Jump to content
Dogomania

Kraków - 2 staruszki oddane, bo właściciel idzie do szpitala ...MAJĄ DOM - RAZEM ;)

Recommended Posts

• Replies 105
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

co wiadomo o psiakach? były w domku?, na podwórku?, jak reagują na psy i koty? hałaśliwe czy takie dwa spokojne smutaski?

jakich warunków im potrzeba?

Posted

:shake::shake: niee wlasnie nie, dodaje zawsze do moich zwierzakow, juz probowalam sie w tym rozeznac ale nadal nie wiem jak dodac do dzialu "do adopcji"
jak sie loguje na siebie i dodaje zwierzaka to nie ma tam zadnej opcji zeby go dodac do adopcji
szukalam gdzie indziej i nie znalazlam :shake::shake: jakies wskazowki? bardzo prosze

Posted

[quote name='kanna']co wiadomo o psiakach? były w domku?, na podwórku?, jak reagują na psy i koty? hałaśliwe czy takie dwa spokojne smutaski?

jakich warunków im potrzeba?[/quote]

kto moglby napisac cos wiecej o pieskach?

Posted

[quote name='j3nny']:shake::shake: niee wlasnie nie, dodaje zawsze do moich zwierzakow, juz probowalam sie w tym rozeznac ale nadal nie wiem jak dodac do dzialu "do adopcji"
jak sie loguje na siebie i dodaje zwierzaka to nie ma tam zadnej opcji zeby go dodac do adopcji
szukalam gdzie indziej i nie znalazlam :shake::shake: jakies wskazowki? bardzo prosze[/quote]

Musisz chyba założyć sobie nowe konto z innym adresem mailowym i przy rejestracji zapisać się chyba jako wolontariusz czy organizacja

Jeśłi możesz to wklej link do tego, co dodałaś, a ja dodam do tego działu o adopcjach

Posted

[quote name='fizia']Musisz chyba założyć sobie nowe konto z innym adresem mailowym i przy rejestracji zapisać się chyba jako wolontariusz czy organizacja

Jeśłi możesz to wklej link do tego, co dodałaś, a ja dodam do tego działu o adopcjach

to wszystko moze tlumaczy, sprobuje sie zarejestrowac od nowa
tutaj sa dodane psiaki:

Wincent: Wincent - Zwierzaki - cafeanimal.pl
Rodzenstwo: Psie rodzeństwo - Zwierzaki - cafeanimal.pl
Azyl: Azyl - Zwierzaki - cafeanimal.pl

dam znac czy mi sie udalo to zrobic tak jak trzeba
dziekuje bardzo!:multi:

edit: juz zlapalam o co chodzi, zarejestrowalam sie jako fundacja i dziala tak jak trzeba :)

Posted

[quote name='j3nny']kto moglby napisac cos wiecej o pieskach?[/quote]
Kasiu ,suczka Nuka ma guzy na listwie mlecznej i jest niesterylizowana ,piesek nie moze byc kastrowany tez zewzgledu na wiek wiec nie moga byc razem na suczkach.Nietsty w warunkach schroniskowych operacja guzów u suczki z chorym srecem odpada (tak tez bylo w przypadku jamniczki)
Znalazlam im domek tymczasowy i pojada tam w czwartek ale niestety nie stac mnie na zrobienie im operacji,tym bardziej ze trzeba tez wincentowi robic szybko zabieg usuniecia zebow i czyszczenia bo ma stan zapalny to juz na dzien dzisiejszy 200 zł ,ktorych tez nie mam.:shake:

Posted

jak w końcu znajdę pracę, to coś dorzucę... na razie pustka w portfelu :oops:

strasznie mi żal tych bidulków, to musi być dla nich straszne... szkoda, że mieszkam z teściami :shake: gdyby nie to, wzięłabym je

Posted

[quote name='kanna']i co słychać u staruszków?:???:[/quote]
Wczoraj pojechaly na dt
Koko ma przepukline i zle wyniki krwi .Ma uszkodzona watrobe.W sobote Klaudia podejdzie z nim do weta czy mozna ta przepukline operowac i czy wogole mozna w jego wieku i z uszxkodzona watroba cos zrobic .Dotego mamy jeden problem ,nawet jak jakis wet sie tego podejmie nie mamy kasy. W tej chwili wszystko poszlo na operacje pekinki,jutro ma operacje Wincent .Nie ma chetnych zeby sie zzucili na operacje przynajmniej jednego staruszka.Nuka tez nie jest calkiem zdrowa ,jest nie wysterylizowana i ma guzy na sutkach.:shake:

Posted

Koko jest po wizycie u wet.musi byc natychmiast operowany bo bardzo cierpi ,a dotego grozi mu zakazenie organizmu odchodami po gdzies zrobila sie przez ta przepukline dziura ,z ktorej do organizmu przedostaje sie kal.Wet mu wyczyscil te resztki kalu i mowi ze dlatego nie moze sie oproznic i bardzo go to boli.Coprawda operacja to tez ryzyko w jego wieku i jego zlych wynikch krwi ale nie mozemy pozwolic psiakowi cierpie.Po kosztach zabieg okolo 400 zl ( w tym obowiazkowo kastracja)
Dlatego tez poprosilam o pomoc pania prezes Tozu ,ktora mimo dlugu i ilosci psiakow pod ich opieka zgodzila sie pokryc koszty zabiegu Koko ,natomiast musimy uzbierac na operacje i sterylke Nuki.
Bardzo prosze o pomoc.

Posted

Dzisiaj z Kasia wyprowadzilismy ze szpitala pieska identycznego jak Nuka ale wielkoscia jak Koko ,myslalam ze zamienili jej brata bo 100 razy do niej podobniejszy i tez ma 12 lat ale Malgosia powiedzila ze byla swiadkiem jak tego pieska przyprowadzil facet,.ma on guza jader wiec stal sie niepotrzebny,bida straszna.:shake:

Posted

to prawda, jest bardzo podobny, mam jego zdjęcia i niedługo wstawię

ale co gorsza, on jest przerażony. trzęsie się jak osika. po prostu nie można go tak zostawić. może ktoś lubi takie szorstkowłose psiaki?