Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Maszaberla']Piekne ! Dla mnie to cegielka bomba - az sciska za serce
Nadal nie wiem czy mam wystawiac cegielki - tak jak pisalam wczesniej?[/quote]

Tutaj tez padlo pytanie - nie odpowiedzialyscie dziewczyny...

Szkoda ze jestesmy tutaj nowi a wiec od razu pomijani przy czymkolwiek

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kris79']Lara - informacja do Ciebie - znajdz ten post Maszaberli z wczoraj z godzin przedpoludniowych - od tego postu zaczela sie cala propozycja Allegro
Badz tak uprzejma i nie obrazaj sie - chcemy pomoc psu a te ze jestem tu nowy to chyba nie znaczy ze musisz az tak sie egzaltowac?
Nie szkoda zdrowia?[/quote]

Ja się nie obrażam i umiem czytać ze zrozumieniem - napisałeś, że robimy przedszkole, że tak i tak się zachowujemy. Chyba nie ja to wymyśliłam? inne osoby jakoś też dopatrzyły się tego po Twojej stronie, a nie po mojej, także wybacz takie nieprawdziwe informacje.

Ja powiem coś na temat aukcji suni, nie cegiełkowej - adopcyjnej. Jak dla mnie to jest mało czytelna, nikomu nie będzie się chciało czytać takiego zlepku tekstu czarno - białego, o wiele lepiej wyglądają jakieś wyróżniena na aukcji tekstu, podkreślenie kolorem, pogrubienie, odseparowanie tekstu. A tak to jeden wielki zlepek i natłok informacji. Mi osobiście źle się to czyta. Więc takiej aukcji cegiełkowej na pewno nie wystawię.

O wyróżnieniu każdy wie, ale ja nie mam pieniędzy na wszystko, wybacz, zajmuję się też innymi psami, kris. Jeśli ktoś przeleję to chętnie zrobię wyróżnienie.

Posted

[quote name='__Lara']Ja się nie obrażam i umiem czytać ze zrozumieniem - napisałeś, że robimy przedszkole, że tak i tak się zachowujemy. Chyba nie ja to wymyśliłam? inne osoby jakoś też dopatrzyły się tego po Twojej stronie, a nie po mojej, także wybacz takie nieprawdziwe informacje.

Ja powiem coś na temat aukcji suni, nie cegiełkowej - adopcyjnej. Jak dla mnie to jest mało czytelna, nikomu nie będzie się chciało czytać takiego zlepku tekstu czarno - białego, o wiele lepiej wyglądają jakieś wyróżniena na aukcji tekstu, podkreślenie kolorem, pogrubienie, odseparowanie tekstu. A tak to jeden wielki zlepek i natłok informacji. Mi osobiście źle się to czyta. Więc takiej aukcji cegiełkowej na pewno nie wystawię.

O wyróżnieniu każdy wie, ale ja nie mam pieniędzy na wszystko, wybacz, zajmuję się też innymi psami, kris. Jeśli ktoś przeleję to chętnie zrobię wyróżnienie.[/quote]

Lara, widzialas wczesniejszy post o cegielkach Maszaberli?

Posted

[quote name='__Lara']O wyróżnieniu każdy wie, ale ja nie mam pieniędzy na wszystko, wybacz, zajmuję się też innymi psami, kris. Jeśli ktoś przeleję to chętnie zrobię wyróżnienie.[/quote]

Ja tez zajmuje sie innymi psami..

Posted

[quote name='Kris79']
[SIZE=4][COLOR=red]Dodatkowo zaznaczylem wyraznie ze pokryje wszystkie koszty a wiec wyroznienie na 1 stronie Allegro w wysokosci 99 zl ! Lub wyroznienie mniejsze za 25 zl ![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]To bylo najistotniejsze !!![/COLOR][/SIZE]
[SIZE=4][COLOR=#ff0000]Aukcja MUSI byc widoczna !![/COLOR][/SIZE][/quote]
Krzyś...to chyba Twój post??Tam nie pisze że MAszaberla pokryje koszta tylko , że TY to zrobisz..czy to ja znów nie kumam:razz:...kurde...nie wiem w takim razie co ja robię w tej szkole..czas chyba naprawde na emeryture...:razz:

Posted

[quote name='Kris79']
Bardzo podoba mi sie aukcja Allegro:
[url=http://www.allegro.pl/item542602333_wlasciciel_chcial_go_zakatowac_na_smierc.html]WŁAŚCICIEL CHCIAŁ GO ZAKATOWAĆ NA ŚMIERĆ !!! (542602333) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

Jest zrobiona swietnie, przejrzyscie, czytelnie - chwyta za serce, tzw uderzenie i tak ma byc - i wg mnie tak wlasnie wygladac aukcja z cegielkami
[/QUOTE]

chyba mamy ten sam gust;)
jak dla mnie ta aukcja jest również super zrobiona! jest bardzo czytelna i przyciąga uwagę człowieka.

[B]Laro podaj mi na PW konto to przeleję pieniążki. czy wyróżnisz aukcje juz teraz? [/B]

Posted

Wspaniałe wieści od Cyganka!:Cool!:Oby psiak dalej robił postępy w tak zawrotnym tempie! Ta miłość i opieka tak go podnoszą do życia.

Jak na ironię, bardzo przykre, bolesne doświadczenie stało się furtką do nowego lepszego życia. I to jego szczęście w tym całym nieszczęściu...

Posted

[quote name='kris79']
bardzo podoba mi sie aukcja allegro:
[url=http://www.allegro.pl/item542602333_wlasciciel_chcial_go_zakatowac_na_smierc.html]wŁaŚciciel chciaŁ go zakatowaĆ na ŚmierĆ !!! (542602333) - aukcje internetowe allegro[/url]

jest zrobiona swietnie, przejrzyscie, czytelnie - chwyta za serce, tzw uderzenie i tak ma byc - i wg mnie tak wlasnie wygladac aukcja z cegielkami
[/quote]
[B]SŁUCHAJCIE, JA PISAŁAM, ZE MOGĘ WYSTAWIĆ CEGIEŁKOWĄ AUKCJĘ [/B]ale nie mam kasy na pokrycie kosztów ani jej wystawienia( bo za tyle cegiełek to będzie z 4 zŁ) ani za opłacenie jej jak się skończy... bo już nie pracuje i jestem na wychowawczym-bezpłatnym…
Jeśli ktoś by pokrył koszt to ja już wczesniej się zobowiązywałam, że mogę zrobić cegiełkową aukcję

Posted

Wysłałam Kasi nr konta żeby przelała na wyróżnienie. Aukcję zaraz wyróżnię. Kris, ja nie piszę, że nie pomagasz innym psom, ja tylko napisałam dlaczego nie zrobiłam wyróżnienia aukcji, bo mnie nie stać.

Jak dla mnie ta aukcja adopcyjna ma choćby jeden duży minus - nie widać wyraźnie o co w niej chodzi. To powinno być jak ogłoszenie w gazecie, mieć swój leading, a tego nie ma. Jest tylko masę linijek tekstu przez który trzeba się przebić żeby tak naprawdę wiedzieć o co chodzi.

Posted

Jak to dobrze, że Cyganek czuje sie lepiej. Choć trochę się martwię czy on może juz chodzić na spacerki?

Strasznie się zamieszalo z tym aukcjami, ale powiem tylko jako osoba też nowa, a wątek czytająca od początku, że po prostu brakuje tu głównodowodzącej. Kogoś kto podejmowałby decyzje. A tak to wszyscy chcą dobrze, a wysiłki się dublują.
Nic to, teraz już wyszliśmy na prostą.
Kris, to trzymaj rękę na pulsie z mediami, jakby co to alarmuj!

Jedno z pytań na które nadal nie ma odpwoiedzi, a tez jest co jakiś czas podnoszone - co z policją? Wysylamy skarge? Prawnik, który zaoferował pomoc, pomoże? Jak to wygląda?

Posted

[quote name='__Lara']Wysłałam Kasi nr konta żeby przelała na wyróżnienie. Aukcję zaraz wyróżnię. Kris, ja nie piszę, że nie pomagasz innym psom, ja tylko napisałam dlaczego nie zrobiłam wyróżnienia aukcji, bo mnie nie stać.

Jak dla mnie ta aukcja adopcyjna ma choćby jeden duży minus - nie widać wyraźnie o co w niej chodzi. To powinno być jak ogłoszenie w gazecie, mieć swój leading, a tego nie ma. Jest tylko masę linijek tekstu przez który trzeba się przebić żeby tak naprawdę wiedzieć o co chodzi.[/quote]

Dobra tu masz akurat racje z tym przebiciem sie przez tekst ale w tej aukcji sa zdjecia rzucajace sie w oczy, ktore robia wrazenie smutne niestety i tak ma byc - bo ludzie najpierw patrza na zdjecia

Posted

[quote name='__Lara']Aukcja jest już wyróżniona. Nie wiem dlaczego ale jak chce zrobić zmiany w aukcji to mi cały tekst znika :-( a chciałam dopisać z dzisiaj jak jest z pieskiem.[/quote]

Bo ktos juz kupil cegielki wiec automatycznie aukcja znika, zrob dopisek, przejdz na nastepna strone i wtedy zobaczysz ze aukcja pojawi sie w calosci z dopiskiem pod kreska:razz:
Jakie dalas wyroznienie? za 29 czy 99?

Posted

[quote name='irenaka']Tak bym chciała gorąco prosić w imieniu Cyganka o zgodę, może warto?
Nie unośmy się, bo w ten sposób tylko naszą złość kierujemy na złe tory.
Złość może dodawać energii ale np. przeciwko byłemu "pańciowi" :diabloti:
Jakby czytał to miałby radochę:shake:[/quote]

Ja jestem za, chcialam dobrze, Kris stanal w mojej obronie jak to facet zreszta to mu sie dostalo:mad: Najwazniejsze zeby dobrac sie do d..y temu bydlakowi ktory nawet nie zdaje sobie pewnie sprawy co sie dzieje z psem

Posted

Ale dobre wieści o Cyganku, ten psiak jest niesamowity! :loveu:
Tyle wycierpiał a ma siłę walczyć i okazywać pozytywne uczucia ludziom :loveu::loveu:

A co do tego całego zamieszania to wszyscy piszą coś pod wpływem emocji, bo samo przez się to rozumie i ta sytuacja to wymusiła. Każdy chce pomóc, ale ktoś "dowodzący" rzeczywiście by się przydał, ktoś kto będzie podejmował większość decyzji. Ja myślę, że najlepiej gdyby to była jakaś cioteczka z Rzeszowa, która ma bezpośredni kontakt z Cygankiem...;)

A te skaczące posty są okropne:angryy:

Posted

[quote name='Paulina_mickey']

A co do tego całego zamieszania to wszyscy piszą coś pod wpływem emocji, bo samo przez się to rozumie i ta sytuacja to wymusiła. Każdy chce pomóc, ale ktoś "dowodzący" rzeczywiście by się przydał, ktoś kto będzie podejmował większość decyzji. Ja myślę, że najlepiej gdyby to była jakaś cioteczka z Rzeszowa, która ma bezpośredni kontakt z Cygankiem...;)

A te skaczące posty są okropne:angryy:[/quote]

Mamy wspolny cel a to najwazniejsze

Posted

[quote name='elik'][B][COLOR=purple]Czy nie sądzicie, że w aukcji cegełkowej należałoby dopisać, żeby wpłacający podawali nick z dogo ?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]Np: [/COLOR][COLOR=darkgreen]anabela dla Cyganka[/COLOR][/B][/QUOTE]

ale przecież nie wszyscy są z dogo...

Posted

[quote name='elik'][B][COLOR=purple]Czy nie sądzicie, że w aukcji cegełkowej należałoby dopisać, żeby wpłacający podawali nick z dogo ?[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#800080]Np: [/COLOR][COLOR=darkgreen]anabela dla Cyganka[/COLOR][/B][/quote]
a po co z dogo? wystarczy z allegro!