azja Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Arka(Ast) ma 18 m-cy , obwód klatki to:74cm a waga:26kg Pozdrawiam Asia Quote
wini Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Moja Ast 22 miesiace 70cm ale przy wzroscie w kłebie 48cm i wadze koło 24-26kg to moim zdaniem odpowiednio Quote
Bonnie Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Moja pitka 29 kg (obecnie, przez zimę zostawimy taką wagę), klatka 72 cm, wys. w kłębie 57 cm (niestety). Wiek Lei: 2 lata i 3 miesiące. Quote
MSMIMI Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Moja pitka 29 kg (obecnie, przez zimę zostawimy taką wagę), klatka 72 cm, wys. w kłębie 57 cm (niestety). a dlaczego niestety? zawsze mi sie wydawało ze pit ma byc taki smukły zwinny etc. i szczuplejszy niz ast. we wzorcu pitbula jest okreslone ile ma miec w klatce piersiowej? hm nie kumam czemu to cie martwi? czy tez 57 to tak bardzo mało? pytam bo nie mam z czym porównac u sibei w domu :) Quote
chip Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 właśnie - bullterierowcy podajcie ile przy danym obowdzie w klatce wasze psiaki mają w kłębie, no i kto nie podał to ile ważą ;D Prosieeeee, bardzo prosieee, bo mi ciągle gadają, ze Ronka to taka gruba. No może ona i szczuplutka nie jest ale strasznie gruba to chyba też nie :( . Ronka przy obwodzie w klatce 74 cm, waży 26,5 kg (bo 1 kg już schudła :D). A w kłębie to ma tak około ... :-? (nie wiem, muszę zmierzyć, to podam) Quote
Rocki Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 To ja proponuje podawac jeszcze wiek dla wszystkiego i moze by wpisywac wymiary wszystkich bullowatych moj Paco to niecalkiem bullowaty ale... Amerykanski buldog Wzrost: ok. 55cm Waga: 32kg obwod klatki: 76cm wiek: 9 miesiecy :fadein: Paco jest z tych mniejszych ,,pitowatych" buldogow jego ojciec wazy ok. 40kg mama pare kilo mniej ,,dziadkowie" sa wieksi a Paco niewiem jaki bedzie :lol: Quote
Matisse Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Tylko niech Złośnica nie mierzy Lukra :evilbat: boshe...a ja Cię miałam za ... koleżankę :fadein: jak nie zapomnę to podczas odwiedzin u rodziców zmierzę tego sterydziarza, bo na nowym mieszkanku nie dysponuję centymetrem :roll: Ot drobny i niewinny żarcik a tak serio to zmierz go, chętnie porownam. Atek w kłębie 46 cm. Quote
Złośnica Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 no dobra....to jedziemy z tym koksem :evilbat: Luger vel. Lukier Cukier wiek : za 2 tygodnie stuknie nam roczek :fadein: waga : 32 kg wysokość w kłębie : 52 ( 53 ) bo ciągle się wierci, ale nawt przy różnicy 1 cm to i tak jest w typie zdecydowanie wysokonożnego bullterriera obwód klatki : 80 cm ( czyli raczej głęboka ) Myślę, że należy brać pod uwagę wszystkie elementy, żeby całość była proporcjonalna. Czyli zasyłamy pozdrowienia ...my Sterydziarze dla naszych braci mniejszych ...hie hie hie :wink: 8) Quote
Bonnie Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Moja pitka 29 kg (obecnie, przez zimę zostawimy taką wagę), klatka 72 cm, wys. w kłębie 57 cm (niestety). a dlaczego niestety? zawsze mi sie wydawało ze pit ma byc taki smukły zwinny etc. i szczuplejszy niz ast. we wzorcu pitbula jest okreslone ile ma miec w klatce piersiowej? hm nie kumam czemu to cie martwi? czy tez 57 to tak bardzo mało? pytam bo nie mam z czym porównac u sibei w domu :) Źle mnie zrozumiałaś, to "niestety" dotyczy tylko i wyłącznie wys. w kłębie mojej suki. Jak na sukę jest ona dość wysoka, a jeśli chodzi o resztę wymiarów to oczywiście są proporcjonalne do wzrostu, zważywszy że suka moja ma sylwetkę lekkoatlety. Quote
Leon.T Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Jak na roczniaka to Luger jest olbrzymi! Quote
Chiko Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 a cos ty myslal zlosnica mu tam nie da zginac z glodu, surowe kurczaczki Lukier pochlania jak slodycze :D Quote
Chiko Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 Olsen ast ponad 1,5 roczny obw w klatce 76, w klebie ok 54, waga ok 32kg Giha astka roczna obw w klatce 68, w klebie ok 53, waga ok 23kg Quote
Rocki Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 Olsen obw w klatce 76, w klebie ok 54, waga ok 32kg :o identiko jak moj :o Quote
Chiko Posted November 24, 2004 Posted November 24, 2004 no twoj jeszcze pewnie przypakuje bo ma dopiero 9 miesiecy, a ja musze sie wziasc na wiosne za mojego i trzeba bedzie cos pocwiczyc chyba ze terez mu na zime jakies szeleczki sprawie i bedzie mnie targal na sankach hihi :D Quote
Rocki Posted November 24, 2004 Author Posted November 24, 2004 chcialbym zeby wazyl 40-45kg :roll: ale niewiem :-? niemoze byc groby napewno :roll: ale my niecwiczymy ale to i tak zbieg okolicznosci ze te same wymiary :) Quote
Złośnica Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 Jak na roczniaka to Luger jest olbrzymi! czy ja wiem... :roll: patrząc z perspektywy GP w Częstochowie i stawki psów w kl. młodzieży to psy prezentowały wyrówanany poziom pod wzgl. budowy ciała i wysokości. Dulek ( Knight of katalonia Timar ) miał 9 miesiecy, Luger ( SCOOTER Buteo ) 10 miesięcy, Rune Holta Opaplast miał 12 miesięcy a cała reszta czyli bracia z DT i austryjacki pies w granicach 18 miesiecy. Tak więc może faktycznie jak postawisz Lugera obok psa z DT to będą wyglądąć bardzo podobnie no ale jednak różnica 6 miesięcy jest :wink: A nasz kofany ATHAMAS TK to po prostu inny typ bulka...a to ładne zdjęcie co Matisse ma w podpise ( to środkowe ) to JA robiłam :fadein: Quote
Złośnica Posted November 25, 2004 Posted November 25, 2004 a cos ty myslal zlosnica mu tam nie da zginac z glodu, surowe kurczaczki Lukier pochlania jak slodycze :D no wałśnie ... i z tego powodu wyzywają go od Drobiowych Sterydziarzy :evilbat: 0X Quote
lapis Posted November 26, 2004 Posted November 26, 2004 Lapidło też tak sypi, hihi a myślałam, że tylko on taki rąbnięty :wink: z du.. na poduszce Quote
Cola Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Mój AST Joker.... :) wzrost: ok. 51 cm (ciągle się wierci, więc ciężko dokładnie to zmierzyć) klata: 75 cm waga: 30 kg wiek: 2 lata i 4 m-ce dodam, że Joker nie ma ani grama tłuszczyku :lol: Quote
Patka Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Lilit wiek 5i pół roczku dokładnie :) w kłębie 47 cm waga 26 kg obwód klatki 72 cm Jest proporcjonalna i zwarta, ale raczej bardzo niska i drobna jak na suki, które chodza po toruńskich ulicach, szczególnie teraz po operacji musi się oszczędzać :( pozdrawiamy tłuscioszki :D :D Quote
Recommended Posts