Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='evaxon']najlepszego w nowym roku

dzięki wzajemnie :cool3:

[quote name='malawaszka']:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

tu nie ma co ha ha ;)

[quote name='Kate I Luka']Dobrywieczorek w Nowym Roku :)
witaj
dziękuje i wzajemnie

[quote name='dealer']Szczęśliwego nowego rokuuuuu:loveu:
Dzieuje i Tobie też

[quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:ciekawe czy Szpila dodaje czy odejmuje:razz:
tylko dodaje

[quote name='Asiaczek']Ona taka wyedukowana, że i to, i to potrafi... a nawet więcej...:lol:
Pzdr.

no ona raczej nie refolmowalna jest ;)

[quote name='Asiaczek']...aaaa i zapomniałam dopisać, że ona tylko tak wygląda "mięśniakowato"... Wyglądem nie ma co się przejmować, naprawdę.
Pzdr.

no nie to kurak mały taki :loveu:

[quote name='Iza i Avanti']Debe! Czy ty jeszcze żyjesz? ;) Czy dalej przywiązana do Magi krzesła???

udało mi się z trudem wyrwac ze szponów Magi jestem wrócona :multi: :diabloti:

[quote name='Asiaczek']Piecze rogaliki-bomboliki?!:razz::razz::razz::razz:
Pzdr.

o nie juz nic nie pieke nic nie gotuje odchudzam sie tylko:diabloti: ;) :lol:

• Replies 26.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• dbsst

8189

• Alicja

3447

• malawaszka

1035

• Maga100

877

Posted

[quote name='Debe jako Maga100']czesc to ja debe chce wracac ale maga mnie przywiazala do krzesla i szczuje szleonem!!!!!!!!!!!

a kto to ten Szleon? :crazyeye::evil_lol:

Posted

debe witaj w Nowym Roku!! :multi:

Nadrabiałam zaległości i trafiłam na to:
[quote name='dbsst']

ta grawitacja :mad:

Wiesz, że lądowania na tylne łapy mogą rozwalić psu kręgosłup? :mad:
Na litość boską! Nie prowokuj jej do takich skoków!

Pozdrawiam
Marysia i Una

Posted

[quote name='Marysia_i_gończy']1.debe witaj w Nowym Roku!! :multi:

2.Wiesz, że lądowania na tylne łapy mogą rozwalić psu kręgosłup? :mad:
Na litość boską! Nie prowokuj jej do takich skoków!

Pozdrawiam
Marysia i Una

1. Witaj Marysiu w Nowym Roku :multi:
2. Jako magister fizjoterapii pracujacy w zawodzie od 5 lat a kręgosłupami zajmujacy się od 3 lat od września konsultant do zaopatrzenia ortopedycznego u psów w jednej z warszawskich lecznic weterynaryjnych zdaje sobie sprawę z zagożeń jakie niesie za sobą skakanie na tylne łapy, szaleńcze bieganie za piłką zderzanie się z dogiem niemieckim na klaty i lądowanie w śmietnku, wszelkie gwałtowne zrywy i hamowania oraz zabawa z psem (piłką, talerzem. patykiem) bez wcześniejszej rozgrzewki mięśni i nie wyrównania tempa po zabawie. Jak widac nie jestem wystarczająco odpowiedzialnym właściecielem gdyz psu o imieniu Szpilka nie jestem w stanie wytłumaczyć, że bieganie po piłke jakby od tego zależało jej życie (jeśli się piłka odbije pies po nią zawsze wyskakuje) i jak widać nie najlepszy rzucacz talerza (nie zawsze lecie płasko) jest mocno konuzjogenne. Jedyne co mogę zrobić to przygotowac ja do zabawy i wyciszyć po zabawie oraz rozpisac terningi z dniami odpoczynku (i tego sie trzymam) oraz dbać o jej sprawnośc fizyczną i psychiczna stosując niektóre z mobilizacji uciskowych wykorzystywanych u ludzi i przynoszących identyczna poprawe u psów. Niemniej postaram sie bardziej uważać jeśli to możliwe. Niestety majac na uwadze zdrowie psychiczne mojego psa (jeśli nie jest to potrzebne) nie zmniejsze jej intensywności spacerów i biegów które niestety zawsze niosą za sobą wiele niebezpieczeństw.
Jeszcze raz dziękuje za zwrócenie uwagi :loveu:

Posted

evaxon napisał(a):
czesc Szpilowe:cool3:

czesc Kluseczkolubne :cool1:

Vectra napisał(a):
Heloł Dominisiu :multi::multi::multi:

czesc Ewciu :evil_lol:

PIKA napisał(a):
a kto to ten Szleon? :crazyeye::evil_lol:

Maga stworzyła nową bestie miał być Leon wyszedł Szleon :evil_lol: :evil_lol:

Asiaczek napisał(a):
Jak jest Szpila, to musi być i Szleon...
Hihihi
Pzdr.

hahha DOKŁADNIE :evil_lol:

BBeta napisał(a):
Hey, witamy w nowym roku ;) Co słychać ?? :)

witaj
u nas dobrze i męczaca :roll: :cool3:

paula_z napisał(a):
Szalony Leon :evil_lol:

prosze jak blisko ;)

Posted

[quote name='dbsst']1. Witaj Marysiu w Nowym Roku :multi:
2. Jako magister fizjoterapii pracujacy w zawodzie od 5 lat a kręgosłupami zajmujacy się od 3 lat od września konsultant do zaopatrzenia ortopedycznego u psów w jednej z warszawskich lecznic weterynaryjnych zdaje sobie sprawę z zagożeń jakie niesie za sobą skakanie na tylne łapy, szaleńcze bieganie za piłką zderzanie się z dogiem niemieckim na klaty i lądowanie w śmietnku, wszelkie gwałtowne zrywy i hamowania oraz zabawa z psem (piłką, talerzem. patykiem) bez wcześniejszej rozgrzewki mięśni i nie wyrównania tempa po zabawie. Jak widac nie jestem wystarczająco odpowiedzialnym właściecielem gdyz psu o imieniu Szpilka nie jestem w stanie wytłumaczyć, że bieganie po piłke jakby od tego zależało jej życie (jeśli się piłka odbije pies po nią zawsze wyskakuje) i jak widać nie najlepszy rzucacz talerza (nie zawsze lecie płasko) jest mocno konuzjogenne. Jedyne co mogę zrobić to przygotowac ja do zabawy i wyciszyć po zabawie oraz rozpisac terningi z dniami odpoczynku (i tego sie trzymam) oraz dbać o jej sprawnośc fizyczną i psychiczna stosując niektóre z mobilizacji uciskowych wykorzystywanych u ludzi i przynoszących identyczna poprawe u psów. Niemniej postaram sie bardziej uważać jeśli to możliwe. Niestety majac na uwadze zdrowie psychiczne mojego psa (jeśli nie jest to potrzebne) nie zmniejsze jej intensywności spacerów i biegów które niestety zawsze niosą za sobą wiele niebezpieczeństw.
Jeszcze raz dziękuje za zwrócenie uwagi :loveu:

Ooo, łał :)
Mogę do Ciebie wpaść na terapię? :razz:
Nie no wiesz, w ogóle życie jest bardzo niebezpieczne ;) a ja przecież też mam świra piłeczkowego i frisbowego, ale jak widzę zdjęcia psa wiszącego pionowo w górę - a więc takiego, które opadnie pionowo na tylne łapy, to mnie skręca po prostu... a wiem też, że to, jak pies skacze, zależy od tego, jak goniony obiekt leci. A to, jak goniony obiekt leci, zależy od tego, jak go rzucimy :razz: Zależy to więc wyłącznie od człowieka. Zachęcam więc gorąco do potrenowania rzutów (i może zainwestowania niewielkiej kwoty w talerz, bo ten gumiak, choć jest fajoski dla psiej mordy, to fatalnie lata) - to nie jest takie straszne :) Można też poćwiczyć overki, które generalnie poprawiają psu technikę skoku :)
I nie gniewaj się proszę, przecież o psa mi chodzi, a nie o to, żeby Cię urazić :)

Pozdrawiam noworocznie!
Marysia i piłeczkowy świr Una

Posted

[quote name='dbsst']to se odpisałam to teraz jeszcze wstawie foty ognia którym Maga nas rozgrzewała

:razz:wow jak ciepluśko

[quote name='paula_z']:hmmmm: Szurnięty Leon? :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

mniłości Moja