Neczka Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Do schroniska ok. października ubiegłego roku trafiła do Orzechowskiego schroniska cudna, 3-letnia psia dama w typie Akity Inu. Aisza. Nikt nigdy się nią nie zainteresował, nikt nie pytał... Choć suczka jest tak piękna i bardzo garnie się do człowieka... Aisza powinna być jedyną suczką swojego Pana, ponieważ nie toleruje innych suczek, jest dominująca do psów, natomiast jakikolwiek kontakt z człowiekiem jest dla niej niesamowitą radością w schroniskowej monotonii... Uwielbia nam towarzyszyć w każdym zajęciu, ciągle chce się przypominać, pokazywać. Uwielbia biegać, szaleć, bawić się. No ale co z tego wszystkiego, skoro kontakt z człowiekiem jest dla niej rzadkim zjawiskiem, kiedy zamknięta jest od kilku już miesięcy w betonowym boksie, gdzie ludzie przychodzą tylko posprzątać i nakarmić... A wcale nie musi tak być... Przecież TO PIES DO KOCHANIA, nie do cierpienia... KONTAKT: tel. 782 670 611 e-mail: [email protected] banery Quote
.::Blue_Lagoon::. Posted March 1, 2009 Posted March 1, 2009 Ja Was odwiedzam :p śliczna pręgowana sunia :loveu:. Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek. Quote
Neczka Posted March 1, 2009 Author Posted March 1, 2009 Witaj :multi: Aiszula już tak długo czeka... bezowocnie... Quote
weronika1 Posted March 2, 2009 Posted March 2, 2009 Czy ,nie ma nikogo ,kto pokocha tak piękną sunie? Akita , ruszaj kochana , po domek..... Quote
Neczka Posted March 3, 2009 Author Posted March 3, 2009 Dobranoc akitku... Jutro się poogłaszamy, jak dam radę :roll: Quote
Neczka Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Witaj Ajszula... dziś też cisza u Ciebie :shake: A Ty znów cały dzień przesiedzisz na budzie wypatrując swojego człowieka :-( Quote
SZPiLKA23 Posted March 5, 2009 Posted March 5, 2009 Sunieczka jezeli miałaby postawione uszy to na pewno byłaby brana za akite, ogon tez sie jej kreci ;) Quote
SZPiLKA23 Posted March 6, 2009 Posted March 6, 2009 wysłałam ja na strone akit jakies 2 tygodnie temu ale jeszcze jej nie wstawili Quote
Neczka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 A jaki nam Justynka śliczny tekst napisała o Aiszy, a się nie przyznaje :loveu::Rose: AISZA - PIES DO KOCHANIA Można powiedzieć,że zdarzają się w życiu chwile ,że człowiek mówi dość. A co ma zrobić zwierzę zamknięte za kratami boksu , gdzie miesiącami nie zna spacerów ani ludzkiej ręki , która mogła by pogłaskać go po głowie? Może smutno patrzeć jak uciekają dni z życia , jak na nic dobrego nie ma co liczyć. Pies taki gaśnie powoli i umiera. Umiera ze zgryzoty , smutku i chorób. Aisza jeszcze ma szansę. Niedużą. Malutką iskierkę nadziei. Jest piękna , wyjątkowa, młoda - ma ok. 3 lat . Uwielbia towarzystwo człowieka, zabawę, wszystko ją ciekawi. Kontakt z człowiekiem to dla niej najlepsza nagroda. Teraz ten pies skazany jest na cierpienie . A to jest pies do kochania. Jeszcze raz, wielkie dzięki :) Quote
Neczka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 Figuś, tylko chyba przydałoby się jednak wiek wpleść pomiędzy słowa :hmmmm: /edit Pozwoliłam sobie dorzucić info o wieku ;) Quote
Neczka Posted March 7, 2009 Author Posted March 7, 2009 I mamy ślicznotę, na: [LIST] [*]alegratka.pl [*]eoferty.com.pl [*]kupiepsa.pl [*]centrumofert.pl [*]24polska.pl [*]sprzedasz.pl [*]adopcjapsa.pl [*]pineska.pl [*]adopcje.org [*]petworld.pl [*]warszawa.gumtree.pl [*]nasipupile.pl [*]ojej.pl [*]ofertownia.pl [*]przemysl.olx.pl [*]przygarnijzwierzaka.pl [*]neeon.pl [*]e-zwierzak.pl [*]vendito.pl [*]mammisia.pl [*]najpewniej.pl [*]rozglos.net [/LIST] :kciuki: Quote
figa33 Posted March 7, 2009 Posted March 7, 2009 Neczka napisał(a):Figuś, tylko chyba przydałoby się jednak wiek wpleść pomiędzy słowa :hmmmm: /edit Pozwoliłam sobie dorzucić info o wieku ;) masz racje ,zapomniałam o wieku:oops: ale ogłoszeń!:multi: Quote
Izis Posted March 8, 2009 Posted March 8, 2009 Miła sunieczka z tej Aiszy... ale z akity to ma tylko kolor raczej no i może charakter (ale jeśli o to chodzi to taki charakter ma też kilka innych ras) ... bo już nawet gatunek włosa już nie nie mówiąc o ogonie, głowie, uszach itp. Już prędzej jest mixem boksera (uszy, ogon, rodzaj siersci), ON-ka (czarna kufa, długi pysk, wielkość) i pewnie jeszcze jakiegoś molosa. Wiadomo, że każdy kundelek ma wiele różnych ras domieszanych wiec i u niej gdzieś w przodkach jakiś akita mógł się znaleźć podobnie jak kilka innych ras. Nie jest więc mixem akity bo jako mix musiałaby mieć przynajmniej połowę z genów danej rasy. Wiem, że przy szukaniu domku wszystkie chwyty dozwolone i rozumiem to ale moim zdaniem to reklamowanie jej na siłę jako mixa akity przyniesie jej wiecej szkody niż pożytku. Quote
Recommended Posts