Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Taki oto słodki chłopak dalmatyński :razz: czeka na nowy dom w schronisku w Gdyni. Jest ponoć śliczny, ma około 5 miesięcy. Absolutnie dominujący- psy dwa razy większe od niego wcale mu nie straszne. Wszystko pięknie i ładnie gdyby nie fakt... ze dalmatek jest głuchy... Schronisko to dla niego istna oaza spokoju. Niestety bardzo niefajnie szczeka: wysoko i piskliwie- gdyby sie usłyszał byłoby mu pewnie głupio :oops:
Jest ktoś, kto kocha dalmaty?????

nr kontaktowy do mnie: 511- 096- 432

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Śliczny. Głuchota to wbrew pozorom nie taki duży problem u psów ;) Je też można szkolić. Czasem osoby postronne nie domyślają się, że pies nie słyszy.

Posted

Boszzz jaki ślicznyy !!! :loveu:
Zrobię mu allegro tylko prosze o tekst ;)
Szukamy DS i DT czy tylko DS ?
Dominujący tzn że gryzie sie z psami ? Jak z sukami ?

Posted

Kana napisał(a):
Boszzz jaki ślicznyy !!! :loveu:
Zrobię mu allegro tylko prosze o tekst ;)
Szukamy DS i DT czy tylko DS ?
Dominujący tzn że gryzie sie z psami ? Jak z sukami ?

Niestety tak samo. Dominujący absolutnie. Do domu bez zwierząt. Najlepiej szukajmy domu stałego. Na allegro można podac namiary na mnie 9prawdopodobnie przekieruję potem tę osobę na kogoś z Gdyni, ale wstępnie będę wiedziałą czy to ktoś sensowny czy nie) Koniecznie trzeba zaznczyć, ze warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej i zgoda na wizyte przed i poadocpyjną. I że zastrzegam sobie wybór własciciela. Tekstu nadzwyczajnego nie wymyślę, bo zostałam poproszona o pomoc w głoszeniach, natomiast nie miałam mozliwosci go zobaczyć. Tak bez natchnienia nie potrafię...:oops: Zresztą czasami lepiej krótko i na temat. Koniecznie trzeba podkreślić to, ze szczeka sporo i brzydko- może to stanowić problem dla sąsiadów. WOlnariusze wchodza do niego jak śpi, to nawet sie nie zorientuje, ale wystarczy go dotknąć i podnosi sie dziki wrzask...

Posted

Dodatkowe info: własnśnie się dowiedziała, że pies będzie mega trudny: to chodząca demolka. Potrzebny bardzo odpowiedzialny dom- najpeiej z ogrodem, zeby miał możliwość dać upust swojej energii.

Posted

[quote name='Kana']Przecież to szczeniak ... co zrobiono z nim że nawet do suk ... :shake:
A imię ?
Jak się znalazł z w schronie ?

Został znaleziony w gdyni- tylko tyle wiem. Do ludzi jest ok.

Posted

[quote name='Kana']Przecież to szczeniak ... co zrobiono z nim że nawet do suk ... :shake:
A imię ?
Jak się znalazł z w schronie ?[/quote]

Nie ma imienia, można nadać na potrzeby ogloszeń. Został znaleziony w gdyni- tylko tyle wiem.

Posted

[quote name='natalia_aa']Ale on ma imię ciotki.
To nasz gdyński Bell ;) (w końcu głuchy jak dzwon...)

Pies został znaleziony w jednym z pobliskich lasów, na sobie miał tylko kolczatkę...

... się uśmiałam, aż się oplułam :lol: Nie dotarła do mnie informacja, ze ma imię... Ale co tam, w końcu jeden głuchy Dalmat jest w ciapkowie- w ogłoszeniach jest Demonem...
podnosż ena dobranoc i uciekam spaaaać.

Posted

Negri napisał(a):
Wkleiłam jego wątek na kropkowe bo go jeszcze tam nie widziałam

Dziekuję. Ja go podesłałam do fundacji niemieckiej. Mysle, ze będzie ciężko z domem dla niego...