psiama Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='NaamahsChild'][B]halbinko[/B], proponowałabym, żeby ktoś udał się tam na wizytę przedaopcyjną wraz z psiakiem - albo szczeniorem albo po prostu małym, lubiącym dzieci stworzeniem - ważne jest, by zaobserwować jak dziecko reaguje na obecność psa, jak rodzice współpracują w tym momencie ze swoją pociechą. Raz byłam na wizycie przedadocyjnej Very do domku z dzieckiem, które miało 10 miesięcy - ponieważ temat był dyskusyjny, a wątpliwości tysiące, udałam się tam z Blanche. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Chłopczyk bardzo delikatnie i z zafascynowaniem obchodził się z sunią, widać było, że rodzicie uczyli go subtelności i miłości do zwierząt. Od tamtego czasu minęło już dobrych kilka miesięcy i problemów nie było żadnych. Zgadzam się z pixie, że maluch w potencjalnym domku jest sprawą dyskusyjną, ale jestem też zdania, że powinno się mu dać szansę - o ile Pani nadal będzie zainteresowana.[/quote] Zgadzam się w całej rozciągłości z opinia doświadczonego przedmówcy :p Quote
psiama Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Formica ..., w ogóle wszystkie ciotki obzwierzęcone po sufit, kiedy Wy znajdujecie czas na to wszystko :p Ja mam obecnie 14-kilową suńcię, do niedawna była jeszcze kochana staruszka juz za TM, dwie kocie pieknosci no i ludzka rodzinke (córcię i meża) i zazwyczaj wieczorem paaaaaaaaaadam na gebulę :roll: Jak w ogóle stan mAluniej obecnie ?. Czy jeszcze cos doskwiera czy jest już kłębuszkiem cudnego zdrowego zwierzaczka :cool3: Quote
halbina Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Kłębuszek ma sie dobrze... bardzo dobrze... jest zdrowa jak koń! żarłoczna jak wilk, rozrabia jak pijany zając... skacze jak kangurek, a rozpacza jak trąby jerychońskie... :evil_lol: W chwili obecnej mAlutka śpi jak suseł w pontonie pełnym skarbów wywleczonych skąd sie tylko dało... głównie z kosza na śmieci... uprzedzam, że w naszym koszu na śmieci są głównie puszki i opakowania papierowe oraz plastikowe... Miś widoczny na niektórych zdjęciach został brutalnie rozszarpany i pozbawiony wnetrzności... Quote
maggie1971 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Niezły łobuziak z niej rośnie, a właściwie już wyrósł:evil_lol: Quote
halbina Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 [quote name='maggie1971']Niezły łobuziak z niej rośnie, a właściwie już wyrósł:evil_lol:[/quote] ale co też Ty piszesz... spójrz do własnego podpisu, Magdo... czy ten aniołek wygląda na łobuziaka?... te oczęta... [URL="http://tiny.pl/v41g"][IMG]http://images33.fotosik.pl/456/03488b99e1fc16e8.jpg[/IMG][/URL] Quote
maggie1971 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 No tak te oczęta są rozbrajające:loveu:, przepraszam za to pomówienie:diabloti: Quote
Formica Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Czy te oczy mogą kłamać... ? Dobrze, że się wycofałaś z pomówienia, bo Halbinka w niektórych sytuacjach potrafi być równie niewinna jak jej mAlutka. :diabloti: [B]Psiama [/B]Z tym czasem to jest, tak, że go zawsze brakuje. Ale czy ja mam tymczasów pięć sztuk czy jednego, czasu i tak brakuje, więc różnica żadna, a zwierzakom pomagam :lol: Quote
halbina Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 :question::???::hmmmm::nono::no-no-no::obrazic::agrue::krach::madgo::bad-word::onfire::stormy-sad::-x Quote
kuba123 Posted March 11, 2009 Posted March 11, 2009 Jak "przywleczono" mi do domu Tanię miała ok 10 tygodni, a moje córki 4 lata i rok i szczerze mówiąc, nie miałam oporów przed zostawieniem "biedusi" w domu. Nie obyło się bez zadrapań, uszczypnięć i "gryzków". Starsza córeczka szła do przedszkola, a młodsza do wózka i z psem na spacerek. Tania chyba trochę przebywała na ulicy, bo była bardzo wychudzona i bała się wszystkiego. Na spacerach załatwiała się i szybko wskakiwała do koszyka w wózku i tak wyglądały jej wędrówki po mieście. Weronika w wózku na górze, a sunia w koszyku pod wózkiem i powiem szczerze ,że nie mam do dziś problemu z psem, a dzieci szybko nauczyły się ,że pies to nie zabawka i nie należy mu robić krzywdy. Quote
jolek68 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 najlepszym kumplem do zabaw dla mojego prawie 5 letniego(obecnie) synka był nasz sh (zaginiony niestety :-() to co oni obaj wyprawiali :crazyeye: często nie wiedziałam na którego bardziej się mam złościć :mad: obaj jak przegięli, uskarżali mi się po swojemu jeden na drugiego :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
MartynaP Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 czytałam ostatnio ze jak dziecko sie z psem wychowuje to nie bedzie mialo alergi na sierść :lol: Quote
ice_t Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='halbina']:question::???::hmmmm::nono::no-no-no::obrazic::agrue::krach::madgo::bad-word::onfire::stormy-sad::-x[/quote] Halbinko a cóż to za potok złości ???? Quote
Kate_21 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='MartynaP']czytałam ostatnio ze jak dziecko sie z psem wychowuje to nie bedzie mialo alergi na sierść :lol:[/quote] A można wiedzieć gdzie to czytałaś? Mogłabyś podrzucić link? Bo, wiesz w takim razie chciałabym złożyć reklamację tylko nie wiem do kogo?! Od małego wychowuję się ze zwierzętami różnego rodzaju. Od 10 lat mam alergię na wszelkiego rodzaju sierściuchy. A trzy miesiące temu zdiagnozowano u mnie astmę. Gdyby nie to, że jestem już pełnoletnia mój alergolog pozbawiłby praw rodzicielskich moją mamę. Bo wciąż przebywam w otoczeniu zwierząt i ku wściekłości alergologa śpię z nimi! Więc jaki z tego morał? Moim zdaniem nie ma reguły na alergię. Jedne zwierzęta wydzielają większy alergen a inne mniejszy. Alergia to choroba cywilizacyjna. Quote
halbina Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 co do wybuchu złości... to taki wirtualny on jest... na żywo nie wybucham, jestem flegmatykiem... i albo się zamykam w sobie, odsuwam od ludzi, albo co najwyżej jestem złośliwa, sarkastyczna... mAlutka ma się dobrze i jest już gotowa pójść do swojego wymarzonego domku... ma, dzięki DG32, dość sporo ogłoszeń, ale telefon coś milczy... może postawiłam za wysoko poprzeczkę... a moze to dlatego, że na ma allegro i ogłoszeń na cafeanimal?... :roll: Quote
betel Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Allegro moge jej zrobić jeśli chcesz. Daj tylko znać. Quote
DG32 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Wrzuciłam na [URL="http://zwierzaki.cafeanimal.pl/Alutka,16793"]cafeanimal[/URL]. Quote
selenicereus Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 Na cafeanimal mAlutka sąsiaduje z moją tymczasowiczką Mysią. Niech się dziewczyny międzygatunkowo wspierają w drodze do nowego domu. Quote
halbina Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 [quote name='betel']Allegro moge jej zrobić jeśli chcesz. Daj tylko znać.[/quote] Allegro zrobi Formica, fundacyjne... ale bardzo dziękuję za gotowość!:loveu: A DG32 za cafeanimal :loveu:, niestety nasze konto niedostępne... ktoś zapomniał hasła... :roll: Quote
jolek68 Posted March 12, 2009 Posted March 12, 2009 wcale poprzeczka nie jest za wysoka halbinko ;) każdy domek ma szansę ale nie każdy może dostać psa :shake: nie dziwi mnie Twoje podejście bo wszystkie wiemy kim jesteś dla Alutki :loveu: Quote
Formica Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 [URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=581648770"]MAlutka na allegro[/URL] Mam nadzieję, że się nie pogniewacie za wykorzystanie części treści ogłoszenia z cafeanimal :oops: A co do cafeanimal, halbinko napisałam już do nich, może się w ten sposób uda odzyskać hasło. Quote
ice_t Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Myslę że poprzeczka nie jest za wysoko postawiona, bo po tym co mAlutka przeszła dom musi byc wybramy najlepszy z mozliwych Quote
shirrrapeira Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 Jaka piekna malutka... Niech znajdzie najlepszy dom. Quote
betel Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 No to życzę, jak najszybciej ,domku superaśnego;) Quote
halbina Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 dzwoniła kolejna pani z Bytomia... :roll: Maggie1971 byłą świadkiem, jak obecnie rozmawiam z potencjalnymi domkami... :oops: chyba skutecznie zniechęcam... :oops: pani ma sie zastanowić i oddzwonić... Quote
Recommended Posts