Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 439
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Warszawa to jeszcze pół biedy, jak coś to będzie można zostawić u hodowczyni Desi :)
Gorzej będzie własnie z Łodzią, bo tam wybieramy się na dwa dni..
W sumie to nawet szkoda by mi było ją zostawiać samą..
Iza dzięki za zaoferowanie się ;)
Napewno kiedyś z tego skorzystamy hihi ;)

Posted

[quote name='Esotiq']Warszawa to jeszcze pół biedy, jak coś to będzie można zostawić u hodowczyni Desi :)
Gorzej będzie własnie z Łodzią, bo tam wybieramy się na dwa dni..
W sumie to nawet szkoda by mi było ją zostawiać samą..
Iza dzięki za zaoferowanie się ;)
Napewno kiedyś z tego skorzystamy hihi ;)[/quote]

Ja do Łodzi nie wybieram się na pewno, także wiesz :razz:
Jak coś kontakt do mnie masz :eviltong:

Posted

Halo halo wrocilismy...

Dziekujemy wszystkim za gratulacje...to dla nas byla bardzo udawna wystawa

[SIZE=4][COLOR=Red]DARK SIDE Tak Wiele Milosci CAC / CACIB / BoB / BoG[/COLOR][/SIZE]

Pozdrawiamy goraco oraz gratulujemy za sukcesy wszystkim innym.

Piotr...Puppiś bomba! Gratulacje

Posted

[quote name='aneta...i..bouvier']:mad:tia.........a kto narzekał przed wejsciem na ring no moze troszki wczesniej hmmmmmmmm kurcze

ale naprawde serdeczne gratulacje dla psa mordercy buahahhahah zabijającego uśmiechem :loveu:[/quote]

Anetko...dziękujemy :*

Posted

[quote name='blaira']Halo halo wrocilismy...

[SIZE=4][COLOR=Red]DARK SIDE Tak Wiele Milosci CAC / CACIB / BoB / BoG[/COLOR][/SIZE]

[/quote]
A kto was tak ładnie dopingował no przyznaj się...:cool3:
Dla nas wystawa również udana... moja Szarlotka dostała 3 CACIBa z 3 kraju w wieku 18m....:multi:

Za to skompromitował się baaaardzo związek Białostocki...
W katalogu sędzia Denis Kuzlej widniał jako Bułgar !!!
Na finałach oceniał chyba ze 3 konkurencje i za każdym razem Pan prowadzący podkreślał "Z BUŁGARII/FROM BULGARIA" chyba każdy wie ze jest to przewodniczący Słoweńskiego Związku Kynologicznego...a już na pewno organizator wystawy... który zaprasza sędziego... dla mnie to farsa...

Posted

Gratulacje dla wszystkich :multi:

[quote name='kasia_frodo']czy ma ktoś z Was zdjęcie BISa? :razz:[/quote]

Ja mam, ale jakością nie grzeszy :cool3:
[IMG]http://i568.photobucket.com/albums/ss124/agaciaaas/Wystawa/Obraz147.jpg[/IMG]

[quote name='Kika9004']Nie ma nikt zdjęć owczarków niemieckich :( ?[/quote]

Ja mam kilka, ale musisz na nie trochę poczekać ;)

Posted

[quote name='kasia_frodo']czy ma ktoś z Was zdjęcie BISa? :razz:[/quote]

cd wybory BIS
[IMG]http://i339.photobucket.com/albums/n453/plinka111/wystawy/DSC06901.jpg[/IMG]

BIS
[IMG]http://i339.photobucket.com/albums/n453/plinka111/wystawy/DSC06905.jpg[/IMG]

[IMG]http://i339.photobucket.com/albums/n453/plinka111/wystawy/DSC06908.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Gracjana']
Za to [B]skompromitował[/B] się baaaardzo związek Białostocki...
W katalogu sędzia Denis Kuzlej widniał jako Bułgar !!!
Na finałach oceniał chyba ze 3 konkurencje i za każdym razem Pan prowadzący podkreślał "Z BUŁGARII/FROM BULGARIA" [U]chyba każdy wie ze jest to przewodniczący Słoweńskiego Związku Kynologicznego[/U]...a już na pewno organizator wystawy... który zaprasza sędziego... [B]dla mnie to farsa[/B]...[/quote]

Przed krytyką powinno się sprawdzić, czy nic się nie zmieniło. Organizatorzy orientują się kogo i skąd zapraszają. Na stronie Slowenii Pana Kuzleja nie ma:
[URL]http://www.kinoloska-zveza.si/en/organi/upravni-odbor/[/URL]
Na stronie bułgarskiej w zakładce sędziowie:
[url=http://www.brfk.org/en/sadii.php?said=215]Bulgarian republican federation of cynology[/url]
Najpierw należy się w 100% upewnić, a nawet zwrócić się z pytaniem do organizatorów, a następnie wystąpić z tego typu krytyką.
Z wyżej wymienionych przeze mnie stron można jednak wywnioskować, że sytuacja się zmieniła. Zresztą myślę, że sam sędzia zwróciłby uwagę gdyby było inaczej skoro i po angielsku podawano tą informację ;).

Ja ze swojej strony chcę pogratulować oddziałowi kolejnej fajnej wystawy :multi: i cieszę się, że miałam okazję pojechać ;)

Posted

[quote name='Błyskotka']Ma ktoś fotkę z BOG 5 grupy ?[/quote]

Jak się Związek Białostocki nie obrazi "za farsę i brak kompetencji" :diabloti:to zdjęcia z wszystkich finałów będą niedługo na naszej stronie....:eviltong:

Posted

[quote name='Canaveral-staff']a ja chciałam bardzo sedecznie pogratulować
ZŁOŚNICY i Jej pięknej suni ukończenia Młodzieżowego Championatu:multi::multi::multi:
BRAILI - super psa CESTA i wspaniałych osiągnieć
CWC,CACIB,NDPwR,BOB - piesek na prawdę zrobił nie tylko na mnie ogromne wrażenie a przywitał się ze mną jak z dobrą znajomą:multi::multi:hodowli WEJHERSTAF za piękny występ suni w klasie młodzieży
ukończenia Młodzieżowego Championatu i tytułu Najlepszego Juniora w Rasie

hodowli LORDETTE - Sebastian Gratuluję R.CAIBa po interku :multi::multi:
ASIACZKU - Twoje psiaki poszalały - takie sukcesy w jeden dzień
:multi::multi::multi:GRATULUJĘ:multi::multi::multi:[/quote]
Ja równiez gratuluję i dziękuję jednocześnie.

[quote name='aniaDark']To ja zacznę od podziękowań i gratulacji dla Złośnicy.
Jeszcze raz gratuluję Wam ukończenia Młodzieżowego Championa Polski (i zdania nie zmienię, że Uzi to piękna oraz super sympatyczna dziewczynka i strasznie przymilna, i towarzyska, a jej posłuszeństwo wzbudziło we mnie podziw - od teraz zupełnie nie rozumiem, dlaczego ludzie tak demonizują tą rasę) :multi: :multi: :multi:
To teraz się pochwalę :lol:
Moja Lalunia wczoraj:
[B][SIZE=3][COLOR=DarkOrange]Zwycięstwo Młodzieży (w konkurecji 6 suczek) i Najlepszy Junior w Rasie[/COLOR] = [COLOR=Red]Młodzieżowy Champion Polski[/COLOR][/SIZE][/B] :multi: :multi: :multi:[/quote]
Asiaczki tez gratuluja!

[quote name='blaira']Halo halo wrocilismy...
Pozdrawiamy goraco oraz gratulujemy za sukcesy wszystkim innym.
Piotr...Puppiś bomba! Gratulacje[/quote]
Asiaczki trzymały kciuki i ciesza się razem z Wami!

Pzdr.

Posted

[quote name='Matagi']Jak się Związek Białostocki nie obrazi "za farsę i brak kompetencji" :diabloti:to zdjęcia z wszystkich finałów będą niedługo na naszej stronie....:eviltong:[/quote]
No właśnie...:cool1:
Oj, kogoś poniosły emocje...

A ja chciałam napisac kilka miłych słów pod adresem O/Białystok.
Na ringu przygotowawczym czekają Pary hodowlane. Spiker wywołuje sędzinę z Łotwy. Kilkakrotnie. Sędzina gdzie się "zawieruszyła" a może jeszcze była na ringu. Nie wiemy. W każdym bądź razie nie było jej wtedy przy stolikach sędziowskich.

Po chwili decyzja Przewodniczącego O/Białystok - oceny najpiekniejszych Par hodowlanych ma dokonać właśnie p. sędzia Denis KUZELJ z Bułgarii. I bez zbędnego oczekiwania, przez szacunek dla nas, wystawców, sędziów, publiczności - sędziowania potoczyło się bardzo sprawnie. Brawo za refleks dla Pana Przewodniczącego i super decyzję!

Edit.
Dla nas zmiana sędziego w tej konkurencji finałowej okazała się... strzałem w dziesiątkę", bo zajęliśmy I miejsce...:lol:

Pzdr.

Posted

[quote name='Różyczka']Przed krytyką powinno się sprawdzić, czy nic się nie zmieniło. Organizatorzy orientują się kogo i skąd zapraszają. Na stronie Slowenii Pana Kuzleja nie ma:
[URL]http://www.kinoloska-zveza.si/en/organi/upravni-odbor/[/URL]
Na stronie bułgarskiej w zakładce sędziowie:
[URL="http://www.brfk.org/en/sadii.php?said=215"]Bulgarian republican federation of cynology[/URL]
Najpierw należy się w 100% upewnić, a nawet zwrócić się z pytaniem do organizatorów, a następnie wystąpić z tego typu krytyką.
Z wyżej wymienionych przeze mnie stron można jednak wywnioskować, że sytuacja się zmieniła.[/quote]

Ciekawi mnie dlaczego w związku z tym na stronie swiatowki dalej widnieje jako Słoweniec...??

Posted

[quote name='Gracjana']Ciekawi mnie dlaczego w związku z tym na stronie swiatowki dalej widnieje jako Słoweniec...??[/quote]
Jeszcze nie wszędzie to poprawili być może przez zwykłe nie dopatrzenie.

Na głównej stronie w zakładce sędziowie jest Bułgar:
[URL="http://www.worlddogshow2009.com/index.php?id=427"]World Dog Show 2009: Rozhodcovia[/URL]
w szczegółowej I i IX grupy jeszcze jako Słoweniec.
Może w natłoku zajęć nie zwrócono uwagi, że są jakieś drobne nieścisłości bądź literówki skoro nazwisko się zgadza i rasa jest przypisana, a sama postać jest znana jako sędzia bez względu na aktualny adres zamieszkania.
Wystawa jeszcze się nie odbyła, więc w katalogu i przy zapowiedziach prawdopodobnie będzie już w porządku ;).
Nie jest to jednak winą oddziału w Białymstoku, że nie wszystkie obsady mają ten fakt w pełni uwzględniony :roll:.
W wykazie sędziów na stronie sloweńskiej nie ma tego Pana, a na bułgarskiej tak.

Zresztą według mnie nie jest to, aż tak istotne żeby oddział z tego powodu krytykować.

Posted

plinka, dziękuję za śliczne fotki Guinnessa w bardzo trudnych warunkach... Czy mogę przekleić na terierowe forum i posłać do jego współwłaścicielek/hodowczyń?