olgaj Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Witajcie. Sprawa jest krotka i prosta. Przepiekny owczarek niemiecki szuka domu, swojego badz nowego. Jego historia tez jest prosta. Znaleziony na terenie mojej firmy, w kagancu, w kolczatce. Myslałam ze sie zgubił, ze ktos go bedzie szukac. Nic z tego. Minął tydzien, cisza. Musze go jutro zabrac z DT, na ktorym byl do tej pory. Co zrobie nie wiem, nie mamy ani pół wolnego miejsca i zadnych wolnych funduszy. Pies wymaga leczenia uszu, ale to najmniejszy problem. Prosze moze ktos ma miejsce chocby na podwórku, pies chyba byl na dworzu bo w mieszkaniu bardzo sie meczy. Ma piekna długa siersc, okolo 5 lat, stabilna psychike, do zwierzat raczej obojetny, jednak zachowajmy ostroznosc. Prosimy o pomoc, nie moglam zostawic na ulicy. Quote
Niewiasta_21 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
ciapuś Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Jest przepiękny :loveu: aż dziwne że go nikt nie szuka :crazyeye: Quote
jasioslawinka Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 na str. schronu jest takie ogloszenie: Dnia 12.01.2008r. w okolicy Górnej, a konkretnie na ul.Bankowej,w godzinach miedzy 18-19 zaginął pies rasy OWCZAREK NIEMIECKI, długowłosy! Na psa czekają dzieci! BARDZO PROSIMY O KONTAKT OSOBY, KTÓRE WIDZIAŁY PSA, BĄDŹ WIEDZĄ GDZIE PRZEBYWA!:( 608054002 Quote
olalolaa Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 to nie ten? http://images32.fotosik.pl/435/d6b402e9b80cb1a2med.jpg to zdjecia ktos wkleil bo bylo w ogloszeniu o zaginięciu psa.. na tej stronie, post nr 840 http://www.dogomania.pl/forum/f45/owczarki-niemieckie-do-adopcji-8669/index84.html Quote
ruda76 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 jasioslawinka napisał(a):na str. schronu jest takie ogloszenie: Dnia 12.01.2008r. w okolicy Górnej, a konkretnie na ul.Bankowej,w godzinach miedzy 18-19 zaginął pies rasy OWCZAREK NIEMIECKI, długowłosy! Na psa czekają dzieci! BARDZO PROSIMY O KONTAKT OSOBY, KTÓRE WIDZIAŁY PSA, BĄDŹ WIEDZĄ GDZIE PRZEBYWA!:( 608054002 tutaj szukaja młodego psa a Olgaj mowi ze ten ma ok 5 lat Quote
Kana Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Ale nie wiadomo ile on ma ;) Nie wyglada na starego. Dla kogoś 2-3 letni pies to jest młody pies :) Radze zadzwonić w każde ogłoszenie. A jak się zachowuje w domu, że mu źle? Quote
ewatonieja Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 :-( kolejny owczarek porzucony to jakas epidemia głupoty, tyle ich jest na stronie schroniska i kolejny... można powiedziec... szczęściarz jakies dobre fluidy koło Twojej pracy rozsiewasz Olgo:razz: Quote
Helga72 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 no już czekam na chłpaka ;) ma już kojec i budę tylko do swojej dyspozycji reszta oddzielona cobu wojny nie było :evil_lol: słuchajcie onek jeszcze nie ma imienia macie jakies pomysły czy może być FADO:cool3: Quote
olgaj Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Jesli chodzi o podane ogloszenia, to juz dawno zostały sprawdzone. To nie ten pies. Pies ma okolo 5 lat tak jak zostalo wyzej napisane, stwierdzone przez weta. Teraz troche o samym psie. Ja sie wcale Natalka nie ciesze ze rozsiewam takie fluidy, to katastrofa. Pies nie jest typem agresora, nie reaguje wlasciwie na zaczepki innych psów, z niektorymi chetnie sie bawi, inne ignoruje. Jest nauczony podstawowych komend, karny, zostaje w domu, nie niszczy, nie brudzi. Mieszkał chyba na podwórku bo w mieszkaniu meczy sie biedak. Lubi bardzo kasze, reszte rzeczy zjada z apetytem za pierwszym razem, potem juz nie bardzo mu smakuja. Zbieramy na karme, czy ktos moze nas wspomoc finansowo? Quote
olgaj Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 moze byc z dopiskiem " Fado". Dziekujemy wszytkim, ktorzy zechca nam pomoc, nie mamy w zwyczaju oddawac znalezionych zwierzat do schroniska, byc moze dlatego borykamy sie wciaz z problemami finasowymi :oops: i zmuszeni jestesmy prosic o pomoc dogomaniaków. Fado jest teraz bezpieczny, za co bardzo dziekujemy Heldze. To dla nas ogromna, nieocenniona pomoc, zwłaszcza ze nie jest on jedynym tymczasowiczem Helgi. Ogromne uznanie i podziekowanie Iwonko. Quote
kosu32 Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 olgaj napisał(a):Jesli chodzi o podane ogloszenia, to juz dawno zostały sprawdzone. To nie ten pies. Pies ma okolo 5 lat tak jak zostalo wyzej napisane, stwierdzone przez weta. Teraz troche o samym psie. Ja sie wcale Natalka nie ciesze ze rozsiewam takie fluidy, to katastrofa. Pies nie jest typem agresora, nie reaguje wlasciwie na zaczepki innych psów, z niektorymi chetnie sie bawi, inne ignoruje. Jest nauczony podstawowych komend, karny, zostaje w domu, nie niszczy, nie brudzi. Mieszkał chyba na podwórku bo w mieszkaniu meczy sie biedak. Lubi bardzo kasze, reszte rzeczy zjada z apetytem za pierwszym razem, potem juz nie bardzo mu smakuja. Zbieramy na karme, czy ktos moze nas wspomoc finansowo? A to widziałaś ? Zaginione zwierzęta - zaginione psy - zaginione koty - lostdog.pl Co do latek piesa to mała rozmieźność ale warto sprawdzić... Quote
Helga72 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 trochę poobserwowałam Fado i doszłam do przekonania , że nie jest on typem ciepłych kluch :cool3: stara się zdominować inne samce i wtedy potrafi pokazać zęby i zaatakować :evil_lol: oczywiście daje się go odwołać a poza tym moje rotty są dużo starsze czują się pewnie i nie pozwolą na nowe rządy :angryy: usiłował molestować seksualnie moją rottkę ale go użarła :diabloti: do ludzi i do dzieci super :loveu: w kojcu cichy i spokojny uwielbia ruch i patyczki lub piłkę ;) idealny pies dla ludzi aktywnych doskonale sprawdzi się jako stróż Quote
olgaj Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 kosu32 napisał(a):A to widziałaś ? Zaginione zwierzęta - zaginione psy - zaginione koty - lostdog.pl Co do latek piesa to mała rozmieźność ale warto sprawdzić... to nie ten. Quote
Agmarek Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Oj Olga! Co Ty tak wybrzydzasz??? To nie ten i nie tamten...:mad: ;) Jutro pare złoty wpłacę na ten tego i nie tego. Byćmoże to będą już ostatnie pieniądze z mojej kieszeni, bo ta Twoja Szansunia mnie wykończy :roll: Quote
Helga72 Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 no jak tam pies jak z wystawy a domku nie widać :mad: Quote
olgaj Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Czy ktos moze mu zrobic ogloszenia, ze szuka domu? Bardzo proszę. Quote
Niewiasta_21 Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> Quote
Agmarek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Przepiękny długowłosy rasowy owczarek :loveu: Quote
Agmarek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 olgaj napisał(a):Jesli chodzi o podane ogloszenia, to juz dawno zostały sprawdzone. To nie ten pies. Pies ma okolo 5 lat tak jak zostalo wyzej napisane, stwierdzone przez weta. Teraz troche o samym psie. Ja sie wcale Natalka nie ciesze ze rozsiewam takie fluidy, to katastrofa. Pies nie jest typem agresora, nie reaguje wlasciwie na zaczepki innych psów, z niektorymi chetnie sie bawi, inne ignoruje. Jest nauczony podstawowych komend, karny, zostaje w domu, nie niszczy, nie brudzi. Mieszkał chyba na podwórku bo w mieszkaniu meczy sie biedak. Lubi bardzo kasze, reszte rzeczy zjada z apetytem za pierwszym razem, potem juz nie bardzo mu smakuja. Zbieramy na karme, czy ktos moze nas wspomoc finansowo? To chyba jakaś plaga wyrzucania owczarków po 5 roku życia :oops: Wspomogłam dziasiaj Fado pięcioma dychami. Sory że tak mało, ale zawsze na coś starczy. Jak kaska dojdzie to daj znać. Quote
olgaj Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Zartujesz? Dla nas Twoje wsparcie, chocby to nawet miala byc złotówka jest bardzo wazne! Wazne, ze jestes :) Quote
Agmarek Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 olgaj napisał(a):Zartujesz? Dla nas Twoje wsparcie, chocby to nawet miala byc złotówka jest bardzo wazne! Wazne, ze jestes :) Jestem, jestem. Uzależniona od papierosów, swoich zwierząt i dogomani :evilbat: Quote
Recommended Posts