xmartix Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 hehe :evil_lol: właśnie siedzi koło mnie i puszcza bąki :cool3: nie napisaliśmy tego w ogłoszeniu...:diabloti: a jak tam ta Pani co dzwoniła w sprawie Iskierki...?? Quote
demi Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 przepraszam, za offa, ale musze... POMOCY :placz: z tym, ze on ogon już sobie odgryzł:placz: ONek, 1,5roku, DEPRESJA, odgryzł sobie ogon... POMOCY-> DT na cito! Wrocław Quote
BUDRYSEK Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Kolega ze schronu :-( 5tyg.Maleństwo-podejrzenie nużycy!Zbieramy na leczenie-POMÓŻCIE!!! __________________ Quote
_bubu_ Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 klaudia podobno planuje wyjazd na wizytę także trzymać kciuki trzeba :) Quote
peate Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Iskierka pędzi na spacerek jak błyskawica :evil_lol: w pewnym momencie aż się przestraszyłam czy xmartix nic się nie stało ;) widać, że malutka zadowolona, że hej! :loveu: no i kciuki za ten ds trzymam, chociaż w tym obecnym domku miewa się całkiem świetnie :loveu: Quote
xmartix Posted March 24, 2009 Posted March 24, 2009 Iskra ma momenty że biegnie jak na filmie, a ma momenty że wchodzi powoli po schodach, zazwyczaj Iskierek to sunia która ciagle macha ogonkiem i przychodzi się przytulać, ale nie jest jakimś strasznym narzucającym się piesiem. w czwartek dopiero odbiorę wyniki, bo zabiegana jestem ostatnio i zaniosę na ar jak chcieli i dowiemy się co z tymi drogami oddechowymi Iskierek ma momenty że charczy a czasem przez parę dni nie, nie ma reguły co do tego poza tym wszystko dobrze :) motam kogoś z dobrym aparatem :) żeby Iskrze lepsze zdjęcia porobić Quote
xmartix Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 odebrałam wymaz z gardła, ale nie odebrałam wyników posiewu z krwi i mam zamiar odebrać pn/wt, trochę późno ale to dlatego że nie mam jak wcześniej.. i od razu odbierając te drugie badania pójdę na konsultację na ar ale już bez Cukierka. co do faktur - był problem żeby mi wystawić FA za wymaz, musiałam jeździć od jednego centrum do drugiego z tej samej "firmy" i w końcu mi wypiszą i wyślą na mój adres najpierw, z ar fakturę dostałam od razu. u Iskierki w miarę dobrze, jedyna rzecz to to że od popołudnia nam kuleje na lewą nogę tylnią, nie wiemy czemu, przemacałam ją tam i pod brzuszkiem ale ją nie boli ani nie ma żadnej rany, nic jej się nie wbiło, itd. Iskra ma tak, że jakby ją bolało to by piszczała (w przeciwieństwie do Bulisia), więc może to są odleżyny czy coś.. może w złej pozycji spała no bo nie mam pomysłu co to innego może być Quote
xmartix Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 a i jeszcze jedno: Iskierka ma straszny kamień na zębach, straszny, poproszę wetki lub Demi o jakieś tabletki żeby zapalenie zmniejszyć, smaruję ich zęby Bulisiową pastą na zęby, ale powinno się chyba najpierw wyczyścić z kamienia a dopiero potem ta pasta, bo pasta kamienia nie usunie. i co ze sterylizacją Iskierki? dalej nie wiem czy jest ciachnięta czy nie. Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Ale się tu cicho zrobiło :shake: Z tą łapką to może byc nawet przyczyna złej pogody. Iskierka nie jest młodym psiakiem, może już mieć problemy ze stawami i to dlatego. Albo faktycznie odleżyny, czy przeciążenie lewej łapki. Co do kamienia to pasta niewiele pomoże, ona utrzymuje zęby w dobrym stanie, jeśli nie ma dużego kamienia, jeśli kamień juz jest to niewiele pomoże :shake: Moja wetka polecała mi próbować wody z cytryną(na gazę i przemyć zęby), a potem spróbować zdrapać kamień, chocby paznokciem. Tylko, że to dla psiaka nieprzyjemne. Jeśli Iskierka znosi dobrze narkozę to można by spróbować usunąć kamień, np. przy okazji sterylki, jeśli nie jest jeszcze ciachnięta. Quote
xmartix Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 no właśnie nie wiem co robić, czy poddawać ją sterylce i usunięciu kamienia od razu. w pn jak jej to kulenie nie przejdzie to jedziemy do weta na ar, przy okazji pokażemy wyniki badań (i odbierzemy stare). dzisiaj jak byłam na studiach to (tz mówił) że Iskra się obudziła z wielkim krzykiem (piskiem), wstała i chodziła z podniesionymi tylnymi lapkami (znaczy raz jedna raz druga) i darła się przez chwilę, rozchodziła i już było ok, lub po prostu jej przeszło, nie podoba mi się to. Lecz na spacerze w sumie lepiej niż rano chodziła, jak wracamy to po schodach sama nie idzie, niosę ją spowrotem do domu bo nie mogę patrzeć jak się męczy wchodząc...:shake: Quote
_bubu_ Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Sterylizowana w schronisku nie była. Jeśli Iskierka czuje sie dobrze i z serduszkiem faktycznie w porządku to mysle ze nie ma na co czekac . Niech idzie na sterylke i przy okazji te ząbki zrobią. No chyba że weterynarz widzi jakieś przeciwskazania. Lepiej to zrobić teraz niż jak będzie starsza. Od poprzedniego zabiegu tez pewnie musi być jakas odpowoednia przerwa. Co do łapek - mi weterynarz kiedyś mówił że psiaki które mają nawet niewielkie problemy ze stawami należy nosić po schodach. I do góry i na dół aby oszczędzać stawy. Podobno schodzenie po schodach w dół nawet bardziej niszczy stawy niz do góry. Zapytaj też czy może dostawać np Artroflex na stawy to kupimy. Chyba że już coś dostaje na stawy? bo ja sie szczerze mówiąc już pogubiłam :oops: No i jak stoicie z kasą? Quote
xmartix Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 Nie, na stawy nic nie dostaje. to w pn jedziemy na ar z wynikami, żeby już do końca ustalić co Iskierce jest (czasem kaszle), a sterylkę robimy w inny dzień, mam nadzieję że w któryś w następnym tygodniu. umówię się z wetkami. no i od razu ząbki bo umieramy od zapachu... kasy jest 160 zł i jakieś drobne, zapytam wetek za ile zrobią te 2 rzeczy. Quote
demi Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 xmartix napisał(a):Nie, na stawy nic nie dostaje. to w pn jedziemy na ar z wynikami, żeby już do końca ustalić co Iskierce jest (czasem kaszle), a sterylkę robimy w inny dzień, mam nadzieję że w któryś w następnym tygodniu. umówię się z wetkami. no i od razu ząbki bo umieramy od zapachu... kasy jest 160 zł i jakieś drobne, zapytam wetek za ile zrobią te 2 rzeczy. tych dwóch rzeczy na raz się nie robi ...:roll: a sama nie wiem ile za sterylizację dziewczyny wezmą. Quote
xmartix Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 jutro jesteśmy umówieni na wizytę u wetek w związku z tymi wynikami i ewentualną sterylką. czyszczenie ząbków trzeba przełożyć.. tylko nie wiem na kiedy... albo najpierw ząbki?.. Iskierka lepiej chodzi, troszeńkę kuleje. Demi dzięki za jutro i tztowi mojemu też :loveu: Quote
demi Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 xmartix napisał(a):jutro jesteśmy umówieni na wizytę u wetek w związku z tymi wynikami i ewentualną sterylką. czyszczenie ząbków trzeba przełożyć.. tylko nie wiem na kiedy... albo najpierw ząbki?.. Iskierka lepiej chodzi, troszeńkę kuleje. Demi dzięki za jutro i tztowi mojemu też :loveu: tego TZeta to masz cudownego, dzwoni, wozi, pomaga ;) Jutro moja mama zaprowadzi Iskierke do wetek, a ojciec jak zobaczy 11tego psa w domu to chyba zacznie pakować manatki :evil_lol: ale nic trudno, a ja jutro od rana w terenie, kolejną sunieczke odbieram :shake: Quote
xmartix Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 byliśmy dziś na sterylce ale okazało się, że Iskra nie ma macicy już dawno..:crazyeye::shake: tzn ze byla już wysterylizowana!!! i niepotrzebnie była usypiana, wetki myślały że to jakiś żart i szukały tej macicy i szukały, ale nie było, oczyściły ząbki w między czasie, bo miała przeokrutne już. Koszt tych zabiegów wszystkich: 235 zł. Zaraz napiszę rozliczenie i ile u Iskierki na koncie jest. Iskierka czuje się dobrze, odpoczywa teraz. Co do wyników badań w sprawie tych oskrzeli - nic nie wykazały. Iskierka jest zdrowa.Tyle że starsza i nie jedno pewnie przeżyła niedobrego. Tutaj są zdjęcia Iskry już z domu po operacji (zdjęcia z komórki) Quote
xmartix Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 Rozliczenie Iskierki (stan na dzień 17.02.2009 r.) 1) Wizyta 35,00 zł Leki 35,68 zł 2) Leki 45,00 zł 3) Operacja + Vetmedin 250,00 zł RAZEM: 365,68 zł Kwota do wykorzystania 500,00 zł Wydano 365,68 zł Pozostało: + 134,32 zł 1) Prilium (syrop na serce) 50,00 zł 134,32 zł 50,00 zł + 84,32 zł 1) Wizyta u dr Pasławskiej 53,50 zł 84,32 zł -53,50 zł +30,82 zł Zasilenie konta: 200 zł Stan konta: 230,82 zł 1) posiew z krwi i wizyta 44,94 zł. 2) wymaz 25 zł Razem: 69,94 zł 230,82 zł -69,94 zł +160,88 zł Stan na 31.03.2009 r. 1) Operacja nr 2 = 235 zł 160,88 zł -235,00 zł - 74,12 zł Quote
peate Posted March 31, 2009 Posted March 31, 2009 biedna mała Iskierka :-( wymęczona pewnie i obolała po tej operacji :roll: no i ciekawe kiedy apetyt jej wróci :roll: dobrze, że xmartix wcześniej troszkę ją podtuczyła :evil_lol: Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Pani zainteresowana iskierką cały czas dzwoni i pyta o stan Jej zdrowia. Bardzo bardzo bardzo prosiła,żeby Cukierek mógł już na święta być razem z Nimi. Prosiła o zdjęcia - wysłałam,bo chciała sobie Ją jako tapete na monitorze ustawić, wydaje się być bardzo fajna. Mam nadzieję, że Zerduszko da radę w tym tygodniu zrobić wizytę. :loveu: Quote
_bubu_ Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 trzymam kciuki za domek :loveu: Szkoda tylko , że Iskierka musiała niepotrzebnie cierpieć skoro już kiedyś była sterylizowana :shake: Przynajmniej ząbki z głowy. Zaraz zrobie przelew bo widze że Iskierka na minusie. Quote
xmartix Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 dzięki Bubu, ale prosiłabym wyliczoną kwotę, żeby nie motać później.. bo myślę że Iskier już nie będzie potrzebować funduszy. Wszyscy lekarze odwiedzeni :evil_lol: Klaudus a w jakim mieście Cukierek by mieszkał? fajny jest Cukierek naprawdę, taka przylepka, a jak chce być miziana to kładzie łepek i patrzy takimi oczkami że aż za serce bierze... :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Trzymamy mocno kciuki za domek!!!! :loveu: Quote
xmartix Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 no to jakby domek był ok, to super by się składało, bo za 9 dni Iskierka miałaby ściągane szwy i gotowa byłaby do adopcji, zbadana wzdłuż i wszerz :cool3: ząbki czyste, sterylki nie trzeba bo już jest wysterylizowana. znowu wcina za 2-ch :lol: przytula się i daje buziaki czyli wszystko ok już Quote
Klaudus__ Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 Marta niedaleko mnie - w Rybniku! :loveu: Pani bardzo żałuje,że nie wiedziała o Niej wcześniej. Quote
Recommended Posts