anmi0 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 Ja to nie chpodze po takich budowlanych ani nic, można kupić takie bambusowe normalnie w sklepie?to myślę, że lepsze by to było zamiast tych co podała Stereo Quote
Bibunia Szczotunia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 My też korzystamy z tych słupków, tzw.pastuchów, robię z nich hopki, slalom i jeszcze wykorzystuję jako zawieszkę do koła. Więc oczka się nawet przydają, a przy slalomie okręcam tak żeby pies dotykał gładkiej części. a tu filmik, może kiepska jakość i nie dokładnie widać ale właśnie są tu wykorzystane! [url]http://pl.youtube.com/watch?v=O80ftDB2XBk[/url] Quote
baffi2 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Bibunia Szczotunia']My też korzystamy z tych słupków, tzw.pastuchów, robię z nich hopki, slalom i jeszcze wykorzystuję jako zawieszkę do koła. Więc oczka się nawet przydają, a przy slalomie okręcam tak żeby pies dotykał gładkiej części. a tu filmik, może kiepska jakość i nie dokładnie widać ale właśnie są tu wykorzystane! [URL]http://pl.youtube.com/watch?v=O80ftDB2XBk[/URL][/quote] jaka prędkość:cool3: a gdzie można kupić taki tunelik tylko troche dluzszy?;) Quote
martita Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='stereo']Na pewno lepiej ;). Ale takie specjalne slalomowe tyczki to kosztują trochę więcej. Nawet w Karusku były Trixie. Te w Grene mają ten plus, że mają otworki po jednej stronie, więc jak dobrze powbijasz, to pies dotyka tylko gładkiej części.[/quote] Na karuskowe mnie nie stac, z reszta po co, to i tak tylko patyki:eviltong: W sumie fajnie, ze mozna je swobodnie wbic w ziemie, a te dziurki i petelki po jednej stronie mozna czyms owinac.Wczoraj w sklepie znalazlam termorury, takie jak slomki i sa rozne srednice. Bambusowe wydaja mi sie za cienkie i wiotkie. Quote
Paskuda_Bandzior Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Bibunia Szczotunia'] [URL]http://pl.youtube.com/watch?v=O80ftDB2XBk[/URL][/quote] Aniu, suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuper ! :multi::multi::multi: Macie już w linii prostej czy są jeszcze małe odległości? My z Weną już w prostej, ale jeszcze zdecydowanie do dopracowania :razz: Quote
Bibunia Szczotunia Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='baffi2']jaka prędkość:cool3: a gdzie można kupić taki tunelik tylko troche dluzszy?;)[/quote] Hehe, tunelik w spadku po siostrzeńcu, muszę tylko chować jak przyjeżdża bo ryczy, a co do kupna to czasem pojawiają się takie na allegro albo w ikei jest całkiem fajny, niestety są trochę krótkie, choć ten bardzo mi pomógł, Bibi na pierwszych zajęciach bała się tunelu i musiałam się z nią tam wciskać po kolanach a po jednym dniu zabawy właśnie w tym przekonała się i już jest dobrze. A co do prędkości to jest aż za - ja wymiękam :oops:, pół godzinki ćwiczeń i serce mi wysiada :lol:. [B]Paula [/B]mamy jeszcze ok. 1cm przerwy i jak narazie to chyba tak zostanie, niech utrwali i po milimetrze będę ścieśniać bo jak zrobiłam na prosty to raz wypaliło a później leciała jak popadło, ale jestem dumna, mogę sobie pozwolić tylko raz w tygodniu gdzieś wyskoczyć na trening więc chyba mam się z czego cieszyć :multi:. No i gratuluję Wence prostego :crazyeye:. Quote
Paskuda_Bandzior Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 [quote name='Bibunia Szczotunia'] [B]Paula [/B]mamy jeszcze ok. 1cm przerwy i jak narazie to chyba tak zostanie, niech utrwali i po milimetrze będę ścieśniać bo jak zrobiłam na prosty to raz wypaliło a później leciała jak popadło, ale jestem dumna, mogę sobie pozwolić tylko raz w tygodniu gdzieś wyskoczyć na trening więc chyba mam się z czego cieszyć :multi:[/quote] No jasne, ze masz! :multi: Nam od 1 cm do prostego poszłu szybko, ale na prostym mam zdecydowanie większy odsetek niepoprawnych wykonań (na szerszych w sumie wszytskie były dobre). No, ale na prostej to dopiero trzy sesje zrobiłam ;-) Tu jest filmik dokumentujący drugą sesję: [URL]http://pl.youtube.com/watch?v=hqRbBWewnek[/URL] Teraz będziemy szlifować :razz: A slalom Bibi wygląda super! :multi: Quote
Kinia Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 [quote name='martita'] Bambusowe wydaja mi sie za cienkie i wiotkie.[/QUOTE] hmmm... czy ja wiem. Ja je bardzo mocna w ziemie wbijałam i sie trzymały. Ale mój bardzo wolno go biegł. Teraz chce zrobić od początku. Quote
Bibunia Szczotunia Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='Asti']Ania - piękny slalom Bibi![/quote] Dziękuję!!!:multi: Quote
Bibunia Szczotunia Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Oto moje przeszkody - bardziej widoczne, ja poszłam na łatwiznę i skorzystałam z gotowych słupków, dobrze się składa, rozkłada i przechowuje choć zbyt ładne to może nie są, ale co tam ważne że da się poćwiczyć :razz: [url]http://pl.youtube.com/watch?v=K_acuoIJOJY[/url] a poniżej moje treningi właśnie na nich: [url]http://pl.youtube.com/watch?v=V5iMezNN90E[/url] [url]http://pl.youtube.com/watch?v=_Rvz3Uqwf5o[/url] Quote
yassue Posted April 23, 2008 Posted April 23, 2008 Aniu, skad masz takiego fajnego bialaska? zdradzisz nazwe hodowli? Quote
Unbelievable Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='Bibunia Szczotunia']hodowla - Radość Małgośki[/quote] to JRT czy PRT? śliczny jest, marzy mi się szorstak z białym łebkiem:loveu: i wymiata też nieźle:evil_lol: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='Bibunia Szczotunia']Moja sunia to PRT :evil_lol:.[/quote] :oops::oops: śliczna jest! :evil_lol::evil_lol: Quote
Bibunia Szczotunia Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Dzięki, twój chłopak też jest śliczny, ogólnie uwielbiam jacki i parsony :loveu: Quote
Unbelievable Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 [quote name='Bibunia Szczotunia']Dzięki, twój chłopak też jest śliczny, ogólnie uwielbiam jacki i parsony :loveu:[/quote] ja też:loveu::loveu: diablęta. Quote
Dagmara i Saga Posted December 26, 2008 Posted December 26, 2008 [quote name='napciaa']Chciałabym się dowiedzieć jak konkretnie wyglądaja przeszkody i co należy na nich wykonywać. CZy ktoś mógłby mi dokładnie opisać również podajac wysokosci przeszkód albo podać strone gdzie wszystko jest opisane bo ja takiej nie umię znaleźć. Mam potrzebne materiały (rureczki) i chciałabym sama wykonać taki tor. Proszę o pomoc w miare szybką :wink:[/quote] ja to radze sie zapisac do klubu. jesli nie masz doswiadczenia i nic nie wiesz jak trenowac agility, to jeszcze zrobisz psu krzywde budujac za wysokie poprzeczki itd. radze sie zapisac do klubu w twojej okolicy. a jesli takowego nie ma w poblizu to porozmawiac z doswiadczona osoba. ja sie nie zapisalam do klubu, ale niedaleko mnie mieszka osoba, ktora zna sie na rzeczy i wszystko mi wytlumaczyla. posluchaj mojej rady. ;) Quote
madzior_ka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Mam pytanie jaki macie patent na domowy slalom-tzn jakie tyczki i jak je wbijacie.. bo ja mam zwykle PCV z reguły po prostu sie z nimi mecze i je wbijam bez zadnego patentu, ale obecnie jest tak twardo i jeszcze chciałabym powtórzyc rozne szerokosci korytarza wiec troche przestawiania bedzie i nie mam siły sie meczyc z wbijaniem ich za kazdym razem, wiec mysle na jakims latwiejszym rozwiązaniem. Będe wddzieczna za wasze dosiwadczenia w tym temacie:) Quote
Saba Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 właśnie dziś dowiadzialam sie o takim patencie - [URL="http://www.sklep-grene.pl/product_info.php/products_id/3156"]słupki do psatucha[/URL] sprawdzony ;) Quote
madzior_ka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 O wlasnie tereaz o tym doczytałam a powiedzcie mi jeszcze gdzie to mozna kupic w jakichs marketach budowlanych jest? Bo w jeździeckich sklepach widziałam, ale dwa razy droższe jak zwykle :roll: Quote
Saba Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 myśle że najtanie ja tam co link podałam, a tak osobiście to są sklepy typowo rolnicze albo na targach może. Quote
prittstick Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Jesli robisz slalom tunelowo, to potem jak pies z takich tyczek pcv/do pastuchów przejdzie na normalny slalom, moze miec problem. te wbijane w ziemie tyczki sie jakby troche wyginaja kiedy pies ich dotyka ciałem, a metoda tunelowa uczy psa pedzic szybko i wbijac sie pedem w pierwsza tyczke. sporo psów ma potem problem z przejsciem z takiego slalomu, na ten sztywniejszy. bo w tym drugim tyczki nie odginaja sie, kiedy pies ich dotyka. jak masz mozliwosc tj. swoj ogrodek to zrob sobie taki regulaminowy, "sztywny" slalom. Quote
madzior_ka Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 [quote name='prittstick']Jesli robisz slalom tunelowo, to potem jak pies z takich tyczek pcv/do pastuchów przejdzie na normalny slalom, moze miec problem. te wbijane w ziemie tyczki sie jakby troche wyginaja kiedy pies ich dotyka ciałem, a metoda tunelowa uczy psa pedzic szybko i wbijac sie pedem w pierwsza tyczke. sporo psów ma potem problem z przejsciem z takiego slalomu, na ten sztywniejszy. bo w tym drugim tyczki nie odginaja sie, kiedy pies ich dotyka. jak masz mozliwosc tj. swoj ogrodek to zrob sobie taki regulaminowy, "sztywny" slalom.[/QUOTE] O dzięki za uwagę - wlasnie dlatego sie zastanawiam, do tej pory tak jak mówię miałam PCV ale ciężko mi sie je wbija... A mówiąc 'sztywny' slalom - masz na mysli jakis opatentowany sposób na zrobienie takowego w ogrodzie, żeby jednocześnie było sztywno i w miarę prosto wbijalne tyczki? Quote
Recommended Posts