tufi Posted April 23, 2005 Author Posted April 23, 2005 Lapis - troche nie rozumiem Twoich ostatnich wpisow :roll: Nygus bedzie mieszkal z rodzicami TZ jak pisalam wczesniej... A moje psy sa przyzwyczajone do innych, bez wzgledu na ich wielkosc :roll: Dzis bulle byly u weta - Beri miala pobrany wymaz z noska, mlody badanie krwi i USG - obraz nerki na szczescie bez zmian, ale i tak bardzo sie denerwuje czekajac na wyniki krwi... Quote
Alicja Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Życzymy bullątkom DUŻŻŻŻO zdrówka :D , i całej gromadce powodzenia .Musi być dobrze , przy tak kochającej pańci . A nagrody za grzeczne zachowanko u weta były? :wink: Czy będzie jakieś zdjątko Nygusika z bullkami? Quote
tufi Posted April 23, 2005 Author Posted April 23, 2005 Zdjecia z Nygusem na pewno beda - ale to za jakis miesiac dopiero, jak juz malucha odbierzemy :) Mam wyniki - kreatynina bez zmian, za to mocznik spadl! Niewiele, bo z 83,8 do 80,7 - ale zawsze cos :) Bardzo sie ciesze - zawsze to lepsze, niz wzrost. Pewnie na dotarcie do granic norm i tak nie mamy szans, ale jesli by jeszcze troche spadl, to bede szczesliwa :) Wymaz Berci bedzie jutro. Quote
lapis Posted April 23, 2005 Posted April 23, 2005 Ostatnie dni dla mnie są bardzo wykańczające więc może nie piszę zrozumiale. [quote]draka napisał: jakby bez sensu jest pisac cokolwiek bo kazdy ma oczy i widzi malucha-cudny-ciasteczko Byle nie ciasteczko do zjedzenia dla bullika [/quote] to miał być żart Draka napisała o ciasteczku, a obok na zdjęciu jej bulika i tak mi się skojarzyło Quote
tufi Posted May 1, 2005 Author Posted May 1, 2005 Berci w wymazie wyszlo troche czerwonych krwinek, czyli nosek nadal bardzo podrazniony :( Mlody wazy juz 26,5 kg, skonczyl 7 miesiecy i jest niewatpliwym erotomanem oraz wodolazem 8) Poza WC fascynuje go jeszcze woda lecaca z kranu, a ze juz jest duzy, to lapami opiera sie na zlewie i pije wode prosto z kranu :lol: Dobrze, ze mamy tradycyjne kurki, bo takie podnoszone dynksy to by sie nauczyl otwierac i mialby bar wodny non-stop 8) :wink: Kilka fotek zrobionych po wystawie w NDM: [url]http://www.psiaki.com.pl/details.php?image_id=3724[/url] i kolejne pozniej :) Quote
malawaszka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 oj biedna Bercia :( ciągle coś nie tak jest - to niesprawiedliwe :-? a jak ona sama się czuje??? :kciuki: za jej zdrówko a Bigos mniamuśny na tych fotkach :klacz: Quote
tufi Posted May 1, 2005 Author Posted May 1, 2005 Bercia czuje sie roznie, najgorsze ze jednak zbliza sie jej cieczka, a to wiaze sie z oslabieniem organizmu, wiec niewykluczona jest terapia sterydami, zeby nie powodowac dodakowych zrodel zapalnych :cry: Quote
malawaszka Posted May 1, 2005 Posted May 1, 2005 ojej jeszcze cieczka :-? gdyby nie to wszystko to już by była wysterylizowana :roll: trzymam :kciuki: żeby dobrze zniosła te wszystkie zabiegi Quote
malawaszka Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Tufi co u Bercika?? a Bigoska fotki mailowe boskie :fadein: Quote
tufi Posted May 14, 2005 Author Posted May 14, 2005 Z Bercikim gorzej, wkrotce bedzie miala pierwsza operacje. :roll: Quote
malawaszka Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 :( biedactwo kochane - trzymam :kciuki: z całej siły, żeby operacja się powiodła i żeby Bercia zaczęła już wracać do zdrowia :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
Alicja Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Tufi wszyscy trzymamy łapki rączki i paluszki za Bercię . :kciuki: Quote
Dag Posted May 14, 2005 Posted May 14, 2005 Topik zamykam (przynajmniej chwilowo) na prośbę autorki. I trzymam kciuki. Dag-mod. Quote
Dag Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 Topik otwieram na prosbe autorki :D I czekam na relacje 8) Quote
tufi Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 No to jestesmy znowu. Z Bercia po pierwszym zabiegu bylo super, po drugim tez dobrze, ale juz nie tak bardzo. Z noska leci katarek, ale krwawien nie bylo - uff. Poza tym panna z namietnoscia gwalci Bigosa, czekamy na urojona i zgode na sterylke. Bunia dostala swira na punkcie pileczki - nauczyla sie aportowac w wieku 5,5 roku. Szalenstwo. Mlody na wystawie w Lesznie jak zwykle WO, na BISie wygraly jednak dlugowlose maskotki, ale synek slicznie poszedl i to dla mnie najwazniejsze. Teraz pokazemy sie w Sopocie, zadebiutujemy w klasie mlodziezy. Ze zdrowkiem u niego super, badania bede robila kolo 16 lipca - boje sie juz jak ch*l**a. Bigos tez sie wkrecil na aportowanie, jest w tym niezmordowany - oczywiscie jesli w poblizu nie ma seksownej Emi, ktora mozna gwalcic, gwalcic, gwalcic... ;) Foteczki ma mi dzis wieczorem podeslac Maciej z naszego spaceru z Emiska wlasnie. Spacer byl udany, mam L4 do konca tygodnia :D Przeprowadzke na wies zaczynamy w piatek, na razie leca gromy na moje 7 kartonow ksiazek... No co ja za to moge? :roll: Quote
malawaszka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 :angel: same dobre wiadomości - wspaniale :D :angel: powodzenia w przeprowadzce i na wystawach i ze zdrowiem Bercika :D :P Quote
asher Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [quote name='tufi']Przeprowadzke na wies zaczynamy w piatek, na razie leca gromy na moje 7 kartonow ksiazek... No co ja za to moge? :roll:[/quote] Szybciutko spraw sobie więcej książek. Najpierw marudzących zatka ze zdumienia, a potem będa tak zmęczeni ich przenoszeniem, że ci słowa nie powiedzą :wink: Ciesze się, że wieści dobre :multi: Bo jak Dag zamknęła topik to sie zmartwiłam bardzo... Ech, to moje czarnowidztwo :roll: Quote
tufi Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Troche zdjec z wczorajszego spacerku: [url]http://www.psiaki.com.pl/categories.php?cat_id=135[/url] Beri jest w czerwonych szeleczkach, Emi to blondyna z zalotnym lukiem nad oczkiem :) Quote
malawaszka Posted July 5, 2005 Posted July 5, 2005 [url]http://www.psiaki.com.pl/details.php?image_id=3939&mode=search[/url] oo rany ta jest na okładkę :angel: :angel: :angel: Quote
tufi Posted July 5, 2005 Author Posted July 5, 2005 Tez mi sie bardzo podoba :oops: Moje :angel: Quote
tufi Posted July 18, 2005 Author Posted July 18, 2005 Taaa jestesmy juz wiesniakami :lol: 8) A z psow zrobily sie wiejskie burki :lol: Wiec tak: - na spacerze idzie za nami szpaler dzieciakow, ktore chca poglaskac "te ladne psy" - nawoluja sie z drugiego konca, podchodza do plotow, zeby ogladac "te fajne psy" - psy taplaja sie w blotkach, jeziorkach, buszuja w zbozu, tarzaja sie w pokrzywach i ostach - szal cial - gonia sie po pokojach, dostaly swoj prywatny tapczan i pokoj - zra wiejska trawe na kilogramy Generalnie jest super. Mi sie nie podobaja jedynie wszystkie robale, a jest ich tu sporo :evilbat: Netu na wsi nie mam, wiec bede z doskoku - chcemy kupic jakiegos blueconnecta czy cos... Quote
tufi Posted September 21, 2005 Author Posted September 21, 2005 Dziś mija roczek, odkąd Bigos i jego bracia są na świecie :) Za syneczka :drinking: Quote
Recommended Posts