Jump to content
Dogomania

KRAKÓW - staruszek Neron z Olkuskiego schroniska.... szuka swojego miejsca...

Recommended Posts

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Syn nowej pani Neronka ma na imie Kuba ,a to dobrze wrozy bo tak tez ma na imie syn pani od Mikusia.

zawsze mozna sie doszukac pozytywnych analogii :eviltong:

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

j3nny napisał(a):
zawsze mozna sie doszukac pozytywnych analogii :eviltong:

niestety , ten Kuba i ta pani nie sa odpowiedzilanymi ludzmi wiec nawet zdjec nie bede wkleiac ale prosze niech nikt nie daje tej pani juz psa ,bo neronek zrobila kupke w nocy i pani musial sprzatc i zeszla z nim do garazu ,juz to widze :diabloti:,poprostu go tam samego zostawila ,dlatego tez kazalm natychmiast psa odwiesc i dzisiaj najprawdopodobniej jest spowrotem u Iwonki.
takiej osobie nie warto dac psa ,bo napewno nie bedzie mieszkac w domku bo jej bedzie brudzil.a na tych arach niech sobie sama biega.:angryy:
Przykre jest tylko to ,ze ludzie dzwonia ,niby ze chca pomoc bo im zal tych biednych staruszkow ,a tak naprawde to sami nie wiedza czego chcA. :diabloti:

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']niestety , ten Kuba i ta pani nie sa odpowiedzilanymi ludzmi wiec nawet zdjec nie bede wkleiac ale prosze niech nikt nie daje tej pani juz psa ,bo neronek zrobila kupke w nocy i pani musial sprzatc i zeszla z nim do garazu ,juz to widze :diabloti:,poprostu go tam samego zostawila ,dlatego tez kazalm natychmiast psa odwiesc i dzisiaj najprawdopodobniej jest spowrotem u Iwonki.
takiej osobie nie warto dac psa ,bo napewno nie bedzie mieszkac w domku bo jej bedzie brudzil.a na tych arach niech sobie sama biega.:angryy:
Przykre jest tylko to ,ze ludzie dzwonia ,niby ze chca pomoc bo im zal tych biednych staruszkow ,a tak naprawde to sami nie wiedza czego chcA. :diabloti:

:evil_lol::evil_lol: uwielbiam niektóre Pani teksty

Pani Beato na dogo jest wątek 'czarne kwiatki' tam można , a nawet trzeba wklejać ludzi, którzy nie powinni mieć psa.
Może mi Pani podsyłać np. numer tel takiej osoby lub adres , a ja wkleję do tego wątku (oczywiście niepełne dane).

Posted

Ank@2 napisał(a):
:evil_lol::evil_lol: uwielbiam niektóre Pani teksty

Pani Beato na dogo jest wątek 'czarne kwiatki' tam można , a nawet trzeba wklejać ludzi, którzy nie powinni mieć psa.
Może mi Pani podsyłać np. numer tel takiej osoby lub adres , a ja wkleję do tego wątku (oczywiście niepełne dane).

Aniu juz ci wysle . a powiem tylko tyle ze pani mieszka w Staniatkch jak by sie ktos tam z psiakiem wybieral niech najpierw zadzwoni o potwierdzenie czy to nie ten sam dom.:diabloti:

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Niby nie, ale tak mi się wydaje, zę zostanie.. Ostatnio widziałam ją na aukcji pod dżokiem, i tylko się uśmiechała kiedy dokuczałam jej, ze chyba nie ma serca , zeby oddawac takiego ukochanego, zapatrzonego w nią syneczka ;)

Więc jeśli Neronek nie znajdzie domku, to zostanie u niej oczywiście...

Posted

A niechby stare lata u niej spędził!:lol: Jak ma mu sie znowu trafić taki dom jak poprzedni?:mad:
Skoro nic nie pisze,to chyba go zostawia;)
Starsze psy,jeśli tylko nie chorują ,są mało wymagające- dużo spać,trochę spacerku ,dużo miziania i pełnia szczęścia dla takiego:evil_lol:

• 4 weeks later...
Posted

Asior napisał(a):
on bardzo odżył u niej.. to już nie ten "staruszek" co na początku... ;)

No to może i ja napiszę kilka słów.
Jasne, że jeśli ktoś pokocha Neronka to pojedziemy w odwiedziny ale... nic na siłę. on na zmiany źle reaguje; to prawda, że jest we mnie zapatrzony.:oops:

teraz są u mnie już cztery psy - zaraz Asia na mnie nakrzyczy ale już jej wszystkie informacje nt amstaffki wysyłam.

Neronek jak się czymś zestresuje to sobie coś zawsze rozdrapuje - to ucho, to łapkę.
on wymaga spokojnego domu; u mnie jest dużo zwierząt i czasem się troszkę stresuje ale i tak jest tym jednym z przykładów "psich wierności".
królik już w otwartej klatce przy nim biega, malutki kotek też. Wącha, maszeruje za "młodzieżą" ale krzywdy nie zrobi.
i cóż mogę powiedzieć; na pewno ma te swoje 10 lat i psie przypadłości ale daje radę. Jest żywotny.
Teraz właśnie nie pozwala mi pisać oboma rękami, lewa ma go głaskać ;-)
Pozdrawiam, Iwonia

Posted

iwoniam napisał(a):

teraz są u mnie już cztery psy - zaraz Asia na mnie nakrzyczy ale już jej wszystkie informacje nt amstaffki wysyłam.

nakopie do dupska.. już ze 3 tyg czekam :angryy:

Posted

iwoniam napisał(a):
No to może i ja napiszę kilka słów.
Jasne, że jeśli ktoś pokocha Neronka to pojedziemy w odwiedziny ale... nic na siłę. on na zmiany źle reaguje; to prawda, że jest we mnie zapatrzony.:oops:

Neronek jak się czymś zestresuje to sobie coś zawsze rozdrapuje - to ucho, to łapkę.
on wymaga spokojnego domu; u mnie jest dużo zwierząt i czasem się troszkę stresuje ale i tak jest tym jednym z przykładów "psich wierności".
królik już w otwartej klatce przy nim biega, malutki kotek też. Wącha, maszeruje za "młodzieżą" ale krzywdy nie zrobi.
i cóż mogę powiedzieć; na pewno ma te swoje 10 lat i psie przypadłości ale daje radę. Jest żywotny.
Teraz właśnie nie pozwala mi pisać oboma rękami, lewa ma go głaskać ;-)
Pozdrawiam, Iwonia

Iwonka to jednak zyjesz ,nigdzie nie wyjechalas tylko masz nas wszystkich dosc do niegogo sie nie odzywasz ,nawet Beatka ostatnio mnie zapytala czy sie na nia pogniewalas ale jej powiedzilam ze chyba na nas wszystkie bo do nikogo sie nie odzywa:evil_lol:
A co do Neronka to juz ostatnio stwierdzilysmy ze nietety niektore tymczasy sa dozywotnie:loveu:

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Iwonka to jednak zyjesz ...

tak, żyję.
Miałam pewne rodzinne załatwienia i małą operację ale jestem.
Neronek też ;-)
śpi na swoim wielkim, zielonym "pontonie" ;-)

Posted

iwoniam napisał(a):
[quote name='Foksia i Dżekuś']Iwonka to jednak zyjesz ...

tak, żyję.
Miałam pewne rodzinne załatwienia i małą operację ale jestem.
Neronek też ;-)
śpi na swoim wielkim, zielonym "pontonie" ;-)

to zdjecia z tego pontonka prosze:evil_lol:

Posted

[quote name='Asior']a oto nowa tymczasowiczka Iwonki :p

KRAKÓW - amstafka, szczeniak PILNIE SZUKA DOMU... - Dogomania Forum

nio....
nowa malunia Lalunia
akurat zajęła miejsce Neronkowi i mojej małej suni - w sumie to się zmieniają na łóżeczkach.
Neronek wydrapał sobie tym razem uszko; on to tak lubi sobie czasem coś podrapać.
na pyszczku pojawia mu się znów coś, co miał usuwane - taki jakby pryszcz. teraz mu tego usuwać nie będę, to nie jest bolesne.
Miał jakieś tam małe kłopoty z uszkami ale już wyleczone.
Niestety zagęszczenie zwierząt w moim domu powoduje, że się trochę stresują ale co zrobić.. Nikt Neronka nie chciał, a teraz to chyba ciężko było by go wydać. Facet by się załamał. Poza tym... dużo pracy kosztowało mnie jego "przywrócenie do normalności". nie chcę aby ktoś mi go zepsuł. Jeśli ktoś go po prostu nie pokocha to będzie u mnie .

tyle..
papa

Posted

Iwoniu, Neron jest kochany, wiem jak duzo 'pracy' i milosci w niego wlozylas, mam tylko nadzieje, ze ty sobie z tymi wszystkimi zwierzakami poradzisz, wy macie u ciebie cos jak 1m2 na osobe/zwierza...

buziaczki, kr.fr

Posted

krakowianka.fr napisał(a):
Iwoniu, Neron jest kochany, wiem jak duzo 'pracy' i milosci w niego wlozylas, mam tylko nadzieje, ze ty sobie z tymi wszystkimi zwierzakami poradzisz, wy macie u ciebie cos jak 1m2 na osobe/zwierza...

buziaczki, kr.fr

A czy ty jestes ta fantastyczna dziewczyna co adoptowala Ade.;)

• 2 weeks later...
Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
A czy ty jestes ta fantastyczna dziewczyna co adoptowala Ade.;)

Tak, krakowianka adoptowała Adzika
a u mnie jest... no może ze 2 metry na osobę.. :-(
ale radzimy sobie.
Neronek Ma się dobrze, właśnie śpi na swojej nowej zabawce poduszce - smoku, jak nie będzie padać po południu to zrobię mu kilka zdjęć.

amstaffka ma super domek i super właścicieli.
pozdr. !

• 4 weeks later...
  • 1 year later...