Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lapis - troche nie rozumiem Twoich ostatnich wpisow :roll: Nygus bedzie mieszkal z rodzicami TZ jak pisalam wczesniej... A moje psy sa przyzwyczajone do innych, bez wzgledu na ich wielkosc :roll:

Dzis bulle byly u weta - Beri miala pobrany wymaz z noska, mlody badanie krwi i USG - obraz nerki na szczescie bez zmian, ale i tak bardzo sie denerwuje czekajac na wyniki krwi...

• Replies 670
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Życzymy bullątkom DUŻŻŻŻO zdrówka :D , i całej gromadce powodzenia .Musi być dobrze , przy tak kochającej pańci .
A nagrody za grzeczne zachowanko u weta były? :wink:
Czy będzie jakieś zdjątko Nygusika z bullkami?

Posted

Zdjecia z Nygusem na pewno beda - ale to za jakis miesiac dopiero, jak juz malucha odbierzemy :)

Mam wyniki - kreatynina bez zmian, za to mocznik spadl! Niewiele, bo z 83,8 do 80,7 - ale zawsze cos :) Bardzo sie ciesze - zawsze to lepsze, niz wzrost. Pewnie na dotarcie do granic norm i tak nie mamy szans, ale jesli by jeszcze troche spadl, to bede szczesliwa :)
Wymaz Berci bedzie jutro.

Posted

Ostatnie dni dla mnie są bardzo wykańczające więc może nie piszę zrozumiale.
[quote]draka napisał:
jakby bez sensu jest pisac cokolwiek bo kazdy ma oczy i widzi malucha-cudny-ciasteczko

Byle nie ciasteczko do zjedzenia dla bullika

[/quote]
to miał być żart Draka napisała o ciasteczku, a obok na zdjęciu jej bulika i tak mi się skojarzyło

Posted

Berci w wymazie wyszlo troche czerwonych krwinek, czyli nosek nadal bardzo podrazniony :(
Mlody wazy juz 26,5 kg, skonczyl 7 miesiecy i jest niewatpliwym erotomanem oraz wodolazem 8) Poza WC fascynuje go jeszcze woda lecaca z kranu, a ze juz jest duzy, to lapami opiera sie na zlewie i pije wode prosto z kranu :lol: Dobrze, ze mamy tradycyjne kurki, bo takie podnoszone dynksy to by sie nauczyl otwierac i mialby bar wodny non-stop 8) :wink:

Kilka fotek zrobionych po wystawie w NDM:
[url]http://www.psiaki.com.pl/details.php?image_id=3724[/url]
i kolejne pozniej :)

Posted

Bercia czuje sie roznie, najgorsze ze jednak zbliza sie jej cieczka, a to wiaze sie z oslabieniem organizmu, wiec niewykluczona jest terapia sterydami, zeby nie powodowac dodakowych zrodel zapalnych :cry:

• 2 weeks later...
Posted

:( biedactwo kochane - trzymam :kciuki: z całej siły, żeby operacja się powiodła i żeby Bercia zaczęła już wracać do zdrowia :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

• 1 month later...
Posted

No to jestesmy znowu.
Z Bercia po pierwszym zabiegu bylo super, po drugim tez dobrze, ale juz nie tak bardzo. Z noska leci katarek, ale krwawien nie bylo - uff. Poza tym panna z namietnoscia gwalci Bigosa, czekamy na urojona i zgode na sterylke.
Bunia dostala swira na punkcie pileczki - nauczyla sie aportowac w wieku 5,5 roku. Szalenstwo.
Mlody na wystawie w Lesznie jak zwykle WO, na BISie wygraly jednak dlugowlose maskotki, ale synek slicznie poszedl i to dla mnie najwazniejsze.
Teraz pokazemy sie w Sopocie, zadebiutujemy w klasie mlodziezy.
Ze zdrowkiem u niego super, badania bede robila kolo 16 lipca - boje sie juz jak ch*l**a. Bigos tez sie wkrecil na aportowanie, jest w tym niezmordowany - oczywiscie jesli w poblizu nie ma seksownej Emi, ktora mozna gwalcic, gwalcic, gwalcic... ;)
Foteczki ma mi dzis wieczorem podeslac Maciej z naszego spaceru z Emiska wlasnie. Spacer byl udany, mam L4 do konca tygodnia :D
Przeprowadzke na wies zaczynamy w piatek, na razie leca gromy na moje 7 kartonow ksiazek... No co ja za to moge? :roll:

Posted

[quote name='tufi']Przeprowadzke na wies zaczynamy w piatek, na razie leca gromy na moje 7 kartonow ksiazek... No co ja za to moge? :roll:[/quote]

Szybciutko spraw sobie więcej książek. Najpierw marudzących zatka ze zdumienia, a potem będa tak zmęczeni ich przenoszeniem, że ci słowa nie powiedzą :wink:

Ciesze się, że wieści dobre :multi: Bo jak Dag zamknęła topik to sie zmartwiłam bardzo... Ech, to moje czarnowidztwo :roll:

Posted

Troche zdjec z wczorajszego spacerku:
[url]http://www.psiaki.com.pl/categories.php?cat_id=135[/url]
Beri jest w czerwonych szeleczkach, Emi to blondyna z zalotnym lukiem nad oczkiem :)

Posted

Taaa jestesmy juz wiesniakami :lol: 8) A z psow zrobily sie wiejskie burki :lol:
Wiec tak:
- na spacerze idzie za nami szpaler dzieciakow, ktore chca poglaskac "te ladne psy"
- nawoluja sie z drugiego konca, podchodza do plotow, zeby ogladac "te fajne psy"
- psy taplaja sie w blotkach, jeziorkach, buszuja w zbozu, tarzaja sie w pokrzywach i ostach - szal cial
- gonia sie po pokojach, dostaly swoj prywatny tapczan i pokoj
- zra wiejska trawe na kilogramy
Generalnie jest super.
Mi sie nie podobaja jedynie wszystkie robale, a jest ich tu sporo :evilbat:
Netu na wsi nie mam, wiec bede z doskoku - chcemy kupic jakiegos blueconnecta czy cos...

• 2 months later...