Jump to content
Dogomania

Rita-BARDZO WYLĘKNIONA, zdenerwowana- SZUKAMY DOMU, bardzo szybko! OGŁOSZENIA !

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]W „domu” panuje półmrok.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2] Słodki smak zainteresowania odpłynął wraz ze zgaszeniem światła.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Ciszę przerywają już tylko pojedyncze samochody.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Wiatr czasami zagra coś pomiędzy kratami.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Zimno doskwiera wszystkim.
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Nie ma rozgrzewającego uczucia nadziei. To co mnie podtrzymuje przy życiu – pora karmienia. Podchodzę czasami , tak od niechcenia, do miski. Oglądam swoje odbicie w tafli smutnej wody. Nie. To nie woda jest smutna tylko ja. Przecież to co pogłębia smutek - cierpienie jest tu na porządku dziennym. Niekiedy krople rozbijają gładkość powierzchni.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Wtedy widzę dokładnie, że idealna nie jestem, że nikt mnie nie zachce. Bo jestem taka jaka jestem. Mała w tym wielkim, wrogim świecie ideałów. Czasem kiedy siedzę w kącie, otoczona ścianami bólu zastanawiam się, czy to ja jestem zła. Nie taki jaki by chciał człowiek, czy to on nie potrafi kochać i doceniać. Przerywa mi to myślenie skomlenie i szczekanie sąsiadów. To bezsilne wołanie o cząstkę miłości. Uważają, że tym swoim bezradnym płaczem wzbudzą litość przechodzącego. Szczeniaki jeszcze maja szanse. Są młode, słodkie. Kto by zechciał takiego dorosłego psa, z oczami szklistymi od samotności? Zębami już nie tak mocnymi i krzywym ogonem, wyłysiałym w jednym miejscu? Kto chciałby takiego psa, który wygląda prędzej jak szkielet? Czy znajdzie się ktoś taki, który doceni piękno wnętrza a nie wyglądu..?
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Po schronisku chodzą plotki, że człowiek potrafi tylko wymagać. Dąży do tego swojego ideału. Czy znajdzie się ktoś, kto jednak złamie te słowa? Tak – potrzebuję Cię. Jak każdy inny pies czy kot. Potrzebuję twojej miłości, twoich bystrych, kochających oczu.. Twojego zapału do zabawy i twojej cierpliwości ponad wszystko..
Są też takie psy, których los już nikogo nie obchodzi. Przychodzą z ‘właścicielem’ i muszą udawać. Bo ludzie kłamią. Nie mogą wyjść na złych. Mówią, że znaleźli, że synek uczulony.. JA byłam takim psem.. Musiałam słyszeć te głupoty. Kochałam Cię.. A ty? Za moją miłość odwdzięczyłeś się w taki sposób..[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Dzięki tobie poznałam smak bezlitosnego cierpienia, które spotkało też innych domowników schroniska. Tacy, wy ludzie potraficie być.. [/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Jeśli znajdzie się ktoś, kto mnie pokocha.. [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]pokocham go także..całą sobą.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2] Oddam wszystko w zamian za część Ciebie..
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Już noc. Uwielbiam wyobrażać sobie, jak twoje palce delikatnie muskają moją głowę .Patrzysz na mnie tymi swoimi ciepłymi oczyma i po chwili bierzesz mnie w ramiona. Głaszczesz mnie bez końca. Jest nam dobrze. Jesteśmy przyjaciółmi. Prawie jednością. Słucham Ciebie i próbuję być najlepsza. Siedzimy razem na kanapie. Słyszę twoje słowa.. Ich echo odbija mi się w uszach. Są tak przyjemne.., ale niestety okazuje się, że to znów wiatr gra pomiędzy kratami muzyką smutku. Już ranek. I już nowi ludzie..
- Czekam na Ciebie, Rita.
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Rita to młoda, około 1,5 roczna suczka, która bardzo źle znosi pobyt w schronisku. Denerwuje się, boi, mało je. Jest niespokojna, inne psy ją dominują. Jest wobec nich uległa. Kontakt z człowiekiem sprawia jej ogromną radość. Gdy wyszła z wolontariuszami na spacer, bardzo się cieszyła. Jak wielce musieliśmy ją rozczarować, gdy wkładaliśmy ją spowrotem do boksu.. Do boksu, z budą.. niewielkim wybiegiem.. Jak wielkie?
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Dajmy jej dom. Dom, w którym nie będzie musiała przechodzić rozczarowań.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=MS Shell Dlg 2]Rita nie jest dużym psem, sięga jedynie do kolana i jest raczej drobna.[/FONT][/FONT]
[FONT=MS Shell Dlg 2][FONT=Arial]Pomóżmy tej niezwykłej suni..[/FONT][/FONT]

Kontakt:
GG 5722414
email [email protected]
GSM 691- 364- 660

[FONT=MS Shell Dlg 2]
[/FONT]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...