Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chrupcia napisał(a):
Kurcze Daria Ty to masz historie :D ja też nigdy się zdecydować nie potrafie.. dlatego zawsze zabieram kogoś zdecydowanego :evil_lol:

Widzisz to mamy cos wspolnego;)
taa ja tylko chcialam polar kupic a wyszlo co wyszlo;)
z dniem dzisiejszym na jakis czas mam mega urlop..tak sie zlozylo..wiec bede tu wpadac czesciej ;)

Posted

oo to fajnie, będzie więcej zdjęć!! :multi: :eviltong:

Dzisiaj idąc do szkoły, zaszłam do sklepu zoologicznego, który zawsze mijam (nowy zrobili :) ) chciałam zapytać o jedną karmę no i już zwierzątka przywieźli i..... patrzę, a tam taka piekna rozetka :o :loveu: no przecudna była, miała takie piękne kolorki, a koło oczka miała bardziej biały pysio i taką kreseczkę pod okiem brązową.. boska była.. ja chce ją :placz:

edit, zapomniałabym oddać głos na Filipka, ale sobie przypomniałam.. uff ;)
http://www.sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/341

wstawiam linka co by dalej nie szukać hehe

Posted

Daria to wpadnij jutro wypijemy poranną kawke, też mam wolny jutro dzionek ufffff
aha jaki on tam wolny, pranie zrobić , koło obiadu podreptać i zawsze cos sie tam wynajdzie
chyba że...nie wynajde tylko siąde na tarasie , gazetki , cola , i słoneczka chce!!!

Posted

No mysle ze teraz najblizszy weekend dziewczyny beda obfocone..:)
Kasia ja prawie dziennie zachodze do sklepu zoo do znajomej i ma tam piekna "peruwianke" az musialam sprawdzic czy to chlopak czy dziewczyna no i sie okazalo ze chlopak:) jakbym tak nie miala Kajtka to bym ją wziela..zdrowiutka czysciutka no piekna w kolorach braz czarny:loveu: i duzo wlosa ma..

Ula pewnie wpadne ale pozniej bo rano sie wybieram na targowisko..ale nie wiem czy cos kupie..humor mi sie troche zwarzyl..podobno zakupy sie robi dla poprawy humoru ale ja jakos nie mam juz od dzis ochoty..a takie mialam plany co se mialam kupic..no coz zobaczymy..sie wyspie moze i humor wroci;)

Posted

Daria, ona była taka śliczna że ciągle o niej myślę i mi głupie rzeczy po głowie chodzą :roll: :evil_lol: ale jestem spłukana, więc jak na razie nie ma szans.. mogłam jej zdjęcie zrobić! była biało-brązowa z tego co widziałam.. ja sobie już nawet klatki oglądam na allegro :D no i ta świnka była już większa z tego co widziałam Filipka czy Kajtka na zdjęciach to mi się mniejsi wydawali.
a peruwianki to bym nie chciała, bo włosy im rosną, trzeba kąpać z tego co słyszałam itd, a rozetka ma włoski krótkie.

Posted

chrupcia napisał(a):
Daria, ona była taka śliczna że ciągle o niej myślę i mi głupie rzeczy po głowie chodzą :roll: :evil_lol: ale jestem spłukana, więc jak na razie nie ma szans.. mogłam jej zdjęcie zrobić! była biało-brązowa z tego co widziałam.. ja sobie już nawet klatki oglądam na allegro :D no i ta świnka była już większa z tego co widziałam Filipka czy Kajtka na zdjęciach to mi się mniejsi wydawali.
a peruwianki to bym nie chciała, bo włosy im rosną, trzeba kąpać z tego co słyszałam itd, a rozetka ma włoski krótkie.

Ja jeszcze nie kapalam a tez Kajtek z tych peruwianek..heh widze ze Cie wzielo;)

Posted

Pegaza napisał(a):
Ja jeszcze nie kapalam a tez Kajtek z tych peruwianek..heh widze ze Cie wzielo;)

wzieło, wzieło i to najgorsze, bo z drugiej strony to myślę sobie że co ja ze świniakiem zrobie jakbym pojechała na studia, mysiałabym jeszcze transporter ze świnką dzwigać, psa i torbe z ciuchami i jedzeniem :o masakra :D ale serce mówi.. "zabieraj się za kupno świnki :diabloti:

Daria, a napisz co nieco o świnkach ;) jak na psy reagują ? czy ugryzła Cię kiedyś ? jak się załatwiają, na całej klatce czy w jednym miejscu ? siedzą w tych swoich gównikach, bo mnie babcia ciągle mówi że jak kuzynka miała świnke to sie patrzeć na nią nie mogła jak ona w tych siuśkach i kuupkach siedzi.

Posted

Wiesz tu ma babcia racje ze swinki to raczej do tych porzadnickich nie naleza..;)
ale ja moim chlopakom kupuje zwirek wiec jest bardziej czysciej tzn nie czuc ich..ale zwirek kupek nie przysloni sa widoczne..;)
nigdy mnie nie ugryzly,mozna je wiele nauczyc bardzo mozliwe ze i siusiania i kupkania w jedno miejsce..kolezanka nauczyla zalatwienia do klatki bo jak go wypuscila to robil im na mieszkaniu, moje niestety sie zalatwia na mieszkaniu..ale tez nie zawsze..moja Livka sie ich boi..Pipi sie chce bawic..a one z nia tez chca sie bawic..mialam kiedys swinke za dziecka i byla zlych nawykow nauczona teraz mam dwie i wiem ze wtedy nie mialam doswiadczenia bo np moje swinki nie krzycza z rana ze chca jesc tylko czekaja az im podam..ale tutaj nie uczylam ich tego ze jak wchodze do pokoju to zaraz im podawac jesc..wiec jedzenie dostaja pozniej..bo swinka z jedzeniem kojarzy wszystko i zrobi za jedzenie wszystko;) moje dziecko uczy ich roznych sztuczek Filipek umie prosic i krecic sie w kolko a Kajtek skakac przez przeszkody;) jak doszedl Kajtek to on najbardziej rozrabia w klatce czasem z rana zlapie go glupawka i lata przez tunele, polke po calej klatce wiec nieraz obudzi core ale mysle ze on z tego wyrosnie narazie jest mlody i chce sie bawic..wiesz tu sie tzreba liczyc ze taka swinka moze pozyc z 7 lat moze krocej moze dluzej..na 2-3 dni mozna zostawic swinke z zapasem jedzenia w domu no ale wiadomo wyjazd na wakacje wtedy trzeba brac ze soba..moja siostra ma krolika i niedawno kupila swinke bo tez "zachorowala" na nia i porownuje te dwa zwierzaki stwierdzila ze swinka jest lepsza, swinia zachowuje sie czesto jak pies, potrafi spac z Toba w lozku a jak ją nauczysz to bedzie przychodzic na Twoje wolanie tak jak nasze..lubi sie piescic..glaskac..;)

Posted

aa rozumiem, czyli jednak siedziw tych swoich odchodach, a jak dry bed? chyba się nie sprawdził, bo piszesz o żwirku ;) a jeśli chodzi o załatwianie to słyszałam że można nauczyć do kuwety takiej co się na róg zakłada, ale ja sobie nie wyobrażam jak można nauczyć świnke robić w jedno miejsce hehe ;) na wyjazdy to i tak zawsze ktoś jest w domu np. babcia, ale jednak na takie studia to sie nie jedzie na kilka dni.. wiec byłby problem, dlatego chyba sobie tylko pomaze z tą świnką... inaczej jakbym miała auto do dyspozycji, ale tego jeszcze pewna nie jestem. a co do gryzienia, to ja zawsze mam pecha że gryzonie mnie gryzą dlatego pytam, bo jak by mnie świnka ugryzła to potem bym sie jej bała.. hehe

Posted

Nie swinki raczej nie gryza, chomiki, kroliki oo to tak..
drybed nie zakladam..bo pranie tego mnie przeroslo..nie dosc ze w praniu sie to robi ciezkie..to mimo ze pozbierasz te kupki czy jedzenie to nie da sie tego wyczyscic idealnie do prania, zawsze cos tam na drybedzie zostalo np resztki siana i w praniu to sie przykleja do drybeda i mimo ze wyprany fatalnie to wygladalo a wogole ja sie doczyscic kabiny nie moglam..z tego syfu po drybedzie..nigdy sie juz na to nie namowie..!!!

Posted

Pegaza napisał(a):
Nie swinki raczej nie gryza, chomiki, kroliki oo to tak..
drybed nie zakladam..bo pranie tego mnie przeroslo..nie dosc ze w praniu sie to robi ciezkie..to mimo ze pozbierasz te kupki czy jedzenie to nie da sie tego wyczyscic idealnie do prania, zawsze cos tam na drybedzie zostalo np resztki siana i w praniu to sie przykleja do drybeda i mimo ze wyprany fatalnie to wygladalo a wogole ja sie doczyscic kabiny nie moglam..z tego syfu po drybedzie..nigdy sie juz na to nie namowie..!!!

a rozumiem, czyyli taki drybed to niewypał :roll: ojj to ja muszę się wziąć zastanowić nad wszystkim

Posted

Ale zwirek jest super..;)

bede sie zbierac moze wpadne pozniej chce poprasowac a potem leci Top model wiec tez bede patrzec..
Kasia jak teraz nie masz warunkow to sobie potem odbijesz jak bedziesz juz starsza i swoja chate miala;)

Posted

Pegaza napisał(a):

Kasia jak teraz nie masz warunkow to sobie potem odbijesz jak bedziesz juz starsza i swoja chate miala;)

a no właśnie i tego się trzymam ;) warunki to w domu mam, gorzej jak będę z niego wyjeżdzać na kilka lat ;)

Posted

Tam jeszcze znajdziesz w linku jeden filmik z Pipi szukaj na tej stronce..a jak nie znajdziesz to wkleje linka..
ale fajnie robi ten obrot co nie? hehe
chlopaki siedza w klatce..bo te kupki wiesz czy siuski jakby tak caly dzien lataly to chyba bym pokoju nie poznala;)

Posted

aa rozumiem :) ja to sobie jakieś forum oglądam i tam jest temat gdzie zdjęcia klatek pokazują.. ludzie to mają pomysły :o na pół pokoju klatki robią świniaczkom :lol: i chyba znalazłam bannerek Filipa i Kajtka, bo coś mi podobne te świnki do nich ;)

Posted

hahah a mozliwe
moje dziecko ma tez swoje forum;)
a wiesz sa fanatycy swinek;)
ja tam nie przesadzam..to co maja miec maja czyli tunel, domek bo to akurat swinki lubia..

tu mam linka do fotki Kajtka jak byl jeszcze taki tyci;)
http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/sesja003.jpg
ale ten nos ma slodki mmm :loveu:
http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/sesja004.jpg
a tu juz jak teraz wyglada..
http://i55.tinypic.com/f0dok8.jpg

Posted

Ale świetne te Twoje prosiaczki Daria:)
Ja też przedwczoraj byłam w zoologu,i był świniaczek ale dobrze że nie miałam tyle kasy ze sobą...jeszcze takiego koloru nie widziałam,miała takie pasemka brązowo czarne...
Mieliśmy już dwie świnki i żadna mnie nie gryzła w przeciwieństwie do naszego potworka...

Posted

Witam Was :)
musze Wam powiedziec ze wybralam sie w tym swoim polarku na ten targ i zaczepila mnie babka bo chciala wiedziec gdzie i za ile kupilam ten polar hehe
czyli historia polara dalej trwa haha no coz chyba jest niezwykly jak komus sie podobal do tego stopnia ze chcial wiedziec cos o nim hehe
na targu nabylam dwa sweterki takie na rozpinanie z paseczkiem mam juz takie dwa ale fajnie sie w nich chodzi wiec dobralam w innych kolorach..
myslalam zeby sobie kupic buty ale te co chcialam znow mojego rozmiaru nie bylo..wiec zrezygnowalam..moze wpadnie mi cos jeszcze w oko nastepnym razem;)

Paula trzeba bylo brac;) ja swinki polecam sa fajne lepsze od krolikow..
wpadne jeszcze pozniej teraz pojde chate ogarnac..
jeszcze dodam linka kliknijcie "jestem za" dzieki:loveu:
http://www.sims3zwierzaki.pl/index.php/pl/praca/341