Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witajcie.

Sprawa jest krotka i prosta.
Przepiekny owczarek niemiecki szuka domu, swojego badz nowego.

Jego historia tez jest prosta.
Znaleziony na terenie mojej firmy, w kagancu, w kolczatce.
Myslałam ze sie zgubił, ze ktos go bedzie szukac.
Nic z tego.
Minął tydzien, cisza.
Musze go jutro zabrac z DT, na ktorym byl do tej pory.
Co zrobie nie wiem, nie mamy ani pół wolnego miejsca i zadnych wolnych funduszy.
Pies wymaga leczenia uszu, ale to najmniejszy problem.

Prosze moze ktos ma miejsce chocby na podwórku, pies chyba byl na dworzu bo w mieszkaniu bardzo sie meczy.

Ma piekna długa siersc, okolo 5 lat, stabilna psychike, do zwierzat raczej obojetny, jednak zachowajmy ostroznosc.

Prosimy o pomoc, nie moglam zostawic na ulicy.

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na str. schronu jest takie ogloszenie:
Dnia 12.01.2008r. w okolicy Górnej, a konkretnie na ul.Bankowej,w godzinach miedzy 18-19 zaginął pies rasy OWCZAREK NIEMIECKI, długowłosy! Na psa czekają dzieci! BARDZO PROSIMY O KONTAKT OSOBY, KTÓRE WIDZIAŁY PSA, BĄDŹ WIEDZĄ GDZIE PRZEBYWA!:( 608054002

Posted

jasioslawinka napisał(a):
na str. schronu jest takie ogloszenie:
Dnia 12.01.2008r. w okolicy Górnej, a konkretnie na ul.Bankowej,w godzinach miedzy 18-19 zaginął pies rasy OWCZAREK NIEMIECKI, długowłosy! Na psa czekają dzieci! BARDZO PROSIMY O KONTAKT OSOBY, KTÓRE WIDZIAŁY PSA, BĄDŹ WIEDZĄ GDZIE PRZEBYWA!:( 608054002

tutaj szukaja młodego psa a Olgaj mowi ze ten ma ok 5 lat

Posted

Ale nie wiadomo ile on ma ;)
Nie wyglada na starego. Dla kogoś 2-3 letni pies to jest młody pies :)
Radze zadzwonić w każde ogłoszenie.

A jak się zachowuje w domu, że mu źle?

Posted

:-( kolejny owczarek porzucony to jakas epidemia głupoty, tyle ich jest na stronie schroniska i kolejny... można powiedziec... szczęściarz jakies dobre fluidy koło Twojej pracy rozsiewasz Olgo:razz:

Posted

no już czekam na chłpaka ;) ma już kojec i budę tylko do swojej dyspozycji reszta oddzielona cobu wojny nie było :evil_lol: słuchajcie onek jeszcze nie ma imienia macie jakies pomysły czy może być FADO:cool3:

Posted

Jesli chodzi o podane ogloszenia, to juz dawno zostały sprawdzone.

To nie ten pies.

Pies ma okolo 5 lat tak jak zostalo wyzej napisane, stwierdzone przez weta.

Teraz troche o samym psie.

Ja sie wcale Natalka nie ciesze ze rozsiewam takie fluidy, to katastrofa.

Pies nie jest typem agresora, nie reaguje wlasciwie na zaczepki innych psów, z niektorymi chetnie sie bawi, inne ignoruje.
Jest nauczony podstawowych komend, karny, zostaje w domu, nie niszczy, nie brudzi.
Mieszkał chyba na podwórku bo w mieszkaniu meczy sie biedak.
Lubi bardzo kasze, reszte rzeczy zjada z apetytem za pierwszym razem, potem juz nie bardzo mu smakuja.
Zbieramy na karme, czy ktos moze nas wspomoc finansowo?

Posted

moze byc z dopiskiem " Fado".

Dziekujemy wszytkim, ktorzy zechca nam pomoc, nie mamy w zwyczaju oddawac znalezionych zwierzat do schroniska, byc moze dlatego borykamy sie wciaz z problemami finasowymi :oops: i zmuszeni jestesmy prosic o pomoc dogomaniaków.
Fado jest teraz bezpieczny, za co bardzo dziekujemy Heldze.
To dla nas ogromna, nieocenniona pomoc, zwłaszcza ze nie jest on jedynym tymczasowiczem Helgi. Ogromne uznanie i podziekowanie Iwonko.

Posted

olgaj napisał(a):

To nie ten pies.

Pies nie jest typem agresora, nie reaguje wlasciwie na zaczepki innych psów, z niektorymi chetnie sie bawi, inne ignoruje.
Jest nauczony podstawowych komend, karny, zostaje w domu, nie niszczy, nie brudzi.
Lubi bardzo kasze, reszte rzeczy zjada z apetytem za pierwszym razem, potem juz nie bardzo mu smakuja.

A to widziałaś ?

Zaginione zwierzęta - zaginione psy - zaginione koty - lostdog.pl

Co do latek piesa to mała rozmieźność ale warto sprawdzić...

Posted

trochę poobserwowałam Fado i doszłam do przekonania , że nie jest on typem ciepłych kluch :cool3: stara się zdominować inne samce i wtedy potrafi pokazać zęby i zaatakować :evil_lol: oczywiście daje się go odwołać a poza tym moje rotty są dużo starsze czują się pewnie i nie pozwolą na nowe rządy :angryy: usiłował molestować seksualnie moją rottkę ale go użarła :diabloti: do ludzi i do dzieci super :loveu: w kojcu cichy i spokojny uwielbia ruch i patyczki lub piłkę ;) idealny pies dla ludzi aktywnych doskonale sprawdzi się jako stróż

Posted

Oj Olga! Co Ty tak wybrzydzasz??? To nie ten i nie tamten...:mad: ;)
Jutro pare złoty wpłacę na ten tego i nie tego. Byćmoże to będą już ostatnie pieniądze z mojej kieszeni, bo ta Twoja Szansunia mnie wykończy :roll:

Posted

olgaj napisał(a):

To nie ten pies.

To chyba jakaś plaga wyrzucania owczarków po 5 roku życia :oops:
Wspomogłam dziasiaj Fado pięcioma dychami. Sory że tak mało, ale zawsze na coś starczy. Jak kaska dojdzie to daj znać.

Posted

olgaj napisał(a):
Zartujesz?
Dla nas Twoje wsparcie, chocby to nawet miala byc złotówka jest bardzo wazne!
Wazne, ze jestes :)

Jestem, jestem. Uzależniona od papierosów, swoich zwierząt i dogomani :evilbat: