dbsst Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 [quote name='evaxon']najlepszego w nowym roku dzięki wzajemnie :cool3: [quote name='malawaszka']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: tu nie ma co ha ha ;) [quote name='Kate I Luka']Dobrywieczorek w Nowym Roku :) witaj dziękuje i wzajemnie [quote name='dealer']Szczęśliwego nowego rokuuuuu:loveu: Dzieuje i Tobie też [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ciekawe czy Szpila dodaje czy odejmuje:razz: tylko dodaje [quote name='Asiaczek']Ona taka wyedukowana, że i to, i to potrafi... a nawet więcej...:lol: Pzdr. no ona raczej nie refolmowalna jest ;) [quote name='Asiaczek']...aaaa i zapomniałam dopisać, że ona tylko tak wygląda "mięśniakowato"... Wyglądem nie ma co się przejmować, naprawdę. Pzdr. no nie to kurak mały taki :loveu: [quote name='Iza i Avanti']Debe! Czy ty jeszcze żyjesz? ;) Czy dalej przywiązana do Magi krzesła??? udało mi się z trudem wyrwac ze szponów Magi jestem wrócona :multi: :diabloti: [quote name='Asiaczek']Piecze rogaliki-bomboliki?!:razz::razz::razz::razz: Pzdr. o nie juz nic nie pieke nic nie gotuje odchudzam sie tylko:diabloti: ;) :lol: Quote
Alicja Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 :multi::multi::multi:witaj wrócona Debe...siostro mła Quote
dbsst Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:multi::multi::multi:witaj wrócona Debe...siostro mła witaj sis :buzi: jak miło Cie widziec :multi: Quote
PIKA Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='Debe jako Maga100']czesc to ja debe chce wracac ale maga mnie przywiazala do krzesla i szczuje szleonem!!!!!!!!!!! a kto to ten Szleon? :crazyeye::evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Jak jest Szpila, to musi być i Szleon... Hihihi Pzdr. Quote
Marysia_i_gończy Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 debe witaj w Nowym Roku!! :multi: Nadrabiałam zaległości i trafiłam na to: [quote name='dbsst'] ta grawitacja :mad: Wiesz, że lądowania na tylne łapy mogą rozwalić psu kręgosłup? :mad: Na litość boską! Nie prowokuj jej do takich skoków! Pozdrawiam Marysia i Una Quote
BBeta Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 Hey, witamy w nowym roku ;) Co słychać ?? :) Quote
Paula Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 PIKA napisał(a):a kto to ten Szleon? :crazyeye::evil_lol: Szalony Leon :evil_lol: Quote
dbsst Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']1.debe witaj w Nowym Roku!! :multi: 2.Wiesz, że lądowania na tylne łapy mogą rozwalić psu kręgosłup? :mad: Na litość boską! Nie prowokuj jej do takich skoków! Pozdrawiam Marysia i Una 1. Witaj Marysiu w Nowym Roku :multi: 2. Jako magister fizjoterapii pracujacy w zawodzie od 5 lat a kręgosłupami zajmujacy się od 3 lat od września konsultant do zaopatrzenia ortopedycznego u psów w jednej z warszawskich lecznic weterynaryjnych zdaje sobie sprawę z zagożeń jakie niesie za sobą skakanie na tylne łapy, szaleńcze bieganie za piłką zderzanie się z dogiem niemieckim na klaty i lądowanie w śmietnku, wszelkie gwałtowne zrywy i hamowania oraz zabawa z psem (piłką, talerzem. patykiem) bez wcześniejszej rozgrzewki mięśni i nie wyrównania tempa po zabawie. Jak widac nie jestem wystarczająco odpowiedzialnym właściecielem gdyz psu o imieniu Szpilka nie jestem w stanie wytłumaczyć, że bieganie po piłke jakby od tego zależało jej życie (jeśli się piłka odbije pies po nią zawsze wyskakuje) i jak widać nie najlepszy rzucacz talerza (nie zawsze lecie płasko) jest mocno konuzjogenne. Jedyne co mogę zrobić to przygotowac ja do zabawy i wyciszyć po zabawie oraz rozpisac terningi z dniami odpoczynku (i tego sie trzymam) oraz dbać o jej sprawnośc fizyczną i psychiczna stosując niektóre z mobilizacji uciskowych wykorzystywanych u ludzi i przynoszących identyczna poprawe u psów. Niemniej postaram sie bardziej uważać jeśli to możliwe. Niestety majac na uwadze zdrowie psychiczne mojego psa (jeśli nie jest to potrzebne) nie zmniejsze jej intensywności spacerów i biegów które niestety zawsze niosą za sobą wiele niebezpieczeństw. Jeszcze raz dziękuje za zwrócenie uwagi :loveu: Quote
dbsst Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 evaxon napisał(a):czesc Szpilowe:cool3: czesc Kluseczkolubne :cool1: Vectra napisał(a):Heloł Dominisiu :multi::multi::multi: czesc Ewciu :evil_lol: PIKA napisał(a):a kto to ten Szleon? :crazyeye::evil_lol: Maga stworzyła nową bestie miał być Leon wyszedł Szleon :evil_lol: :evil_lol: Asiaczek napisał(a):Jak jest Szpila, to musi być i Szleon... Hihihi Pzdr. hahha DOKŁADNIE :evil_lol: BBeta napisał(a):Hey, witamy w nowym roku ;) Co słychać ?? :) witaj u nas dobrze i męczaca :roll: :cool3: paula_z napisał(a):Szalony Leon :evil_lol: prosze jak blisko ;) Quote
dbsst Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 to se odpisałam to teraz jeszcze wstawie foty ognia którym Maga nas rozgrzewała Quote
Paula Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 dbsst napisał(a):prosze jak blisko ;) :hmmmm: Szurnięty Leon? :evil_lol: Quote
dbsst Posted January 2, 2007 Author Posted January 2, 2007 na szybko kilka fot i spadam jutro mam ciężki dzień w pracy :placz: :roll: no to buźka na dowidzenia Quote
Marysia_i_gończy Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 [quote name='dbsst']1. Witaj Marysiu w Nowym Roku :multi: 2. Jako magister fizjoterapii pracujacy w zawodzie od 5 lat a kręgosłupami zajmujacy się od 3 lat od września konsultant do zaopatrzenia ortopedycznego u psów w jednej z warszawskich lecznic weterynaryjnych zdaje sobie sprawę z zagożeń jakie niesie za sobą skakanie na tylne łapy, szaleńcze bieganie za piłką zderzanie się z dogiem niemieckim na klaty i lądowanie w śmietnku, wszelkie gwałtowne zrywy i hamowania oraz zabawa z psem (piłką, talerzem. patykiem) bez wcześniejszej rozgrzewki mięśni i nie wyrównania tempa po zabawie. Jak widac nie jestem wystarczająco odpowiedzialnym właściecielem gdyz psu o imieniu Szpilka nie jestem w stanie wytłumaczyć, że bieganie po piłke jakby od tego zależało jej życie (jeśli się piłka odbije pies po nią zawsze wyskakuje) i jak widać nie najlepszy rzucacz talerza (nie zawsze lecie płasko) jest mocno konuzjogenne. Jedyne co mogę zrobić to przygotowac ja do zabawy i wyciszyć po zabawie oraz rozpisac terningi z dniami odpoczynku (i tego sie trzymam) oraz dbać o jej sprawnośc fizyczną i psychiczna stosując niektóre z mobilizacji uciskowych wykorzystywanych u ludzi i przynoszących identyczna poprawe u psów. Niemniej postaram sie bardziej uważać jeśli to możliwe. Niestety majac na uwadze zdrowie psychiczne mojego psa (jeśli nie jest to potrzebne) nie zmniejsze jej intensywności spacerów i biegów które niestety zawsze niosą za sobą wiele niebezpieczeństw. Jeszcze raz dziękuje za zwrócenie uwagi :loveu: Ooo, łał :) Mogę do Ciebie wpaść na terapię? :razz: Nie no wiesz, w ogóle życie jest bardzo niebezpieczne ;) a ja przecież też mam świra piłeczkowego i frisbowego, ale jak widzę zdjęcia psa wiszącego pionowo w górę - a więc takiego, które opadnie pionowo na tylne łapy, to mnie skręca po prostu... a wiem też, że to, jak pies skacze, zależy od tego, jak goniony obiekt leci. A to, jak goniony obiekt leci, zależy od tego, jak go rzucimy :razz: Zależy to więc wyłącznie od człowieka. Zachęcam więc gorąco do potrenowania rzutów (i może zainwestowania niewielkiej kwoty w talerz, bo ten gumiak, choć jest fajoski dla psiej mordy, to fatalnie lata) - to nie jest takie straszne :) Można też poćwiczyć overki, które generalnie poprawiają psu technikę skoku :) I nie gniewaj się proszę, przecież o psa mi chodzi, a nie o to, żeby Cię urazić :) Pozdrawiam noworocznie! Marysia i piłeczkowy świr Una Quote
malawaszka Posted January 2, 2007 Posted January 2, 2007 :buzi: moja ty zafaflunionaSzpiloskoczko :loveu: Quote
bigos Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 Piękna:loveu::loveu::loveu: (mimo, że Szpilka w tle i troszkę posylwestrowa:evil_lol:) Quote
Alicja Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='dbsst']to se odpisałam to teraz jeszcze wstawie foty ognia którym Maga nas rozgrzewała :razz:wow jak ciepluśko [quote name='paula_z']:hmmmm: Szurnięty Leon? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: mniłości Moja Quote
BBeta Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='dbsst'] Dwie fotki mi sie niestety nie wyświetlają :placz: Ale za to ta jest świetna Quote
Kate I Luka Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 :loveu: :loveu: języczki :loveu: :loveu: Witajcie Szpilencje :multi: Quote
e.v.a Posted January 3, 2007 Posted January 3, 2007 [quote name='dbsst'] aaa Leon dlugie sobie jezykiem w nosie :turn-l: :evil_lol: Quote
dbsst Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 Stefan pogromca Pelci Pela pogromczyni Szpilki koci młyn i specjalnie dla MAGI fota kota :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
dbsst Posted January 3, 2007 Author Posted January 3, 2007 [quote name='Alicjarydzewska']:razz:co dają ... koty :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Recommended Posts