iWoNai Posted July 10, 2003 Posted July 10, 2003 Jestem ciekawa...ja swojemu szczeniakowi daje piers z kurczaka,cielecine,jajko,ser zolty,platki,owoce,warzywa,ryz...i to wszystko. Troche to ejdzenie monotonne,tym bardziej ze pies dostaje codziennie ...moze cos doradzicie? Quote
Moniqua Posted July 12, 2003 Posted July 12, 2003 Ops, to ja chyba jestem monotonna, bo generalnie daje Royal Canin, czasami ew. salami(jedyna wędlina bez biegunki) ,surowy kurczak, tuńczyk( nie surowy, z puszki) ,żółtko.Mleko i jogurty odpadły-juz ich nie lubi :cry: Quote
Yorkies Posted July 13, 2003 Posted July 13, 2003 Ja moim daje Royal Canin, kurczaka gotowanego z ryzem i marchewka(lub zamiast kurczaka cielecine), rybe, mleko, jogurty, serek zolty i bialy i to chyba wszystko :D Quote
iWoNai Posted July 17, 2003 Author Posted July 17, 2003 hmmm ...to moja mamka stwierdzila ze daje mu wkolko to samo ...:)...pies zaczal grymasic ,stad to pytanko :) Quote
Yorkies Posted July 18, 2003 Posted July 18, 2003 iWoNai napisał: hmmm ...to moja mamka stwierdzila ze daje mu wkolko to samo ... Czytalam ze psu nie powinno za czesto urozmaicać jedzenia, bo pies to nie człowiek i lepiej jak daje mu się to samo! Podobno lepiej na zdrowie to wychodzi, ale zawsze można czymś urozmaicić program żywienia chociaż nie za dużo i nie za często :wink: Quote
iWoNai Posted July 19, 2003 Author Posted July 19, 2003 Wiecie...mam pewien problem ...otoz moja sunia nie chce jesc sama ,tylko z reki !...Nie przyzwyczajalam jej ...wiec sama nie rozumiem. Jesli np nie jje nic przez wiekszosc dnia -"lamie sie" i daje jej z reki -wiem wiem -bledne kolo ...co robic? Quote
Yorkuś Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Mój Miki je Royala bo Eukubany nie tknie i stoi mu cią ągle w misce pozdrowionka Yorkuś&Miki Quote
Gosiek Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Mój Miki je Royala bo Eukubany nie tknie i stoi mu cią ągle w misce pozdrowionka Yorkuś&Miki :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :roflt: :stupid: :stupid: Quote
Adiraja Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Po Royalu takie hmmmm... stanie? :oops: Uff... ja mam sunię... :mdrmed: :mdrmed: :mdrmed: Quote
iwa Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Ja u Rockiego tez zadnego stania nie zauwazylam. :lol: :lol: :lol: Yorkuś, Twoj piesek chyba wymaga interwencji lekarskiej. :hmmmm: Quote
Gosiek Posted April 17, 2004 Posted April 17, 2004 Dobrze że to nie jamniorek bo by tylnymi łapkami w powietrzu przebierał. :kciuki: :cunao: :Help_2: Quote
nivea Posted May 10, 2004 Posted May 10, 2004 Moja sunia je najczęściej Royala dla yorków :wink: Lubi też Eukanubę, ale w moim mieście rzadko ona jest lub jest tylko kilka rodzaji. Pusia też nie je Pedigree...ale bardziej nie cierpi Chappi!! Quote
samanta Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Moja Rapsodia je Royala Yunior Tylko mam do Was pytanie: Czy Wasze Yoreczki jedzą też inne rzeczy oprócz kurczaka, jabłka, banany itp. Słyszałam że nie wolno Yorkom dawać mleka a Rapsodia uwielbia Actimela :oops: Quote
Gosiek Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Nie słyszałam o zakazie podawania mleka. A Actimel jest bardzo zdrowy na przewód pokarmowy więc tym bardziej mi sie wydaje ok. Axel nie je nabiału ale to z innego powodu. Jak zje nawet troszkę białego sera to sie potem strasznie drapie. Więc nie je ale jak nieraz ociupeńkę dostanie to jest bardzo szczęśliwy i pochłania to w sekundę. :lol: :lol: Quote
Adiraja Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Generalnie mleka nie powinno się podawać szczególnie w okresie szczenięcym - biegunki i inne sensacje żołądkowe. Inna sprawa to jogurty , czy biały serek - z umiarem można - jeśli pies nie jest uczulony (tak jak Vikta czy Axelek :( ) Quote
samanta Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 Co do białego sera to Rapsodia go uwielbia pod warunkiem że jest zmieszany z odrobinką miodu :P Quote
tygrysek-kr Posted May 11, 2004 Posted May 11, 2004 dokładnie samanta Jerry również uwielbia biały ser i podrzuciłaś mi pomysł by go podawać z miodem bo ja mu daje z odrobiną cukru :) Quote
Sarah_S Posted June 5, 2004 Posted June 5, 2004 Jak ja bym chciała żeby Silvunia wcinała jak Daisy. Trudno ją przekonać do jedzonka, ostatnio nawet nie ma ochoty na swojego ulubionego gotowanego kurczaczka. Quote
dagmarcia Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 Rzeczywiście to straszne gdy piesek nie chce jeść... Ja nie mam tego problemu, bo Flora je bardzo chętnie ulubionego gotowanego kurczaka i ukochaną karmę Royal Canin :wink: Ale moja siostra (nie Malwincia) też ma yorka i własnie ten yorkuś nie chce i nie lubi jeść... To już chyba nigdy się nie zmieni, bo po prostu taka jest jej psychika. Quote
tygrysek-kr Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 A ja Jerremu daje tego royala. Widze ze on jest troche inny czy moze taki byc daje mu go od poczatku. Czekam na Wasze opinie Quote
Gofi Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 Mój Gofi je ostatnio z bardzo dużym apetytem sucha karme Royala (ten dla młodych yorków). Od czasu do czasu (jak mam czas) gotuje mu wątróbkę z marchewka i ryżem, robie marchewke z oliwą z oliwek na ładne oczka :), daje mu papryke która bardzo lubi, różne chude miesko (gotowane). No i jak był mały to hodowca od którego go kupowałam kazała mu dawać mleko i inne przetwory mleczne. Wiec (teraz juz gofi tego nhie lubi) Gofi z bardzo dużym apetytem zajdał waniliowy serek Danona, pił mleczko, jad twaróg z miodkiem i inne. Dawałm mu też zupki dla bobasków i wiele warzyw. Quote
Gofi Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 My z Gofciem postapiliśmy prawidłowo. Wpierw Royal Canin Junior MINI, a potem Royal Canin yorkshire MINI. :) Quote
tygrysek-kr Posted June 6, 2004 Posted June 6, 2004 Dzieki za info. 15 czerwca Jerry skonczy dopiero a moze juz 6 miesiecy to jeszcze troche czasu do przejscia na inna karme. Quote
Recommended Posts