Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
ke? Jak zapewniasz psu ruch i zajęcie to miejsce gdzie śpi - na dworzu czy w domu nie gra roli. :roll:

No tak, ale porownalam sytuacje do sytuacji jaka jest niedaleko mnie. Ale pozniej o tym dokladniej napisze, bo teraz trza glosowac na Karine :diabloti:

Guest Agata_B
Posted

Nie rozumiem po co ta zbędna dyskusja :crazyeye:
Psy są na dworze, bo nie lubią przebywać w domu, dobrze się czują na dworze, nie cierpią, więc W CZYM PROBLEM?
Maja kontakt z człowiekiem + spacery + nie nudzą się, bo są dwa.. :roll:

Wracając do tematu:
Tak, pieski mogą życ w zgodzie :) Skoro owczarki sa przyjazne, to nie widzę przeszkód, musisz tylko uważać żeby podczas zabawy te większe nie zrobiły coś yorkowi.
Na forum jest kilka osób, które mają większe psy i yorka i nie mają problemów :) (między innymi: rotweiler x york, rotweiler x york, amstaff x york, amstafy dwa x york, nowofundland x york) ;);)

Posted

Agata_B napisał(a):

Na forum jest kilka osób, które mają większe psy i yorka i nie mają problemów :) (między innymi: rotweiler x york, rotweiler x york, amstaff x york, amstafy dwa x york, nowofundland x york) ;);)

Nowofundland i york muszą wyglądać ciekawie razem;).

Posted

ke? Jak zapewniasz psu ruch i zajęcie to miejsce gdzie śpi - na dworzu czy w domu nie gra roli. :roll:

Powiedz to mojemu tybetanowi... :eviltong: Niektóre psy jeżeli mają wybór wolą przebywać na polu (dworze) obojętnie ile ruchu mają zapewnione ;]

Ja nie mam małego psa, ale w lecie często jeździliśmy do naszego domu letniskowego ze znajomymi którzy mają jamnika. Suczka ok 10kg, mój pies 50kg. Dogadują się bardzo fajnie, mój pies jest delikatny w stosunku do mniejszej koleżanki, broni jej ale jak trzeba , to ja potrafi nieźle opieprzyć - ale to też robi delikatnie ;) Mojego psa od małego uczyłam delikatności w zabawach z mniejszymi psami. Jeżeli Twoje psy nie miały styczności z takimi maluchami to po prostu trzeba będzie uważać podczas zabaw, nadzorować je i nauczyć owczarki, jak mają się obchodzić z maluchem ;)

Posted

Sasni czytanie ze zrozumieniem dużo daje;) nie napisałam żeby pakować wszystkie psy do bloku, ale że praktycznie każda rasa (z kaukazem czy cao byłabym ostrożna;)) można mieszkać w bloku jeżeli zapewnimy psu ruch i zajęcie tak że w domu będzie spał i jadł.

• 1 month later...
Posted

A moje pieski są w domku i nigdy bym nie dała ich na dwór:-(
Hekate (niby wilczurka)była bezdomna...a teraz ma dom i ciplutkie łóżko.Nie ma znaczenia czy to duży pies czu york.Chociaż wiadomo,że york na podwórku by nie wytrzymał bo zabardzo chorowite sa te psiaki:/

Znajoma ma jamnika mieszka na dworze i dostaje szału jak na chwile jest w domu..skacze na drzwi i tak długo drapie aż go wypuszczą:crazyeye:
A pies ze schroniska wzięty.Więc nie koniecznie te pieski nie muszą być nieszczęśliwe!Najważniejsze to to ,że nie są na łańcuchu bo za takie coś:mad: Mogą sobie biegać i robić co chcą.

A teraz odpowiedz:
Ja mam tą Hekate i 5 yorków nie ma problemu.A Hekate też była pierwsza a później one.Same suczki i się nigdy jeszcze nie pogryzły:]]]