Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maadziu siedzę mrugając i ocierając oczy husteczką- nie mogę płakac, bo cala twarz już mnie swędzi i boli. Wspaniale opisana tragiczna historia Sary i Oscara. zaraz przesle link Kasi

pomyslimy co zrobic z tymi spacerami. ech.

• Replies 327
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, Rybka, tak.. Pies cudowny.. Jest nieco w szoku.. nie wiem jak dziś. Może jutro będzie lepiej..?
Charly - potraktuje to jako komplement, dziękuję ;* Bardzo przejęłam się ta dwójką. najgorsze jest to, że one nadal czekają na tego faceta! :( biedaczyska! ;( Wystarczy, że przejdzie sie obok ich pomieszczenia, a jedno i drugie reaguje tak samo.. Cieszy się. A jak okazuje się, że to nie własciciel, wydaje się, jakby ta nadzieja przeobrażała się w falę rozpaczy i ciężko spadała na ich serduszka.. To ich przygnębienie łapie mnie za serce i ściska, że az mam ochote ryczeć.
A ludzie sa debile. i tyle, o! mogliby czasami pomyśleć. A tego faceta mam ochote wykastrować.. yhh! :(

Posted

Madziu ten tekst jest piękny! :placz:
Tak strasznie szkoda mi tych kochanych piesków! :-(
Co do spacerków... to z jednej strony myślę, że cieszyłyby się ze wspólnych... ale kto zabierze dwa duże psy razem? Szanse na to są niewielkie...
Można je przyzwyczajać do barku siostry/brata, ale będą smutne. :shake:
Tak źle i tak nie dobrze...

Posted

Tego faceta nic nie usprawiedliwia. Ja mieszkam w kawalerce, a jednak nie pozbyłam sie żadnego z moich 3 psiaków Mieszkaliśmy tak przez 4 lata, aż do zeszłego roku, gdy odszedł Reksio i Kaja. To była rodzina i wiem jak psiaki za sobą tęsknią. Kaja była mamą Reksia i Żabki. Gdy Żabka została sama miała depresje, przez tydzień nic prawie nie jadła, bardzo mi schudła. Teraz już jest lepiej.
Te psiaki przeżywają koszmar jeśli zostały razem wychowane, nic nie tłumaczy takich ludzi. Po tylu latach oddać dorosłe psy i rozdzielić je.
Chętnie bym powiedziała panu co o nim myślę. :mad::mad::mad:
Dajcie jakieś konto i trzeba zbierać dla nich na jakiś hotelik.

Posted

Allegro będzie wyróżnione, zrobię je jutro bo dzis mnie już z kompa zganiają...
Rozumiem, że mam zrobić jedna aukcję dla obu psiaków, tak?

Macie pomysła na tytuł aukcji, tak aby przyciągnął jak najwięcej ludzi?

Posted

Moim skromnym zdaniem, psy w miare mozliwości powinny wychodzic razem na spacer. Niech wiedza, że są w tym miejscu razem i że maja w sobie oparcie, to dla nich ważne.

Posted

wyszły:lol: jeszcze są albo wlasnie wrócily. wzięłysmy wzsystkie psiaki z bosku Oskara i jego oczywiscie tez:) no i Sarunię z izolatki. Na początku psiaki obwąchaly się i to wszytko. Oczywiscie my oczekiwalysmy, zę wpadną sobie w ramiona i bylysmy z lekka rozczarowane ze tak nie bylo (:evil_lol:)
Jednak na spacerze Sara bala się przejsc przez mostek nad wodospadem, więc musialam szukac innego przejscia do dziewczyn ( przy okazji załamał się lód i wpadlam po kolana do wody:multi: i dlatego przekazalam Sarę dziewczynom i popędziłam do domu)Oskar wtedy nie chcial isc bez Sary, któa stala po drugiej stronie rzeczki i bardzo szczekał i płakał. A Sara oczywiscie jak maly odrzutowiec ciągała mnie po wertepach byle byc ze swoim Oskarkiem. Ostatecznie Sara i Oskar poszly w dwójke na spacer:)W ogole kochane psiaki te dwa.

Pralinka zdaje się miala Oskara albo Sarunię i napisze więcej, jak one się zachowywały na spacerku.

Posted

ale historia tragiczna
ja mam 3 psy i kurcze małe mieszkanie w bloku z lat 80
i co? i moje psy potrafią zrobić tak, że zastanawiam sie gdzie je wywiało
marna wymówka!

Posted

Vitka banarek zniknął:placz:. Z mojego podpisu i z Twojego postu, gdzie je wstawilas. to byl ten z tekstem" rozdzieleni za zawsze(?)" czy jakos tak.
nie widac go w podpisie ale jednak jest, bo zajmuje miejsce. mozesz poczarowac plisss?:lol: