Jump to content
Dogomania

Diablo - owczarek, bez pomocy nigdy nie opuści schroniska. Dajmy mu szansę!ma dom

Recommended Posts

Posted

DIABLO

Jego życie to do tej pory tylko kraty. Od małego trzymany był w małym kojcu, bez możliwości wyjścia, wybiegania się. W marcu 2008 roku jego opiekun zmarł, a Diablo trafił do schroniska. Jego życie od poprzedniego tym tylko się różni, że ma większy kojec, i kilku współlokatorów...
To bardzo ładny pies, już nieraz były osoby chętne na jego adopcję, niestety, Diablo w kojcu "wariuje" przez co odstrasza wszystkich. Zachowuje się jak pies z ADHD, biega, skacze, wiesza się na kratach, wyje, powarkuje. Robi wszystko, aby zwrócić na siebie uwagę. Nikt nigdy z nim nie pracował, on nie wie co to smycz, spacery, zabawa. Jeżeli pozostanie w schronisku, jego psychika w końcu wysiądzie, nie wiadomo jak to się skończy. Ostatecznie, jeżeli nie stanie się agresywny, może spędzić tam całe życie. A on ma dopiero jakieś trzy lata, i całe trzy spędził w zamknięciu:-(

Proszę pomóżmy temu psu, dajmy mu szansę!!!

Niedaleko schroniska jest hotelik dla psów. Prowadzi go szkoleniowiec, pan Tomek, sprawdzony już przez dogomaniaków. Obecnie ma na nauce amstaffa z naszego schronu, który także w schronie sprawiał problemy. Zgodził się przyjąć Diablo, i nad nim popracować. Jeżeli uda się go wyprowadzić, będzie można szukać mu domu. Nie wiem ile czasu to może potrwać, ale to jedyna szansa dla tego psa, żeby mógł znaleźć dom.

Koszt utrzymania psa w hoteliku to około 15 złotych na dzień, jeszcze nie uzgodniłam dokładnej stawki, wszystko zależy od tego, ile pracy w niego trzeba będzie włożyć. Kastracja byłaby na koszt schroniska, czip także. Potrzebne wsparcie finansowe, regularne, comiesięczne parę złotych, czy jednorazowa pomoc, bazarki, cegiełki, wszystko co pomoże nam go utrzymać w hoteliku! Ten pies w schronie się zamęczy:-(

To Diablo w marcu 2008 roku

• Replies 59
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

FINANSE NA POMOC DIABLO:

Bazarki:
Bazarki asl:
Itinea - 40 złotych
Teapot - 11,80 złotych
Monika083 - 25 złotych
Ulka18 - 8 złotych
Zebrazebra - 14,50 złotych
Evas - 23 złote
Tupadło - 12 złotych
Aska7 - 55 zł,
Basiapron - 8,50 zł,
Jaaga - 6 zł a (w tym 1,50 nadwyżka),
Zuzlikowa - 6 zł (w tym 2 zł nadwyżka)
DG32 - 10 zł (w tym 4,00 zł nadwyżka)
Wiedźma - 20 zł (w tym 1,00 zł nadwyżka)
Aluna&mims - 8 złotych
Dea - 8 złotych
RAZEM: 255, 80 złotych

Inne:
sprzedaż rzeczy poza bazarkiem - Dea 120 złotych

SUMA: 375,80 złotych

Przekazuję w dniu 6.03.2009 całą kwotę na leczenie Kerato. Oczywiście będziemy informować jak przebiega leczenie i jaki jest jej stan zdrowia.

Dziękuję bardzo asl, oraz wszystkim, którzy brali udział w bazarkach robionych przez asl, a agamice za deklarację wpłat miesięcznych.

Posted

graynew napisał(a):
No to ja tez podniose. Ja niestety finansowo nie bardzo moge pomoc, ale pooglaszam go gdzie moge i bede rozsylac do ludzi.

graynew dzięki, to też olbrzymia pomoc dla niego!

Posted

To ja tez podnosze. A czy ktos moze zrobic banerek?? Ja sama niestety nie jestem taka sprytna a monza by do podpisu wrzucic zawsze czlowiek pisze po roznych watkach i ludzie patrza na banerki i wchodza. Bedzie wiecej ludzi wiedziec. Sama sie lapie ze wchodze na watki juz tylko i wylacznie przez cudze banerki.
No wiec jak kto umie cos takie zrobic??

Posted

Na razie na Diablo mamy 120 złotych z tych rzeczy, które sprzedałam poza dogo (koc, kurtka, kilka wazoników malowanych) mało...:-( Asl dzięki za bazarek:multi:

Posted

Piękny .. w hoteliku u Nas jest podobny ... niestety wszyscy zainteresowani chcieli go jak dotąd do budy

mnie stać obecnie na 15 zł miesięcznie dla Niego :oops: prosze o nr konta to przeleje w przyszłym tygodniu

Dea proszę napiszesz mi o Nim coś więcej??? jaki charakter ma ta "agresja i czy poza kojcem tez się to przejawia ... będę Pany pokazywać młode owczarki , dzis mu meilamam wysłac ... co prawda wynegocjowałam granice max 2 lata wieku, ale moze ...

(Pan do sprawdzenia jeszcze , jest/był szkoleniowcem, ale nie wiem czy dobrym :shake::oops: - ma troche "głupie" przekonanie, ze im młodszy pies tym mocniej sie przywiąże )

ma watek na owczarku pl ??

Posted

irysek napisał(a):
dea czy wplaty na twoje konto? chce przelac z bazarku asl (2zl) :oops:

Irysku na konto Dea, bo ja resztę pieniążków z bazarku na Diablo i tak na nie przeleję. Dziękuję :)

Posted

Agamika dziękuję za pierwszą ofertę miesięczną:multi: Teraz może jakoś już ruszy, mam też już wpłaty z bazarków asl, zaraz więc obejrzę konto i napiszę co i jak na poście finansowym. Agamika co do dokładnej oceny charakteru myślę, że dobrze byłoby poczekać aż Diablo trafi do hoteliku, i fachowiec wyda opinię. Na razie jeżeli pies miałby być komuś polecany do adopcji to tylko osobie która rzeczywiście potrafi sobie z takim psem poradzić, laicy absolutnie odpadają. Poza kojcem jak robiłąm zdjęcia pamiętam, że nie było problemu, ale to było z rok temu, jego psychika od tego czasu mogła ulec zmianie. Na owczarku chyba nie ma wątku, ja nie zakładałam, chyba, że Morgan?