Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='NaamahsChild'][B]halbinko[/B], proponowałabym, żeby ktoś udał się tam na wizytę przedaopcyjną wraz z psiakiem - albo szczeniorem albo po prostu małym, lubiącym dzieci stworzeniem - ważne jest, by zaobserwować jak dziecko reaguje na obecność psa, jak rodzice współpracują w tym momencie ze swoją pociechą.

Raz byłam na wizycie przedadocyjnej Very do domku z dzieckiem, które miało 10 miesięcy - ponieważ temat był dyskusyjny, a wątpliwości tysiące, udałam się tam z Blanche. Byłam bardzo pozytywnie zaskoczona! Chłopczyk bardzo delikatnie i z zafascynowaniem obchodził się z sunią, widać było, że rodzicie uczyli go subtelności i miłości do zwierząt.
Od tamtego czasu minęło już dobrych kilka miesięcy i problemów nie było żadnych.
Zgadzam się z pixie, że maluch w potencjalnym domku jest sprawą dyskusyjną, ale jestem też zdania, że powinno się mu dać szansę - o ile Pani nadal będzie zainteresowana.[/quote]

Zgadzam się w całej rozciągłości z opinia doświadczonego przedmówcy :p

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Formica ..., w ogóle wszystkie ciotki obzwierzęcone po sufit, kiedy Wy znajdujecie czas na to wszystko :p

Ja mam obecnie 14-kilową suńcię, do niedawna była jeszcze kochana staruszka juz za TM, dwie kocie pieknosci no i ludzka rodzinke (córcię i meża) i zazwyczaj wieczorem paaaaaaaaaadam na gebulę :roll:

Jak w ogóle stan mAluniej obecnie ?. Czy jeszcze cos doskwiera czy jest już kłębuszkiem cudnego zdrowego zwierzaczka :cool3:

Posted

Kłębuszek ma sie dobrze... bardzo dobrze... jest zdrowa jak koń! żarłoczna jak wilk, rozrabia jak pijany zając... skacze jak kangurek, a rozpacza jak trąby jerychońskie... :evil_lol:
W chwili obecnej mAlutka śpi jak suseł w pontonie pełnym skarbów wywleczonych skąd sie tylko dało... głównie z kosza na śmieci... uprzedzam, że w naszym koszu na śmieci są głównie puszki i opakowania papierowe oraz plastikowe...
Miś widoczny na niektórych zdjęciach został brutalnie rozszarpany i pozbawiony wnetrzności...

Posted

[quote name='maggie1971']Niezły łobuziak z niej rośnie, a właściwie już wyrósł:evil_lol:[/quote]

ale co też Ty piszesz... spójrz do własnego podpisu, Magdo...
czy ten aniołek wygląda na łobuziaka?... te oczęta...

[URL="http://tiny.pl/v41g"][IMG]http://images33.fotosik.pl/456/03488b99e1fc16e8.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Czy te oczy mogą kłamać... ?
Dobrze, że się wycofałaś z pomówienia, bo Halbinka w niektórych sytuacjach potrafi być równie niewinna jak jej mAlutka. :diabloti:

[B]Psiama [/B]Z tym czasem to jest, tak, że go zawsze brakuje. Ale czy ja mam tymczasów pięć sztuk czy jednego, czasu i tak brakuje, więc różnica żadna, a zwierzakom pomagam :lol:

Posted

Jak "przywleczono" mi do domu Tanię miała ok 10 tygodni, a moje córki 4 lata i rok i szczerze mówiąc, nie miałam oporów przed zostawieniem "biedusi" w domu. Nie obyło się bez zadrapań, uszczypnięć i "gryzków". Starsza córeczka szła do przedszkola, a młodsza do wózka i z psem na spacerek.
Tania chyba trochę przebywała na ulicy, bo była bardzo wychudzona i bała się wszystkiego. Na spacerach załatwiała się i szybko wskakiwała do koszyka w wózku i tak wyglądały jej wędrówki po mieście.
Weronika w wózku na górze, a sunia w koszyku pod wózkiem i powiem szczerze ,że nie mam do dziś problemu z psem, a dzieci szybko nauczyły się ,że pies to nie zabawka i nie należy mu robić krzywdy.

Posted

najlepszym kumplem do zabaw dla mojego prawie 5 letniego(obecnie) synka był nasz sh (zaginiony niestety :-() to co oni obaj wyprawiali :crazyeye: często nie wiedziałam na którego bardziej się mam złościć :mad: obaj jak przegięli, uskarżali mi się po swojemu jeden na drugiego :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='halbina']:question::???::hmmmm::nono::no-no-no::obrazic::agrue::krach::madgo::bad-word::onfire::stormy-sad::-x[/quote]
Halbinko a cóż to za potok złości ????

Posted

[quote name='MartynaP']czytałam ostatnio ze jak dziecko sie z psem wychowuje to nie bedzie mialo alergi na sierść :lol:[/quote]

A można wiedzieć gdzie to czytałaś?

Mogłabyś podrzucić link?

Bo, wiesz w takim razie chciałabym złożyć reklamację tylko nie wiem do kogo?!

Od małego wychowuję się ze zwierzętami różnego rodzaju.

Od 10 lat mam alergię na wszelkiego rodzaju sierściuchy.

A trzy miesiące temu zdiagnozowano u mnie astmę.

Gdyby nie to, że jestem już pełnoletnia mój alergolog pozbawiłby praw rodzicielskich moją mamę.

Bo wciąż przebywam w otoczeniu zwierząt i ku wściekłości alergologa śpię z nimi!

Więc jaki z tego morał?

Moim zdaniem nie ma reguły na alergię.

Jedne zwierzęta wydzielają większy alergen a inne mniejszy.

Alergia to choroba cywilizacyjna.

Posted

co do wybuchu złości... to taki wirtualny on jest... na żywo nie wybucham, jestem flegmatykiem... i albo się zamykam w sobie, odsuwam od ludzi, albo co najwyżej jestem złośliwa, sarkastyczna...

mAlutka ma się dobrze i jest już gotowa pójść do swojego wymarzonego domku... ma, dzięki DG32, dość sporo ogłoszeń, ale telefon coś milczy... może postawiłam za wysoko poprzeczkę... a moze to dlatego, że na ma allegro i ogłoszeń na cafeanimal?... :roll:

Posted

[quote name='betel']Allegro moge jej zrobić jeśli chcesz. Daj tylko znać.[/quote]

Allegro zrobi Formica, fundacyjne... ale bardzo dziękuję za gotowość!:loveu:
A DG32 za cafeanimal :loveu:, niestety nasze konto niedostępne... ktoś zapomniał hasła... :roll:

Posted

wcale poprzeczka nie jest za wysoka halbinko ;) każdy domek ma szansę ale nie każdy może dostać psa :shake: nie dziwi mnie Twoje podejście bo wszystkie wiemy kim jesteś dla Alutki :loveu:

Posted

[URL="http://www.allegro.pl/show_item.php?item=581648770"]MAlutka na allegro[/URL]

Mam nadzieję, że się nie pogniewacie za wykorzystanie części treści ogłoszenia z cafeanimal :oops:

A co do cafeanimal, halbinko napisałam już do nich, może się w ten sposób uda odzyskać hasło.

Posted

dzwoniła kolejna pani z Bytomia... :roll: Maggie1971 byłą świadkiem, jak obecnie rozmawiam z potencjalnymi domkami... :oops: chyba skutecznie zniechęcam... :oops: pani ma sie zastanowić i oddzwonić...