Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 107
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

okazalo sie, ze ten domek tymczasowy to tylko na jakis tydzien, potem pies zostanie odstawiony na paluch, gdzie bedzie specjalnie dogladany, ale to zawsze schron; choc z drugiej strony lepszy paluch z opieka eli, niz jozefow na zatracenie...
u mnie bedzie do poniedzialku, wiec do konca nastepnego tygodnia pewnie go ela przetrzyma, to juz duzo, poltora tygodnia z jedzeniem i dachem nad glowa to zawsze cos; elu, jesli to czytasz to chcialam ci jeszcze raz serdecznie podziekowac za te pomoc, bo juz pomyslow nie mialam,a tu taka dobra dusza jak z nieba mi spadla :kiss_2::kiss_2::kiss_2:
czlowiekowi wraca chec do zycia po prostu;
i erazm zaglada...;)

Posted

Sie Tu Nie Smiac...Diabli mnie biora, ze na tyle czasu wybylam, a przyszly tydzien bedzie jeszcze gorszy, bo praktycznie bez neta.
a teraz NIEZRACY KOTOW w gore

Posted

toffik byl z nami na dwugodzinnym spacerze, ladnie sie pilnowal, tylko dnerwowal go pies znajomej, ale on nieszczegolnie lubiany przez inne psy wiec i nie dziwota; po spacerku zjadl royala, a potem na deser bialy serek; wyciagnelam mu trzy kleszcze i zalozylam obroze przeciwkleszczowa, ale nie wiem czy ona jest dobra (hilton) bo to taka niezadroga obroza, nie stac mnie na nic extra niestety; moze troche mu pomoze chociaz i odstraszy te potwory; toffik umie chodzic na smyczy wcale nie ciagnie, jak sie smycz konczy to on sie zatrzymuje; ale jest niepewny czy go czasem zaraz nikt nie zdzieli - to widac; sama juz nie wiem czy to byl pies podworkowy czy miekszaniowy - nie chce wiecej wchodzic do tej budki pod schodami, spal cala noc na wycieraczce przy ganku (rano znalazlam tam siersc); teraz zaczal padac snieg i wpucilam go na ganek, wiec spodziewam sie dzikiej awantury jak wroci moja druga polowa no bo ganek musi byc otwarty, zeby toffik mogl sobie wyjsc jak bedzie chcial (nie potrafi przechodzic przez drzwiczki dla psow) :roll:;
szkoda mi go - w schronisku bedzie mial zle, ale z drugiej strony ela bedzie czuwala wiec to juz bardzo duzo;

Posted

Szybko pisac tekst, przeslac do Isadory i ona wrzuci do mnie na konto, tylko podajcie jej wszystko gotowe, bo jest zawalona robota, chyba ze zdazycie przeslac mi tekst do 16 to sama wrzuce. Do roboty ciotki

Posted

Erazm napisał(a):
all wystawione, tekst troche inny bo jeden komp mi nie dziala, uciekam... mail i nr tel wstawiony

wielkie dzieki :modla:
a jakbys tak mogla w wolnej chwili dac maly link :loveu:
moze ja bym ci wyslala jakies pieniazki to by mozna moze zrobic wyroznione allegro? bo na takie zwykle to podobno nikt nie odpowiada...,erazm..... zaraz.... jaki numer wstawilas? czy ja ci podawalm numer?:-o

Posted

a nie, jasne ze ci podawalm, juz do pani eli ci podalam i moj mail, o rany wszystko mi sie miesza pomalu; ale ok; jesli przesadzam z ta prosba o wyroznone allegro to wyjzdzaj prosto z mostu, bo ja nie wprawiona w oglaszaniu i trza mnie moze czasem ustawic do pionu, ale w razie czego to podawaj nr konta na [email protected] i wysle ci 24 zlote na wyroznione ogloszenie, czyli na 4 tygodnie (wiem, bo mnie kaja555 przeszkolila w tym zakresie ;))

Posted

ten pies jest niesamowicie pojetny; w 5 minut nauczyl sie korzystania z psich drzwiczek, a potem dlugo przytulal do mnie; obiecalammu,ze znajde dla niego dobry domek, ale juz sama w to nie wierze za bardzo :-(; co tu jeszcze mozna zrobic?

Posted

dzien dobry - TOFFI juz po cieplym sniadanku, zaraz idziemy na spacerek do lasu; to juz jeden z ostatnich spacerkow toffiego :-( - ciocia ela ma 6 swoich psow i nie bedzie miala na to czasu bo pracuje od rana do nocy zeby je utrzymac...

Posted

juz po spacerku, zaraz wkleje zdjecia - TOFFI jest taki slodki, na spacerkach bryka jak tygrysek - jak tu go zamknac w schroniskowej klatce :placz:

mam taki pomysl:

czy jesli ktos tu zaglada i jest zainteresowany pomoca, to moglby dac znac?
bo moze udaloby sie uzbierac troche karmy i wtedy poszukac np. miesiecznego dt tak, zeby czasowy opiekun nie ponosil kosztow utrzymania; ja mam worek 4-kilogramowy, moze ktos by sie dorzucil? moze byloby latwiej znalezc kolejny dt, a to by odroczylo schronisko....
blagam was pomozcie TOFFIEMU :placz: