Rybc!a Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Gdy do schroniska trafia pies bezdomny, który nigdy nie miał swojego domu, z czasem wydaje się być szczęśliwy. Traci co prawda wolność, ale zyskuje ciepłą budę i zawsze pełną miskę. Gdy do schroniska trafia pies, który był maltretowany przez swojego właściciela, z dala od swego oprawcy zyskuje spokój. A co zyskuje taki pies jak Red? Red, który miał dom, swoje miejsce na kanapie przy ukochanym panu, pełną miskę, zabawki, spokój? Co zyskał Red?... Spójrz w jego oczy… Znajdziesz w nich odpowiedź na to pytanie… Red stał się ofiarą ludzi, którzy zwierzęta traktują jak zabawki. Zabawki, które dopóki są nowe, ładne - cieszą, gdy się znudzą - trafiają w kąt… Jak bardzo Red chciałby trafić tylko w kąt… Jak bardzo… Niestety, gdy podrosł, gdy przestał być tak uroczy i zabawny, gdy przestał ślicznie przekrzywiać główkę… trafił do schroniska… Do schroniska, w którym nie zyskał NIC… Czy to możliwe, by okrutny los się odmienił? Odmienił się i tym razem dał prezent Redowi? Właśnie jej - samotnemu, odrzuconemu, zwykłemu kundelkowi?... Czy to możliwe, by los dał mu prezent, o jakim marzy każdy bezdomny, samotny, odrzucony, zwykły kundelek?… By dał mu prezent, jakim jest… dom?… Jeśli możesz podarować Redowi taki prezent… Jeśli możesz podarować mu kawałek podłogi w swoim domu… Jeśli możesz dać mu miejsce w swoim sercu… Jeśli możesz oddać mu siebie do kochania… Bezdomny Red czeka… Red jest młodym, około 2-3 letnim psem. Dzieli boks ze znacznie większymi i dominującymi go samcami. Widać, że jest ' domowym psiakiem ' . Gdy wolontariusze wyłożyli koce w boksach, Red od razu się na nim położył, wtulił. Bardzo mu tego brakuje. Kontakt: GG 5722414 email [email protected] GSM 691- 364- 660 Quote
Valeur248 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Tak skromnie wygląda na tym ostatnim zdjęciu. Quote
Valeur248 Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Jaki biedak, skulony w zimnym boksie. Serce się ściska:-( Quote
Vitka Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Red został dziś przeniesiony do boksu nr 1 ! :multi: Tam będzie miał wspaniale i może w końcu ktoś go zobaczy :loveu: Quote
Avaloth Posted February 4, 2009 Posted February 4, 2009 [url=http://www.adopcje.org/adopcja24374.html]Psy do adopcji - koty do adopcji - zwierz Quote
Valeur248 Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Szybko domek dla naszego czekoladowego noska:loveu: Quote
kordonia Posted March 4, 2009 Posted March 4, 2009 Red siedzie sobie w boskie, pilnuje swojej budy, jest niedostępny i warczacy. Postanowiłąm go obłaskawić- wypuściłam go do przedsionka w psiarni i dawałam mu jedzonko. I gadałam, dużo gadałam. PO kilkudzieisęciiu moinutach podchodził już do mnie,a le cały czas dostawał białej gorączki na widok obroży, która chciałam mu założyć. W końcyu pdstępem założyłam mu na szyje pętle, i już wtedy wszystko między nami zaczęło się ukłądac :lol: Red biegał na smyczy, szalał, i w końcu dawał już zrobić ze sobą wszysyko, oczywiscie zaożyć obrożę też :smile: Jak założyłąm obróżkę, to poslziśmy z lonżą końską 12-metrową. I on szalał, boiegał za kijkiem,przynosił mi, śmiał się :smile: Już nie miał zmartwionego czółka, już mnie kochał, a ja jego: Quote
Rybc!a Posted March 5, 2009 Author Posted March 5, 2009 Zrobiłam Redzikowi ogłoszenie na kupsprzedaj, alegratka i portel :) Quote
kordonia Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Uwielbiam :smile: Znów nie chciał dać zapiąć sobie smyczy w boksie, ale poza boksem kochaaaa, kochaaaa, kochaaa :smile: Wszystkich, a najbardziej Linde. Szkoda,z e Rybci dziś nie bedzie na forum, bo ma zdjecia, jak Red wskakuje na kolana pracownikom w pokoju socjalnym, jak liże ich po twarzach :smile: Quote
kordonia Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Red, za sprawą Rybci, wygrzewa w tej chwili ciałko w pościeli u swojej nowej rodzinki w Olsztynie :D Quote
Olusia Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Wow, super :D Oby mu się dobrze powodziło w nowym domku! :multi: Quote
Recommended Posts