cockermaister Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 Wy tu gadacie o sterylizacji a ja właśnie od kilku dni zastanawiam się z mamą i tatą nad sterylizacją Koki. Bo widzicie moja znajoma ma suczkę cocker spanielkę która niedawno urodziła szczeniaki do tą czuła się świetnie biegała, bawiła się, aż tu nagle (wczoraj się o tym dowiedziałam) , że ona nie chodzi na tylne łapy(powłuczy nimi) jest bardzo słaba, nie wstaje z posłania(WOGÓLE) weterynarz mówi, że to jej się stało po porodzie i nie wiadomo czy przeżyje:placz::placz::placz: Quote
psiulka Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 [quote name='Mqrtynq']Szczeniaki .. miała je dwa razy .. wszystkie jednak wiem, że są w dobrym stanie :razz: Wiem, że imienniczka mojej i jej córka to dosłownie ten sam charakter . Nie powiem, że klon, bo bym skłamała . :eviltong: [B]Co do sterylki jestem za, ale wiem, że to męczarnia dla suki[/B], ale porody to też męczarnia . Wiec postaram się mamę namówić, ale nie wiem co jej strzeliło do głowy ... nie chce i koniec .. :shake:[/quote] Przepraszam, że się wyrażę, ale skąd słyszałaś takie głupoty? Owszem, zdarzają się czasem jakieś komplikacje, ale pierwszy raz spotykam się ze stwierdzeniem, że sterylizacja to męczarnia. Znam wiele suk po sterylce i jakoś żyją, cieszą się, chodzą na spacery i bawią się. Z resztą jeśli nie można wykonać sterylizacji to trzeba pilnować. Prawda, trzeba być bardzo ostrożnym, ale jak się chce, to się potrafi. Ja nie mam ogrodzenia i w czasie cieczki, mniej więcej przez 3 tyg., pojawiają się przy moim domu grupy 'napalonych' psów. Ale nie jest dla mnie problemem wziąć sucz na smycz i przejść się chociaż po podwórku, a wieczorem, gdy część psów pójdzie do domów - na dłuższy spacer. *~~~~~~~~~~~~*~~~~~~~~~~~~* Paulina, mam nadzieję, że jutro będziesz w schronisku, bo jak nie to nie ręczę za siebie! :mad: Quote
Cockermaniaczka Posted April 2, 2009 Posted April 2, 2009 cockermaister to nad czym sie zastanawiac???:roll:Znajoma pewnie suke ma bez rodowodu?:/ Nie kazdy upilnuje suke i to widac a przeciwnikow sterylki zapraszam do schroniska:angryy::evil_lol: A tak pozatym to gdzie nowe foty?:eviltong: Quote
cockermaister Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']cockermaister to nad czym sie zastanawiac???:roll:Znajoma pewnie suke ma bez rodowodu?:/ [/QUOTE] Tak ta suczka nie ma rodowodu ona została przygarnięta bo błonkała się koło ich domu:) ale wie może ktoś jak by tą chorobe wyleczyć;) Quote
Tequila1017 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [B]psiulka [/B]dużo osób mi mówiło, że to męczarnia . Nie dawno mojej koleżanki pies Aria [ ma na dogo gal. ] miała sterylke i strasznie się po tym czuła. No, ale pewnie to lepsze, niż rodzenie :roll: Quote
Tequila1017 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Cockermaniaczka']Martynq prosze cie nie powtarzaj jakis bzdur!!!!Jaka meczarnia???:-o Po zabiegu suka musi dojsc do siebie pare dni i tyle!!! Pozniej suka ma spokoj,zero adoratorow,cieczek,ciaz urojonych... Naprawde korzysci jest wiecej niz wad... Tylko zrobcie jej badania podstwowe przed sterylka;)Lepiej wiedziec czy nic sie nie dzieje w organizmie:p[/quote] Dobra . Muszę namówić mamę, a jak się nie zgodzi to powiem jej, że z domu uciekne :evil_lol: Nie no bez żartów .. namówię ją na pewno ;) Quote
Cockermaniaczka Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Martynq prosze cie nie powtarzaj jakis bzdur!!!!Jaka meczarnia???:-o Po zabiegu suka musi dojsc do siebie pare dni i tyle!!! Pozniej suka ma spokoj,zero adoratorow,cieczek,ciaz urojonych... Naprawde korzysci jest wiecej niz wad... Tylko zrobcie jej badania podstwowe przed sterylka;)Lepiej wiedziec czy nic sie nie dzieje w organizmie:p Quote
cockermaister Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ja też będę moją Koki sterylizować;) ale musze pogadać z wetem a wizyte mam w lipcu:) Quote
Tequila1017 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='cockermaister']Ja też będę moją Koki sterylizować;) ale musze pogadać z wetem a wizyte mam w lipcu:)[/quote] a ja w czerwcu . ;) Quote
Kaya93 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='Karolina&Lucky'][FONT=Century Gothic][COLOR=indigo]Hej wam :p[/COLOR][/FONT][/quote] Hej:multi:;) [quote name='Izuuus']Ojj biedactwo.. ja ide na 4 lekcje jutro bo na 2 wfach idziemy na basen, a ja nei mam takiego zamiaru. I kolesia od fizy nie ma i nie mam fizyki i co wazniejsze nie mam RELIGII ! :multi::multi::multi: :loveu: Ah daj to ci napiszę :evil_lol: joke. xd[/quote] [B]N[/B]ie dżołkuj sobie tak wiesz :eviltong: to jest naprawde poważna sprawa :evil_lol: nie no, mam czas do wtorku, i pare chętnych do pomocy :loveu:. Matko nienawidze basenu :cry: tzn pływać może owszem, ale przebierać sie a potem suszyć :look3: jakby woda była sucha...:eviltong: A z fizyki jakoś napisałam:multi:moze jakaś 3-4 bedzie:loveu: Nie lubisz religi:mad::evil_lol:, ja tez nie :diabloti:,bo sie na mnie siostra uwzieła i nie lubie mnie (oczywiście z wzajemnością:eviltong:) zawsze miałam 5, 6 z religi a teraz mam 3 na połrocze :roll: a kurat teraz jak sie religia do średniej liczy:angryy: [quote name='cockermaister']Wy tu gadacie o sterylizacji a ja właśnie od kilku dni zastanawiam się z mamą i tatą nad sterylizacją Koki. Bo widzicie moja znajoma ma suczkę cocker spanielkę która niedawno urodziła szczeniaki do tą czuła się świetnie biegała, bawiła się, aż tu nagle (wczoraj się o tym dowiedziałam) , że ona nie chodzi na tylne łapy(powłuczy nimi) jest bardzo słaba, nie wstaje z posłania(WOGÓLE) weterynarz mówi, że to jej się stało po porodzie i nie wiadomo czy przeżyje:placz::placz::placz:[/quote] NaTwoim miejscu nie zastanawiałbym sie ;) Quote
Izuuus Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Kaya93'][B]N[/B]ie dżołkuj sobie tak wiesz :eviltong: to jest naprawde poważna sprawa :evil_lol: nie no, mam czas do wtorku, i pare chętnych do pomocy :loveu:. Matko nienawidze basenu :cry: tzn pływać może owszem, ale przebierać sie a potem suszyć :look3: jakby woda była sucha...:eviltong: A z fizyki jakoś napisałam:multi:moze jakaś 3-4 bedzie:loveu: Nie lubisz religi:mad::evil_lol:, ja tez nie :diabloti:,bo sie na mnie siostra uwzieła i nie lubie mnie (oczywiście z wzajemnością:eviltong:) zawsze miałam 5, 6 z religi a teraz mam 3 na połrocze :roll: a kurat teraz jak sie religia do średniej liczy:angryy:[/QUOTE] Przepraszam nie mogłam się powstrzymać :evil_lol: No to super. Co do basenu dziś to samo powiedziałam w sql,że gdyby woda była sucha to bym mogła chodzić :evil_lol: Ale bynajmniej miałam mniej lekcji :diabloti: Nie cierpie reli! Wrr.. dziś na szczęście baby nei było i nie miałam reli ah.. na mnei też się uwzieła .. ;/ Ja miałąm 2 na półrocze z reli :-o:crazyeye: Bo mnie tak brała do odp a ja nie poprawiałam tego :roll: Co u was? Kiedy fotkiiii ? Quote
Kaya93 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='psiulka'] Paulina, mam nadzieję, że jutro będziesz w schronisku, bo jak nie to nie ręczę za siebie! :mad:[/quote] Fajnie było nie :eviltong: Jak tam paluszek :evil_lol:? A i już mi przeszło :eviltong: i Tobie też, wiem to :diabloti: Poprostu uwielbiamy sie na wzajem droczyć :evil_lol: :loveu: [quote name='Cockermaniaczka']cockermaister to nad czym sie zastanawiac???:roll:Znajoma pewnie suke ma bez rodowodu?:/ Nie kazdy upilnuje suke i to widac a przeciwnikow sterylki zapraszam do schroniska:angryy::evil_lol: A tak pozatym to gdzie nowe foty?:eviltong:[/quote] Witam po raz pierwszy :loveu: No a ja właśnie wróciłam, ze schroniska :evil_lol: i coż moge powiedzieć, wyczerpany limit wolnych miejsc :shake:, kojce, recepcja przepełnione :shake: Nowych fot jak narazie brak:oops:, (... mam ale schroniskowe :eviltong:) nie obiecuje, ale postaram sie na jutro coś wykombinować :p [quote name='Mqrtynq']Dobra . Muszę namówić mamę, a jak się nie zgodzi to powiem jej, że z domu uciekne :evil_lol: Nie no bez żartów .. namówię ją na pewno ;)[/quote] Namów mame namów;), bo to najrosądniejsza decyzja będzie ;) :happy1: Quote
Tequila1017 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='Kaya93']No gratuluje dobrej decyzji:multi:;)[/quote] Dzięki :eviltong: Quote
Kaya93 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='cockermaister']Ja też będę moją Koki sterylizować;) ale musze pogadać z wetem a wizyte mam w lipcu:)[/quote] [quote name='Mqrtynq']a ja w czerwcu . ;)[/quote] No gratuluje dobrej decyzji:multi:;) [quote name='Izuuus']Przepraszam nie mogłam się powstrzymać :evil_lol: No to super. Co do basenu dziś to samo powiedziałam w sql,że gdyby woda była sucha to bym mogła chodzić :evil_lol: Ale bynajmniej miałam mniej lekcji :diabloti: Nie cierpie reli! Wrr.. dziś na szczęście baby nei było i nie miałam reli ah.. na mnei też się uwzieła .. ;/ Ja miałąm 2 na półrocze z reli :-o:crazyeye: Bo mnie tak brała do odp a ja nie poprawiałam tego :roll: Co u was? Kiedy fotkiiii ?[/quote] No dobra może Ci wybacze :evil_lol: Haha 2 :eviltong: dobra jesteś :evil_lol: U nas git :eviltong: właśnie ze schronu wróciłam i mi łeb pęka i noga boli :shake: ale i tak super było:loveu: A Maja właśnie sie nauczyła komendy ''łapa'' :loveu: po długiej i mozolnej pracy :cool1: udało sie :multi: Fotki jutro postaram sie wstawić :eviltong: Quote
Moniek193 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ale przegadane:diabloti:Ale musze sie Wam pochwalic nadrobilam wszytsko:cool3: Ohoh ot co!:loveu: Widze ze temat sterylki zamkniety to sie nie wypowiadam:diabloti:A zgadzam sie z Kaya nasze schronisko wypelnione po brzegi a w innych przeciez szczeniaki sie usypia a nie o to przeciez chodzi zeby je wytepic tylko zeby sie nie rodzily skoro nie maja dla kogo sie urodzic:shake: Plywanie:loveu:Ja raz na rok mam ochote i to by bylo na tyle:multi: Zaraz wstaiwm foty u siebie wiec do roboty Paulina:mad: lalallalalalal:loveu: Quote
Kaya93 Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 [quote name='Mqrtynq']Dzięki :eviltong:[/quote] ;) [quote name='cockermaister']Śliczny bannerek;););):loveu::loveu:[/quote] Dziękuje :loveu: Autorstwa Feigned:loveu: [quote name='Moniek193']Ale przegadane:diabloti:Ale musze sie Wam pochwalic nadrobilam wszytsko:cool3: Ohoh ot co!:loveu: Widze ze temat sterylki zamkniety to sie nie wypowiadam:diabloti:A zgadzam sie z Kaya nasze schronisko wypelnione po brzegi a w innych przeciez szczeniaki sie usypia a nie o to przeciez chodzi zeby je wytepic tylko zeby sie nie rodzily skoro nie maja dla kogo sie urodzic:shake: Plywanie:loveu:Ja raz na rok mam ochote i to by bylo na tyle:multi: Zaraz wstaiwm foty u siebie wiec do roboty Paulina:mad: lalallalalalal:loveu:[/quote] zdolna dziewucha z Ciebie, zdolna:evil_lol: Już Was odwiedzamy;) a na nasze foty sobie jeszcze pocczekajcie :oops: :eviltong: Quote
Aga&Ganja Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Hej! :multi: Super foty! ;) Oglądałam! :cool3: A ten beagluś to czyj? B.ładny jest! :cool3: A co u was? Pozdrowionka! ;) Zapraszamy! :loveu: Quote
Kaya93 Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 [quote name='Aga&Ganja']Hej! :multi: Super foty! ;) Oglądałam! :cool3: A ten beagluś to czyj? B.ładny jest! :cool3: A co u was? Pozdrowionka! ;) Zapraszamy! :loveu:[/quote] Hejka:loveu: Dziękować :-D Beagel jest sąsiadki:cool3: U nas w porządeczku właśnie cały dom posprzątałam:eek2:, normalnie jestem w szoku:diabloti: A Majuchna jak zwykle rozrabia :loveu::evil_lol: Quote
Moniek193 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Ej ludzie powiedzcie Paulinie ze kino jest wazniejsze od zadania domowego plisss:diabloti:NO!!:evil_lol: Quote
psiulka Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 Ty się jeszcze zastanawiasz? :O Jak Cię dziś w kinie nie zobaczę, to na następną wizytę w schronie uzbieram tyle kłaków Rexa i Ci je wsadze w pewne miejsce! :mad: A palec ma się dobrze, NA SZCZĘŚCIE śladów po Twoich zębach nie widać... :diabloti: Quote
Feigned Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 heey :loveu: jestem Magda nie feigned :razz: kieeedy foty? :cool3: Quote
Kaya93 Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 [B]Moniek, Iza, Ilona[/B] - a wiec już przepadło :evil_lol: :eviltong: a zadanie dalej nie zrobione :shake:, ale z pomoca Izy na pewno coś wyjdzie :diabloti: :evil_lol: A pozatym Ilona z tego co wiem to Ciebie teraz w kinie nie ma :evil_lol: bo widziałam Cie na gadu :eviltong:, wiec te włosy sama se wsadz :diabloti: tam gdzie mi je wsadzałaś :evil_lol: Ciesze sie, że paluszek nie boli :evil_lol:miałabym jeszcze jakieś wyrzuty xD [B]Feigned, tzn Magdo :eviltong: [/B]miło mi Paulina jestem :cool3: foty moze wieczorkiem jak mi sie zechce xD:oops::eviltong: Quote
Moniek193 Posted April 4, 2009 Posted April 4, 2009 [quote name='Kaya93'][B]Moniek, Iza, Ilona[/B] - a wiec już przepadło :evil_lol: :eviltong: a zadanie dalej nie zrobione :shake:, ale z pomoca Izy na pewno coś wyjdzie :diabloti: :evil_lol: A pozatym Ilona z tego co wiem to Ciebie teraz w kinie nie ma :evil_lol: bo widziałam Cie na gadu :eviltong:, wiec te włosy sama se wsadz :diabloti: tam gdzie mi je wsadzałaś :evil_lol: Ciesze sie, że paluszek nie boli :evil_lol:miałabym jeszcze jakieś wyrzuty xD [B]Feigned, tzn Magdo :eviltong: [/B]miło mi Paulina jestem :cool3: foty moze wieczorkiem jak mi sie zechce xD:oops::eviltong:[/quote] My i tak w kino nie byc:placz:Bo na necie podali bledna informacje, a Marley'a juz nie graja:shake:Jestem zla i zalamana i wogle:-(No bo zeby to tylko dzis nie grali, a oni juz wogole przestali:placz: Quote
Recommended Posts