Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
Moja pitka 29 kg (obecnie, przez zimę zostawimy taką wagę), klatka 72 cm, wys. w kłębie 57 cm (niestety).

a dlaczego niestety? zawsze mi sie wydawało ze pit ma byc taki smukły zwinny etc. i szczuplejszy niz ast.

we wzorcu pitbula jest okreslone ile ma miec w klatce piersiowej? hm nie kumam czemu to cie martwi? czy tez 57 to tak bardzo mało? pytam bo nie mam z czym porównac u sibei w domu :)

Posted

właśnie - bullterierowcy podajcie ile przy danym obowdzie w klatce wasze psiaki mają w kłębie, no i kto nie podał to ile ważą ;D Prosieeeee, bardzo prosieee, bo mi ciągle gadają, ze Ronka to taka gruba. No może ona i szczuplutka nie jest ale strasznie gruba to chyba też nie :( .

Ronka przy obwodzie w klatce 74 cm, waży 26,5 kg (bo 1 kg już schudła :D). A w kłębie to ma tak około ... :-? (nie wiem, muszę zmierzyć, to podam)

Posted

To ja proponuje podawac jeszcze wiek dla wszystkiego i moze by wpisywac wymiary wszystkich bullowatych moj Paco to niecalkiem bullowaty ale...

Amerykanski buldog

Wzrost: ok. 55cm

Waga: 32kg

obwod klatki: 76cm

Paco jest z tych mniejszych ,,pitowatych" buldogow jego ojciec wazy ok. 40kg mama pare kilo mniej ,,dziadkowie" sa wieksi a Paco niewiem jaki bedzie :lol:

Posted
Tylko niech Złośnica nie mierzy Lukra :evilbat:

boshe...a ja Cię miałam za ... koleżankę :fadein:

jak nie zapomnę to podczas odwiedzin u rodziców zmierzę tego sterydziarza, bo na nowym mieszkanku nie dysponuję centymetrem :roll:

Ot drobny i niewinny żarcik a tak serio to zmierz go, chętnie porownam. Atek w kłębie 46 cm.

Posted

no dobra....to jedziemy z tym koksem :evilbat:

Luger vel. Lukier Cukier

waga : 32 kg

wysokość w kłębie : 52 ( 53 ) bo ciągle się wierci, ale nawt przy różnicy 1 cm to i tak jest w typie zdecydowanie wysokonożnego bullterriera

obwód klatki : 80 cm ( czyli raczej głęboka )

Myślę, że należy brać pod uwagę wszystkie elementy, żeby całość była proporcjonalna.

Czyli zasyłamy pozdrowienia ...my Sterydziarze dla naszych braci mniejszych ...hie hie hie :wink: 8)

Posted
Moja pitka 29 kg (obecnie, przez zimę zostawimy taką wagę), klatka 72 cm, wys. w kłębie 57 cm (niestety).

a dlaczego niestety? zawsze mi sie wydawało ze pit ma byc taki smukły zwinny etc. i szczuplejszy niz ast.

we wzorcu pitbula jest okreslone ile ma miec w klatce piersiowej? hm nie kumam czemu to cie martwi? czy tez 57 to tak bardzo mało? pytam bo nie mam z czym porównac u sibei w domu :)

Źle mnie zrozumiałaś, to "niestety" dotyczy tylko i wyłącznie wys. w kłębie mojej suki. Jak na sukę jest ona dość wysoka, a jeśli chodzi o resztę wymiarów to oczywiście są proporcjonalne do wzrostu, zważywszy że suka moja ma sylwetkę lekkoatlety.

Posted

no twoj jeszcze pewnie przypakuje bo ma dopiero 9 miesiecy, a ja musze sie wziasc na wiosne za mojego i trzeba bedzie cos pocwiczyc chyba ze terez mu na zime jakies szeleczki sprawie i bedzie mnie targal na sankach hihi :D

Posted

chcialbym zeby wazyl 40-45kg :roll: ale niewiem :-? niemoze byc groby napewno :roll: ale my niecwiczymy

ale to i tak zbieg okolicznosci ze te same wymiary :)

Posted
Jak na roczniaka to Luger jest olbrzymi!

czy ja wiem... :roll: patrząc z perspektywy GP w Częstochowie i stawki psów w kl. młodzieży to psy prezentowały wyrówanany poziom pod wzgl. budowy ciała i wysokości.

Dulek ( Knight of katalonia Timar ) miał 9 miesiecy, Luger ( SCOOTER Buteo ) 10 miesięcy, Rune Holta Opaplast miał 12 miesięcy a cała reszta czyli bracia z DT i austryjacki pies w granicach 18 miesiecy.

Tak więc może faktycznie jak postawisz Lugera obok psa z DT to będą wyglądąć bardzo podobnie no ale jednak różnica 6 miesięcy jest :wink:

A nasz kofany ATHAMAS TK to po prostu inny typ bulka...a to ładne zdjęcie co Matisse ma w podpise ( to środkowe ) to JA robiłam :fadein:

• 2 weeks later...
Posted

Mój AST Joker.... :)

wzrost: ok. 51 cm (ciągle się wierci, więc ciężko dokładnie to zmierzyć)

klata: 75 cm

waga: 30 kg

dodam, że Joker nie ma ani grama tłuszczyku :lol:

Posted

Lilit wiek 5i pół roczku dokładnie :)

w kłębie 47 cm

waga 26 kg

obwód klatki 72 cm

Jest proporcjonalna i zwarta, ale raczej bardzo niska i drobna jak na suki, które chodza po toruńskich ulicach, szczególnie teraz po operacji musi się oszczędzać :(

pozdrawiamy tłuscioszki :D :D