Ainee Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 /jeżeli nie ten dział, to proszę przenieść, ale jestem nowa i nie bardzo się orientuje, gdzie można coś dodać. :oops: Więc, zaistniała dość nietypowa sytuacja dla mojej koleżanki, zacytuję. Jakieś 2 lata temu z centrum Krakowa, przeprowadziłam się na jego obrzeża. Do małej wsi - ale to nie istotne. Toteż poznałam tutaj psa. Rudy, nie mam prawdziwego imienia, od zawsze nazywany był po prostu 'psem'. Pies, który całe swoje około 3 letnie życie, spędził na łańcuchu, wiecznie niedożywiony i bity, przez właściciela - pijaka. Parę dni temu zdarzyła się nieciekawa sytuacja. Mianowicie, jakowiś złodzieje ukradli psu łańcuch, i sprzedali na miejscowym złomie. Pan 'gospodarz' się bardzo wkurzył, utwierdzając się teraz w przeświadczeniu, że ten pies nie umie stróżować. Takim też sposobem wpadł na bardzo inteligenty pomysł - "Po co mi pies, który nie umie pilnować - zabiję go." -.- Lecz po krótkiej rozmowie, dostałam miesiąc na znalezienie mu domu. Rudy jest wdzięcznym psem, o pociesznych, czekoladowych oczach, i rudawej sierści. Na oko ma jakieś 70cm (?*). w kłębie. Mimo niekolorowego żywota, którego zażył do tej pory, pies jest pełen energii, i dosyć ufny. Pies typowo wiejski, nauczony obcowania z końmi, kurami, krowami i innymi zwierzętami gospodarczymi. Nie nadaje się do stróżowania, gdyż prawie każdego człowieka wita merdając ogonem. Gdyby nie fakt, że sama mieszkam w bloku, pewnie bym go wzięła. Może ktoś da radę zapewnić mu dom, albo pomoże w szukaniu ? {zdjęcia słabej jakości} *tutaj kilka osób nie jest pewnych, więc zapytam się jeszcze znajomej i skoryguję, jeżeli jest coś źle, ale pewnej znajomej wydaje się, że może mieć 40 cm. w kłębie, więc ta wiadomość nie jest jeszcze pewna. :oops: Prosimy bardzo o pomoc. Quote
Evra Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 70 cm w kłębie to on nie ma. Na zdjęciach wygląda na psa średniej wielkości. Quote
Cavy Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 bannerki do wstawienie do podpisów i na inne strony www: prosimy o pomoc. Nie pozwólmy mu odejść, ten pies jeszcze nie zaznał prawdziwej miłości i radości jaką może darzyć go człowiek. Quote
jmw Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Wstawię bannerek, oczywiście! Taki sliczny psiak nie może iść na umarcie! DO GÓRY Z TEMATEM, i TO OSTRO! Quote
Cavy Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Rudas ogłoszony na: Psy do adopcji, koty do adopcji - oddam psa, oddam kota - adopcje.org.pl , Schronisko 24h - Oddam psa, kota, zwierzaka! , Ogłoszenia drobne. Aleokazja.pl. Darmowe ogłoszenia - praca, nieruchomości, zwierzęta , jed sie dopiero od razu dodało: Adopcja psa. Ogłoszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa , www.stowarzyszenieamicus********** , forum dogopedia. Mam nadzieję że ktoś natrafi na to ogłoszenie i rudy, zauroczy kogoś.;) Quote
gonia66 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Cisza tu cos..trzeba rozesłać wątek...inaczej nie ma szans na domek..:-(a przecież piesio nie moze zginąć..chyba mu nie damy...:-( Quote
Lionees Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Sarah napisał(a): DO GÓRY Z TEMATEM, i TO OSTRO! Za mało osób tu zagląda niestety...:-( Quote
Poker Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 zaglądnęłąm,ale tylko podnieść mogę.Jak go ratowac? Oszaleć mozna z tej bezsilności :angryy: Quote
Lionees Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Poker napisał(a):zaglądnęłąm,ale tylko podnieść mogę.Jak go ratowac? Oszaleć mozna z tej bezsilności :angryy: No dokładnie...:shake::-( Quote
maarit Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Chyba tylko ogłoszenia mogą pomóc. To już lepiej jakby w schronie był niż u gościa. byłoby wiecej czasu. Quote
jmw Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 Do góry, Rudy! Podnoszę, jeśli możecie choć pomóc, wklejając bannerek - zróbcie to, nawet najmniejsza pomoc się liczy! A Rudas ogłoszony na allegro? Quote
maarit Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Sarah napisał(a):Do góry, Rudy! Podnoszę, jeśli możecie choć pomóc, wklejając bannerek - zróbcie to, nawet najmniejsza pomoc się liczy! A Rudas ogłoszony na allegro? chyba nie. pojecia nie mam. w ogóle to jakie namiary podawać??? Swoje mogę tylko żebym miała jakiś kontakt z osobą, która wie cos na temat psa. Quote
Ainee Posted February 2, 2009 Author Posted February 2, 2009 Chyba wszystko będzie ok, bo piesek najprawdopodobniej trafi do stadniny koni. ;) Quote
maarit Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Ainee napisał(a):Chyba wszystko będzie ok, bo piesek najprawdopodobniej trafi do stadniny koni. ;) Super by było. Jak coś to daj znac -będę ogłaszać ale napewno sie uda:multi::multi::multi: Quote
Ainee Posted February 3, 2009 Author Posted February 3, 2009 [quote name='gonia66']Chyba czy na pewno???:cool3:[/quote] Na 90 % ;) Dzisiaj zapytam się jeszcze znajomej. :multi: Quote
Recommended Posts