchem.Jego opiekunowie zapewnili nas wtedy ,że psiak biega luzem w nocy.Pomimo takich warunków widać było,że psiak jest bardzo przywiązany do swoich opiekunów.Nie było podstaw,żeby odebrać Kongo interwencyjnie. Jego opiekun zmarł,a psiak bez opieki biegał po ruchliwej drodze.Miał szczęście,że osoba,która w ostatniej chwili zahamowała jadąc samochodem,widząc biegnącego psiaka, była członkiem organizacji prozwierzęcej.Dzięki szybkiej interwencji Kongo trafił do schroniska i jest bezpieczny.Wiemy,że od miesiąca koczował pod sklepem w poszukiwaniu jedzenia.Spał w przydrożnych rowach. Teraz Kongo,na którego w domu wołano Dino,czeka na nowy kochający dom w schronisku.Jest łagodny,ufny i szuka kontaktu z ludźmi.Nie boi się schroniska i leży spokojnie w swoim boksie,obserwując uważnie.Mamy nadzieję,że jeszcze ktoś go pokocha i znajdzie swojego człowieka.KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:604 10 11 65 lub 508 911 774 oraz [email protected] Quote
Romka Posted September 16, 2015 Author Posted September 16, 2015 Kongo ma bardzo starte zęby,lużną skórę,ktora świadczy o odwodnieniu i jest smutny. A tak pisałam w marcu 2011 roku po wizycie poadopcyjnej w domu Kongo: "Napisany 01 marzec 2011 - 11:03 Byłyśmy wczoraj z wizytą poadopcyjna u Kongo..najpierw szukałysmy domu 3 dni...Kongo mieszka niedaleko Łowicza,jest psem podwórzowym,śpi w budzie...buda duża ,w srodku wyłożona starymi kożuchami,Kongo biegał luzem...oczywiście zaraz nas poznał i radości nie było końca,całusy,skakanie,bieganie...jako prezent dostał ode mnie kaszankę i puszkę mięsnej karmy...od nas obrożę,karmę oraz tabletki na odrobaczenie...dobrze wygląda,gania koty,pan mówi ,ze jest bardzo mądrym psem...rozmawialismy o kastracji i zabezpieczeniu przed kleszczami...jedynym smutnym akcentem było to,ze przy budzie zauwazyłysmy łańcuch...pan powiedział,ze w czasie nieobecności państwa Kongo musi być uwiązany przy budzie bo juz 3 razy pobiegł za nimi i nie chciał wrócić...na szczęscie są obydwoje niepracujący i zdarza się to rzadko...odwiedzimy cie jeszcze piesku...Kongo ma teraz na imię Dino... " Post 207 wątku głównego.Starego wątku Kongo nie mogłam odnaleźć. Bardzo się cieszę,że Kongo ,znów jest w schronisku.Znajdziemy ci domek piesku,taki z prawdziwego zdarzenia,gdzie będą cię kochać Quote
Kropka:) Posted December 22, 2015 Posted December 22, 2015 Najwspanialszy na świecie Kongo dalej za kratami! :( Quote
Romka Posted February 4, 2016 Author Posted February 4, 2016 KONGO MA WYDARZENIE NA FB,tu jest wszystko: https://www.facebook.com/events/960901977322489/ Quote
Romka Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 Kongo ma ubranku,uszyte przez Kropkę.Wygląda w nim o tak: A ponadto jest lokalnym celebrytą: ...był z Tessą i Kropką w szkole na spotkaniu z uczniami Quote
Romka Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 I to jeszcze nie wszystko! NASZ KONGO WYGRAŁ NAGRODĘ SPECJALNĄ W KONKURSIE FOTOGRAFICZNYM Butcher'sa!!!!!! Cytuję z FB: "Nagroda specjalna wędruje do Kongo! Emotikon Przeczytajcie, co o sobie szczeka: mam na imię Kongo. Mam już 10 lat, jestem jednym z najstarszych psiaków w schronisku! Jestem przyjacielskim, łagodnym i przekochanym seniorem. Poza tym jestem świetnym modelem. Moim największym marzeniem jest lepsze jutro z najwspanialszym człowiekiem na świecie. " To zdjęcie podobało się wszystkim najbardziej: Więcej przeczytajcie tu: https://www.facebook.com/DobrzeNamZeSoba/photos/a.955484597838805.1073741857.221947987859140/955992204454711/?type=3&theater A wszystko to dzięki Kropce! :) ...i tylko domku brak... 0 Cytuj Quote
Kropka:) Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Domek też się znajdzie! Wierzę w to :) Miałam nawet fajne zapytanie z Glasgow ze Szkocji, lecz nie ma co biedaka męczyć tak długim transportem do nowego domu. Myślę że już niedługo znajdziemy coś na miejscu, ponieważ Kongo podbił serca wielu zwierzolubów :) Quote
Kropka:) Posted February 5, 2016 Posted February 5, 2016 Domek też się znajdzie! Wierzę w to :) Miałam nawet fajne zapytanie z Glasgow ze Szkocji, lecz nie ma co biedaka męczyć tak długim transportem do nowego domu. Myślę że już niedługo znajdziemy coś na miejscu, ponieważ Kongo podbił serca wielu zwierzolubów :) Quote
Romka Posted February 5, 2016 Author Posted February 5, 2016 Ja też mam nadzieję,wrzucę jeszcze zdjęcia z restauracji i jazdy samochodem.PIES IDEAŁ! Quote
Kropka:) Posted March 11, 2016 Posted March 11, 2016 Kongo gasnie w oczach :( Bardzo przezywa pobyt w schronisku.. Lapki go bola, na spacerkach robi sobie przerwy.. Kladzie sie i odpoczywa.. :( Marzy mu sie dom.. Quote
sleepingbyday Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 i co dziewczyny? tak sobie wpadam zobaczyć, czy ktoś tu jeszcze jest. na przykład kongo. gdzie on jest, hmmm :-)? Quote
Kropka:) Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 A Kongo ma dom ♥ Opuścił nas wczoraj 16 maja ♥ Zamieszkał z cudowną rodziną pod Grodziskiem Mazowieckim. W domu ma dwóch kolegów i koleżankę oraz dwa sprytne kociaki, które go interesują lecz ich nie da rady dogonić :) Do domu pojechał jak gdyby nigdy nic! Wsiadł, położył się w samochodzie, a w domku od razu się zadomowił! Po kilku latach mieszkania w schronisku i na łańcuchu Kongo MA DOM! Powodzenia kochany ♥ Więcej zdjęć z zapoznania i podróży na facebookowym wydarzeniu https://www.facebook.com/events/960901977322489/?active_tab=posts To już z domku: Quote
Kropka:) Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 A tutaj śpiący królewicz! Przespał spokojnie całą noc, rano wgramolił się na łóżko ♥ Quote
sleepingbyday Posted May 17, 2016 Posted May 17, 2016 no, nie mówiłam, że kongo zmienił meldunek :-)? zdjęcie z pomiętym nosem świetne. Quote
sleepingbyday Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 pochwalę się, poznałam konga :-). co prawda już kilka dni temu, ale potem nie miałam czasu sie chwalić, a jeszcze później zupełnie nie miałam zasiegu. spokojny to i stateczny pan i chyba juz ciut zrzucił z wagi. słodki jest :-) Quote
Kropka:) Posted June 1, 2016 Posted June 1, 2016 Cudowny jest, prawda? :) Kongo ma dietę żeby bylo mu łatwiej w swoim psim zyciu! Przez ten tłuszczyk choć biega jak torpeda gdy mu się cieszy, stawy niestety nie dają rady:( Cale szczęście ze ma wspaniały dom!!! chłopak byl na swoim pierwszym ognisku, przez kilka dni byl pod opieka taty swojej pani i się zakumplowali :) Quote
sleepingbyday Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 no, stawy faktycznie ma średnie. ale raz, że chudnie, a to bardzo pomaga, a dwa, że choc trochę można zawsze je wspomagać. Quote
Kropka:) Posted June 3, 2016 Posted June 3, 2016 Pewnie, że tak, dlatego ma tak mądry dom, który wprowadził dietę, dałyśmy Kongo także witaminy na stawy. :) Quote
azalia Posted November 18, 2016 Posted November 18, 2016 Dzisiaj dopiero znalazłam i przeczytałam wątek Kongusia,cudownie że znalazł dom. Co u niego słychać?Jak zdrówko chłopaka? Quote
Recommended Posts