Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

i biegniemy na wieczorny spacerek :multi: domki komu pieknego donka doskonały stróż i wierny przyjaciel :loveu: jak będzie duża kolejka to Olgaj pokieruje coby korka nie było :cool3:

Posted

Helga72 napisał(a):
i biegniemy na wieczorny spacerek :multi: domki komu pieknego donka doskonały stróż i wierny przyjaciel :loveu: jak będzie duża kolejka to Olgaj pokieruje coby korka nie było :cool3:

Myślę że jeśli będzie spora kolejka to dla każdego postaramy sie coś ładnego w schronie znaleźć:evil_lol: aby nie odszedł z kwitkiem :diabloti:

Posted

Zabijac sie w tej kolejce nie zabijaja, jeden sie rozmyslił, drugi chciał jajka w komplecie z psem, wiec powiedziałam, ze jajka zostaja w Łodzi, to on psa nie chce.

Posted

Od razu mowie, ze nie przeczytalam calego watku. Wiec jak zadam jakies "glupie" pytania ktore sa juz wczesniej rozwiazane to mi napiszcie a nie dajcie po glowie jeszcze raz :)

Mam domek w okolicach Poznania wprawdzie chcieli sunie ale coz ten pies spelnia wszystkie ich wymagania. tzn ma dluga siersc duzo czarnego w umaszczeniu i stojace uszy.
Ale oni maja jeszcze 2 dzieci 4 i 6 lat dwa koty( ale koty sobie z psami radza no chyba ze on jest jakis super agresor) i dwa psy strego bernardyna z dysplazja i posokowca wzietego z forum jako pies zaglodzony prawie na smierc. Teraz juz wyglada kwitnaco i meczy bernardyna do biegania czego tamten z racji wieku i choroby nie bardzo.
Maj tez dom 170m i ogrod 4000m ogrodzone. PSy mieszkaja w domu wychodza kiedy chca Pani jest caly czas w domu.

Wiec napiszcie czy ten onek nie zje kotow psow i dzieci?? Bo to podstawowe krytrium.

Posted

już odpowiadam ; z dziećmi bawi sie pieknie patyczkami , piłeczką lubi być głaskany i widac , że uwielbia dzieci :loveu:co do kotów nie sprawdzałam i nie sprawdzę bo mam w domu pod opieką kotkę koleżanki wartą więcej niż mój dochód miesięczny :evil_lol: co do samego Fado jest bardzo dobrym i czujnym stróżem psów nie atakuje co gwarantuje głową bo mam ich 6 :eviltong: uwielbia kaszę z warzywami i mięsem ale zję również suchę a także ryby :lol: pięknie jezdzi samochodem , pilnuje się i jest karny ale oczywiście potrzebuje odpowiedzialnego opiekuna coby go za bardzo nie rozpieszczał:diabloti: donek to pies pracujący jest super towarzyszem i pomocnikiem swego człeka :cool3:

Posted

Wielkie dzieki za odpowiedz.
Wyslalam zdjecia tym ludziom mam nadzieje, ze sie zakochaja i nie bedzie im az tak bardzo przeszkadzac ze to nie sunia.

Czy on jest wykastrowany?? No i zeby faktycznie byl taki przyjazny do psow bo on ma byc glownym kompanem do biegania dla posokowca :)

A co do kota to zupelnie rozumiem wartosc kota bezcenny :evil_lol:
Jak tylko cos bede wiedziec to dam znac

Posted

narazie nie jest kastrowany ale można umówic termin i odjajczymy :evil_lol: a posokowiec to pies czy sunia zresztą nie przewiduje super problemów musza sie poprostu dotrzeć pod czujnym okiem pańcia :roll: co do zabaw to on uwielbia ruch i zabawy :eviltong: może na spokojnie spać w budzie :cool3: w domu raczej nie bardzo bo nie jest przyzwyczajony chociaż da się nad tym popracować to inteligenty pies i szybko się uczy :loveu: czekam z niecierpliwością na wieści z domku oby pomyślne :razz: a jakby co to sunie też mam na DT gdyby woleli suczkę :evil_lol:

Posted

Helga72 napisał(a):
narazie nie jest kastrowany ale można umówic termin i odjajczymy :evil_lol: a posokowiec to pies czy sunia zresztą nie przewiduje super problemów musza sie poprostu dotrzeć pod czujnym okiem pańcia :roll: co do zabaw to on uwielbia ruch i zabawy :eviltong: może na spokojnie spać w budzie :cool3: w domu raczej nie bardzo bo nie jest przyzwyczajony chociaż da się nad tym popracować to inteligenty pies i szybko się uczy :loveu: czekam z niecierpliwością na wieści z domku oby pomyślne :razz: a jakby co to sunie też mam na DT gdyby woleli suczkę :evil_lol:

Pies :roll:

Posted

jak pisałam wcześniej mam 6 psów 2 sunie i 4 samce i nie ma konfliktów :lol: ale jedno jest pewne przyszły właściciel musi być odpowiedzialny i konsekwentny pies musi się zaklimatyzować to trudny proces i w przypadku stracia własciciel musi zareagować właściwie wystarczy odpowiedni ton głosu i napewno przez pierwsze dni trzeba wzmóc czujność :evil_lol: to naturalne ja tak mam przy każdym nowym tymczasie towarzystwo dociera się pod moim okiem a potem cała ferajna odstrasza okolicznych młodocianych złodziejaszkow i inne męty :angryy::mad: i moją żelazna zasada nigdy w przypadku starcia nie należy bić psa nigdy :shake: wszystkie moje psy obecne i te które już w nowych domach wiedzaiały na ile mozna sobie pozwolic znały granice jak cos się działo mówiłam zdecydowanym głosem i wszystko wracało na swoje tory :multi: Fado to dobry , mądry pies przyszły domek bedzie bardzo zadowolony :loveu:

Posted

Niestety oni chca koniecznie sunie.
Jak masz jakas na DT to ja poprosze o zdjecia. Podesle moze akurat. To naprawde dobry dom wiec daje im mozliwosc powybrzydzania :roll:
Dzieki za wyczerpujace odpowiedzi.

Posted

przepraszam ale nie porafie wkleić linku :-( to sunia w typie onka wyciągnięta ze schrony przez dziewczyny z Emira ma tu swój wątek tytuł Ada w DT potrzebujemy pomocy w ogłoszeniam tam są zdjęcia i moje " przemyślenia " o suni ale od razu mówię ,że nie jest tak piekna jak Fado:razz:

Posted

Fado to bardzo silny pies :multi: ciągnie sanki z taką prędkością , że malamut mu nie dorówna :eviltong: a chłopaki az w śnie powpadali na zakręcie :evil_lol: chodzę z nim po dzieci do szkoły kochany miziak :loveu: