Weronia Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Pogotowie i Straż dla Zwierząt w Trzciance otrzymało sygnał, że na terenie lasu k.Piły do drzewa przywiązany jest pies rasy spaniel. Zwierze miało być bardzo chude. Po dojeździe na miejsce okazało się, że ktoś już przed kilkoma godzinami odpiął psa. Niedługo potem inspektorzy Pogotowia i Straży dla Zwierząt odnaleźli osobę, która od kilku godzin miała psa. Ta przywiązała go do budy i nakarmiła. Psa zabrano. Ważył 8 kg. Był wychudzony i odwodniony. Nie wiadomo jak długo był przywiązany do drzewa. Pies był bardzo zaniedbany – na uszach miał wysoką na kilka centymetrów zbitą warstwę pukli sierści. W gabinecie weterynaryjnym zaopiekowano się nim – wygolono mu uszy. Pies był pod kroplówkami – teraz już normalnie je. Jest bardzo łagodnym samcem w wieku od 2-4 lat. Daliśmy mu imię Sony. Bardzo chce bawić się z człowiekiem. Nie odstępuje go na krok. Bawi się też z innymi psami. Szukamy mu domu tymczasowego lub stałego. Kontakt: 511 819 130 Quote
Weronia Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Daria_13 napisał(a):Mogę porobić mu ogłoszenia, tylko napisz mi jak Sony reaguje na inne piesi, ludzi, koty, dzieci ok? Z psami się zgadza, myślę, że z dziećmi nie byłoby problemu.. Dla ludzi bardzo przyjazny, skory do zabaw. Ogłoszenia bardzo potrzebne..:( Quote
Daria_13 Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Pieska ogłosiłam na: adopcje.org pineska.pl ojej.pl adopcjapsa.pl Quote
Martali Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Oj.. jaki biedny.. :-(:-( DT, DS potrzebny.. Quote
Asia & Ginger Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Zrobię mu dzisiaj Allegro. Rany, co on miał na uszach! :-o :shake: Zostawić psa w lesie na mrozie przywiązanego do drzewa, to trzeba być kompletnie bez serca... :shake: Quote
KasiaO Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Czy to się kiedyś skończy...:mad: Dobrze, że udało Wam się go znaleźć i zabrać od "znalazcy" bo inaczej całe życie biedak spędził by na metrowym łańcuchu przy budzie:angryy: SPANIEL:angryy::mad: Masakra... No i te uszy... maly musiał bardzo cierpieć... Quote
Martali Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 No, spanielku.. kochany.. biegnij po domek! Quote
Weronia Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 Daria_13, dzięki :loveu: Asia & Ginger, allegro się przyda.. jasne! Nie wiem jak można przywiązać psa do drzewa, odwrócić głowę i odejść skazując go na powolną śmierć w męczarniach..:angryy::angryy::angryy: KasiaO, na uszach miał dready grubości niesamowitej :angryy: Widać na zdjęciu.. Quote
Weronia Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 W górę piesku !!!!! Bardzo potrzebny DT/DS dla psiaka :( Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Już robiłam Allegro psiakowi, aż tu nagle bach... przerwa konserwacyjna. :angryy: Ale jutro na pewno zrobię. ;) Gdzie teraz przebywa Sony? Quote
jolek68 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 ojejku jakie cudeńko :loveu: Weronia tylko pamiętaj, "Pies jest jak 'MediaMarkt' - nie dla idiotów" ;) Quote
wanda szostek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 To duży czy mały spaniel. Wygląda na dużego,ale ze zdjęciami różnie bywa. Quote
Weronia Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Czy duży?? No chyba z tych większych. Nie znam się na spanielach. Ale to nie żadna miniaturka.. Asiu, przebywa w Trzciance... Quote
Dana i Muszkieterowie Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Po co ktoś bierze psiaka - żeby potem zrobić coś tak potwornego - zostawić na pewną śmierć na mrozie , z głodu ?!:mad::mad::mad::mad: Na szczęście - przeżył , ale ile wycierpiał ? I te uszy ! :-(:-( Szok !:-(:-( Przywiązałabym ja do tego drzewa - tego drania ! :angryy::angryy: Mały bieda spanielek - taki słodki ! Quote
jolek68 Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 dana nawet nie wiesz ile jest "mutantów" wśród ludzi :angryy: Powinno być przymusowe i najlepiej bezpłatne chipowanie psów, wtedy właściciele musieliby zacząć myśleć i łatwo byłoby drani znaleźć i :mad: Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 wanda szostek napisał(a):To duży czy mały spaniel. Wygląda na dużego,ale ze zdjęciami różnie bywa. To piesek w typie cocker spaniela, być może jest nieco przerośnięty, czyli może mieć ok. 45 cm w kłębie. ;) Quote
wanda szostek Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Asia & Ginger napisał(a):To piesek w typie cocker spaniela, być może jest nieco przerośnięty, czyli może mieć ok. 45 cm w kłębie. ;) To nie jest z tych dużych. Do czego to wszystko zmierza:shake: Domków coraz mniej a psów potrzebujących pomocy coraz więcej. Quote
Asia & Ginger Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Allegro Sony'ego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=538584133 Quote
Kana Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 O jej cockerku gdzie domek Twój :( Może jakieś aktualne zdjęcia po strzyżeniu ? Pies jest w schronisku? Quote
Magdagdynia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 czesc ja rozwazam adopcje. prosze napiszcie jak reaguje na koty, czy jest zdrowy, ile ma lat wedlug weta i czy ktos by pomogl w transporcie? mzoe byc troche odplatnie oczywiscie (najlepiej odplatnosc na cel zwierzecy) Quote
Weronia Posted January 25, 2009 Author Posted January 25, 2009 Magdagdynia napisał(a):czesc ja rozwazam adopcje. prosze napiszcie jak reaguje na koty, czy jest zdrowy, ile ma lat wedlug weta i czy ktos by pomogl w transporcie? mzoe byc troche odplatnie oczywiscie (najlepiej odplatnosc na cel zwierzecy) rozmawiałyśmy wczoraj przez tel na temat ewentualnej adopcji?? ;) Piesek będzie sprawdzany na koty w poniedziałek. Jest zdrowy, jeszcze nie kastrowany, ale będzie. Quote
wanda szostek Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Magdagdynia napisał(a):czesc ja rozwazam adopcje. prosze napiszcie jak reaguje na koty, czy jest zdrowy, ile ma lat wedlug weta i czy ktos by pomogl w transporcie? mzoe byc troche odplatnie oczywiscie (najlepiej odplatnosc na cel zwierzecy) Trochę czyli ile. Odpłatność to jest zwrot komuś za paliwo, które nie jest tanie a samochodów na wodę jeszcze nie wynaleźli. A jak chcesz wpłacić coś na cele zwierzęce to się chwali, bo potrzeb dużo, tylko to już poza transportem. Quote
Magdagdynia Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 o Jezu i juz sie zaczyna. cokolwiek się napisze to żle. Chodzi mi o to , ze jezeli ktos moze zabrac po drodze to fajnie, a jak musi jechac specjalnie, to oddam za paliwo, ale nie chcialabym , zeby to byla kwota nie wiadomo jakiego rzedu i zeby ktos zarabial na tym, ze podwiezie psa do adopcji.. Ale biorac pod uwage, ze nikt sie nie zglosil narazie z transportem, to chyba dyskusja na temat odplatnosci jest poki co zbędna. Dziekuje za miły komentarz, ktory bardzo mi pomogł :) Quote
Magdagdynia Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Werka pamietaj, ze czekam na info i fotke "po" (szwagier tweirdzi, ze to stary pies, bo na zdjeciu ma siwą brodę) :) Quote
Weronia Posted January 26, 2009 Author Posted January 26, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Allegro Sony'ego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=538584133 Dziekuję :* Quote
Recommended Posts