Dea Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 DIABLO Jego życie to do tej pory tylko kraty. Od małego trzymany był w małym kojcu, bez możliwości wyjścia, wybiegania się. W marcu 2008 roku jego opiekun zmarł, a Diablo trafił do schroniska. Jego życie od poprzedniego tym tylko się różni, że ma większy kojec, i kilku współlokatorów... To bardzo ładny pies, już nieraz były osoby chętne na jego adopcję, niestety, Diablo w kojcu "wariuje" przez co odstrasza wszystkich. Zachowuje się jak pies z ADHD, biega, skacze, wiesza się na kratach, wyje, powarkuje. Robi wszystko, aby zwrócić na siebie uwagę. Nikt nigdy z nim nie pracował, on nie wie co to smycz, spacery, zabawa. Jeżeli pozostanie w schronisku, jego psychika w końcu wysiądzie, nie wiadomo jak to się skończy. Ostatecznie, jeżeli nie stanie się agresywny, może spędzić tam całe życie. A on ma dopiero jakieś trzy lata, i całe trzy spędził w zamknięciu:-( Proszę pomóżmy temu psu, dajmy mu szansę!!! Niedaleko schroniska jest hotelik dla psów. Prowadzi go szkoleniowiec, pan Tomek, sprawdzony już przez dogomaniaków. Obecnie ma na nauce amstaffa z naszego schronu, który także w schronie sprawiał problemy. Zgodził się przyjąć Diablo, i nad nim popracować. Jeżeli uda się go wyprowadzić, będzie można szukać mu domu. Nie wiem ile czasu to może potrwać, ale to jedyna szansa dla tego psa, żeby mógł znaleźć dom. Koszt utrzymania psa w hoteliku to około 15 złotych na dzień, jeszcze nie uzgodniłam dokładnej stawki, wszystko zależy od tego, ile pracy w niego trzeba będzie włożyć. Kastracja byłaby na koszt schroniska, czip także. Potrzebne wsparcie finansowe, regularne, comiesięczne parę złotych, czy jednorazowa pomoc, bazarki, cegiełki, wszystko co pomoże nam go utrzymać w hoteliku! Ten pies w schronie się zamęczy:-( To Diablo w marcu 2008 roku Quote
Dea Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 FINANSE NA POMOC DIABLO: Bazarki: Bazarki asl: Itinea - 40 złotych Teapot - 11,80 złotych Monika083 - 25 złotych Ulka18 - 8 złotych Zebrazebra - 14,50 złotych Evas - 23 złote Tupadło - 12 złotych Aska7 - 55 zł, Basiapron - 8,50 zł, Jaaga - 6 zł a (w tym 1,50 nadwyżka), Zuzlikowa - 6 zł (w tym 2 zł nadwyżka) DG32 - 10 zł (w tym 4,00 zł nadwyżka) Wiedźma - 20 zł (w tym 1,00 zł nadwyżka) Aluna&mims - 8 złotych Dea - 8 złotych RAZEM: 255, 80 złotych Inne: sprzedaż rzeczy poza bazarkiem - Dea 120 złotych SUMA: 375,80 złotych Przekazuję w dniu 6.03.2009 całą kwotę na leczenie Kerato. Oczywiście będziemy informować jak przebiega leczenie i jaki jest jej stan zdrowia. Dziękuję bardzo asl, oraz wszystkim, którzy brali udział w bazarkach robionych przez asl, a agamice za deklarację wpłat miesięcznych. Quote
Morgan:-) Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Kto pomoże udowodnić wszem i wobec że to ANIOŁ... tylko że w diabelskich łaszkach?? :evil_lol: Quote
Dea Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 W końcu anioły przybierają różną postać:evil_lol: Quote
graynew Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 No to ja tez podniose. Ja niestety finansowo nie bardzo moge pomoc, ale pooglaszam go gdzie moge i bede rozsylac do ludzi. Quote
Morgan:-) Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Graynew wielkie dzięki za chęć pomocy :loveu::loveu: Quote
Dea Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 graynew napisał(a):No to ja tez podniose. Ja niestety finansowo nie bardzo moge pomoc, ale pooglaszam go gdzie moge i bede rozsylac do ludzi. graynew dzięki, to też olbrzymia pomoc dla niego! Quote
Dea Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 dzięki asl, jak zwykle niezastąpiona:cool3: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Która ciotka jeszcze pomoże?? :mad::mad: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 zaraz podrzucę temat banerkowej cioteczce :) Quote
graynew Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 To ja tez podnosze. A czy ktos moze zrobic banerek?? Ja sama niestety nie jestem taka sprytna a monza by do podpisu wrzucic zawsze czlowiek pisze po roznych watkach i ludzie patrza na banerki i wchodza. Bedzie wiecej ludzi wiedziec. Sama sie lapie ze wchodze na watki juz tylko i wylacznie przez cudze banerki. No wiec jak kto umie cos takie zrobic?? Quote
Dea Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Trzeba będzie go też podrzucić wszystkim owczarkarzom, może wyskrobią miesięcznie choć po parę grosików z portfela:cool3: Quote
graynew Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Czekamy na banerek, moze mi sie jakos to wszystko w podpisie zmiesci :) Jakas cisza u Diablo :( Quote
asl Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 Bazarek na Diablo: http://www.dogomania.pl/forum/f99/roznosci-na-diablo-3-dni-od-pierszej-oferty-max-do-10-02-do-godz-18-a-130111/#post11669616 Quote
Dea Posted January 27, 2009 Author Posted January 27, 2009 Na razie na Diablo mamy 120 złotych z tych rzeczy, które sprzedałam poza dogo (koc, kurtka, kilka wazoników malowanych) mało...:-( Asl dzięki za bazarek:multi: Quote
asl Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Oj, to trzeba dalej zbierać pieniążki... . A tak na marginesie, to Diablo jest prześliczny :) Quote
Dea Posted January 28, 2009 Author Posted January 28, 2009 Śliczny, i na pewno będą z niego ludzie, tylko trzeba dać mu szansę! Quote
agamika Posted January 28, 2009 Posted January 28, 2009 Piękny .. w hoteliku u Nas jest podobny ... niestety wszyscy zainteresowani chcieli go jak dotąd do budy mnie stać obecnie na 15 zł miesięcznie dla Niego :oops: prosze o nr konta to przeleje w przyszłym tygodniu Dea proszę napiszesz mi o Nim coś więcej??? jaki charakter ma ta "agresja i czy poza kojcem tez się to przejawia ... będę Pany pokazywać młode owczarki , dzis mu meilamam wysłac ... co prawda wynegocjowałam granice max 2 lata wieku, ale moze ... (Pan do sprawdzenia jeszcze , jest/był szkoleniowcem, ale nie wiem czy dobrym :shake::oops: - ma troche "głupie" przekonanie, ze im młodszy pies tym mocniej sie przywiąże ) ma watek na owczarku pl ?? Quote
irysek Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 dea czy wplaty na twoje konto? chce przelac z bazarku asl (2zl) :oops: Quote
asl Posted January 29, 2009 Posted January 29, 2009 irysek napisał(a):dea czy wplaty na twoje konto? chce przelac z bazarku asl (2zl) :oops: Irysku na konto Dea, bo ja resztę pieniążków z bazarku na Diablo i tak na nie przeleję. Dziękuję :) Quote
Dea Posted January 31, 2009 Author Posted January 31, 2009 Agamika dziękuję za pierwszą ofertę miesięczną:multi: Teraz może jakoś już ruszy, mam też już wpłaty z bazarków asl, zaraz więc obejrzę konto i napiszę co i jak na poście finansowym. Agamika co do dokładnej oceny charakteru myślę, że dobrze byłoby poczekać aż Diablo trafi do hoteliku, i fachowiec wyda opinię. Na razie jeżeli pies miałby być komuś polecany do adopcji to tylko osobie która rzeczywiście potrafi sobie z takim psem poradzić, laicy absolutnie odpadają. Poza kojcem jak robiłąm zdjęcia pamiętam, że nie było problemu, ale to było z rok temu, jego psychika od tego czasu mogła ulec zmianie. Na owczarku chyba nie ma wątku, ja nie zakładałam, chyba, że Morgan? Quote
asl Posted January 31, 2009 Posted January 31, 2009 W poniedziałek spłyną znowu jakieś pieniądze z bazarku na Diablo, to od razu przeleję. Quote
Recommended Posts