Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ofcca'][quote name='Asiaczek']A czy na wystawie Championów w Lesznie nie było żadnych "ciekawostek"? To chyba niemożliwe?!
Pzdr.[/quote]

możliwe bo sedziowie nie bardzo mieli kogo oceniac,
było bardzo mało psów.ja sobie ostatnio obiecałam że nie pojade wiecej do sedziego ktory nie ma pojecia o sedziowanej rasie,wiec mam nadzieje ze wtym topicu nie bede musiala juz nic pisac.
pozdrawiam iwona[/quote]
A możesz podać, ile było w tym roku psów na wystawie Championów? Porównam to sobie z latami ubiegłymi i z wystawą Championów na Węgrzech w ub.r.
Pzdr.

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basenji']Oj , Baskomaniaku, toż ta wątroba cię bardzo musiała boleć od tego "ciężaru"
Zdrówko :lol:[/quote]

Na wątrobie leżało i przestało. :wink:

[b]ofcca[/b] masz rację. Oczywiście, że chodzi o uczciwe sędziowanie. Ale nawet jeśli sędzia z własnej woli chce uczciwie wywiązać się ze swojego zadania, to i tak znajdą się niezadowoleni z jego oceny. Tak to już jest.

Pozdrawiam :D

Posted

[quote name='"christoph"']Nie wiem czy ta wiadomość, w dodatku nie sprawdzona (osobiście nie widziałem wyboru BIS) nadaje się do tego topiku. Ale jeśli to prawda, że trzeci raz z rzędu Champion's Show wygrywa ten sam pies?[/quote]

Nie chodzi tu o psa, tylko o właścicielkę- :drinking:

Zdrówko-

Gosia

Posted

W zeszłym roku w Lesznie na tej samej wystawie miałam jednego konkurenta (rottki).
Pies nie chciał chodzić, jak już ruszał, to wpadał w inochód, sędzia kilkakrotnie podchodził do wystawcy i prosił, żeby jeszcze kółeczko j jeszcze...
Mój Mały wystawiał się jak ON- na długiej smyczy, przede mną, po dwóch kółkach sędzia mi podziękował i zabrał się do tego drugiego.
Pomyślałam- tytuł mój, nie ma tu nad czym deliberować.
Efekt: lokata druga, wygrywa mój konkurent. :o

Wniosek: "tylko wzrost oświaty może zmniejszyć nasze straty".
I hasło: "bezwarunkowo- mniej doopą a więcej głową".

:drinking:

Gosia

Posted

[quote name='Gosia']W zeszłym roku w Lesznie na tej samej wystawie miałam jednego konkurenta (rottki).
Pies nie chciał chodzić, jak już ruszał, to wpadał w inochód, sędzia kilkakrotnie podchodził do wystawcy i prosił, żeby jeszcze kółeczko j jeszcze...
Mój Mały wystawiał się jak ON- na długiej smyczy, przede mną, po dwóch kółkach sędzia mi podziękował i zabrał się do tego drugiego.
Pomyślałam- tytuł mój, nie ma tu nad czym deliberować.
Efekt: lokata druga, wygrywa mój konkurent. :o

Wniosek: "tylko wzrost oświaty może zmniejszyć nasze straty".
I hasło: "bezwarunkowo- mniej doopą a więcej głową".

:drinking:

Gosia[/quote]
Uparty jakiś ten sędzia! Może powinien wziąć parę lekcji poglądowych u zachodnich sędziów?
A rymowanki SUPER! Masz jeszcze jakies w zapasie? To Twoje własne czy pożyczone?
Pzdr.

Posted

Asiaczek- a Ci z zachodu też bywają nieźli.
Ubiegły rok- wystawa międzynarodowa- Łódź. Sędziuje Belg.
Wszyscy się cieszą, bo będzie ciekawa, obiektywna ocena.

Tu muszę nadmienić, że mój Mały to jeden z największych rottweilerów w Polsce, przynajmniej z tych wystawianych- ma 67 cm w kłębie, górna granica rottweilera samca- 68 cm.

Opis Belga: "...za mały..." :drinking:

Gosia

Posted

[quote name='Gosia']...
Tu muszę nadmienić, że mój Mały to jeden z największych rottweilerów w Polsce, przynajmniej z tych wystawianych- ma 67 cm w kłębie, górna granica rottweilera samca- 68 cm.
Opis Belga: "...za mały..." :drinking:
Gosia[/quote]
Może ten Belg zdawał egzaminy w Anglii i mu się "pomerdały” jednostki miar :wink:
Wzorcowe 68 stóp to 2072 cm "z hakiem" :wink:

Posted

[quote name='Evelina']Ludzie, Belgom nie należy się dziwić. Toż to naród wybrany.
Najlepsze (najbardziej blond) kawały francuskie są właśnie o Belgach. :lol:[/quote]
Może jakiś malutki przykładzik, taki maciupeńki kawaliczek, oczywiście w przełożeniu na j.polski... Proszę :modla:
Myślę, że nikt nie będzie zły z takiego małego "off'ka"

Posted

Skoro tak ładnie prosicie i w razie czego obronicie, gdyby mi zarzucano że offuję topik :wink:
[size=2]Przepraszam jeśli niektóre są znane[/size]. :roll:

[color=darkblue]Dwóch Belgów wynajęło łodź aby powędkować.
Podczas połowu jeden z nich mówi :
- Tu ryby świetnie biorą. Powinniśmy jakoś zaznaczyć to miejsce. Narysujmy krzyżyk na dnie.
Drugi odpowiada.
- Zgłupiałeś ??? Następnym razem być może nie zdołamy wynająć tej samej łodzi !!![/color]

[color=blue]Co jest napisane od spodu belgijskich puszek z Coca-Colą ?
- Otwierać z drugiej strony.[/color]

[color=darkblue]Dlaczego na nocnym stoliku u Belgów zawsze stoją dwie szklanki : jedna pusta druga z wodą ?
Ponieważ czasem mają pragnienie, a czasem nie.[/color]

[color=blue]W wypadku belgijskiego autobusu zginęło 40 osób.
20 podczas wypadku i 20 podczas rekonstrukcji zdarzenia.[/color]

[color=darkblue]Rząd belgijski zdecydował, że od pierwszego stycznia przyszłego roku samochody będą poruszać się w ruchu lewostronnym, a nie jak do tej pory prawostronnym.
Jeśli eksperyment się powiedzie od pierwszego lutego zarządzenie obejmie również ciężarówki.[/color]

[color=blue]Helikopter rozbił się na belgijskim cmetarzu.
Policja jak do tej pory znalazła 300 ofiar.[/color]

[color=darkblue]Gdzieś w Belgii zepsuły się ruchome schody.
Jak donosi prasa: 35 osób zostało na nich zablokowanych przez 5 godzin.[/color]

[color=blue]Dwóch Belgów idzie ulicą.
Naraz dostrzegają jak im się wydaje psią kupę.
-Sadzisz, że to psie g..... ?
- Nie wiem, spróbuj.
Drugi wkłada w nie palec i mówi :
Tak, tak mi się wydaje.
- Poczekaj, jeszcze spróbuję.
Wkłada palec i oblizawszy go starannie mówi :
- Zgadza się to psie g..... I pomyśleć, że mogliśmy w nie wejść !!![/color]

[color=darkblue]Belg wysiada z pociągu po długiej podróży i skarży się oczekującej go żonie.
- Co za podróż ! Wyobraź sobie, że siedziałem tyłem do kierunku jazdy. Całą drogę miałem mdłości.
- Dlaczego nie poprosiłeś pasażera z naprzeciwka żeby się z tobą zamienił ?
Bardzo chciałem, ale niestety naprzeciwko miejsce było wolne i nie miałem kogo poprosić.[/color]

[color=blue]Co jest napisane u szczytu belgijskich drabin ?
STOP !!![/color]

[color=darkblue]Belgijska para przechadza się po plaży.
Naraz mewa "rzuca ładunek" na twarz mężczyzny.
Zatroskana kobieta mówi do niego :
- Nie ruszaj się kochanie, już biegnę do samochodu po papier toaletowy.
Mąż odpowiada :
Nie warto kochanie, ona już jest zbyt daleko.[/color]

[color=blue]Francuz składa wizytę swemu belgijskiemu koledze, który jest świeżo upieczonym tatusiem.
- Jaki śliczny bobasek. Chłopczyk czy dziewczynka ?
Belg rozwija pieluszki i mówi z dumą:
- Chłopak.
Francuz pyta dalej.
- W jakim jest wieku ?
- Ma dopiero 10 dni.
- A jak ma na imię ?
Oburzony Belg odpowiada.
- Nie wiem, przecież on jeszcze nie mówi !!![/color]
:wink:

Posted

Evelina - SUPER! Rzewczywiście kawały o Belgach sa jeszcze bardziej "blondynkowate", niz te nasze, polskie o blondynkach!
Dzięki za duży ubaw! Jutro postaram się kilka sprzedać w biurze.
Pzdr.
Pzdr.

Posted

Oj, wielkie dzięki. [color=darkblue]Evelina [/color]Jesteś Wielka :modla:
Uhahałem się po pachy.

:multi: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :cunao: :multi:

Aby teraz łagodnie wrócić z OFF'u wymyśliłem kawał.
Tak jakoś mi się nasunął po przeczytaniu całego tego topiku:

[color=green]"Hodowca" do znajomego sędziego, który właśnie skończył sędziowanie BIS'a
i zszedł z ringu finałowego:
- Dlaczego mój pies nie wygrał tej wystawy? Przecież obiecałeś...
- Jak to dlaczego. Zapomniałeś mi przecież powiedzieć, kto będzie wystawiał twojego psa...[/color]

...no to wróciliśmy do głównego wątku tego topiku...

Posted

Evelino,
Znam kilku Belgów, ale nie chwalili się, że są bohaterami takich dobrych dowcipów. Proponuję na OFF-ie daj temat o dowcipach o Belgach.
Zdrówko :lol:

Posted

[quote name='Basenji']Evelino,
Znam kilku Belgów, ale nie chwalili się, że są bohaterami takich dobrych dowcipów. Proponuję na OFF-ie daj temat o dowcipach o Belgach.
Zdrówko :lol:[/quote]Miło mi, że dowcipki się podobają. :D
[b]Basenji[/b], jak będziesz znajomych Belgów pytał, co o nich myślą Francuzi, rób to bardzo taktownie :wink: :lol:

Zakładać oddzielnego topiku za bardzo mi się nie chce :oops: , musiałabym sama go zasilać. :oops:
Dorzucę się do "kury co przekracza ulice" :wink:
Na początek przekopiuję to co wstawiłam tutaj i zapraszam na offa na ciąg dalszy 8)

Posted

[quote name='Evelina'][b]Baskomaniak[/b], nie pozwól marnować się talentowi. Twórz następne dowcipy :lol: :klacz:[/quote]
To był chyba pierwszy kawał jaki wymyśliłem. Zawsze opowiadam cudze.
Z tym talentem to chyba przesada...
...ale na specjalne życzenie mała adaptacja na potrzeby tego topiku:

[color=green]Dlaczego jest tak mało dowcipów o przekupnych sędziach?
Bo to wcale nie jest śmieszne...[/color] :roll:

Posted

W niedzielę na wystawie w Jarosławiu weszłam przez przypadek do Sekretariatu, a tu pan sędzia czytał sobe katalog, co o tym myslicie?
Chyba sędziowie nie powinni zapoznawać się wcześniej ze stawkami?
Jak to jest?